Şimdi Ara

F1 2010 Ön İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
15.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Codemasters, Formula 1'e yeniden heyecan katmaya hazırlanıyor.

         İnsanlar neden yarışmaya ihtiyaç duyar? Daha doğrusu neden yarışmalara ihtiyaç duyar? Herhangi bir yarışmaya giremeyecek olsak da bir takımı veya kişiyi yarışmalar sırasında desteklemeyi seviyoruz. Bu yarışmacıların bizim ülkemizden veya çevremizden olması da çoğu zaman şart değil. Özellikle motorsporlarında yeterince sporcu çıkaramadığımızdan hep yabancı takımları veya sürücüleri desteklemek zorunda kaldık. Çoğu spor dalında olduğu gibi Batı merkezli olan motor sporlarında da yabancı sürücüleri destekliyoruz. Ralli ve Formula 1 gibi dünyanın en popüler araba yarışlarında da yabancı takım ve sürücüleri desteklemeye devam edeceğiz. Nedenini açıklamak çok güç, fakat yarışmayı ve yarışmaları seviyoruz. Bu yarışların oyunlarını oynamayı ise en az yarışları izlemek kadar sevdiğimiz söylenebilir.

    ''



         Formula 1 milyonlarca izleyicisiyle insanları ekran başına toplamayı başaran motorsporları arasında bulunuyor. Peki Formula 1'i diğer yarışlardan ayıran en önemli faktör nedir? Sanırım kendi adıma bunun “hız ve dayanıklılık” olduğunu söyleyebilirim. Düz, engebesiz yollardaki uzun süren yarışlarda dikkatini tamamen yola veren yarışçılar bir yandan da saliselik hesaplar yaparak bazen aşırı sert olan virajlardan dönmeye çalışıyorlar. Formula 1'i heyecanlı kılan etkenlerden birisi de kaza yapan yarışçının tekrar iddialı konuma gelmesinin çok zor olmasıdır. Bu nedenle ince eleyip sık dokumak bu yarışların en önemli özelliğidir ki bunu bu ünlü yarışların oyunlarında da görüyoruz.

     

          Serinin hayranlarının özellikle bu yılki oyun nedeniyle çok heyecanlandığını biliyoruz, çünkü bu yılki oyun daha öncekilerden çok daha iddialı olacak. Özellikle geçen yılki oyundan çok daha fazlasını sunduğunu söylemeliyim. Formula 1'in lisansı 2008 yılının Mayıs ayında yarış oyunlarının üstadı Codemasters tarafından alındı. Firmanın Birmingham stüdyoları da o günden bu yana (yani tam 2.5 yıldır) bu oyun üzerinde çalışıyor. Böylece her yıl piyasaya çıkan ve kısa geliştirme süresi nedeniyle oyuncuları tatmin edecek düzeye gelemeyen oyunlardan birisi ile karşılaşmayacağımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. F1 2009'u Codemasters geliştirilmemesinin ve bir bakıma 1 yıllık bir ara vermemizin avantajını kullanacağız.


    ''



         200 milin üzerinde hıza sahip araçların yarıştığı ve gerçekçiliğin önplanda olduğu bir yarış oyununu yapmak hiç de kolay değil. Bir yandan Formula 1'in gerçek yaşamdaki sürüş zevkini oyunculara hissettirmek gerekirken diğer yandan da geniş bir kitlenin oynayabileceği oyun yapmak gerekiyor. İşin sanatsal yönünün yanı sıra bir de ticari yönünün olduğunu unutmamak gerekiyor. Codemasters seriye yabancı olan veya bu tür oyunlarda fazla yetenekli olmayan oyuncular için bir çok destekleyici unsuru oyuna koymuş, ama bunlar ne kadar yeterli olur bilemiyoruz. Ben ne olursa olsun uzun süredir kaliteli bir Formula 1 oyunu oynayamayan hayran kitlesinin F1 2010'a büyük ilgi göstereceğini düşünüyorum. Özellikle Codemasters'ın vaat ettiği şeyler şimdiden heyecanlanmamızı sağladı. Şimdi vaatlere bakalım.

    Ön İncelemenin devamı için tıklayınız










  • Codemaster yapıyorsa benim için sorun yok demektir.
  • 4 gözle bu oyunu bekliyorum.
  • Olsa da yisek şurda
  • Merakla bekliyordum ön incelemeyi okuyunca daha da bir merak sardı Codemaster bu işleri biliyor, sağlam bir oyun olacağı kesin.
  • Hadi bakalım çıksada bi pistlerin tozunu alsak :D
  • arkadaşlar dikkatimi çeken bişey var bu codemasters yaptığı her yarış oyununda ( grid-dirt f1) sanki oyunda sarımtırak bi renk mevcut oluyor blur lu gibi bunun nedeni nedir baya uyuz bi durum
  • 24 eylülde çıkıyormuş ? Vay be ben 2011 de falan çıkacak sanıyordum
  • Çok uzun zamandır adam gibi bir F1 oynamak nasip olmamıştı, inşallah bu oyun iyi çıkar...
  • Sonuçta Codemasters... Dirt ve Grid gibi şaheser çıkarmış firma , eminimki bu oyun onlardanda iyi olacaktır.
  • İnşallah similasyon olur. Ya da en zor seviyde cok gercekci sürüş özelliklerini oyuna güzelce aktarabilirler. F1 denildi mi sürüşte gercekcilik aramak lazım.
  • @MeaCulpa_27 katılıyorum. Oyun simulasyon olmalı, arcade'ciler gidip nfs oynasın :P

    Şaka bir yana yazıda Grid kadar zorlu olmayacak denmiş, eğer öyle olacaksa şimdiden hayal kırıklığı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SolidRock

    Çok uzun zamandır adam gibi bir F1 oynamak nasip olmamıştı, inşallah bu oyun iyi çıkar...


    aynen inşallah göründüğü gibi bir oyun olur...
  • Bu oyunu bekliyorum işte.
  • Codemasters yapıyorsa problem yoktur..
  • gel artık bea bu oyunu online oynarken düşünsenize herkes 1 takımı seçiyor ne süper olur bea burda turnuvası bile düzenlenir.
  • Valla güzel oyuna benziyorr
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neczer

    arkadaşlar dikkatimi çeken bişey var bu codemasters yaptığı her yarış oyununda ( grid-dirt f1) sanki oyunda sarımtırak bi renk mevcut oluyor blur lu gibi bunun nedeni nedir baya uyuz bi durum


    Aynen Birader aynı şeyi bende hep düşünmüşümdür
  • Uçarız artıkkkkk :)
  • Ya codemasters benim hayatımda çok önemli bir yeri olan bir şirket ps1'de lma manager 2001'i azmı oynadım ben ya bilenler bilir manchester united'ın kadrosu degişmişti o kadar diyorum hepsi futbol'u bırakmıştı 13 sezon oynamıştım o oyunu mükemmel bir oyundu cidden codemasters araba yarışı oyunlarınıda iyi bilior bu oyunda çok güzel olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.