Şimdi Ara

BMW 116i alirken nelere dikkat etmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
50.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yakin bir arkadasim son derece gaza gelmis durumda ve birkac gune kadar onunla birlikte internetten buldugu birkac 2005 116i araca bakmaya gidecegiz.

kendisi gecenlerde 40 yasina basti ve "bu yasima kadar mantigimla hareket ettim, artik iyi bir hediyeyi hakettim" diyerek, 2008 model SUV'unu tamamiyle esine devredip, 1 serisi BMW almaya karar verdi.

maksimum butcesi 35bin TL, internetten gorebildigim kadariyla bu rakama genelde 2005 model, sunroof'tan kapi kolu aydinlatmasina kadar full modeller, makul km'lerde bulunabiliyor.

bilenlerden ricam, bu araclarin kronik problemleri var midir?

bakim tamir masraflari ne civardadir?

arac alirken 1 serisine has dikkat edilmesi gereken neler olabilir? (ornegin simdi animsayamadigim biyerde 'sunroof'suz modellerin ici basik ve karanlik gelebilir' diye biseyler okumustum)

konularinda yardiminizi rica ediyorum,

simdiden tesekkur ederim.
    ---------------------------------------------------------------------------------------

not: yukaridaki mesaj DH BMW kullanicilari forumuna dun yazildi, fakat 42 kisi mesaji okuyup da kimse yorum yazmayinca bir de sansimi burada denemek istedim.

• misal, su aracla ilgili ne dersiniz?

• Modeli iyice düşündünüz mü?1 serisinin içi baya dar.Özellikle SUV'dan sonra iyice küçük gelebilir.
  • zaten evin ikinci arabasi olacagi icin cok da dert degil.

nitekim kari-koca kendi islerini yapiyorlar ve duzenli olarak arac kullanmiyorlar, BMW keyfe keder bir arac olacak ve arkadasin bu yila kadar bastirabildigi 'kendi zevki icin bir oyuncak alma' istegini tatmin etmeye yarayacak.

tek kaygi, bu oyuncagin bir masraf kapisi haline gelmemesi,bu yuzden almadan iyice arastirmaktan yana, bana da buyuzden danisti.
  • Ozaman bütçeyi biraz daha arttırıp motorunuda yükseltsin.

Madem oyuncak alıyor bari keyifle oynasın :)
  • Ortada böyle bir durum varken 3 serisi sedan alınmalı kanaatindeyim fakat istenen bu değil. Öyle özellikle dikkat edilecek bir husus yo, temizini bulmaya çalışın. Borusan çıkışlı ve mümkünse borusan bakımlı olsun. Kosiflerde olabilir.
  • ne kadar yakar 1.16 lar bilgisi olan varmı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • baska forumlardan ogrendigim kadariyla sehirici disi ortalama 100 km'de 10lt civarinda imis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skmg

baska forumlardan ogrendigim kadariyla sehirici disi ortalama 100 km'de 10lt civarinda imis.

Mumkun degil hocam. $ehir icinde, kalabalik trafikte 10 L civarinda oluyor diye biliyorum ben. $ehir di$inda, sabit hizda araci 10 L yakan arkada$ en kisa zamanda servise gitsin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulker

quote:

baska forumlardan ogrendigim kadariyla sehirici disi ortalama 100 km'de 10lt civarinda imis.

Mumkun degil hocam. $ehir icinde, kalabalik trafikte 10 L civarinda oluyor diye biliyorum ben. $ehir di$inda, sabit hizda araci 10 L yakan arkada$ en kisa zamanda servise gitsin derim.

Kuzenimde 1.16i araç var 2007 model, şehir içi 13-14 litreden aşşağıya inmiyor. Şehir dışı da arkadaşın dediği gibi 10litre civarı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: @yKuN

quote:

Orijinalden alıntı: bulker

quote:

Kuzenimde 1.16i araç var 2007 model, şehir içi 13-14 litreden aşşağıya inmiyor. Şehir dışı da arkadaşın dediği gibi 10litre civarı..

1.6 motor bir araca $ehir icinde 14 L, $ehir di$inda 10 L yaktiran bir $oforun oncelikle araci nasil kullandigini, gaza nasil bastigini sorgulamak gerekir. Ben optimal ko$ullardan bahsediyorum. Gaza asildigin zaman fabrika verisi 5.5 L olan 1.3 dizel de 7 - 7.5 L yakiyor.

Ozdamar nickli arkada$in yeni actigi 1.4 TFSI motorun yakit tuketimiyle ilgili bir konu var. Ayni aracin suru$ stiline gore 1 depoyla 500 km de yapabildigini, 900 km de yapabildigini gorebilirsin o konuda.

• peki arkadaslar bu E7 paket E8 paket gibi paketlerin icerigi nedir bilen var midir?
  • Bir defa kullanmıştım harika bir araç. Sürüşü çok zevkli. Passat falan traktör gibi gelebiliyor ondan sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Ozaman bütçeyi biraz daha arttırıp motorunuda yükseltsin.

benzer yorumlari baska forumlarda da gordum, 116 yerine 120 alinmasini tavsiye ediyorlar, aradaki 5-6 bin TL farka deger mi?
  • bir kere kullanma fırsatım olmuştu özetle adam gibi araba diyebilirim performans olarak benim 102bg lik golfden çok daha performanslı yakıt olarakda benim gofden fazla yaktıgını sanmıyorum benim araç şehir içi 9lt yakıyor.
  • quote:

quote:

benzer yorumlari baska forumlarda da gordum, 116 yerine 120 alinmasini tavsiye ediyorlar, aradaki 5-6 bin TL farka deger mi?

performans isteniyorsa değer . ama vergi olayı da war tabi
  • "BMW 116i alirken nelere dikkat etmeli?"

:diger alternatiflere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buroz -- 5 Kasım 2009; 17:16:57 >
  • quote:

quote:

önceden baya takip ettiğim bi modeldi ve kullananların yorumlarını okuduğumda,1.16 yerine 1.18 veya 1.20 alınması taraftarıydı çoğu.nedeni ise 1.16 ile 1.18 in yakıt olarak aynı oranlarda yaktığı,fakat performansı ile 1.18 ve 1.20 in doğal olarak önde olduğuydu.sanırım 1.16 o kasaya biraz ağır geliyomuş özetle anladığım buydu.benim tavsiyem aynı kasanın daha güçlü motoru olan modellerine bakmanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: redevil4

"BMW 116i alirken nelere dikkat etmeli?"

yasinizi, gelir durumunuzu bilmem mumkun degil. fakat soz konusu arkadasim 20 yildir cok yogun bir profesyonel hayat yasadi, yasiyor ve su saate kadar yaptigi mantigini ve ailesini onde tutan tercihlerden artik kendisine sira geldigini dusunuyor. bunun icin belirledigi butce 35 bin TL. eger sizce bu butceye spor bir BMW'nin verecegi keyfi verecegine inandiginiz ekstra masraf da acmayacak (isletme giderleri olarak)bir arac varsa paylasirsaniz sevinirim.

ha zevkler farkli olabilir, misal ben otuzlarin ortalarina dogru daha buyuk, 4x4, agir arazi kosullarina uygun araclara merak saldim ve bu yonde planlar yaptim, bu sene kismetse bir 2002-2003 discovery dusunuyorum, ama arkadasin heyecani bana bile sirayet etti, acaba 4x4'ten once 1-2 yil bir BMW macerasina ben de mi girsem demedim degil!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: redevil4

"BMW 116i alirken nelere dikkat etmeli?"

yasinizi, gelir durumunuzu bilmem mumkun degil. fakat soz konusu arkadasim 20 yildir cok yogun bir profesyonel hayat yasadi, yasiyor ve su saate kadar yaptigi mantigini ve ailesini onde tutan tercihlerden artik kendisine sira geldigini dusunuyor. bunun icin belirledigi butce 35 bin TL. eger sizce bu butceye spor bir BMW'nin verecegi keyfi verecegine inandiginiz ekstra masraf da acmayacak (isletme giderleri olarak)bir arac varsa paylasirsaniz sevinirim.

ha zevkler farkli olabilir, misal ben otuzlarin ortalarina dogru daha buyuk, 4x4, agir arazi kosullarina uygun araclara merak saldim ve bu yonde planlar yaptim, bu sene kismetse bir 2002-2003 discovery dusunuyorum, ama arkadasin heyecani bana bile sirayet etti, acaba 4x4'ten once 1-2 yil bir BMW macerasina ben de mi girsem demedim degil!

benim dusuncem 1.16nın bmw performansı veremeyecinden dolayı ancak performans onemli degil sadece bmw olsun hem az masraf cıkarsın deniliyosa alınır tabi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.