Şimdi Ara

YENİ BMW 1 SERİSİ F40

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
828
Cevap
34
Favori
51.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2019 BMW 1 Serisi F40

    YENİ BMW 1 SERİSİ F40


    Broşür:
    https://www.bmw.com.tr/content/dam/bmw/marketTR/bmw_com_tr/pdf/yeni_bmw_1_serisi-f40_v2.pdf.asset.1568820756402.pdf

    Fiyat Listesi:
    https://www.bmw.com.tr/tr/fastlane/bmw-fiyat-listesi.html
    https://yeni.bmwonline.com.tr

    Detaylı fotolar:
    https://www.bmwblog.com/2019/05/26/world-premiere-the-new-2019-bmw-1-series-hatchback/






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tinúviel -- 12 Aralık 2019; 15:36:59 >







  • Herkese merhaba.

    Bu konuya yazma amacım, kendi sipariş sürecimde yaşamış olduğum tecrübeleri paylaşarak almayı düşünen arkadaşlara bilgi verebilmek.


    21 Haziran da internet sitesi üzerinden rez oluşturarak 75k ön ödemeyi gerçekleştirdik. Ön siparişinde bulunduğum araç 116d m sport skyscraper rengiydi. Siparişi oluştururken teslim olarak sistemde eylül ayı gözüküyordu. Eylül ayına geldiğimizde araç henüz üretime girmediği için ST yi biraz daraltarak aynı aracın benzinli versiyonu olması durumunda kabul edeceğimi belirttim ve 10 gün sonra başka biri tarafından iptal edilen 118i m sport aracı önerdiler. 16 Eylülde my Bmw uygulamasında üretimde gözükmeye başladı. Aracı 23 ekimde borusan samandıradan teslim aldım. Gelen geminin gümrükte yaşadığı problem olmasa 16 ekimde aracı teslim alabilecektim. Siparişini bekleyen arkadaşların üretim ile teslim tarihleri arasındaki süreyi yaklaşık hesaplayabilmeleri için fikir vermeye çalıştım.


    Borusan Mapfre kasko teklifini 16.620 Tl olarak yaptı. Mali mesuliyet sınırsız isterseniz ak sigorta üzerinden ek poliçe ile tamamlıyorlar ve 1.260 tl ilave ücret istiyorlar. Kasko BMW yetkili servislerinin tamamında geçiyor. 4.000 tl ye kadar borusanda mini onarım veya anlaşmalı olan mini onarım servislerinde 7.000 tl ye kadar mini onarım yapılabildiğini belirttiler. yılda 2 defa Bmw ikame araç, 30 gün yurt dışı kapsamı ve hasarsızlık bozulmadan yılda bir defa orijinal cam değişimi de ekstraları. Bunların dışında aldığım en yakın kasko teklifini anadolu sigorta 26.000 tl olarak yaptı.


    Detailing 216 firması ile ppf kaplama konusunda anlaştım. Önümüzdeki hafta aracın ön tampon, ön far, ön çamurluklarını ve motor kaputunu ppf kaplayacaklar. İlave olarak sürücü/yolcu camı ve ön camı da film kaplayacaklar. Bunlar için 16.650 ye el sıkıştık. Aracı kullanma fırsatım henüz olmadı. Kullandığımda sürüşe dahil bilgi paylaşabilirim.


    Merak edenler için, orijinal kablosuz şarj modülü için dışarıdan 9.500 TL, keyles go sistemi için(bagaj dahil) 9.000 TL teklif aldım.


    Umarım herkes en kısa sürede aracına kavuşur.


    Arkadaşlar herkese merhabalar,


    Henüz aracımı teslim alamadım ama fırsat bulmuşken yeni araç sürecine girecekler veya araç bekleyenler adına kısaca bilgi vermek istedim.


    29 Temmuz günü Borusan Balgatta araç için siparişimi Satış Temsilcim (ST) ile beraber bmwnibul sitesi üzerinden oluşturduk. Sipariş oluşturduktan sonra da ön ödeme bedeli olan 75.000₺ havale edip dekontunu satış temsilcime gönderdim. Bu andan itibaren de siparişim "Ön siparişlerim" bölümünde görünmeye başladı. Burada söylemek istediğim tek şey, bu uzun sürece çıkacak arkadaşlara tavsiyem; sipariş verecekseniz bir gün bile beklemeyin. Ne kadar erken sipariş verirseniz o kadar erken gelecektir aracınız. Ben o kadar bekleyemem diyen arkadaşlardan da tek ricam, sıfır araç alıp binmeden piyasayı kızıştıran ve fahiş fiyatlardan satış yapan kişilere itimat etmemeleri.


    Sipariş verirken aracın tahmini teslim tarihi ön siparişlerim sayfasında görünüyor. Benim için burada "2023" yazıyordu. ST'm ise bu tarihten önce gelebileceğini, tecrübelerine dayanarak Kasım ayında aracın gelebileceğini, iyi bir ihtimalle de Ekim sonunda gelebileceğini söyledi. Tabi sitede yazan bu tarihin herhangi bir bağlayıcılığı olmamakla birlikte bir çok arkadaşın da tecrübelerine istinaden bu sürenin sarkma ihtimali de bulunuyor. Kasım ayından beri sevkiyat konularında hem Almanya hem Borusan ciddi sıkıntılarla karşılaştılar.


    Bu andan itibaren kendi adıma konuşmam gerekirse yerli yabancı forumlarda araç ile ilgili yazılanları takip etmeye başladım. Ayrıca youtube üzerinden de test videolarını izledim. Araştırdıkça da meraklandım. Beklemek her geçen gün daha zor gelmeye başladı.


    Bu arada st sayesinde kullandığım aracı erken satmamış oldum. Ön siparişten sonra aracımı satmak için ilana koymuştum ama st beni uyardı, araç üretime girmeden, Tr'ye sevk edilmeden eski aracımı satmış olsaydım yaklaşık 4 ay araçsız kalacaktım. Hatta yeni aracı almaktan vazgeçseydim de sattığım araç kadar temiz bir aracı bulamayacaktım.


    En az haftada bir kez ST'mi aradım veya mesaj attım. Ancak bir ve iki serisi özelinde konuşmam gerekirse çip krizi, Ukraynadan kablo tesisatı temininde yaşanan güçlükler vs gibi sebeplere ilave olarak bir ve iki serisinin talebe oranla az sayıda üretilmesi sebebiyle süreç gün geçtikçe uzayıp gitti.


    Bu arada iptal araçlar da isterseniz size teklif edilebiliyor. Diyelim ki bir başkası vermiş olduğu siparişten vazgeçti, o zaman satış temsilciniz size bu aracı almak isteyip istemediğinizi soruyormuş. "muş" diyorum çünkü bana iptalden araç hiç teklif edilmedi. sadece bir buçuk hafta önce son zammı duyduğumda ST'm ile tartıştığımda farklı renk bir araç önerdi ama ben kendi aracım zaten üretilmişken 40 küsür gündür sevkiyat beklerken başka renkte bir aracı almak istemedim. Burada belirtmekte de fayda var; iptalden araçlar öncelikle il içinde bekleyenlere teklif ediliyor. Yani Ankaradaysanız size İstanbuldan araç teklif etmezler, etmeleri için o aracı İstanbulda kimsenin istememesi lazım.


    5 Kasım ctesi günü st'mi aradığımda araç eşleşmesi olduğunu, mesaide olmaması sebebiyle salı günü araç bilgi formunu göndereceğini söyledi. 6 Kasım pazar günü de araç mybmw sitesi ve mobil uygulamada "Üretimde" olarak görülmeye başladı. Aracın Kasım ayı sonunda Almanyadan Türkiyeye sevk edilmesi gerektiğini düşünerek eski aracımı da sattım. Bu arada Kasım ayı başında iki kez zam geldi araca, euro kurunun dolar karşısında tekrar yükselmesi sebebiyle sanırım.


    Ancak araç beklediğimiz gibi kasım sonundaki sevkiyatla gelemedi. Bu arada aracın şasi numarasını bimmer.work veya mdecoder.com gibi sitelerden sorguladığımda aracın üretim tarihinin 01 Kasım olduğunu gördüm. Yani bir aracın fabrikada üretiminin tamamlanmış olması da Türkiye'ye sevk edilme garantisi vermiyor. Bir süre sonra araştırdığımda bmwnin ana dağıtım limanı olan bremerhaven'de sıkıntılar olduğunu yazmışlar yabancı sitelerde. Nitekim benim aracım da bu sevkiyatı kaçırdığı için Aralık ayında gelen iki adet zamma da maruz kaldık. Aralık ayının ortası gibi yola çıkması beklenen gemi de 19'unda Türkiyeye geldi.


    Şu an gümrük işlemleri tamamlanmış aracın Ankara'ya sevk edilmesini ve gidip teslim almayı bekliyorum. Kaba bir hesapla 150 gün/5 ay sürmüş oldu benim için siparişimi alabilmek. Yeni üç serisi G20Lci alan arkadaşlar için de uzun süreler bekleyen de oldu, bir buçuk ay sonra aracına kavuşan da oldu. Kimsenin günahını almak istemem ama sürecin şeffaf olmadığı konusunda buradaki bütün arkadaşların hemfikir olduğunu düşünüyorum.


    Aklınıza takılan her türlü konuyu sayfamızda bana veya benden önce aracına kavuşan arkadaşlara sorabilirsiniz. Forumun amacı zaten birbirimize yardımcı olabilmek. Tecrübeli arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Burada onlar sayesinde birçok bilgi edindim. Onlar moralim bozulduğunda bana destek oldular. Onlar araçlarına kavuştuğunda ben aracıma kavuşmuşum gibi sevindim. Çok güzel arkadaşlıklar edindim. Herkese selamlar 🖖

  • 1 serisi sever olarak yerimizi alalım
  • İlk mesaj güncel.
  • G kasa olmayacak mı 2019 BMW 1 serisi? F'den mi devam edecek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urunguu -- 13 Aralık 2018; 18:10:11 >
  • Tip güzel ama diğer bütün önden çeker hatchbaglardan bir farkı kalmamış arka süspansiyonları da torsiyon yapsalar tam olucak

    F20 lerin Arkadan çekişli efsane kasa olarak anılmaya başlaması yakındır
  • önden çekiş BMW :/


  • Bu gerçek mi? Profilden symbole benzeten bir benimdir umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deus-ex -- 24 Aralık 2018; 20:48:6 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deus-ex



    Bu gerçek mi? Profilden symbole benzeten bir benimdir umarım.
    Dışı symbol de, o direksiyon, o vites kolu ne öyle. Arabalarınızın kıymetini bilin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: deus-ex



    Bu gerçek mi? Profilden symbole benzeten bir benimdir umarım.
    Çin pazarına özel üretilen UKL (Mini/2 Serisi Active) platform önden çekişli sedan model bu. Yeni 1 Serisi yeni bir önden çekişli platformda üretiliyor ve iç mekan yeni 3/5 serisi ile benzer olacak.




  • bmw 1 yeni kasa bence bu şekilde olmayacak.

    ne zaman tanıtılacak bilmiyorum ama bakalım..
  • Önden çeker olmasaymış keşke.
  • Sıradan bir hb haline gelecek farkı logodan ibaret. Bu arada kasa güzel olur ona şüphem yok gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tica -- 11 Ocak 2019; 13:50:21 >
  • Güncel fotolar.

    YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40




  • Kamuflajsız görüntüsü sızdı.

    YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40




  • YENİ BMW 1 SERİSİ F40YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40YENİ BMW 1 SERİSİ F40

    YENİ BMW 1 SERİSİ F40

    YENİ BMW 1 SERİSİ F40




  • Tanıtıldı.
    https://www.bmwblog.com/2019/05/26/world-premiere-the-new-2019-bmw-1-series-hatchback/



    YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40
    YENİ BMW 1 SERİSİ F40








  • Merhabalar; A3 konusuna da yazdım gerçi ama eşime araç bakıyoruz...


    Hali hazırda G30 kullanıcısıyım. Yeni 1 serisi ve A3 arasında gidip geliyoruz :)


    VW grubuna DSG yüzünden sıcak olamasamda 1 seriside alıştığım ZF değil.


    Sizlerin yorumu nedir A3 ile kıyaslarsak?


    Vites konusunda DSG gibi sorunlu olmadığını zannediyorum; doğru mudur?

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.