Şimdi Ara

BMW 1 SERİSİ F20 (2104. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: kripto2n
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil1 iOS
5 sn
43.609
Cevap
310
Favori
2.867.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21022103210421052106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim joy card tırt mış!



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Her sene oranlar artıyor, seneye 10 a 10 olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gocaman52

    joy card ile son bakımda işçilikte %15, malzemede %10 iskonto aldım, seneden dolayı bir sonra ki bakıma malzeme de %15 olacak

    son bakımda yağ, yağ filtresi ve fren hidroliği için 1114 tl ödedim, 100 tl ye de mann hava filtresi alıp kendim değiştirdim

    Gülal'ın da kendi kampanyası var benzer şekilde, 24xx'den 18xx'e benzer oranlarda indirimlerle indi rakam. Otomol'de konuştuğum bayan Joy club POS'ta indirim sağliyor dediği için, hem bayi hem de Borusan'dan birlikte böyle bir indirim alma durumu olabilir mi diye merak ediyordum aslıda. 18xx de bu ekonomik koşullarda kabulüm yoksa. Önceki aracım Honda Civic'in son yağ+filtrelerden oluşan bakımına 900 TL vermiştim 2017'de.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panthér kullanıcısına yanıt

    Joy card indirim miktarının artması ve devam etmesi için düzenli yetkili servise gitmek gerekir. Yılda en az bir kere yetkili servise gitmeniz lazım.

  • Arkadaşlar 2 gün önce bu lamba yandı araba. Özel servise gittim.Bilgisayara bağladıklarında ,kirli yakıt vs partikül kurum yapmış vs dediler ve bilgisayardan sildiler arızayı.Yüksek devirde kullanmamı tavsiye ettiler.Kurumu atabilmek adına.Bugun yine yandı lamba ama.Başına gelen varmı. Araç 2012 116Ed manuel





    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msgz44

    Joy card indirim miktarının artması ve devam etmesi için düzenli yetkili servise gitmek gerekir. Yılda en az bir kere yetkili servise gitmeniz lazım.

    Valla %10 indirim verecekler diye sürekli servise keselenme işi bana mantıklı gelmedi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gocaman52

    Her sene oranlar artıyor, seneye 10 a 10 olur
    Fiyatlar abartılı pahalı, seneye yetkili servise gitmem diye düşünüyorum? Ekstrem bir durum çıkmaz ise...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gocaman52

    Her sene oranlar artıyor, seneye 10 a 10 olur
    Fiyatlar abartılı pahalı, seneye yetkili servise gitmem diye düşünüyorum? Ekstrem bir durum çıkmaz ise...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrefe kullanıcısına yanıt

    Dizel partikül filtresinin temizlenmesi için aracın yüksek devride uzun süre kullanım gerekli diye biliyorum. O esnada dur kalk yapmamak önemli. Çünkü o partiküller ısınan hava ile yok oluyor. Yolların boş olduğu bir saatte deneyebilirsiniz.

    Hatta dizel araçlar için bunun ara ara yapılması tavsiye edildiğini okumuştum. Sürekli alt devirde kullanım ve şehir içindeki dur-kalk sürüşü, o partiküllerin yeteri kadar yanamamasına neden oluyormuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 19 Ekim 2020; 13:51:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar, yeni bir araba arayışı içindeyim fakat aklıma takılan bazı sorular var o yüzden buraya yazmak istedim. Şu anda 2015 model Seat Leon FR manual kullanıyorum fakat otomatik bir arabaya geçmek istiyorum artık. 2015 sonrası 1 serisi dış görünüş olarak epey hoşuma gidiyor ama donanımlar noktasında biraz kafam karışık.

    - Aynı paralara (270-280 bin TL) temiz Golf 7.5 1.4 TSI Higline'lar da var, siz aracı satın alırken Golf seçeneğini düşünmüş müydünüz, hangi kısımlar BMW'de ağır bastı?
    - Katlanır ayna joy plus paketinde standart gelmiyor mu, geçende 1.16d bakmaya gittiğimde katlanır ayna olmadığını gördüm galeride. Veya bana joy plus diyerek yanlış bilgi verdiler.
    - Standart ses sistemi konusunda VW grup araçlarla karşılaştırma yapabildiyseniz bu konuda da yorumlarınızı merak ediyorum.
    - Son olarak da gönlüm benzinli motordan yana, çok KM yapmıyorum yapsam da çevreci, sessiz olması vb. konularında aradaki yakıt farkı beni üzmüyor. Ama temiz araba bulursan 116d - 118i farketmez al mı dersiniz?

    Biraz fazla soru sordum fakat çevremde bu arabayı kullanan yok maalesef, test sürüşüne de çıkamadım o yüzden buradan yardım almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Therocqula -- 19 Ekim 2020; 16:4:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Therocqula kullanıcısına yanıt

    2016 Kasım ayında 1.18i Joy Plus satın aldım. Aracı almadan önce ciddi ciddi Gold 7 Highline alma niyetindeydim. Deli gibi araştırıyordum. Forumlar, videolar v.s. Kağıt üzerinde özellik ve bulundurduğu teknolojiler cezbediyordu. Fiyat farkı da zamanında yanlış hatırlamıyorsam 10 bin TL civarında bmw daha yüksekti. Test sürüşlerinden sonra fikrim tamamen değişti direk bmw yi satın aldım. Bmw nin yol tutuşu, virajları dönerken verdiği güven, konforu, yağ gibi akması, otomatik vitesin güzelliği geçişleri çok hoşuma gitmişti. Tabi kullanırken verdiği hissiyat aha dedim bu. Golf deki deneyimim de araba sanki altımdan kayacak gibi ciddi güvensizlik hissettim. Viraj dönüşlerinde o kadar teknolojik özelliklerine rağmen bunu hissettirdi. Direksiyon hissiyatı hiç yok sanki boşlukta gibi gelmişti. Belki kullandığım test aracından kaynaklıdır bilemiyorum ama Golf hoşuma gitmedi.


    Katlanır ayna ve sunroof Joy Plusta standart olarak geliyor.

    Ses sistemi konusunda Golf daha başarılı fakat benim 2016 nın ses sistemi de güzel benim için yeterli ama 2016 öncesi için ses sistemine vasat diyorlar. Sanırım daha sonra güncelleme yapıldı. Temiz ses veriyor.

    Benzinli de şehirler arası ortalama 5.5-6 lt civarı çok basmadığın da ortalamayı yakalıyorsun. Basınca yakıt tüketimi haliyle artar. Şehir içi ortalama 7.5-8-8.5 lt yakıyor. Agresif kullanımda 10-12lt yi bile görürsün. Düzgün temiz araç yakalarsan memnun kalacağını düşünüyorum. Malum fiyatlar uçtu iyice her geçen günde artmaya devam ediyor. Fiyat konusunda hep bir muhabbet döner bilirsin dolar olmuş bilmem kaç bu devirde araba mı alınır. Biraz bekleyin bu fiyatlara araç almayın gibi önerilerde bulunulur ama bu tarz öneriler yapan insanlar Türkiye de yaşadıklarını unuturlar ve araç almayı ertelersin tabi fiyatlar hiç bir zaman düşmeyip sürekli yükselme eğilimde olduğu için alacağın aracıda alamazsın böyle bir saçma durumun içine girersin :) O nedenle yakaladın mı temiz düzgün araç ve gerçekten ihtiyacın varsa hiç bir zaman erteleme, piyasaya göre uçuk fiyat farkı olmadığı sürece 3 üne 5 ine bakma dan direk satın almanı öneririm :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __sin__ -- 19 Ekim 2020; 17:30:9 >




  • Arkadaşlar benim de biraz yardıma ihtiyacım var. Sanırım aracın lastiklerinin değişme vakti geldi ve lastik bakıyorum. 1.18i hala orjinal lastiklerinde 205/55R16 91W Bridgestone Turanza RFT ve 3316 yani 2016 nın 33. haftası üretilmiş. Araç 35 bin km de fakat lastiklerde 4 senesini doldurmuş durumda. Arka sol lastik kenarı biraz kötü durumda... Tekini değiştirmek yerine 4 nü değiştirmek gerektiği söyleniyor. Fotoğraflar da sol arka lastiğin dış tarafı net göründüğü gibi.





    Bridgestone dan devam etme niyetindeyim. İnternetten baktığımda Bridgestone Turanza T005 205/55R16 91W RFT tanesi 650 ila 850 arası fakat stok görünmüyor. Onun yerine Bridgestone 205/55R16 94W XL T005 DRIVEGUARD RFT sanırım bu da Turanza bu lastikler nasıl olur? 91W yerine 94W XL ne gibi farkı olur. Yük endeksi biraz artmış oluyor. Geriye kalan özellikler aynı görünüyor. Yani sıkıntı olur mu eksisi ya da artısı olur mu? Bir de ilginç olan 94W XL olan indirimli 576 lira.


    Alternatif olarak olarak Nokian Wetproof 205/55 R16 91W RunFlat diye bir ürün dikkatimi çekti. Güzele benziyor. Finlandiya markasıymış. Alta bağlantıları ekliyorum.


    https://www.n11.com/lastik-ve-jant/oto-lastik


    https://lastik.rezulteo.com.tr/nokian/wetproof/205-55-r16-91v




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __sin__ -- 19 Ekim 2020; 18:7:31 >




  • 17Scorpion kullanıcısına yanıt

    hocam dediğiniz şekilde dün gece baya zorladım aracı. Işık söndü şimdilik bakalım:)

  • __sin__ _ kullanıcısına yanıt

    2016 model 50bin km de bu yaz tatilde şans eseri sağ arka lastikte tabanda katman kalktığını gördüm ve acil bir şekilde arka iki lastiği değiştirdim. Fiyat olarak en uygunu olduğu için bridgestone driveguard aldım. Ancak eskiden virajlarda ESP zar zor açarken (Turanza eski lastikler) şimdi daha çok açıyor. 1.5 ay oldu önlere de sipariş verdim hala gelmedi. 4ü de yeni olunca öyle deneyeceğim.

  • copyright05 kullanıcısına yanıt

    Lastik değişiminde 4 ü birden değişmesi gerektiğini özellikle vurguluyorlar. Bakalım önleri değiştirdikten sonra nasıl olacak. O zaman yeni lastikler ile beraber yol tutuşu bir miktar olumsuz etkilendi? Kuru ve ıslak da nasıl araç ve içine ses eskisine göre arttı mı?


    Birde Driveguard ların da çeşitleri var. Sitede Bridgestone Turanza T005 Driveguard RFT ve Bridgestone Turanza Driveguard RFT olarak geçiyor. Benim baktığım ürünler T005 olan aynı ürün ve serinin 91W olanı stokta görünmüyor onun yerine 94W XL olanı var. Bizim araçların orjinali sanırım Bridgestone Turanza ER300 RFT. Fakat T005 olan testlerde daha iyi bir ürün olarak görünüyor. Zaten direk bunu tavsiye ediyorlar yurt dışında da anladığım kadarıyla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __sin__ -- 20 Ekim 2020; 7:3:40 >
  • emrefe kullanıcısına yanıt

    Selamlar. Sabit 2000-2500 devir arası 15-20 dk sürmenin yeterli olduğu yazıyor internette. Çok da zorlayıp motora zarar vermeyin :)


    Ben bu olayı senede bir uzun yola gittiğimde yapıyorum. Belki bunu yaptığımdan belki de kmsi gelmediğinden vs. ışık yakma olmadı henüz.

  • Therocqula kullanıcısına yanıt
    Simdiden aramiza hosgeldin diyorum cunku test edersen bmw alirsin :) bende astradan audi a3 e ordan hemen bmw ye gectim. Ciddi bir fark var. Astra varken Mercedes a180 d kullanmistim 3 sene. Mercedes daha konforlu ama daha gurultulu. Bmw sessiz ama daha sportif. Alabiliyorsan paket olarak one edition tercih et. Joy plus a ek olarak deri koltuk sedefli renk ve piano black ayrintilar var. Bence daha şik duruyor. 2019 mayis ayinda m paketle (153 bin tl) one edition143 bin tl) arasinda kalmistim. One edition tercih ettim. Aradaki farka bence degdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Therocqula kullanıcısına yanıt

    Bulabilirseniz 2015 model one edition (4 silindirli model) 1.18i bakın derim. Recaro koltuk var, büyük konfor sağlıyor. Yakıt tüketimi de gayet iyi. Sadece katlanır ayna yok.

  • @__sin__ Hocam detaylı dönüşünüz için teşekkür ederim. Ben de Golf Highline ile arasında çok kaldım açıkçası, Golf ailemizde olan bir araç o yüzden çok fazla sürme fırsatım oldu, aslında DSG falan da gayet güzel ama ZF ile karşılaştırma imkanım olmadı maalesef   Diğer dinamikler olarak da zaten Leon ile oldukça benzer araçlar.


    Fiyat konusunda ise dediklerinizde haklısınız, ben kendi aracımı geçen sene Mayıs'ta neredeyse yarı fiyatına satın almıştım, o sıra almamış olsam şimdi belki de aynı arabayı zar zor alabilecek konumda olacaktım.  Araştırmaya devam ediyorum henüz temiz bir araba bulamamış olsam da gönlüm BMW'den yana.


    @Enisköse Evet düzgün bir araç bulursam muhtemelen test etmeden alacağım sıfır olmayacağı için ama herkes sürüş dinamiklerinden memnun arabanın. One edition olan benim de çok hoşuma gitti, standart joy, joy plus koltuklarının oturma kısmı çok düz duruyor. Benim Leon FR aracımda bile yanal destekler çok fazla, BMW'de de güzel bir koltuk beklerdim açıkçası. Bazı araçlarda katlanır ayna bile yok, çok şaşırdım böyle olmasına. Eğer alırsam da ilk iş hız sabitleyici taktırmak olacak, bu özellik de neredeyse hiçbir araçta yok  


    @Kadirgorn Evet hocam one edition olan paket güzel gözüküyor baya. Ama sanki yeni nesil 3 silindir olması bana daha avantajlı gibi geldi. Katlanır ayna koymamak şu arabalara şaka gibi ya  





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kadirgorn

    Bulabilirseniz 2015 model one edition (4 silindirli model) 1.18i bakın derim. Recaro koltuk var, büyük konfor sağlıyor. Yakıt tüketimi de gayet iyi. Sadece katlanır ayna yok.

    Onerdiginiz model 170 bg olan sanirim, bu aractan temiz kalmadi artik turkiyede kalanlarda ucuk fiyat istiyor mantiksiz, bu araci onermek cok mantikli degil artik


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 21022103210421052106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.