Şimdi Ara

Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) (60. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.022
Cevap
55
Favori
159.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam,

    2016 model 216d aracım ilk bakim icin 2000 km servis uyarısı vermeye başladı. İlk fırsatta servise götürmeli miyim? Yaklaşık 1300 km lik bir yolculuk yapacağız gelecek hafta. Acaba bu yolculuktan sonra bakim yaptırsam Nasıl olur? Yorumu/ bilgisi olan arkadaşların mesajlarını bekliyorum. Şimdiden tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AED26 A kullanıcısına yanıt
    Servis için kalan km'yi sürekli gösteren bir sayaç var ilk çalıştırdığınızda ekranda görünen. Eğer 2000 km yazıyorsa 2000 km daha rahatlıkla kullanabilirsiniz demektir. Tabi km öncesinde yıl dolmadı ise. idrive ekranından gelecek bakım tarihi ve km'sini kontrol edebilirsiniz. Orada da yazacaktır.
  • Cevabınız icin tesekkur ederim. Evet, araç durumundan da baktım, 07.2017 yaziyor ve sadece motor yağı uyarısı veriyor. 1900 km kalmış bi arada:) sanırim bu yazan km tam katedilen km degil, oynamalar oluyor biraz. Bir de su aklıma takıldı, hem size hem de forumdaki diğer arkadaşlara da sormak isterim, servis bi kontrolde sadece motor yağı ve filtresinin değişeceğini soyledi. Örneğin polen filtresi ya da mazot filtresi gibi parçalarin da değişme zamani geldiğinde mi değişimi yapılacak? Normalde yıllık bakımda bunların da değiştiğini biliyorum ama BMW'de durum farklı sanırim. Ha bire servise mi gideceğiz?:) değiştirmelerini istesem erken mi davranmış olurum acaba? Yoksa zamani geldiğinde mi değiştirmek doğru olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AED26 A kullanıcısına yanıt
    Ekranda yazan kilometre kullanım tarzınıza ve çevre koşullarına göre değişebiliyor. Öte yandan ilk bakımda yapılacak işlemler önceden belli ve benzinli olanında sadece motor yağı ve filtresi idi. Sanıyorum dizelde de aynıdır.
    Polen filtresi için ikinci bakımı bekliyor servis. Hava filtresi ise sanıyorum 2.bakımda bile değişmiyordu. Ama ben polen filtresinin en geç yılda bir değiştirilmesi taraftarıyım. Hem solunan hava kalitesi açısından hem de klimanın soğutma performansı açısından. Zira polen filtresi tıkandıkça içeriye giren hava miktarı azalıyor.
    Hava filtresinde de aynı şekilde bu kadar uzun süre beklemeye gerek yok diye düşünüyorum. Belki araç için bir zararı yok ama o kadar toz içindeki bir filtreden motora hava giriyor olması, 50-60 TL'lik bir parça için gereksiz zorlama gibi geliyor bana.
    Ben hem hava filtresini hem polen filtresini kendim satın alıp değiştirmiştim.




  • Polen ve hava filtrelerini nereden satın aldınız ve nerede değiştirttiniz? Bu değişimler yapıldığında garantiyi etkiliyor mu peki? Eski mesajlarda İstanbul'da birkaç yerin adı geçmişti, Topkapı rotaş ve maslak ak oto ve Ozturk otomotivde bu filtrelerin bulunabileceği yazılmıştı. Servisi arayıp bunların değişimini yaptığımız taktirde garantinin etkilenip etkilenmediği sorulabilir mi ki? Ya da servisten değişimi biz talep etsek Nasıl olur? Gerçi bu sefer de filtreler pahalıya gelebilir :)

    Bir arkadaş da partiküllu yağ kullanılmasının daha doğru olduğunu ve yağı mümkünse bizim götürmemizin doğru olacağını yazmıştı eski mesajlarda. Yağını kendi alip değiştirten var mı baska?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AED26 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Ben Maslak Öztürk Oto'dan almıştım. Kendim değiştirdim filtreleri. Hava filtresi değişimi çok kolay zaten. Poeln değişimini de bu forumda kısaca anlatmıştım. Bulabilirsiniz.
    Fakat polen filtresini değiştirdikten bir süre sonra 2.yıllık bakıma girdiğimde "poleni değiştireceğiz" dediler. "kendim zaten yeni değiştirdim" dediğimde ise "Biz faturada çıkış yapmazsak, iDrive'da motor yağı bakım kaydını dahi giremeyiz, bunlar birbirine bağlı Almanya sorgular bizi" gibi türlü bahaneler uydurdular. Baktım gereksiz uzatıyorlar, "tamam bir tane de faturaya ekleyin, bagaja koyun. Siz 2 yılda bir ancak değiştiriyorsunuz, ben nasılsa yine sizden önce değiştireceğim, benim için değişen birşey olmaz dedim". Öyle de yaptılar bir tane filtreyi de faturaya ekleyip bana verdiler.
    Filtreler sarf malzemesi olduğu için garanti konusunu etkilemez bence. Öyle olsa bu bahane yerine "garantiden çıkar" falan derlerdi zaten.
    Yağ konusuna gelince; ben üreticinin önerdiği sınıfta her marka yağın motoru yeteri derecede koruyacağını düşünenlerdenim. Aracınızı 1 milyon km kullanma hedefiniz yoksa uğraşmaya değmez:)




  • Mehmet hocam ilginiz ve cevabınız icin cok tesekkur ederim. Filtrelerin yıllık değiştirilmesi gerektiği konusunda cok haklısınız, temmuz ayında İstanbul'a gideceğim, gittiğimde dediğiniz yerden filtreleri temin edeceğim. Kendim değiştirmeye çalışacağım:) Yağ konusunda da cok kasmaya gerek yok sanırım. Saygılar sunar, iyi günler dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli forum uyeleri,

    Asil ve yedek toplam iki anahtarla arabaya binilebilir mi? Araca binince sistem tek bir anahtarı algılıyor ve araç çalışıyor. Acaba ikinci anahtar bu algılama işlemini bozabilir ya da karıştırabilir mi? Sorum size garip gelebilir ama aklıma geldi:)

    Tesekkurler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AED26 A kullanıcısına yanıt
    Ben bazen eşim aracı kullanırken benim de cebimde yedek anahtar varken biniyorum araca. Herhangi bir problem olmuyor beklendiği üzere. Fakat hangi anahtara göre nasıl bir mantıkla algılama yapıyor bir fikrim yok.
  • mekatu M kullanıcısına yanıt
    Kapıları hangi anahtar ile açtıysanız o anahtarı tanıyor
  • mekatu M kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Sabah Ozturk otoyu aradım, filtrelerin fiyatlarını öğrenmek istediğimi söyledim. Arac garanti kapsamındaysa filtreleri serviste değiştirmemin daha doğru olacağını, yoksa aracın garanti kapsamından çıkacağını söylediler. Özel bir servisin boyle bir tavır takınması ilginç bir durum, hazır müşteri sonuçta :) Acaba bi uyarı falan mı aldılar? Ya da bireysel filtre değişimi aracın garanti kapsamından çıkmasına mı neden oluyor artık? Servisi aradım, filtrelerin değişim durumunu sordum, anahtarı takınca durumun ne olduğu belli oluyor dendi. Yanlis hatırlamıyorsam anahtarin filtrelerin durumunu göstermediği yazıyordu forumda. Aydınlatırsaniz sevinirim :) Saygilar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Swordfish35

    Tozluklar geldi 3 haftada.. Orjinal vidalara uygun ürün olduğu için kesme biçmeye gerek kalmadı

     Bmw 2 serisi Active Tourer (F45)

    Selamlar arkadaşlar. BMW f10 2015 beyaz renkli 5.20i kullanıcıyım. Eşim için ilerleyen zamanda active tourer düşünüyorum. Onun için göz atarken dikkatimi çekti. Bu konuyu fazla meşgul etmeden sorumu sorayım. Swordfish35 kardeşim tozluk taktırmış. Ben f10 kasa aracım için bunu aylardır araştırıyorum. Kendim çok istememe ve beğenmeme rağmen etraftan çok olumsuz yorumlar aldım ve çoğu kimse beğenmiyor. zevkler tartışılmaz. Ben tozluk/paçalık çok beğeniyorum. Beyaz renk f10 kasa için tozluk çirkin mi durur sizce? Swordfish35 kardeşim, sizinle de tozlukları nereden temin ettiğinize dair özelden yazmak isterim.
    sevgilerimle.




  • AED26 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Öztürk oto, parça satan bildiğimiz bir dükkan. Dolayısıyla sanırım kendi yorumunu dile getirmiş. Fakat çok düşük ihtimal de olsa örneğin motorda ortaya çıkacak bir sorunda BMW servisinin "sizin taktığınız hava filtresinin orjinal olmamasından dolayı oldu" deme ihtimalleri var mı? Bence de var.
    Zaten BMW'nin aracı sürekli servise mahkum etme politikası var. Bu nedenle BMW orjinal parçalarını dışarıdan temin etmek imkansız gibi birşey.
    Anahtar, polen için ölçüme dayalı herhangi bir uyarı veremiyor (sadece bakım zamanına göre uyarı veriyor. 2. bakım gelmişse uyarı veriyor mesela).
    Hava filtresinde ise sensöre dayalı bir ölçüm vardır diye düşünüyorum. Sonuçta motora giren havayı takip ediyordur araç. Fakat hava filtresinde durum enteresan; BMW'nin kendi hava filtresinin kataloğuna denk gelmiştim. "90 bin kilometreye kadar filtre ömrü" diyordu. Yani biz filtreyi kirli görsek bile aslında filtre işini yapmaya devam ediyor üreticinin dediğine göre. Fakat bunun Türkiye şartlarında tam olarak geçerli olmadığını düşünüyorum. Avrupa şehirlerindeki caddelerin ve yolların temizliği ile bizim ülkemizdeki durumu düşünün. Birim havadaki toz miktarları arasında dağlar kadar fark vardır.
    Ben 50-60 Lira verip yenisini takmayı her zaman tercih ederim bu nedenle. Öte yandan BMW nin kendi logolu filtresinde de MANN amblemi de var ve MANN kodu da açıkça yazıyor. Aynı kod ile olan MANN marka alıp takmıştım ben. MANN'ın BMW için tamamen ayrı filtre üreteceğini hiç zannetmem. Sadece logo farkı vardır. Ben garanti konusuna hiç takılmamıştım. Bırakın filtre değişimini araç garantide iken kendim cruise control tuşları alıp, montajını yapıp, kodlamasını da yapmıştım.
    Tabi nihayetinde bu risk almak demek oluyor elbette ki.  Bmw 2 serisi Active Tourer (F45)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekatu -- 28 Haziran 2017; 20:3:48 >




  • Bugun ilk servis bakımını yaptırdım, 10180 km de. Aracın gösterdiği bilgiye gore daha 800 km vardı bakim zamanina; ama haftasonu uzun yol yapacagım icin şimdiden bakımını yaptırmayı tercih ettim açıkcası. Anahtar yag filtresi ve yag değişimi uyarısı verdi sadece, diğer parçalara uyarı vermedi. Hava ve polen filtresinin bakımını, her sene değişim gerektirip gerektirmediğini sordum, gerek yok dedi servis. Biz yine de hava filtresini kontrol ediyoruz, değişimi gerekiyorsa söylüyoruz dediler; ama kontrol ettiklerinde değişime gerek yok, 2. bakimi rahatlıkla bekleyebilirsiniz bir sorun çıkmaz dediler. Fiyatını sordum, 260 TL dediler, ben de cok üzerinde durmadım açıkcası ve değiştirtmedim. Cok kurcalamak istemedim. Belki garantisi bitince her sene kendim değişim yaptırabilirim ileriki yıllarda. Mazot filtresi değişimini de sordum, onun da 3. bakımda değiştiğini söylediler. Yag değişimi ve yag filtresine 700 TL istediler. Klimaya ozon uygulamasına ve motor temizliğine (temizlik icin özel bir solüsyon kullandıklarını ve bunun diğer aksamlara zarar vermeyeceğini, bilakis bu parçaları koruyacağını belirttiler) de 170 TL fiyat çıkardılar, ona da tamam dedim. Toplam 870 TL'ye ilk bakimi yaptırdım. Filtreler konusunda hala kafamda soru işaretleri var ama 2. bakimi bekleyeceğim sanırim.

    Bütün parçalar her sene değişim gerektirmediği icin periyodik bakımlar cok da korkutmuyor insani. Sadece kafada ufak soru işaretleriyle binmeye devam edicez gibi duruyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uzun yoldan sonra aracın ön tarafı sinek ve arı ölüsü dolunca, camı basınçlı su tutarak temizlerken tampondakileri de alayım dedim. İyice yapışmış ve kurumuş bir tanesinin dibine kadar yakından tutunca tamponun boyası kalktı. Demem o ki; özellikle plastik olan boyalı parçalara dikkat edin. Kullanma kılavuzunda yazar hep ama hakikaten oluyormuş:) Basınçlı yıkama makinasını tam dibinden tutunca resimdeki gibi oluyor.
     Bmw 2 serisi Active Tourer (F45)




  • mekatu M kullanıcısına yanıt
    Oo geçmiş olsun, ilk defa görüyorum böyle bir durum. Ben de uzun yoldan geldim yeni, sıcakta 3-4 gün durmuştu böcek sinek ölüleri, yıkamacı kolay çıkmaz ilaç sıkalım dedi, öyle yaptırmışım iyi ki. Metalik boya olunca lokal boyama da olmuyor değil mi şimdi?
  • SanalNot kullanıcısına yanıt
    Lokal boya sanırım yapan yer kalmamış. Kapıda birkaç derin çizik oluşmuştu onun için servise ve işinin ehli kaportacıya sormuştum. "Kapı komple boyanır renk tutsun diye dediler. Hiç o işe girme rötüş yapalım, belli olur tabi" dediler. Öyle yaptım. Burası için de aynı şeyi yapacağım. Rötuş ile siyahlığı kapansa yeterli olur.
  • Gecmis olsun, ben de ilk defa böyle bir duruma rastladım. Yolculuktan gelir gelmez arabayı yıkatmak lazim sanırim, ama her zaman fırsat olmayabiliyor. Benim aracım beyaz renk, sag arka tampon kösesi hafif surtmustu, Auto King'te lokal boya yaptırmıştım, memnun da kaldım. Her boyanın bir kodu olduğunu, o koda göre boya yaptıklarını söylemişlerdi. Bi deneyin isterseniz. Tekrar geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mekatu M kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Makine basıncı kaç bar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandostigre kullanıcısına yanıt
    Şu benzin istasyonlarında olan 1 TL ile çalışanlardan idi makine. Fakat özellikle daha yüksek basınçlı olduğu yönünde bir izlenim edinmedim kullanırken. Tabi ki kullanarak anlamak mümkün değildir. Benimkisi gözlem sadece.
    Fakat kaporta üzerinde de aynı uygulamayı yaptığım halde boyada herhangi bir problem olmadı. Plastik kısımda ise boya kalktı.
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.