Şimdi Ara

Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) (62. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.022
Cevap
55
Favori
159.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mekatu

    Cruise control üst segmentte bile olmuyor BMW'de standart paket içerisinde. Bu kadar ucuz bir parçayı ısrarla standart olarak eklemiyor olmaları ilginç. Öte yandan bunu serviste kolayca taktırabiliyorsunuz. Sanırım 1500 TL idi en son. Eğer uzun yol yapıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Hele ki otoyollarda ortalama hıza bağlı bu radar cezalarından sonra fren fonksiyonlu da olması çok işe yarar.
    Elektrikli katlanır ayna çok gerekli olmasa da, olsa iyi olurdu tabi. Standart donanımında bir yığın artısı olan araçta üç kuruşluk donanımları Türkiye paketine koymamaları Borusan'ın değişik anlayışı.


    Arabada yok yok, herşey düşünülmüş ama bu tarz çok kullanışlı bikaç maddenin olmaması aynen tuhaf geliyor. Cruze kontrolü ekletmeyi düşünüyorum, fren fonksiyonlu olması çok kullanışlı gerçekten, haftasonu 5.20 kiralamıştım onda denedim çok hoşuma gitti :) . Aynaların manuel kapanmasını denedim ama kapanmadı, fazla da zorlamak istemedim, bilmediğim farklı bir durum olur diye.




  • hilma H kullanıcısına yanıt
    Aynalar biraz zor kapanıyor ama kapanıyor :) korkmadan yukarı eğimle biraz zorlayın. Bende ilk aldığımda biraz korktum zorlamadım ama sonra alıştım. Otomatik kapanmaması bencede bir eksiklik. Bu arabanın bencede iki buçuk eksiği var.
    1- Ön sensör
    2- Hız sabitleme
    Buçukta ayna kapatma :)
  • askenger A kullanıcısına yanıt
    Hız sabitleme neyse ki sonradan halledilebiliyor. Fakat ön sensör ve katlanan ayna yaptırmak pek olacak iş değil gibi. Ya da aşırı maliyetli olur.
  • Arkadaşlar ben de 216d gran tourer aracımı yarın Borusan dan teslim alacağım. Garanti plus yaptıran oldu mu, önerir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skykhan07 S kullanıcısına yanıt
    Sanırım biraz geç bir cevap oldu ama garanti uzatma sonradan da yaptırılabilen birşey. Eğer ilk alımda özel bir kampanya yoksa aceleye gerek yor derdim.
    Aracınızı güle güle kullanın.
  • Merhaba

    Benim aracım 2015 model.Aracı ilk aldığımda ön taraftan gacur gucur ses geliyordu.Aynı şikayeti yaşayan arkadaşlar var ise bu motor kulağı veya motor takozu denilen motoru tutan plastik bir parça var o yapıyor.Oraya spray sıvı gres sıkarsanız o ses kesiliyor.Bir tamirciye de sorabilirsiniz.Ayrıca geçen gün sol arka tekerlekte bir sürtme sesi geldi.Soğuk havalarda daha artıp ısınınca kesiliyordu.Ben balatalardan geliyor sanıyordum.O da lastikle jantın birleştiği yanaktan oluyormuş.Orayada sıvı gres sıkarak sesi kestim.Hatta lifte kaldırarak bütün lastiklere iç ve dış yanaklara spray sıktım.Bu problemleri yaşayan arkadaşlar varsa haberi olsun.
  • Merhaba arkadaşlar,

    Gösterge panelinde Yakıt menzili ikazı, yakıt belirli bir değerin altına düştüğünde uyarı vermeye başlıyor. Kullanıma göre bu ikaz 80 km menzil altına düşünce çıkıyor diye gözlemledim. Menzil 0 olduğunda araçta yakıt tamamen bitmiş mi oluyor. Yoksa belirli bir km daha gidecek kadar yakıt olur mu bu konuda bilgisi olan var mı?

    Bir de gösterge panelinde menzil bilgisi, ortalama yakıt tüketimi gibi bilgileri göstermenin bir yöntemi var mıdır? Ayarlar'da gösterge panelinde bu değerlerin hepsi işaretliyken, menzil, ortalama yakıt tüketimi gibi değerleri göremedim. Kaçırdığım bir nokta mı var acaba?
  • hilma H kullanıcısına yanıt
    Yakıt 0 dedikten sonra 20 km daha gittim, araç durmadı :)

    Ayrıca, sinyal kolundaki butona basıp ortalama yakıt tüketimi/menzil vs. gibi bilgilere erişebilirsiniz.
  • Merhaba,

    Fren balatası konusu bir ara konuşulmuştu sanırım, bulamadım. Arabam balatalar için uyarı verdi, kırmızı uyarı sürekli duruyor ve değiştirin diyor. 2. bakıma da 1000km var. Balata değişimi yaptıran var mı, fiyatı nedir acaba? 2. bakımı beklesem sorun olur mu, zarar verir mi? Teşekkürler.
  • SanalNot kullanıcısına yanıt
    Benim 44.000km de ön arka balatalar değişti, 2100TL civarı br maliyeti oldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SanalNot kullanıcısına yanıt
    Merhaba ,

    1-2 ay önce ön fren balata ikaz ışığı yanması nedeni ile ve yakın zamanda periyodik servis ihtiyacı da olduğu için 24000km de beraberce yaptırmıştım.İkaz ışığı yandıktan sonra yaklaşık 500-600 km daha gitmiştim. Tabi fren ışığı ikazını sürekli akılda tutarak biraz daha yumuşak bir kullanım ile(mümkün mertebe daha az fren kullanmaya çalışarak) devam etmiştim. Ön fren balataları ve diğer sarflar için (ikaz sensörü , balata yağı vs.) 1000TL gibi bir ilave bedeli yetkili servisinde (Borusan İstinye) ödemiştim.

    Bilginize
  • dpete D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, sizin iyi gitmiş, benim 18500km'de. Sürekli şehir içi dur kalk trafikteyim, çok fark ettiriyor galiba.
    Uyarı ön arka diye belirtmiyor sanırım.
  • avskrc A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, sizde sadece ön değişti ise arka için ne dediler acaba?

    Farklı km'lerde olduğuna göre sensör ölçerek uyarı veriyor bu durumda, devam etmek daha da aşındıracaktır değil mi?
    Servis connected drive ile aracın durumunu takip etmiyor muydu?
  • SanalNot kullanıcısına yanıt
    Servisten arka balataların da kısa süre içinde (5-10 bin km sonra) uyarı verebileceğini belirttiler. Önler değiştikten sonra yaklaşık 5000-6000 km daha gitmeme rağmen henüz arkalardan bir uyarı gelmedi.Sensörler balata aşınması belli bir değere geldiğinde (sıfır bittiğinde değil !) uyarı veriyor tabi mutlaka bir güvenlik payı katsayısı ya da yüzdesi vardır. Bana BMW merkezinden bir telefon vs. ile uyarı gelmedi , sadece ekrandaki balata uyarısı nedeni ile belli bir km daha gidip serviste değiştirttim.
  • SanalNot kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    58.sayfada bilgi bulabilirsiniz.
  • SanalNot kullanıcısına yanıt
    Geçen ay, ön fren balataları ve yağ bakımı ikaz lambası yanması nedeniyle özel servise götürdüm. Ayrı ayrı tam fiyatları hatırlayamadım ama Filtreler + yağ + ön fren balataları toplam ücret 940 TL tuttu. Dudullu'da BMW özel servise götürdüm.
  • merhaba bende bir kaç ay önce 218i aldım dün kocaeli öztorun bakıma gittim polen filtresi hariç yağ,hava filtresi,yağ filtresi ozon temizliği toplamda 920 tl hesap çıktı.
    ARACIMA TAVAN ÇITASI TAKTIRMAK İSTİYORUM bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olabilirmi ? Bmw 2 serisi Active Tourer (F45)
  • Merhaba,
    Arka koltuk ayarlama 2.18i active tourerlarda ek bir paket olarak mı geliyor yoksa luxury line donanımında sabit var mı? Almayı planladığım luxury lineda olmadığı söylendi bana. Bilgi verebilecek olan bir arkadaş var mı? Teşekkürler şimdiden bilgier için.
  • soner_sofraci S kullanıcısına yanıt
    Arka koltuk ayarı ek bir opsiyondu. Luxury Line Plus'tan ayrı olarak 4FD koduyla satılıyordu ben alırken. Sanırım halen aynıdır.
  • mekatu M kullanıcısına yanıt
    Siz ne zaman aldınız aracınızı? Benim almayı planladığım da 2015 model bi luxury plus line. Ek bir opsiyonsa olmaması normal o zaman. Çok teşekkürler bilgi için.
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.