Şimdi Ara

Bluray Filmlerimizi Değerlendirelim (966. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
21.820
Cevap
123
Favori
960.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 964965966967968
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nedense raftan filmi alıp, içinden cdyi çıkarıp player'a koyup izlemek zevkini hiç biri vermiyor bende
  • Apple TV de filmleri tekrar tekrar indirmeden bir kere indirirerek izlemenin en iyi çözümü nas disk. Sanırım bu konuda apple çözüm sunuyor ama fiyatı biraz yüksek. 1 tb ve 2 tb lik çözümleri vardı hatırladığım kadarıyla. Ya da benim tam anlamadigim kodi, infuse tarzı yazılımlar ile normal pc üzerinden de izlenebiliyor. Ama cihazı aldigimdan beri denemedim. Uzun süredir film satın alıyor ya da kiraliyorum. Ses ve görüntü yönünden suphe edenler için söyleyeceklerim kesinlikle çok başarılı apple TV. Filmlerin boyutları 5 ila 8 gb arası değişiyor ama öyle bir kodek kullanmışlar ki bd si berbat olan birçok film apple TV de harika(lotr, matrix vb.) Ekstradan tv yi multimedya canavarına donusturuyor. Müzik, resim, oyunlar vs. Ben de çok sevdiğim 50 filmi arşivde bırakıp ki bunlar için de bazı kıstaslar belirledim gerisini çıkarıyorum elden. Apple yönetiminin bir iddiası vardı. Blu-Rayin geleceği yok çünkü çok yakında tüm içerikler digital olacak diye. Sanırım ülkemiz bu potaya erken girdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    Önceden de belirttiğim gibi Apple biraz indirse fiyatları online alımlara geçiş yapacağım.Sadece muazzam filmleri alacağım normal olarak..Gerisi hep digital.Artık ben de böyle istiyorum.Ama apple fiyatları biraz sıkıntı.19 liradan başlatıyor.

    Bir de şu var ; mesela Zootopia itunes tercihim olacak.İndiririm öyle de olabilir ama bilmiyorum.Digital olarak satın aldığında indirmek ile arasındaki farkı sadece para vermekmiş gibi geliyor bana ? Tamam yanlış belki ama öyle hissediyorum.
    Filmi indirmiş çok beğenmiş sonrada silmiştim alırım diye..Çıkmayacak işte.Ne yapalım ?

    Evet filmler de satmıyor.Kaç keredir hep aynı filmler 1+1 kampanyada.Hele bazı filmler 1.5 yıldır stokları bitmedi kaç kere 1+1 / 2+1 kampanyası falan oldu ama o filmler bitmedi

    DVD desen son olarak 5 dvd 15 lira ile bayağı bir indirdiler şaştım kaldım.Ama işime yaradı,almak istediğim 15 film almış oldum DVD o kadar kalitesiz ki bakan yok neredeyse..

    Yurtdışından alacaklarım var halen sepette duruyorlar ama artık biraz soğumuş olacağım ki bakmıyorum bile sepete.Bakalım ne zaman alırsam o filmleri.Alacağım gerçekten istediklerim var ama artık son olacaklar galiba.

    Itunes'da fiyatlar 19'dan başlamıyor, en pahalısı 19tl,dönem dönem 3tlye kadar düşüyor. Özellikle animasyonları Ipad veya Iphone'a yüklemek çocuklu aileler için iyi oluyor, çocuklar arabada vs izleyebiliyor. Bd'ye göre handikap'ı 7.1 gibi ses özellikleri filmlerde olmuyor, 5.1 oluyor. Bence en büyük avantajı da 5tl'ye kiralama,satın almak istemediğiniz ama merak ettiğiniz filmi o kalitede 5tlye kiralamak iyi oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pazarbaşı

    Apple TV de filmleri tekrar tekrar indirmeden bir kere indirirerek izlemenin en iyi çözümü nas disk. Sanırım bu konuda apple çözüm sunuyor ama fiyatı biraz yüksek. 1 tb ve 2 tb lik çözümleri vardı hatırladığım kadarıyla. Ya da benim tam anlamadigim kodi, infuse tarzı yazılımlar ile normal pc üzerinden de izlenebiliyor. Ama cihazı aldigimdan beri denemedim. Uzun süredir film satın alıyor ya da kiraliyorum. Ses ve görüntü yönünden suphe edenler için söyleyeceklerim kesinlikle çok başarılı apple TV. Filmlerin boyutları 5 ila 8 gb arası değişiyor ama öyle bir kodek kullanmışlar ki bd si berbat olan birçok film apple TV de harika(lotr, matrix vb.) Ekstradan tv yi multimedya canavarına donusturuyor. Müzik, resim, oyunlar vs. Ben de çok sevdiğim 50 filmi arşivde bırakıp ki bunlar için de bazı kıstaslar belirledim gerisini çıkarıyorum elden. Apple yönetiminin bir iddiası vardı. Blu-Rayin geleceği yok çünkü çok yakında tüm içerikler digital olacak diye. Sanırım ülkemiz bu potaya erken girdi.

    Eğer internetimi kotalı olmasa digital içerik tüketimi daha da hızlanır türkiyede ama adamın 50 gb kotası var sadece 8-10 filmde bu kota zaten tükenir e doğal olarak evdeki herkes sosyal medya vs kullanımıda tüketiyor kotayı o yüzden 3 mbit ile kota sonrası film zaten izlemek pek mumkun değil o yüzden internetimizin kotası olmasa yada 300-400 gb olsa gibi bir değerlerde olsa bence hersey başka olabilir.
  • basis35 kullanıcısına yanıt
    +10000..... Kesilikle. Tamamen katılıyorum. Fiziki olarak film diski almak koleksiyoncu işi. İnternetten, bilmem nerden indirmek sadece film seyretme işi.
  • Koleksiyon durumu çok farklı bence. Türkiye'deki koleksiyoncu algısı ile yurtdışındaki çok farklı. Ev Sineması denen birşey var sonuçta. Adam sinemada görememiştir ya da tekrar tekrar izlemek istiyordur bu şekilde fiziki disk ya da dijital versiyon alabilir. Fakat bana göre bu koleksiyon olmuyor. Sade, incecik elite kutularla ve dandik kartonet baskısıyla tamamen ithal gelen ürünün koleksiyon değeri yok. Yurtdışına bakın ne edisyonlar var. Kitapçıklı falan da demiyorum. Figürlü, tematik kutularda sunuluyor. Bu ürünleri kolekte edebilirsiniz. Yoksa serilerin bazı filmlerini bile basamayan firmalarımızla değil koleksiyon ev sineması bile zor. Normalde koleksiyon ürünleri sınırlı basılır bizimkiler normal edisyonları sınırlı sayıda getiriyorlar. Bir ay sonra bir bakıyorsun yeni filmin baskısı yok. Saçma sapan işler. Yorucu, hayatın akışında zevk alman geren yerde sana stres yaşatan şeyler hep. O yüzden insanlar bıktı artık. Parası olan zaten her türlü basıyor alıyor. Ama maddi durumu kötü olanlar ev sinemasını unutsun. En mantıklı legal dairede kalalım deniyorsa kiralayıp izlemek ya da 18,99 gözden çıkarıp satın almak.
  • Pazarbaşı P kullanıcısına yanıt
    Koleksiyoncu kimdir. Söyleyeyim mi. Evinde DVD veya Blu-ray player olmadığı halde sürekli film alan kişidir. dividihaber forumunda yazardım. Bir kaç senedir kapalı. Orada Konya'lı bir üye vardı. Evinde DVD player olmadığı halde sürekli film alırdı. Filmleri nerede seyrediyorsun diye sormuştum. Hiçbirini seyretmedim. Ama film almayı, rafta dururken seyretmeyi çok seviyorum. İnşallah birgün DVD player aldığımda oturup seyretmeye başlayacağım demişti.
  • Öyle koleksiyonculuk olmaz, hastalık bence o, konusu bile vardı forumda 'film indirme hastalığı' diye; benim de bir arkadaşım vardı, yıllarca film indirdi belki bir tanesini anca izlemiştir. O zaman tüm çıkan filmleri alman lazım. Filmi izleyip, yaşamadıktan, konusunu, hikayesini anlamadan bilmeden rafta tutmuşsun neye yarar. Beğendiğin filmleri alırsın arada çıkarır izlersin. Zaten 10 yıl sonra (teknolojik ömrü o kadar) yüzüne bakmayacaksın, sen baksan da kimse bakmayacak zaten. Yüzlerce dvd ile yıllarını geçirmiş şimdi üç-beş tl. ye satmaya çalışanlara üzülüyorum şimdi. 30 tane bilemedin 50 tane beğendiğin film olur, gündemdeki versiyon neyse medya olarak alır miadı dolduğunda satar veya bodruma kor yenilerini alırsın. 300 tane dvd si olan adam seyretmiyorsa içlerini versin izleyenlere de kutularını saklasın :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    Koleksiyoncu kimdir. Söyleyeyim mi. Evinde DVD veya Blu-ray player olmadığı halde sürekli film alan kişidir. dividihaber forumunda yazardım. Bir kaç senedir kapalı. Orada Konya'lı bir üye vardı. Evinde DVD player olmadığı halde sürekli film alırdı. Filmleri nerede seyrediyorsun diye sormuştum. Hiçbirini seyretmedim. Ama film almayı, rafta dururken seyretmeyi çok seviyorum. İnşallah birgün DVD player aldığımda oturup seyretmeye başlayacağım demişti.

    oraya ben de üyeydim hatırlıyorum hatta sizi oradan..

    Aslında koleksiyon kısımında sıze katılmak ile beraber Türkiye piyasası malum..Pek koleksiyoncu olamıyorsunuz..Alın işte çıkmıyor filmler ? Ne yapalım ? ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 7 Eylül 2016; 18:10:50 >
  • Bu mavi kutularin buyusu bambaska. Dijital arşivi eleştiren arkadaslar sizde haklisiniz. Ama malisef gunumiz şartlarinda istedigimiz filmi istedigimiz şartlarda bulmak oldukça zor gorunuyor. Mavi kutularin sihri olmasada film askim devam ettigi muddetce arşive devam edeceğim. Nedense cepten para cikmadan kolleksiyon yaptigimida hissedemiyorum :) bu sebeple itunes ile bu işe devam edebileceğimi düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    +10000..... Kesilikle. Tamamen katılıyorum. Fiziki olarak film diski almak koleksiyoncu işi. İnternetten, bilmem nerden indirmek sadece film seyretme işi.

    ne mutlu ki yanlız değilmişim
  • ister burası olsun ister facebook taki gruplar, çoğunluğumuz DVD+ dergisi ve okuyucularının takıldığı DVD+forumundan geliyoruz.. çizgiroman tutkum ile başlayan tüm uyarlamaları toplama çabası, buna ilave olarak sevdiğim yönetmenlerin filmlerini bir araya getirme arzusu beni toplayıcılığa itti .) geçmişten gelen mizah dergisi ve çizgi roman biriktirme alışkanlığı da buna etken tabi.. benim gibi 40 yaş üstü kişiler , bir filmi tekrar seyretmek için TV'de(tek kanal) yıllarca beklerdi. TRT nin yeni yayın dönemi tanıtımlarını takip ederdik bu sene yayınlanacak mı diye.. belki de bu sebeple seyrettiğim ve tekrar seyretmek istediğim filmleri raflarda saklama isteğim :) gelişen görüntü ve ses teknolojisi ile DVD den bluray e terfi ettik.. sinemaya gitmek hala tutkum.. fakat IMAX harici artık tercih etmiyorum.. uafacık perdede film seyretmek için 2 kişi 50-60 tl para vermek akıl karı değil.. filmi al rafta dursun :))) tabii her malın bir raf ömrü var... umarım kızıma bırakacak kadar teknolojik ömürleri olur.. çok konuştum.. sağlıcakla kalın...
  • Aşağıdaki blu-ray filmlerim satılıktır.


    In the Heart of the Sea 3D-2D: 40 TL
    Everest 3D-2D: 40 TL
    Goodfellas: 30 TL
    Ex-Machina: 35 TL
    The Theory of Everything: 30 TL
    Batman(Tim Burton): 40 TL
    The Grand Budapest Hotel(UK Baskı, TR Var): 30 TL
    The Peanuts Movie 3D-2D: 40 TL
    Rango(Alman Baskı, TR Var): 25 TL
    Mad Max Trilogy(Alman Baskı TR Var): 30 TL
    The Rite(Alman Baskı TR Var): 10 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pazarbaşı -- 9 Eylül 2016; 12:41:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pazarbaşı

    Aşağıdaki blu-ray filmlerim satılıktır.


    In the Heart of the Sea 3D-2D: 40 TL
    Everest 3D-2D: 40 TL
    Goodfellas: 30 TL
    Ex-Machina: 35 TL
    The Theory of Everything: 30 TL
    Batman(Tim Burton): 40 TL
    The Grand Budapest Hotel(UK Baskı, TR Var): 30 TL
    The Peanuts Movie 3D-2D: 40 TL
    Rango(Alman Baskı, TR Var): 25 TL
    Mad Max Trilogy(Alman Baskı TR Var): 30 TL
    The Rite(Alman Baskı TR Var): 10 TL

    merhaba ozel mesajlarım gelmiyor sanırım sıze. alısverısten vazgectıysenız bılgı vermenız yeterlı. sızınle sozlestıgım ıcın başka arayış ıcınede gıremıyorum
  • eski syfalara bakmadım belki verilmiştir teknosada 10 lu bluray setler 1 kuruştu ben geçen hafta aldım aralarında iyi filmler var.

    http://www.teknosa.com/urunler/135137524/blu-ray-10-lu-bluray-box-versiyon-no-2
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enkog

    eski syfalara bakmadım belki verilmiştir teknosada 10 lu bluray setler 1 kuruştu ben geçen hafta aldım aralarında iyi filmler var.

    http://www.teknosa.com/urunler/135137524/blu-ray-10-lu-bluray-box-versiyon-no-2

    Mağzalarda mı 1 kuruş hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar , bende 1080p blursam 3D sini orjinal bluray alıyordum süreki ama artık 4Kdenen bir olay başladı

    artık vr Gözlükler geliyor ve büyük ekranlı tv lerin fiyatı düştü

    ben samsunda yaşıyorum... burada cinemaximum olsun diğer sinemalarolsun yeni nesil tv lerin yanında görüntüsü resmen çöp sanki sinemada dvd izliyorum

    o yüzden sinemayı bıraktım evde tv de iziyorum ekran büyük oldu mu ses sisteminide istediğim kadar açıyorum kim takar artık sinemayı

    dezavantajları : o atmosferin 1 e 1 aynısı yok tabiki ama görüntü ve ayrıntılar efsane

    ( burada istanbul veya ankara şartları yok D4X VEYA İMAX yok haliyle ev yogunlaşıyorum )

    şuaank dara 150 kadar kutulu orjinal bluray aldım ama artık almıcam


    her film ülkemize gelmiyor ve SADECE 4K arşiv yapamaya başladım ( hakiki 4k lar bu saatten sonra cıkıcak )

    mesela film alıyorsun 1080p bir bakıyorsun remasterede 4k sı cıkmıs evde 65" v var 1080p artık yeetrsız olucak o Ekran ıcın haliyle 4K mecbur oldu


    " birde telif hakkı ama ondan önce kul hakkı olayı var "

    şimdi ülkemize gelemeyen bir film için nasıl bir yol izlicem ?

    - en uygun sekilde digital satın alıp ( filmi üretene parası geçmiş olucak ) ve bazı özel sitelerden en kaliteli ham hali indirip yada hdd dolumu yaparak arşiv oluşturmak [ kutu tadı yok ama herşey hayatta zaten istediğimiz gibi olmuyor ]

    - ayrıca bir film tv ye düşyüse o benim hakkımmıdır artık indirip arşiv yapmak yada yine satın almam mı gerekir ?

    yada netflix uyelgı alıp ordaki filmleri interntten arşivime koymak yine hakkım mıdır ( para üreticiye geçiyor )

    bana en baştaki seçenek doğru gibi geldi


    en ucuz seçenek itunes midir ? satsan satılmaz bir yatırımdır ayrıca bluray gibi fiziksel olmadıgından

    şuan çok kararsız bir durumda kaldık

    evde digirutk var aylık 18 tl ye bir sürü film izliyorsun bunları da arşivlemek hakkım olabilri mi ?

    kul hakkı : bir kişinin rızası dışında onun hakkını yada urettıgını kullanmak veya onu rahatsız etmektir , biz o kişinden habersiz kullanıyorsak ve rızası olmassa hakkına girmiş olucaz ki bunun da affı yok o kişi rıza göstermedikçe kim sizin emeğinizi çalsa mutlu olursunuz ( zaten bu yüzden korsan a hayır diyoruz )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PES_21_Murat -- 12 Eylül 2016; 0:51:27 >
  • PES_21_Murat kullanıcısına yanıt
    Görüntü kalitesi sebebiyle değil de insan kalitesi sebebiyle sinemada film izlenmiyor artık. Ya telefon ışığı hatta konuşması, mısır sesi ve kokusu, konuşmalardan filme konsantre olamıyorsun. Bir de film başlamadan 45 dk reklam var! Eskiden haftada bir giderdim şimdi yılda 1-2 oldu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gye_Baek kullanıcısına yanıt
    Bugun baktim teknosaya ama oyle bir box goremedim.
    Hangi teknosada var bu paket?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nihayet bulundu :)
    Bu mesaja eklenen görseller:


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 964965966967968
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.