Şimdi Ara

.::Blu-Ray Yazıcı Seçimi::.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
11.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarımdaki dosyaları düzene koymak için DVD artık yeterli bir çözüm gelmiyor. Bundan dolayı Blu-Ray yazıcı almaya niyetlendim. Yaklaşık 1 hafta içerisinde almayı düşünüyorum.

    Yerli mağazalarda genellikle Pioneer, Asus ve LG markaları var. Mevcut ürünlerin 1-2 versiyon güncellenmiş modelleri çıkalı baya olmasına rağmen halen ülkemize gelmemiş durumda.

    Yurtdışı fiyatları 70-100$ civarında olmasına rağmen yaklaşık iki katı fiyat farkı var. Gümrüğe takılmayacağını bilsem sipariş vereceğim.

    Aklımda bu üç markanın aşağıdaki üç modeli var:

    LG BH10LS38 => ₺240
    PIONEER BDR-207EBK => ₺350
    Asus BW-12B1LT => ₺370

    Yabancı forumların incelemelerine baktığımda Asus = Pioneer > LG şeklinde değerlendirmeler mevcut.

    Asus ve Pioneer, ₺100 daha pahalı LG'ye göre. LG, F/P olarak ideal ama zamanında DVD yazıcılarından dolayı pek memnun olan yoktu. Şu an ne aşama da bilmiyorum.

    Blu-Ray yazıcı kullanan ve almayı düşünen arkadaşların görüş ve önerilerini bekliyorum.



    Düzeltme: Fiyat Bilgisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExECaLiBuR -- 27 Mart 2013; 16:39:36 >







  • Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

    Anlaşılan forumda benden başka Blu-Ray Yazıcı kullanan yok.

    Her neyse vatan bilgisayardaki indirimden bir tane Pioneer Blu-Ray yazıcı aldım.

     .::Blu-Ray Yazıcı Seçimi::.


    İçinden 1 tane 25gb'lik disk hediye çıktı.

    Yazıcı olarak uzun bir müddet ihtiyacımı karşılayacağını düşünüyorum.




  • hocam hayırlı olsun öncelikle..
    bende son 1 aydır dvd lerden bıktım ,blu ray teknolojisine geçeyim dedim ama fiyatlar uçuyor..

    ben 1 ay boyunca araştırdığımda genelde pıonner tavsiye ediliyor diye gördüm..

    bu arada biraz daha kullanıp bi değerlendirme yaparsan çok makbule geçer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

    Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

    Anlaşılan forumda benden başka Blu-Ray Yazıcı kullanan yok.

    Her neyse vatan bilgisayardaki indirimden bir tane Pioneer Blu-Ray yazıcı aldım.

     .::Blu-Ray Yazıcı Seçimi::.


    İçinden 1 tane 25gb'lik disk hediye çıktı.

    Yazıcı olarak uzun bir müddet ihtiyacımı karşılayacağını düşünüyorum.



    Hocam üründen memnun musun?




  • hayırlısı olsun.


    alacak olanlar için; ben önermiyorum blu ray. dvd vs cd okuyucu/yazıcıların ömrü bitmek üzere. o kadar para vermeyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaskas123

    hayırlısı olsun.


    alacak olanlar için; ben önermiyorum blu ray. dvd vs cd okuyucu/yazıcıların ömrü bitmek üzere. o kadar para vermeyin.

    Ama şöylede düşünmek gerek harddisklere atıp şişirmektense bluray arşiv daha iyi olmaz mı? Hem harddiskini boşaltıp kullanabilirsin ;)
  • HDD fiyatları düşüşte yazıcıya ve bluray diklere verilecek paraya hdd alabilirsiniz.
  • Hangisinin muhafazası daha kolay? Benim görüşüm bluray daha güvenli
  • Hdd hiç bir zaman dvd ve bluray kadar güvenli olamaz. Hdd kazıgını çokca yemiş biri olarak asla önemli verilerimi hdd de bulundurmam.Mutlaka dvd de ya da bluray ye yedegi vardır.Onun haricinde uzun yıllardır sıkı arşivciyim.İlk başlarda herkes gibi cd ile başladık.Sonra dvd ye geçiş dönemi başladı ve cd deki verilerin hepsini dvd ye aktarıp cd ler çöpe gitti.Bluray gelince fiyatının ucuzlamasıyla birlikte bluraya geçtim.Hatta vatanda bir ara 25 li verbatim bluray 43 tl ye satıldıgı zaman 14 tane filan aldım..Dolabın boşalması amacıyla bazı dvd leri bluray e taşıdım.Uzun lafı kısası hdd ile arşivcilik gemisi yürümüyor.Bunu da diyorum ama bir yandan 9 tb hdd var . Artık eskisi gibi bluray çekmeye vakit bulamadıgımdan dizileri bluray e filmleri hdd ye kaydediyorum .Zaten piyasa ölü yılda 8 9 tane bile arşivleyecek film gelmiyor.Tabi bluray daha masraslı bir iş benim için. Çünkü çekip kutuya kaldırmıyorum.Bunun coverı var kutusu var labeli var. En son 2800 dvd 420 bluray 9 tb da hdd vardı.


    Uzun lafın kısası arşivciyseniz bluray şart.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Ben DVD yazıcıyı Windows kurmak için kullanıyorum sadece, belkide tamamen söküp USB Bellek'ten kurarım artık işletim sistemini.

    Optik sürücülere pek ihtiyaç kalmadı artık. Ayrıca BD yazıcıların fiyatları çoktan 200 Lira altına düşmeliydi ülkemizde.

    Çok mu kalep görüyor ki düşmüyor fiyatlar nedir yani ?
    Newegg'de 70 Dolara kadar düşmüşler.

    Ayrıca depolama için BD Medya uzun vadede sorun olabilir, kaliteli medya kullanılmazsa ve iyi muhafaza edilmezse. 3-5 sene sonra okunamaz hale bile gelir yani.
    HDD de patlama riski olsa da aynı diskten bir tane daha alıp aynı yedeği oraya da atmak bunun önüne geçer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 8 Mayıs 2013; 13:17:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OneTreeHill

    Hdd hiç bir zaman dvd ve bluray kadar güvenli olamaz. Hdd kazıgını çokca yemiş biri olarak asla önemli verilerimi hdd de bulundurmam.Mutlaka dvd de ya da bluray ye yedegi vardır.Onun haricinde uzun yıllardır sıkı arşivciyim.İlk başlarda herkes gibi cd ile başladık.Sonra dvd ye geçiş dönemi başladı ve cd deki verilerin hepsini dvd ye aktarıp cd ler çöpe gitti.Bluray gelince fiyatının ucuzlamasıyla birlikte bluraya geçtim.Hatta vatanda bir ara 25 li verbatim bluray 43 tl ye satıldıgı zaman 14 tane filan aldım..Dolabın boşalması amacıyla bazı dvd leri bluray e taşıdım.Uzun lafı kısası hdd ile arşivcilik gemisi yürümüyor.Bunu da diyorum ama bir yandan 9 tb hdd var . Artık eskisi gibi bluray çekmeye vakit bulamadıgımdan dizileri bluray e filmleri hdd ye kaydediyorum .Zaten piyasa ölü yılda 8 9 tane bile arşivleyecek film gelmiyor.Tabi bluray daha masraslı bir iş benim için. Çünkü çekip kutuya kaldırmıyorum.Bunun coverı var kutusu var labeli var. En son 2800 dvd 420 bluray 9 tb da hdd vardı.


    Uzun lafın kısası arşivciyseniz bluray şart.

    Kesinlikle öyle bir hdd benim gözümde asla ama asla Bluray olamaz. Fiyatlar konusunda torretoya katılıyorum ama inşallah zamanla düşer




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorkem49

    quote:

    Orijinalden alıntı: kaskas123

    hayırlısı olsun.


    alacak olanlar için; ben önermiyorum blu ray. dvd vs cd okuyucu/yazıcıların ömrü bitmek üzere. o kadar para vermeyin.

    Ama şöylede düşünmek gerek harddisklere atıp şişirmektense bluray arşiv daha iyi olmaz mı? Hem harddiskini boşaltıp kullanabilirsin ;)

    iyi bir blu ray 100-200tl aralığında. onun yerine harici disk alınabilir. hem sonuçta cd-dvd. en ufak çizikte çalışmaz hale gelebiliyor. ben çok önemli dosyalar varsa emin olmak için hdd-usb ve cd kopyalarım. en azından sağlam olsun. dayanıklı flash alın 64gb veya daha yukarısı uygun fiyatlı olanları var. blu ray yerine dvd yazıcı veya alınması daha mantıklı.




  • Bu bluray yazıcılar yılan hikayesine döndü.2 senedir alıcam alamadım bir türlü.Ülkemizde marka model ve fiyat açısından istenen ürün çeşitliliği yok var olan modellerde eski modeller ve fiyatları fahiş.Yurtdışından getirmek ayrı bir macera ve dert.
  • Tamda düşündüğüm modeli almışsın hocam. Pioneer 207, memenunmusun? Kesinlikle şu anda yedekleme yolu blu-ray diskler. HDD lerin allah canını almasın. Hala dengesizler. Güvenmiyorum hiçbirine. 10 yıl önce yazdığım DVD hala çok sağlam çalışıyor. Ama arşiv geniş olduğundan DVD kullanmıyorum. Bundan dolayıdır ki blu-ray şart. Bu cihaz 100GB lık çıkan yeni nesil blu-ray disk de yazabiliyor. Fakat 100GB diski hiç göremedim. Türkiyede 25GB lık disklerde zor bulunuyor. Gitti gidiyorda buldum ama, sanırım ordan alıcam. Kullandığın medyalar nedir? TDK ve Verbatim pioneer önerilen medya listesinde var. TDK sorun çıkarmaz sanırım.
  • üstadım yıllardır bluray yazıcı kullanıyorum kullanmaya başlama sebebim de bir voltaj yükselmesi sonucu yanan hdd ve harici disklerim ile giden zavallı asırlık aile resimleri ve arşivlerdi
    Gitti gidiyorda araştırdığınızı söylemişsiniz dolayısıyla muhtemelen denk geldiniz ancak
    http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Modern_Gezgin/
    dükkanının sahibi benim, forumdaki arkadaşlara yardımcı olmak isterim alım yapmadan önce beğendiğiniz ürünü pm ile bildirirseniz elimden geleni yaparım.
    Hdd mi bluray mı konusuna gelince
    2tb lık bir hdd'nin ortalama fiyatı masaüstünde 180 harici olarak 220 tl ortalama 200 tl dir
    2tb= 2000gb=80x25gb yani 80 adet 25gblık bluray diski ki tanesi (kutusu ile beraber) 3,5*80=280
    50 adeti (kutusuz) 144.5 tl den yuvarlak hesap 230 tl dir
    30 tl fark ile 100yıl bozulmadan duracak ürünlere sahip olmaktasınız.
    kendi film arşivinizi oluşturabilirsiniz
    Optik disk fiyatlrı her geçen gün düştüğünden (geçen sene 5,5 tl olan disk fiyatı şimdi 3,5) muhtemelen uzun vadede karlı olacaktır
    ayrıca tekrar yazılabilir disklerde bulunmakta
    25gb re diskler 10,5
    50gb diskler 19 tl dir
    yani bluray disklerin eskimesine daha çok var ve hala çok mantıklılar. Bluray disklere alternatif olarak görülen HD-dvdler zaden tutmadı.Purple diskler henüz sadece fuarlarda ve imkansız rakamlarla satılmaktadır
    en son çıkan BLX diskler 4 katman teknolojisi ile tek diske 100GB veri kaydedebilmektedir ancak henüz yeni olan teknoloji bile 6 ayda %38 ucuzlamıştır
    newegg hakkından yazan arkadaşıma da bir hatırlatma newegg sadece amerika içi satış yapan bir spotçu gibi birşeydir. Teşir ürünleri ve ithalat fazlası ürünleri satar eskiden annelerimizin kapış kapış elbise aldığı exportçu gibi birşey ve ürünlerinde defo oranı ve refubrished (fabrikada yenilenmiş ürün) bol miktarda bulunur. kargo ücreti katarsanz ürüne emin olun çok daha pahalıya mal olacak ve gümrükte takılma riski olacakır




  • Bu arada hayırlı olsun 207 güzeldir candır :) Sizin nezlinizde diğer arkadaşlarla da şu bilgiyi paylaşayım pioneer ile panasonic aynı fabrikada üretilirler ikisi de çin dedir
    panasonic ürün sistemi şöyledir 207
    2------2nci seri
    0------ilk segment
    7------6 nolu güncelleme (Her zaman 01 olarak başlar test ve fuar gösteri resileri 2xx veya 20x dir)

    yani ilk seriler sadece okuyabiliyordu onlarda 2 segment çıktı
    0------ 6 kadar okuyordu
    1-------tekrar yazılabilir diskleri de okuyordu

    Bu üründe segment değişmedi çünkü neredeyse tüm parçalar aynı sadece Bdr4 te bir işlemci hılandırılmasına gidildi hatta onlar ilk olarak 21x olarak satıldı ama sonra kaldırdılar
    sonra 205-6-7 bunlar sırasıyla yazılımı güncellenen 204lerdir aslında birde ya 5 de ya 7 de kapakta bi değişiklik var ama onu tam hatılamıyorum.
    Güncellemeleri kendiniz de yapabilirsiniz elbette ama tavsiye etmem.
    207 en güncel en güzel olandır kesinlikle ısınma yapmaz hatasız kayıt yapar ön bellekte 8mb diye hatırlıyorum.
    yanlız mutlaka şu lens temizleme disklerinden alın çok çok az solisyonla özellikle yazın diski arada bir temizleyin çünkü bluray disklerin en büyük düşmanı tozdur
    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AccuracyAS50 -- 11 Temmuz 2013; 4:51:53 >




  • AccuracyAS50 kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 3 Şubat 2023; 14:34:26 >
  • Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

    Gelelim ürüne, Pioneer isminin hakkını sonuna kadar veren bir firma olduğu bluray segmentinde de kanıtlamış bir firma. Uzun süren araştırmalarım sonucu Pioneer'ı tercih ettim ve son derece memnunum. Şu an sadece 25 tane bluray yazdırdım. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Okuma ve yazma hızları çok iyi. Ancak DVD yazıcılara oranla biraz gürültülü çalışıyor.

    Veri yedekleme konusunda @OneTreeHill bahsettiği durum benim içinde geçerli. HDD olarak yaklaşık 17 TB diskim var. Sadece flashdiskler ile hafıza kartlarını toplasam 500 gb yapar. Mekanik disklerde depolamak sadece kullanım kolaylığı sağlıyor. Ancak iş arşiv adı altında somut bir veritabanı yapmak ise burada görsellik ve optik medya devreye giriyor. Sürekli elinizin altında bulundurmanız gerek envanteri ayrıca bir HDD'ye yedekleyebilirsiniz. Tabi boyutu makul ise. Bunun dışında dizi/oyun/film/belgesel işin içine girince ve 1080p + DTS/AC3 sözkonusu olunca HDD'nin yeterliliği maliyeti bir yana tamamen server mantığına dönüşür. Çünkü bu kadar veriyi diskte güvenli bir şekilde tutmak zorlaşacak ve ekstra maliyet getirecektir.

    Eğer amacınız makul bir arşiv ise, diskte tutup yedekleyebilirsiniz. Ancak uzun vadede kalite bir arşiv düşünceniz varsa burada optik medya her zaman daha popüler ve sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.

    Geç gelen cevabım için kusura bakmayın eskisi gibi artık foruma fazla bakamıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

    Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

    Gelelim ürüne, Pioneer isminin hakkını sonuna kadar veren bir firma olduğu bluray segmentinde de kanıtlamış bir firma. Uzun süren araştırmalarım sonucu Pioneer'ı tercih ettim ve son derece memnunum. Şu an sadece 25 tane bluray yazdırdım. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Okuma ve yazma hızları çok iyi. Ancak DVD yazıcılara oranla biraz gürültülü çalışıyor.

    Veri yedekleme konusunda @OneTreeHill bahsettiği durum benim içinde geçerli. HDD olarak yaklaşık 17 TB diskim var. Sadece flashdiskler ile hafıza kartlarını toplasam 500 gb yapar. Mekanik disklerde depolamak sadece kullanım kolaylığı sağlıyor. Ancak iş arşiv adı altında somut bir veritabanı yapmak ise burada görsellik ve optik medya devreye giriyor. Sürekli elinizin altında bulundurmanız gerek envanteri ayrıca bir HDD'ye yedekleyebilirsiniz. Tabi boyutu makul ise. Bunun dışında dizi/oyun/film/belgesel işin içine girince ve 1080p + DTS/AC3 sözkonusu olunca HDD'nin yeterliliği maliyeti bir yana tamamen server mantığına dönüşür. Çünkü bu kadar veriyi diskte güvenli bir şekilde tutmak zorlaşacak ve ekstra maliyet getirecektir.

    Eğer amacınız makul bir arşiv ise, diskte tutup yedekleyebilirsiniz. Ancak uzun vadede kalite bir arşiv düşünceniz varsa burada optik medya her zaman daha popüler ve sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.

    Geç gelen cevabım için kusura bakmayın eskisi gibi artık foruma fazla bakamıyorum.

    Hayırlı olsun, en yakında alacaklarım arasında bir ürün blu-ray yazıcı.
    Boş medya olarak ne kullanıyor ve ne kadara mal ediyorsunuz ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR
    240 TL = LG BH10LS38
    350 TL = PIONEER BDR-207EBK
    370 TL = Asus BW-12B1LT

    215 TL = 2 TB Seagate Expansion (3,5 inç, usb3)
    299 TL = 3 TB Seagate Expansion (3,5 inç, usb3)
    438 TL = 4 TB seagate Backup Plus (3,5 inç, usb3)

    Tek layer-tek yüz BLR disk 25 GB

    2 TB = 77 adet BLR disk (*3=231 TL)
    3 TB = 116 adet BLR disk (*3=348 TL)
    4 TB = 155 adet BLR disk (*3=465 TL)

    Sadece Harici HDD ile BLR yazıcı fiyat farkı bu şekilde.
    Bir de boş medya fiyatlarını eklerseniz 4 TB taşınabilir bile daha ucuza gelir.
    Ucuz 25 GB yazılabilir diskler 3 TL civarında.

    Yazıcı cihazını bırakın boş medyaların fiyatı toplam kapasitesi aynı harici disklerden fazla.
    Üstelik her BLR diski tam dolduramayacağınızdan daha çok disk kullanacaksınız ve daha pahalıya gelecek.

    Tak-çıkar işkencesi ve erişim hızı düşüklüğü de cabası.
    Depolama için mantıklı seçim harici sabit disk olur.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.