Şimdi Ara

Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) (92. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.022
Cevap
55
Favori
159.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • valorank kullanıcısına yanıt

    Merhaba

    Pencere bandı ile çözdüm ben, evlerde pencerelere izolasyon amaçlı kullanılan kendinden yapışkanlı malzemeyi yapıştırdım. 0 ses.

  • athloon kullanıcısına yanıt

    Ben de bişiyle kaplamayı düşündüm kol dayamanın içini ama araçta trimsesinden bol başka bir şey yok. Sunroofta 2 camın birleştiği çıtada sürekli çıtçıt sesler çıkarıyor. Arka kapıların kilit çubukları da taşı yolda acaiyp ses çıkarıypr. Hepsini nasıl çözcem bilmiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valorank kullanıcısına yanıt

    2.5 sene ve 50bin km'nin uzerinde kullandım active tourer'i. Bize trim sesi olarak pek sikinti yasatmamisti. Cam tavandaki ve her turlu lastik yuzey için silikon sprey'i tavsiye ederim. Ben ses olmasada birkac ay'da bir uyguluyorum. Ömrünü uzatıyor. Tüp şeklinde olanlari var. Etrafa sacilma derdi de olmuyor. Kapi kilitlerini hic duymadım dogrusu. Gevşeklik olabilir. O tur hareketli parcalar içinde sivi gres var. İşe yarayabilir. Size tavsiyem direksiyon arkasına başkasını geçirip arka tarafta oturarak sesleri tespit etmeniz. Bambaşka biryerden gelebiliyor. Ben cam tavandan geldiğini zannettiğim sesin, c sutunundaki plastik kaplamadan geldiğini anlamıştım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar benim aracımda 2015 model kış ayları gelince kasislerden geçince esneme olduğu zaman sanki metal iki parça birbirine vurmuş gibi ses geliyor bu sorunu çözen oldu mu?özel servis de filan yardımcı olursanız sevinirim.

  • murat Candann M kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam sorunun ne olduğunu öğrenebildiniz mi ?yapılan işlemler filan.iyi günler

  • efffector E kullanıcısına yanıt

    hocam merhaba bu sorunu nasıl çözdünüz aynı durum bende de var.teşekkürler.

  • ekosar4206 E kullanıcısına yanıt

    @effector Kış aylarının gelmesi ve havadaki nemin azalmasıyla başlıyor bu ses. Ben de geçen sene bu aralarda bu konuyla ilgili aynı soruyu sormuştum. Bu arada, aynı ses bende de tekrar başladı. Servise başka sebeplerden götürdüğümde (Bostancı Analiz Oto) bunu da sormuştum. Bir ara detaylı bakarız filan denmişti ama sorunun süspansiyon takozları olabileceğinden bahsedilmişti. Nisan ayına kadar çekeceğiz bu sesi :)

  • ekosar4206 E kullanıcısına yanıt
    Havalar eksiye düşünce benim arabada da sağ önde tümseklerden geçerken tak diye ses gelmeye başladı. Süspansiyondan sanırım ama bir süre sonra ses gelen bölge ısınınca kesiliyor, sebebini bilmiyorum ben de.
  • Otomol 5 yaş üstü BMW'lerde %50 işçilik, %30 parça indirimi yapıyormuş yıl sonuna kadar.

    Periyodik bakım için aradım fiyat aldım.

    Normalde 2900, kampanya dahilinde 2200 kdv dahil fiyat verdiler.

    Geçen yıl aynı bakımı Borusan'da 1800'e yaptırmıştım, piyasadaki fiyat artışınına göre mantıklı geldi.

    Siz ne kadar ödüyorsunuz periyodik bakıma?

  • SanalNot kullanıcısına yanıt

    Bende de ses sol önden geliyor ve dediğiniz gibi motor ısınınca kesiliyor ama ilk 5-10 dakika içerisinde tümsekten geçersem çok bariz bir gacırtı oluyor. araştırdığım kadarıyla amortisör ya da motor takozunun kauçuk ve görece kalitesiz bir malzemeden olmasından kaynaklı. yağlatmak ya da değiştirmek gerekiyor ama sadece ses yaratan bir sorun. sürüş için bir problem arz etmiyor. nisan ayı ortalarında da (istanbul için) ses kesilecek, tecrübeyle sabit :)

  • theygt kullanıcısına yanıt

    Bostancı BMW Analiz Oto'da son bakımı yaptırdım Ağustos ayında. Mann hava filtresi, Mann Polen Filtresi, Mann yağ filtresi ve Castrol yağ için işçilik dahil 900 TL ödedim. Geçen sene 750TL'ydi aynı parçalar.

  • Merhaba

    Yetkili servislerdeki genel kontrol ücreti ne kadar?

    Teşekkürler

    Mehmet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmtkyl -- 13 Aralık 2020; 16:46:50 >
  • mhmtkyl M kullanıcısına yanıt

    Genel kontrol ücreti 300tl civarında diye biliyorum, yıl sonuna kadar indirim kampanyaları mevcut.

    Standart periyodik bakım için otomol 1900'e kadar indi.

  • Bende Fren Hidrolik bakımını Otomol Merter'de yaptırdım.


    Özel servis 200TL dedi,

    Otomol'de yıl sonu indirimiyle 341 TL'ye yaptırdım, üzerine arabamı da iç dış temizlediler. misss

    Özel servis için anadolu yakasına geçmem gerekiyordu, Güneşliden gidip gelmesi aynı hesaba gelecekti.

    Böyle daha temiz oldu, en azından araç ekranında servis kaydı oluştu.

  • Sierre34 kullanıcısına yanıt

    Uzun bir aradan sonra konuyla ilgili yazmak istedim. Aracım 2016 model 216d. Son 2 senedir tahrik uyarısı veriyor, uyarı çıktığı anda çekişten düşüyor ama birkaç saniye sonra tekrar eski gücüne kavuşuyor ve uyarı vermeye devam etmiyor, check control bölümüne de yansımıyor. Birkaç defa serviste baktılar ama birşey bulamadılar. En sonunda nazarlık dediler:) Ben de bu uyarıya artık duyarsız olmaya başladım. Dizel araçlarda partikül filtresi sık tıkandığı için, acaba bundan dolayı mı oluyor diye düşündüm. Arabayı ilk aldığımda ilk 2 sene hep eco pro modunda kullandım. Sanırım aracın motoru yıllar içinde sağırlaştı. Fark ettim ki 6 vites olmasına rağmen, çok sert hızlanma da yapmayınca devir 2000leri geçmiyor, bu da zaman içinde motorun performansında düşmeye ve bir dizi problemleri tetiklemeye başlıyor diye düşünüyorum. Bu yüzden son 2 senedir hep comfort modda kullanıyorum ve mazotu devamlı Shell'den alıyorum. 2 ay önce yaptığım 500 km uzun yolda manuel 5. vitesi geçmedim ve kurum vs birikimini atabilsin diye devri uzun bir süre 3000 civarında tuttum. Şehir içinde 2 haftada bir fırsat buldukça da devri 3500 de tutup 3-4 km öyle sürmeye başladım. Artık yakıt tüketimini hiç umursamıyorum çünkü motoru fırsat buldukça açmak gerekiyor diye düşünüyorum. 2 gün önce, yine uzun yolda, araba yokuş aşağı yelken modunda giderken, ayağım gazda değilken tekrar uyarı verdi ama sonra yine düzeldi. Şimdiye kadarki toplam uyarı sayısı belki de 20yi geçmiştir:) Bu işin sonu nereye varacak merak ediyorum. Desensitize olmuş vaziyetteyim:)





  • yani bmw de böyle garip arızalar veriyorsa.. diğer arabalar ne yapsın... şu premium markaların şu arızalarına anlam veremiyorum oldum olası.. 400-500 bin liralara araç satıyorlar ya,, 100 değil 200 değil..

  • Merhaba. 2017 model X1aracım var.Sabah arabayı calistirmak için tuşa bastığımda acil servis çağrı hatası diye bı iyari verdi. Adana servisi aradım pilinin bittiğini şuan ellerinde var olduğunu ve 1500 TL civarı masarfi olduğunu soyledi.Araclar aynı alt yapıda oldugu için bu grubada sormak istedim.Var mı böyle bir durumla karşılaşan veya tavsiyesi olan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bekir33 kullanıcısına yanıt

    İlginç bir durum. 2014 model araçta böyle birşey ile karşılaşmadık hiç. Pil derken neyin pilini kastediyorlar?

  • bekir33 kullanıcısına yanıt
    Aküyü mü kastediyor acaba? Araçta pil kullanılan neresi var kumanda dışında? Bu fiyata pil de duymadım hiç.
  • Sanırım sos pilinden bahşediyor arkadaş böyle bir şeyler duymuştum bir ara sanki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.