Şimdi Ara

BMW 1 serisi hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şu sıralar BMW 1 serisi 116i arabalarına bakmaktayım. BMW konusunda bilgili değilim. Bu modelin 2008-2012 arasındaki araçlarında şanzıman vb konularda sıkıntısı veya bilmem gereken şeyler hakkında bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • up up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok yakar az kaçar Bütçenizi bilmem ama e87 kasa yerine f20 bakmanızı tavsiye ederim.Turbo motor ve 8 ileri şanzıman diğeri 6 ileri atmosferik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tica -- 23 Mart 2020; 17:57:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende e87 2011 otomatik var. Bende çok araştırdım ve çok çeşitli yorumlar okudum. O yüzden sana cevap vermeyi borç bilirim :)
    Kasım 2019 'dan beri kullanıyorum. (Eski araban 2012 1.6 multijet dizel 120 hp manuel)

    Ankara da çok yokuşlu olmayan bir bölgede yaşıyor kullanıyorum. Ortalama 8.3 litre görünüyor. Sakin - Orta kullanımda. Eğer Orta - Agresif kullanırsan 11 litre görürsün. (Lpg yok)
    Daha önce 1.6 atmosferik civic, opel, megane, i30 kullandım. Çekiş olarak onlardan baya ileride. Mesela dik bir yokuşta civic otomatik 2. vitese geçemediği yerde e87 gayet yükselte yükselte gidiyor.

    İnsanların yanıldığı bir diğer konu da,

    eski aracım turbolu 300 nm tork üreten bir arabaydı. Baya gaza basınca gittiğini hissediyordun. Bu hissiyat BMW de baya farklı / az. İlk başlarda gitmiyormuş gibi geliyordu. Ancak araba hissettirmediğini, gayet gittiğini aynı yollarda aynı hızlarda giderken farkettim :) Bildiğin hissetmiyorsun. 0 - 100 10 sn ya da 11 di sanırım.

    Yakıta gelince 1.si psikolojik olarak şunu bilmelisin BMW ye biniyorsun. Ben eski aracımda 6 litre dizel yakıyordum. Bu aracımda 8.5 benzin. Benim için göze alınabilir bir fark. Sende daha değişik bir yol durumunda 9.5 yaktığını düşünerek hesaplaya bilirsin.

    Sürüş zevki, motor sesi, malzeme kalitesi vs vs ayrıca anlatmıyorum bile.

    Araba 1250 km bu arada sanılanın aksine ağır değil.

    Yedek parça fiyatları bence diğer arabalarla aynı. Ben fark göremedim.

    Ben aldığım da üst kasanın kazalısı ile benim gibi değişeni olmayan arasında 45 bin lira fak vardı. Ben hem bütçeden hemde 1,5 litre az yakacağım diye farkı vermek istemedim.

    Arabayı beğendim. Zaten ileride yükseltme yaparsam yine BMW alırım muhtemelen. Yine sorun olursa detaylı bilgi veririm.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.