Şimdi Ara

Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) (56. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.023
Cevap
55
Favori
159.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ÖTV zammı sonrası;
    218i Active Tourer 146.300₺
    216d Active Tourer 156.800₺

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pirelli sotto zero kislik lastiklere gectim, pek anlamam ismi boyleydi sanirim. Tek sorunum 4 lastik de farkli basinc gosteriyor nasil hava bastilarsa:) 2.1 2.4 arasi hepsi:))



    Bu arada ilk kez runflat kislik lastik gordum resmen tas gibi, bu kadar sert olmasina ragmen konforu iyi demek ki.



    Herkese iyi dikkatli surusler havalar yagisli olmaya basladi aman dikkat.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖTV zammı sonrası forumda derin bir sessizlik mi oldu ne?
  • 216d aracımın kliması cok geç sıcak hava üflemeye başlıyor. Yaşadığım yerde sabah -4 derece sıcaklıklarda ise gidiyorum, start stop fonksiyonunu iptal etmeme ve yaklaşık 15 km yol yapmama ragmen kalorifer geç ısınıyor. Acaba motor 3 silindirli olduğu icin geç mi ısınıyor? Bu motorun geç ısınarak kendisini bir çeşit koruma altında tutması nedeniyle olabilir mi? Önceki aracım da dizeldi ve böyle bir durum olmuyordu. Cevaplayabilen olursa sevinirim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selam; aracımın arkasında kamera ve park sensörü var ama ön tarafında sensör olmaması eşimin zorlanmasına sebebiyet veriyor hata bir kaç küçük çiziğimiz bile oldu :( Araca ön sensör taktırsam ekrandaki park asistanına(sensör göstergelerine) güncelleme ile yansıtılabiliyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askenger -- 12 Aralık 2016; 17:39:31 >
  • askenger A kullanıcısına yanıt
    Ön park sensörünün eksikliğini ben de hissediyordum hep ve biraz araştırdım. BMW orijinal retrofit kit donanımı olarak yok. Orjinal parçalar ile yurtdışında yapmış olan var bu işlemi öte taraftan. Dolayısıyla orjinal parçaları temin ederek yapmak mümkün fakat oldukça pahalıya malolacaktır (Sis farlarının olduğu plastikler, plakanın olduğu plastik parçalar sensör delikli olanlarıyla değişecek, sensörler alınacak, var olan sensör modülü değişecek mi emin değilim).
    Maslak navigatepark.com'a mail atmıştım şase no vererek "900 Euroya 1 iş gününde yaparız" demişlerdi ama parça siparişinden falan bahsetmeden cevap verdikleri için emin olamamıştım.Fiyat zaten oldukça pahalı.
    Olur da çözüm bulursanız lütfen haber verin bana da.
  • mekatu M kullanıcısına yanıt
    Borusanı aradım yapabilirmiyiz diye;
    bir kaç yer ile konuşup sonunda yapamayacaklarını ilettiler :(. Ben yine araştırmaya devam ediyorum bir sonuç alabilirsem bilgi vereyim 900 Euro gerçekten de çok pahalı
  • Mrh arkadaşlar,
    Ben de 3 gün önce 216d active tourer sahibi oldum. Araç gerçekten "akıyor". Sürüş sırasında diğer araçların bana yol verdiğini görüyorum. Aldığım araçta "value" paketi mevcut. Belirtilen donanımsal gereksinimlerin hepsi var. Forumu okurken iyiki full paket almışım diyorum. Yalnız farkettiğim bişey var. Sürüş sırasında ön camdan baktığımda sanki kırma kusuru yaşıyorum. Siz kullanıcıların böyle bir durumu söz konusu mu? Görüşmek dileğiyle. Bu arada yüzde 60 olan ötv değeri, yılbaşından sonra yüzde 75 olacak diye bir duyum aldım. Ne kadar doğru göreceğiz.
  • hdervisoglu H kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle kullanın. Kırma kusuru muadil yan sanayi camlarda olabiliyor fakat orijinal camda böyle bir problem ben hissetmedim. Sizin araçtaki cam BMW camı ise önceki aracınızdan sonra farklı gelmiş olabilir belki camın eğimi, oturma pozisyonu vs. nedeniyle.
  • arkadaş72 A kullanıcısına yanıt
    Hava filtresinin modeline bakmak ve temizlemek için söktüm. Sökmesi çok kolay. 3 adet Torx-20 vida ile kutunun kapağı açılıyor. Araç 8000 km'de olmasına ve sadece şehir içinde kullanılmasına rağmen epey tozluydu filtre. 25-30'bin km'de "anahtar söylemedi" diye filtre değiştirilmemesi hala garip geliyor bana. Kayıtlarda olsun diye buraya koyuyorum resmini. Benim araçtan çıkan MANN 22 017 modeli. Fakat internette bu modeli online satan bir yer bulamadım henüz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekatu -- 26 Aralık 2016; 10:10:15 >




  • arkadaş72 A kullanıcısına yanıt
    merhabalar

    benim aracım da servis uyarısı verdikten sonra ön balatalarımın değişmesi gerektiğini belirtti.
    yazılardan anladığım kadarı ile sadece balatalar değil, sensörlerin de parça kodlarını vermişssiniz. Bunun sebebi, sensörlerin de mi değişmesi gerektiğinden?
    son olarak da, sadece balataların değişimi , işçilik dahil ne kadara mal oldu, paylaşabilirmisiniz?
    teşekkürler.
    herkesin de yeni yılını bu vesile ile kutlamış olalım..
  • thebor T kullanıcısına yanıt
    Sensörler de değişmesi gerekiyor (uslatalar buna balata fişi diyor) çünkü balatayla birlikte onlar da eriyor fiş eriyip bitince balata uyarısı veriyor zaten. Önde ve arkada çapraz olacak şekilde birer tane var setle birlikte geliyor.
  • mekatu M kullanıcısına yanıt
    Hocam bu hava filtresi iç havalandırmadaki kötü kokuyu keser mi? Temizleyip yerine koyulabilen bir şey midir (kompresör tutsak?) yoksa illa yenisini almak gerekir mi? Bu arada geçen gün motorumu yıkadım kendim, tavsiye ederim. Yaza doğru kirlenirse daha detaylı temizlik yapacağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1872 -- 3 Ocak 2017; 9:11:59 >
  • 1872 1 kullanıcısına yanıt
    Kabin hava filtresi (polen filtresi) iç havalandırmadaki kötü kokuyu kesecektir. Bu filtreyi kirlenince temizlemek imkansız. Zira polen vs. mikron boyutundaki gözenekleri tamamen tıkıyor ve filtredeki aktif karbonun koku ve gazları emme (adsorbe etme) kapasitesi de artık kalmıyor. Bu nedenle hava tutsanız da hiçbir işe yaramayacaktır. Motordaki hava filtresine basınçlı hava tutmak bir miktar işe yarıyor. Fakat polen filtresinde durum tamamen farklı.
    Zira polen filtresi aktif karbonlu. Siyah renkli olması aktif karbondan geliyor ve aktif karbon kötü kokuları ve egsoz gazlarını adsorbe etme amaçlı kullanılıyor. Tıpkı gaz maskelerinde kullanılan aktif kömür gibi.
    Polen filtresini 15.000 km veya yılda bir değiştirmeyi öneriyor bir çok üretici bu nedenle.
    Active Tourer'de filtreleri satın aldım fakat henüz polen filtresi değişimi yapmadım kendim ama anladığım kadarıyla değişim kolay. Bazı araçlarda ulaşması çok zor yerlerde ve değişimi maharet istiyor. Dolayısıyla ben yılda bir değiştireceğim kendim, servise gitmeden. Aşağıdaki linkte nasıl değiştireceğiniz resimli olarak anlatılmış. O araç sağdan direksiyonlu fakat sanıyorum polen filtresi bizim araçlarda da aynı yerde, yani sağ tarafta.
    Ben de forumdan aldığım tavsiye ile Maslak Öztürk Oto'dan aldım filtreleri. Henüz yeni bir araç olduğu için piyasada kolay bulunan bir filtre değil polen filtresi (ve hava filtresi). Fakat yakında daha ulaşılır olacaktır diye düşünüyorum.
    http://bmwcodingf46.blogspot.com.tr/2016/09/how-to-change-your-air-con-filter-no.html




  • Polen filtresini değiştirme fırsatını buldum. Yolcu ayak bölümünün sol tarafındaki plastik kapağı söktükten sonra torpido altındaki kapağı da 2 adet somunu sökerek çıkarın sonrasında filtre kapağını el ile açıp, eski filtreleri pense ile tutup çıkarıp yenileri yerine itiyorsunuz. Ulaşması zor bir yere konulmuş filtreler. Emin olamadım önce "acaba torpido da mı sökülecek" diye fakat forumdan Sayın arkadaş72 sağolsun kendisi değiştirirken elektrikçinin torpidoyu sökmediğini söyleyerek beni bu zahmetten kurtardı.
    Buna rağmen değişimi çok da zor değil aslında.Sadece ayak bölümünün solundaki plastik kapağın vidasını söktükten sonra kapağı tırnaklarından kurtarmak için dikkat etmek gerekiyor tırnakları kırmamak için.
    Foruma kayıt düşmüş olmak için üzerinden çıkan ve yerine takılan Mann Filtre resmi:




  • iyi günler. 2.18 için 30 yaş üstü kazasız kullanıcılar için kasko ve trafik sigorta ücreti ne kadar acaba? Teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smartbiker S kullanıcısına yanıt
    Kişi ve sigorta şirketi bazında çok değişken olmakla birlikte fikir vermesi açısından yakın zamanda Kaskoya 1450 TL (araç 2 yaşında,hasarsız, Luxury line donanımlar ek teminat kapsamına alındı ve + 15.000 TL olarak poliçeye eklendi) trafiğe ise yaklaşık 600 TL ödedim.
  • Premium selection garantisi ile araç sahibi olan var mı? Tavsiye eder misiniz? 2. El arac almanın risklerini bu yolla en azına indirebilir miyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gus Fring kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım c180 i kışın soğuk havalarda bile kısa sürede içeriği ısıtıyor. Aracı alırken motordan bağımsız ısıtma sistemi olduğunu söylediler. Ama bir türlü ayar yapamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Geçen park mesafe sistemi uyarı verdi ve ön-arka tamamen devre dışı kaldı. Arka kamera çalışıyor. Resimlerden görebilirsiniz. Servise aracı bıraktım, sonrasında aradılar ve öndeki bir sensörde ezilme olduğu, tamir edilemeyeceği, garantiye girmediği ve sensörün komple değişmesi gerektiğini söylediler. 1000TL'ye yakın da maliyet çıkardılar. İlk şaşkınlığı atlatınca duruma sinirlendim. Cihazın sensörler hassas, zaten koruma olamıyor önlerinde, şansızlık, kaç bin araçta bir görülen bir durum gibi şeyler söylediler. İyi de arabayı satın alırken biliyorsunuz kaput filmi, tampon filmi gibi konularda bilgi veriliyor, bol bol tavsiye ediliyor. Ancak öndeki sensörlerin hassas olduğu ve hasar görebileceği hiç bildirilmedi.

    Arabasında önde sensör olan arkadaşlar bu sensörlerin hassas ve riskli olduğunu bilsinler. Stabilize/taşlı yolda sürati azaltmak, uzun yolda koruma bandı yapıştırmak (cidden gerekli gibi) vb. önleminizi alın bence.

    Forumda bu araba ile ilgili dile getirilen çeşitli sorunlardan (yan kelebek camlarında ölü nokta, direksiyon simidinin göstergeleri kapatması, motorun çalışmaya başlarken vuruntusu, vb.) genelde şikayetçi değildim ama bu ön sensörün yarattığı risk bence hakikaten sıkıntılı bir durum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SanalNot -- 6 Ekim 2017; 13:41:20 >




  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.