Şimdi Ara

Blu ray Ölü Mü Doğdu !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
5.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HD-DVD tarih oldu ama yeni nesil optik depolama formatı Blu-ray de bir türlü beklenen çıkışı yapamıyor !!!


    Rakibi HD DVD'yi tarihe gömmeyi başaran Blu-ray bir türlü istenen başarıyı yakalayamıyor. Yeni nesil optik depolama formatı geniş kitlelere ulaşmada endüstrinin istediği başarıyı yakalayamazken yakın gelecekte de bu durumun değişmesi beklenmiyor.

    ABI Research isimli bir teknoloji araştırma kuruluşu tarafından yapılan bir ankete göre evinde DVD oynatıcı bulunan kitlenin sadece yüzde 23'i önümüzdeki sene içinde bir Blu-ray oynatıcı almayı düşünüyor. Geriye kalan yüzde 77'lik kesim ise "bekle gör" politikası izleme yanlısı.

    Abi Research tarafından araştırmayla ilgili yapılan açıklamada Blu-ray'in piyasaya çıkışından beri tekrarlanan gerekçeler yeniden dile getirilirken, özellikle HD teknolojisine geçişin yüksek maliyeti başlıca etken olarak öne çıkıyor. Kullanıcıların önemli bir bölümünün DVD kalitesinden memnun olduğuna dikkat çeken araştırmaya göre, içinde bulunduğumuz yıl boyunca 300 doların altına inmesi beklenmeyen oynatıcı fiyatları, kitleleri Blu-ray'den uzak tutmaya devam edecek.




     Blu ray Ölü Mü Doğdu !!!







  • öğle demeyin full hd lcd almak lazım en net görüntü için, ver gazı ver gazıııı
  • Blu ray sektöründeki gelişmenin yanı sıra özellikle Türkiye deki gelişimi uzun yıılar alabilir.Dvd nin oturması 3-4 yılı almıştı malum blu ray filmlerinin Türkiye pazarındaki fiyat politikası (Tiglon) ortada Avrupa ya göre alım gücümüz düşük ama en pahalı blu ray filmler bizde.Bugün İngiltere de blu ray filmler eski filmlerde 25-30 yt ile değişirken bizde eski yani daha önce dvd baskısı yapılmış filmler 45-50 ytl arası değişmekte .Tabii buna birçok neden var ama en azından ülkemizde uzun süre bu formatın işi zor.
  • şunu hiç anlıyamıyorum dostlar.ayıptır söylemesi geçen sinemaya gittim.sinema 5 ytl(yaz indirimi falan vardı) blu ray 50 ytl.diyelim ki blu ray aldık.ve sinema sistemimizde var.en kralı 50" olsun,mükemmelde bir ses sistemi olsun yanında.peki bunların hepsi sinemayla mukayese edilebilr mi ? bu sistemin her yanı kral olsa ne yazar sinemanın yanında.yahu sinema resmen bedava diyebilirim.şimdi kim ne yapsın 50 ytl ye blu ray alıp sinema perdesi yanında kuş gibi kalan ekranda film seyretmeyi !!! Saygılar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: universteli

    şunu hiç anlıyamıyorum dostlar.ayıptır söylemesi geçen sinemaya gittim.sinema 5 ytl(yaz indirimi falan vardı) blu ray 50 ytl.diyelim ki blu ray aldık.ve sinema sistemimizde var.en kralı 50" olsun,mükemmelde bir ses sistemi olsun yanında.peki bunların hepsi sinemayla mukayese edilebilr mi ? bu sistemin her yanı kral olsa ne yazar sinemanın yanında.yahu sinema resmen bedava diyebilirim.şimdi kim ne yapsın 50 ytl ye blu ray alıp sinema perdesi yanında kuş gibi kalan ekranda film seyretmeyi !!! Saygılar


    sinemeada koltuga yatip cisin gelince tuvalete gelip veya heyecanli biyerde durdurup tekrar izleme sansin olmadgi icin sinemayla ev sinamisini kiyaslamak cok yanlis.ikincisi evde her cnn istedignde her saatte oturup izleyebilirsin .. birde film basina 50 ytl verip BD izlemek bir lukstur bencede verilmez ama sinemayla da kiyaslamak olmaz.su an en mantikli secenek 22-24 inc bir HD LCD Monitor alip netten HD film indirip izlemek bence:) bd 15-20 ytl ye inse yine almayiz biz yahu.

    bazen goruyorum sevdigim bi film orjinal dvd si indirim yapmis 5 lira 6 lira ama yine insan almiyor netten indiririm diosun...




  • ayrica sinemada projeksiyon kullanildigi icin renkler ve cozunurkluk cok berbat ,yani cidden imkanin warsa FULL HD Bir ekranda Kalite bir ses sisteminde izle bir BD film sinemadan daha iyi oldugunu anliyacaksin.
  • 5ytl de olsa almayız İnterenetten indirmek daha mantıklı geliyor.
  • Klasik olarak bir klişeyle cümleye başlıyım DVD de doğumunda pahalı doğdu. 5 -6 yıl önce dvd için bakın neler yapmışdım.
    2200 ytl ye vestel 82 ekran 16:9 100hz. (Bu arada hatırlatırım Philips matchline serisi 4500 ytl idi)
    800 ytl ye Denon 5+1 amfi+jbl hoparlör seti 2000 ytl civarı. dolar heralde 1500 lira civarıydı vs.
    Blu ray ile ne yaptım? Samsung 40m87 4400 ytl ps3 çıkdığı gün alındı 1500 ytl şimdi amfiyi yeni nesil seslere uydursammı diyorum. Ortalama ingilizcemle tr alt yazısız blu ray filmler alıyorum. Yahu malmıyım neyim afedersiniz.
    Mesaj saatine bakarsanız teknoloji saplantımın boyutları anlaşılıyor. Ne yapalım ...
    Sonyde ilk başda benim gibi insanlar için piyasaya sürüyor bu pahalı teknolojileri.
    Not: Arkadaşlar bu arada param bolda bunları alıyor değilim. İlk sistemi aldığımda arabam bile yokdu.peder beyin evine kurmuşdum sistemi.
    Neyse inşallah ucuzlarda her kez rahat rahat seyreder.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: CrasH

    ayrica sinemada projeksiyon kullanildigi icin renkler ve cozunurkluk cok berbat ,yani cidden imkanin warsa FULL HD Bir ekranda Kalite bir ses sisteminde izle bir BD film sinemadan daha iyi oldugunu anliyacaksin.



    Sen bu konuda ciddimisin. Yani Evde izledigin Blu-ray Filmin sinemadakinden daha kalitelimi oldugunu soyluyorsun?
  • öncelikle @mokinto acil şifalar diliyorum, aynı teknoloji çılgınlığı bende de ama Allah'tan o kadar para geçmediği için elime harcayamıyorum.

    Bluray in ucuzlayıp yaygınlaşacağına inanıyorum. ve bence de evde izlemek (tabii tv büyükçe ise ) daha keyifli. Şunu da belirtmek istiyorum. bence bluray, hddvd den riplenmiş (sıkıştırılmış) filmler yeterli değil. kaliteleri çok düşüyor. indirdiğim bir çok tek dvdli brrip te görüntüde rahatsız edici bir kumlanma var. bluray izlemedim ama görüntünün böyle olduğunu hiç sanmıyorum.

    zaten basitçe mantık yürütürsek sıkıştırılmamış ortalama boyutta bir blueray 25gb 5-6 dvd yapıyor. bunu sıkıştırıp tek dvd lik bilemedin 2 dvd lik ripler yapıyolar. aynı oran divx ilk çıktığında da vardı. 4.3 gb lik film tek cd ye ripleniyordu ve kalite haliyle çok düşüyordu. şimdi bakarsanız neredeyse dvd boyutuna yakın ripler çıkıyor. brripleri güzel bir şekilde izlemek için 3 hatta 4 dvd lik ripler gerekiyor benim düşünceme göre, o zamanda zaten lanet olsun uğraşacağıma bluray alırım izlerim denebilir.




  • bencede Evde izledigin Blu-ray Film sinemadakinden daha kaliteli görüntü olarakda ses olarakda ( tabi sisteminiz belli bir seviyede olursa) teorik olarak hiçbirinin sinema görüntüsüne yaklaşamaması gerekir ama malesef benim gittiğim hiçbir sinemada çok kaliteli görüntüye raslamadım birkaçkez yurt dışına gitme olanağım oldu ama sinemaya gidemedim belki orada farklıdır
  • 35 hatta 70 mmlik filmle cekilmis bir sinema filmini beyaz perdede seyretmekten daha doyurucu hic bir yol yoktur. Cozunurluk hdnin 10 kati civarinda, perde genis ekran tvnin 10 kati civarinda, hoparlorler evdekinden cok daha guclu. Bunlar standart bir salon icin gecerli. IMAX uc boyutlu salonlarini dusunurseniz onlarin zaten alternatifi yok. Varsin kalabalik olsun, tuvalet kuyrugu olsun.
  • uzgunum ama yorumunuz cok yanlis olmus;birakin gunumuzun en iyi teknolijisi olan 1080p yi yakin gelecek teknolojisi olan 1440p bile sinemanin yayin kalitesine ulasamaz. eger batman the dark knight filmini izlemediyseniz, imax te izlemenizi siddetle tavsiye ederim.


    quote:

    Orjinalden alıntı: CrasH

    ayrica sinemada projeksiyon kullanildigi icin renkler ve cozunurkluk cok berbat ,yani cidden imkanin warsa FULL HD Bir ekranda Kalite bir ses sisteminde izle bir BD film sinemadan daha iyi oldugunu anliyacaksin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vandosa -- 8 Ağustos 2008; 12:44:04 >
  • selam universiteli,

    bu şekilde bir karşılaştırma yaparsak , elma , armut vs hepsini aynı kefeye komuş oluruz ki yanlış yaparız. ben kaliteli bir sinema salonunun film izlemek için büyük bir keyif olduğunu düşünenlerdenim. ancak diğer taraftan kendi ev sinema sistemimi dönemin pahalı sayılabilecek cihazlarından oluşturdum.
    Peki böyle bir sistem oluşturduğunuzda vcd kalitesinde kopya dvd ler, dvix ler yada 5.1 ses gösterip de aslında efekt vermeyen bilimum kopyalar tatmin eder mi? buna vereceğim kişisel cevabım beni asla tatmin etmeyeceğidir. Nasıl ki bazen ailece bir filme gidip, bileti -kolası-mısırı-benzini derken 50YTL den az masraf etmiyorsanız. bazen kiralama yoluyla, bazen de film satın alarak orjinal kalitenin yaşanması taraftarıyım. ev ortamında 3m mesafeden hd bir film izlemekte hani şimdilik çok az kişiye nasip oluyor, bunu da unutmayalım.

    uzun zamandır bir filmi izlemek için şahsen hiç acelem olmuyor, hiç kopya filmlere bulaşmam, bekler ve dvd yada blu-ray orjinal filmi izlerim. bu nedenle aylık olarak film izleme sayımı da bu anlamda ciddi şekilde azalttım. ama bu şekilde çok daha fazla keyif alıyoruz.
    tercihler kişiden kişiye elbette çok değişir. ilk başlarda ben de günde 5-10 film bile seyrederdim. ama sonradan 7-8 sene önce ekranı da iyice büyütüp, ses sistemini de geliştirince benim için işin rengi de değişti.

    quote:

    Orjinalden alıntı: universteli

    şunu hiç anlıyamıyorum dostlar.ayıptır söylemesi geçen sinemaya gittim.sinema 5 ytl(yaz indirimi falan vardı) blu ray 50 ytl.diyelim ki blu ray aldık.ve sinema sistemimizde var.en kralı 50" olsun,mükemmelde bir ses sistemi olsun yanında.peki bunların hepsi sinemayla mukayese edilebilr mi ? bu sistemin her yanı kral olsa ne yazar sinemanın yanında.yahu sinema resmen bedava diyebilirim.şimdi kim ne yapsın 50 ytl ye blu ray alıp sinema perdesi yanında kuş gibi kalan ekranda film seyretmeyi !!! Saygılar




  • Geçtiğimiz günlerde ISTINYE PARK'da IMAX tuzağına düşerek 4 yıldır gitmediğin BATMAN filmi için sinemaya gittim.

    Bir arkadaştan öğrendiğim kadarıyla arkada 2 adet JBL hoparlör yerleştirildiğinden ve yerleşim noktasının son 3 koltuktan önde olması sebebiyle
    en arka 5.siranın en ortasından koltuk aldım. Buradan hem ses hemde görüntü en iyi olacaktı.

    1. Film IMAX kameralarla çekilmemişti sadece birkaç geniş açı helikopterden gökdelenlere bakış sahnesi IMAX ile çekilmişti.
    2. Film yeteri kadar net değildi ve siyahlar tam anlamıyla crush ediyordu bu durumu eşim de çok net anladı
    3. Renkler siyah tonların düzlüğünden kaynaklandığını bildiğim nedenle soluk ve cansızdı
    4. Sadece perdenin büyüklüğü o da birkaç dakika sonra alıştırıyor kendini.
    5. Sesler konusunda ise netliğin azlığının dışında güç ve bass yoğunluğu açısından çok başarılıydı.

    Şunu söylemeliyimki eve döndükten sonra şiddetli baş ağrısını atlatıp BATMAN Begins BLU-RAY ile aradaki farkları eşime anlatmaya çalıştım ama gerek kalmadı

    Sadece o gitmek istediği için verdiğimiz 40 YTL' ye yandı

    quote:

    Orjinalden alıntı: vandosa

    uzgunum ama yorumunuz cok yanlis olmus;birakin gunumuzun en iyi teknolijisi olan 1080p yi yakin gelecek teknolojisi olan 1440p bile sinemanin yayin kalitesine ulasamaz. eger batman the dark knight filmini izlemediyseniz, imax te izlemenizi siddetle tavsiye ederim.


    quote:

    Orjinalden alıntı: CrasH

    ayrica sinemada projeksiyon kullanildigi icin renkler ve cozunurkluk cok berbat ,yani cidden imkanin warsa FULL HD Bir ekranda Kalite bir ses sisteminde izle bir BD film sinemadan daha iyi oldugunu anliyacaksin.






  • selam bigmaster077

    öncelikle herşey insanların zevk,tercih ve alım gücüyle alakalı dostum.ben o yorumu yaparken insanlarımızın alım gücüne kıyasla(genel olarak tabi) bir yorum yaptım.yoksa parası olan evine panel de alır,ses sistemi de,50 ytl ye film de alır.bu bir tercih ve maddi imkan meselesidir.blu ray almak yanlış değil,sadece bu fiyat yanlış yada bir film için böyle uçuk bir rakam belirlemek yanlış.kocaman bir ekran,her yerde hoparlör bunun ücreti 5 ytl fakat evinde ki imkanlarla aynı filmi blu ray üzerinden seyretmek 50 ytl.ileriki yıllarda bu uçuk fiyatların normal seviyelere inmesi dileğiyle. Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi universteli -- 8 Ağustos 2008; 20:52:21 >
  • eger sınema sızın ıcın bır zevk ıse bunu ancak perdeyle yaşarsınız. kımse kırılmasın ama perdenın yerını buyuk ekran plazma tutmaz. sınemada perdenın yerı apayrıdır. dvd gosterıcıler ılk cıktıgında sımdıkı blu ray fıyatlarından daha pahalıydı ve fılm yok denecek kadar azdı. blu raylar ölü dogdu demek yanlıs cunku daha evlerımıze yenı yenı dvd oynatıcılar gırdı. 45ytlye dd decoderlı dvd oynatıcılar satılıyor ve dvd fılmlerın kalıtesı gercekten kotu degıl. lutfen dunyayı burda yazan bız bırkac arkadaşla kısıtlamayın. bızler ımkanlarımızı zorlayıp blu ray alıyoruz ama herkez bunu yapamıyor. hala ulkemızde vcd ızlenıyor ve oldukca fazla satısı var. dvd fılmın kalıtesı bende dahıl ınsanlara yeterlı gelıyor. ama onume secenek konulsa dvd ıle blu ray fılmın fıyatları aynı olsa tabıkı blu rayı tercıh ederım.
  • selam universiteli,
    hepimiz aynı taraftayız. fiyatların ucuzlaması hepimizin yararına elbet. keşke hemen ucuzlasa ve bollaşsa. dediğiniz gibi herkes kendi bütçesine ve keyif aldığı şekilde bir yön belirler. teknoloji , satılıp yaygınlaştıkça ucuzluyor. dolayısıyla bunlar da belli bir seviyeye kadar ucuzlayacaktır. ama yavaş yavaş. cihaz üretimi-satışı, blu-ray film üretimi-dağıtımı bunların hepsi penetrasyon oranlarıyla sınırlı. yaygınlaştıkça ucuzlayacak.

    benim duyduğuma göre ülkemizde tiglon blu-ray işine girecekmiş/girmiş. dolayısıyla tiglon filmleri çıkmaya başlayınca fiyatların biraz daha düşmesini umuyorum. ancak bandrol vs gibi bu alanda da devletin inanılmaz vergileri var ve bu maliyetler insanları çoğunlukla da düşük gelirli insanlarımızı legal olmaya çözümler aramaya itiyor.
    legal olmayan çözümler de insanların tüketim alışkanlarının olumsuz etkilenmesine sebep oluyor. kaliteli cihazlar kullanmaya gerek bırakmayan bu alışkanlıklar aslında teknolojinin ulaştığı nimetlerden tam keyif alınamamasına , sadece ot gibi tat almadan tüketilmesine sebep oluyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: universteli

    selam bigmaster077

    öncelikle herşey insanların zevk,tercih ve alım gücüyle alakalı dostum.ben o yorumu yaparken insanlarımızın alım gücüne kıyasla(genel olarak tabi) bir yorum yaptım.yoksa parası olan evine panel de alır,ses sistemi de,50 ytl ye film de alır.bu bir tercih ve maddi imkan meselesidir.blu ray almak yanlış değil,sadece bu fiyat yanlış yada bir film için böyle uçuk bir rakam belirlemek yanlış.kocaman bir ekran,her yerde hoparlör bunun ücreti 5 ytl fakat evinde ki imkanlarla aynı filmi blu ray üzerinden seyretmek 50 ytl.ileriki yıllarda bu uçuk fiyatların normal seviyelere inmesi dileğiyle. Saygılar




  • Bir ara amazon.com dan 54 dolara yol dahil 3 blu ray almışdım. Şimdi bölge 1 sorunu yüzünden alamıyorum . Amazon.com da yaklaşık 1250 film bölge 1 , 250 civarı film serbest. O 250 filmde pek işe yarar birşey yok maalesef. Chris Botti alıyım dedim eleştrier iyiydi bölge 1 çıkdı. Epeydir birşey almıyordum şu yeni çıkan Human body pushing the limits belgeseli ve dark city i alıyım diyorum. İngilizcemi ilerletirim artık.
  • tartisma ortami yaratmak istemiyorum fakat lutfen siyahla beyazi birbirinden ayiralim artik
    birakin imax i orta sinif bir sinema salonu bile ev ortamindan daha kaliteli goruntu ve ses saglar bunun aksini iddia etmek hic gercekci degildir. yalniz dikkat edelim bahsettigim konu kalite uzerinedir yoksa tabiki ev ortami daha rahat ve keyiflidir ama bu blu-ray in ustun bir yani degildir.
    blu-ray nedir yani yapmayin blu-ray dedigimiz format daha hd-dvd kalitesini yakalayamiyor. hepsini bir yana koyalim 5 sene sonra 1440p 12bit formati gelir ondan sonra baska bir format gelir bizde daha 20 sene bu formatlari sinema ile kiyaslar dururuz.

    bu arada imax deneyimi yasamayan arkadaslara tavsiyem mutlaka bir imax filmi izleyin, karari kendiniz verin.
    70mmlik filmler ve 7 katli apartman buyuklugundeki perdenin keyfini yasayip, gormenizi isterim.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Hi-def-man

    Geçtiğimiz günlerde ISTINYE PARK'da IMAX tuzağına düşerek 4 yıldır gitmediğin BATMAN filmi için sinemaya gittim.

    Bir arkadaştan öğrendiğim kadarıyla arkada 2 adet JBL hoparlör yerleştirildiğinden ve yerleşim noktasının son 3 koltuktan önde olması sebebiyle
    en arka 5.siranın en ortasından koltuk aldım. Buradan hem ses hemde görüntü en iyi olacaktı.

    1. Film IMAX kameralarla çekilmemişti sadece birkaç geniş açı helikopterden gökdelenlere bakış sahnesi IMAX ile çekilmişti.
    2. Film yeteri kadar net değildi ve siyahlar tam anlamıyla crush ediyordu bu durumu eşim de çok net anladı
    3. Renkler siyah tonların düzlüğünden kaynaklandığını bildiğim nedenle soluk ve cansızdı
    4. Sadece perdenin büyüklüğü o da birkaç dakika sonra alıştırıyor kendini.
    5. Sesler konusunda ise netliğin azlığının dışında güç ve bass yoğunluğu açısından çok başarılıydı.

    Şunu söylemeliyimki eve döndükten sonra şiddetli baş ağrısını atlatıp BATMAN Begins BLU-RAY ile aradaki farkları eşime anlatmaya çalıştım ama gerek kalmadı

    Sadece o gitmek istediği için verdiğimiz 40 YTL' ye yandı

    quote:

    Orjinalden alıntı: vandosa

    uzgunum ama yorumunuz cok yanlis olmus;birakin gunumuzun en iyi teknolijisi olan 1080p yi yakin gelecek teknolojisi olan 1440p bile sinemanin yayin kalitesine ulasamaz. eger batman the dark knight filmini izlemediyseniz, imax te izlemenizi siddetle tavsiye ederim.


    quote:

    Orjinalden alıntı: CrasH

    ayrica sinemada projeksiyon kullanildigi icin renkler ve cozunurkluk cok berbat ,yani cidden imkanin warsa FULL HD Bir ekranda Kalite bir ses sisteminde izle bir BD film sinemadan daha iyi oldugunu anliyacaksin.








  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.