Şimdi Ara

Bloke edilmis üyenin, bloklandigi üye tarafindan acilan konulara yazamamasi önerisi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
1.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yukarda Su soğutmalı Jet Fadıl rumuzlu kişi, Yazılım Geliştirme bölümünde "Ekşi Benzeri" fakat bilgi içermeyen ve bölüm ile ilgisiz konular açıp durduğu için YG bölümünden birçok kişi artık tepkisini açıkça gösteriyor.

    Ve bu Su soğutmalı Jet Fadıl, "bloklanan kişi konuya yazamasın" önerisine karşı :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Dediklerimin hangisi yalan diye sormuşsun. Yalan kelimesini tercih edip baz alacaksan, Dediklerinin hepsi yalan. Vonderin annesine dil uzatmışım. Yok artık ali sami...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsterseniz köprünün ortasına da adam koyalım.
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Bir konuda siz acinda pesinize biz takilalim ;)

    Sen vonderin annesine dil uzatildigini gormezden geldikce konustuklarin benim icin havada kaliyor.

    Ben oneriyi verdim, dogru bulurlarsa uygularlar, aciklar var derlerse yeni sunacagim fikirlerle aciklari kapamayada yardimci olmaya calisirim. Ama bir sekilde cozulur. Dikkatini cektimi bilmem bazi uyelere cevap dahi vermiyorum. Tanimadigim bir donem cevap vermistim, ardindan ne oldu biliyormusun? Konu kaldirildi sikayet edildim vs. hemde sacma sapan sekilde. Simdi Kendi yazsin kendi silsin benim icin yazdiklari yok hukmunde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    İşte bahsettiğim bu zaten.

    Sen kendince vonderin annesine hakaret var diyorsun bunu ısrar ediyorsun. Diğer yazdıklarımda işine gelmediği için bunu bahane ediyorsun gibi görülüyor. Anne lafı var diye annesine dil uzatmış olmuyor. "Anandan içtiğin sütü" dediğinde anneye dil uzatma falan yok. Başka şey var mı diyorum ama yok herhalde ki yazmıyorsun. Mesajın tamamında ekstra bir şey yoksa ortada anneye hakaret falan yok.

    O zaman sen de vonderin etkinusun annesine ettiği hakaretleri görmezden geliyorsun. Oldu mu böyle sence?
    https://tr.wiktionary.org/wiki/anas%C4%B1ndan_emdi%C4%9Fi_s%C3%BCt_burnundan_gelmek

    Böyle bir söz var mesela. Etkinus vondera "ananı ....." gibi bir şey dedi mi demedi mi bunu söyle bana.

    Normalde bu şekilde karşıdakinin sadece fikrini sevmediği için onu trol ilan eden, organize olduğunu kasıtlı konuları sabote ettiğini falan iddia eden ve ısrar eden birilerini ciddiye almamam lazım. Sen hakaret etmiyorsun diye yazıyorum. Bak vonderı ciddiye almayıp kendisinin bana davrandığı şekilde davranıyorum. Bu tavıra o trol diyor ama nedense sadece bana diyor:)Şimdi bu vonder olayında sen de iyice işi abartmaya başladın. Belki o senin iyi arkadaşın belki fikirlerini sevdiğinden yakın hissediyorsun belki başka neden var ama objektif değilsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 21 Haziran 2020; 2:20:9 >




  • etkinus kullanıcısına yanıt
    Annemi ağzına alman, ona dil uzatman demektir Etkinus.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    bir kişi, her ne şekilde olursa olsun, durup duruken bir başkasının annesinden bahsediyorsa bu anneye dil uzatmak demektir. bunun herhangi başka bir yorumu yoktur. etkinus, konuma gelip durup dururken annemi ağzına alarak , anneme dil uzatmıştır.

    anne kutsal bir kavramdır ve öyle kafanıza göre bu kavramı istediğiniz şekilde kullanamazsınız. Bu konuda kurallar bellidir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 21 Haziran 2020; 2:43:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • etkinus kullanıcısına yanıt
    Anlaşılan devamında bir şey yok ya da benim dediğim gibi bir laf da yok. "Ana" kelimesi geçtiği için alınıp olayı abartıyorsun. Bunun yorumu var ki siz bu şekilde bakıyorsunuz olaya. Mesajın tamamında farklı bir anlam var mı dediğimde cevap vermediğinize göre sadece bu kadar bir laf. Yaz o mesajın tamamını ona göre değişik bir anlam var mı yok mu bakalım.

    Durup dururken olayından da emin değilim. Konuna gelip hiçbir şey yokken, konu içinde atışmanız olmadan bunu mu yazdı yani? Yoksa sen gene laf ederken, tahrik ederken, çeşitli ithamlarda bulunurken falan mı yazdı?
  • bu forumda böyle bir şey mümkün değil,, bloklasan bile gözünün önünde, bu kişi blok listenizde diye görüyorsun, konu sahibi bi nevi admin olup kişileri konusundan engelleyebilirse mükemmel olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah Allah bak sen
    Reyiz sen hangi hayal alemindesin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Reyiz mesela sen de zamanında anandan çiğ süt emdin. Şimdi burda senin annene dil uzatma varsa şikayet et. Hatta, captain da anasından çiğ süt emdi. Ben de anamdan çiğ süt emdim. Vonder de anasından çiğ süt emdi.
    Ne diyeydim, babanızdan emdiyseniz babadan çiğ süt emdi diye düzeltirim, sorun yok. Ama babaların öyle bir meziyeti yok, mümkün değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce kimin kimi blokladığı görülsün, ben şeffaflıktan yanayım..
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Ne maksatla Ana lafi isin icine katildi anlasilmiyor degil, tek tarafli birini korumak icin yanlisi görmezden gelmen seni kör eder bizi degil.

    Ayni sekilde bizde sana cevap verelimhttps://tr.wiktionary.org/wiki/ergen buda o zaman kelime olarak kötü anlama gelmemis oluyor. Bence abartan sensin, üstelik korumak istedigin kisinin tum yazdiklarini toplasan, senin tek mesajinda yazdigin kadar yoktur
  • Aynen hocam.

    Forumda son 5+ yıldır sırf konuları trollemek ve konudan cok konu sahiplerini hedef alıp insanlar dalaşmak için gelen kişiler musallat olmuş.

    Bu kişilerin bu kadar kolay at koşturması, şu anki kurallardan dolayı.

    Ben herkesten cok ifade özgürlüğü taraftarıyımdır.

    Ancak belli bazı kişilerin yaptığı ifade özgürlüğü değil.

    Onların yaptığı kşilere sataşmak dalaşmak suretiyle forumda gerçek bilgi paylaşımını baltalamak.

    Nitekim....

    O kişiler, bu konuyu da baltalamak için sıraya girdiler ve dönüşümlü olarak üstlerine düşen vazifeyi yapıyorlar.

    Yıllardır binlerce konuyu baltaladı, nice bilgili forum üyesini banlattılar, doymadılar.

    Bu konudaki öneri uygulanırsa, onlar bu faaliyetleri sona erdirmek ve bilgi paylaşmı yapmak zorunda kalacaklar.

    Forumdaki bilgi kalitesi artacak.

    Foruma sadece bilgi paylaşmak için geliyorum. Bazıları "Bugün kime dalaşsam da kendimi tatmin etsem " diye geliyor.ve onlar da en cok bilgi paylaşanları hedef alıyor.

    Bu sekilde geçmişte sayısız degerli üyeyi forumdan süresiz banlattılar.

    Yönetimin artık bu kanayan yaraya müdahele etmesi gerekiyor. Etmez ise, konu sobatjcısı, üye banlatıcı Trol'ler ellerini ovuşturarak emellerini gerçekleştirmeye devam eder. Yönetimin ise elinde kalitesi düşmeye devam eden bir forum kalır. Bilgi paylaşmak isteyen bizler ise bunu yapabileceğimiz başka mecralar bulur yola devam ederiz.

    Budur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Görülsün, bende şeffaflıktan yanayım.

    Bu arada, şu anda blok listem boş. Kimse yok. Cunku blok hiçbir işe yaramıyor. Bu belki binlerce kez dile getirilmiştir.

    Bu konudaki öneri uygulanırsa, işte o zaman blok gerçek bir etki göstermeye başlayabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Mesajın devamı yoksa buna ekstra anlam yüklemek yanlış. Dediğin gibi hakaret olsa bu doğrudan anlaşılırdı ve sen de "ama aslında amacı başka" diye uğraşmak zorunda kalmazdın. Burada koruma çabasında olan ve birini suçlama çabasında olan sensin. Sen yanlış deyince o şey mutlak yanlış olmuyor.

    Olay şu. Sizler yukarıda meşhur üyenin yazdıklarında görüldüğü gibi iftira atıp, insanları kötülemeye çalışıyorsunuz ve bunu yaparken kendinizi masum ve mağdur göstermeye çalışıyorsunuz. Yoksa devamlı konuyu sabote ediyorsunuz, üyeleri banlatıyorsunuz, üstlerine düşen vazife diye saçmalayıp durmazdınız.

    Sizin amacınız fikirlerini beğenmediğiniz üyelere iftira atıp kötüleyerek haklı duruma çıkmaya çalışmak, o üyeleri ve sizin açtığınız konuda sizi sorgulayan üyeleri engellemeye çalışıp istemediğiniz fikirleri susturmak, sadece bilgi paylaşmak amacındayız yalanıyla insanlara laf atıp, iftira atıp, hakaret edip durmak.

    Bu konuya yazdıklarınız, attığınız iftiralar sayesinde neden bu önerinin hayata geçmemesi gerektiğini ortaya koyuyor. Hatta yönetimin arkadaşın gibi üyelerin bu kadar rahat iftira atıp, yalan söyleyip durmasına engel olması lazım.




  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Fikri olan üye konu acar. Acilan konulari trollemek, tahrik etmek suretiyle, acilan konuyu yapilan yorumu sildirmeye calismak fikir degildir. Bu yapilana karsi önlem almaya calismakta fikri susturmak degil, bilakis susturulmaya calisilan fikri trollenmekten korumaya calismaktir.

    Oneriyi neden sadece arkadasin ve kendi ustune aliniyorsun anlamiyorum. Bu sirf size karsi istenen birseyde degil zaten. Gecmistede yukarda bahsedildigi gibi kaliteli uyelerin forumdan uzaklastirilmasina sebep olan durumun onune gecilmesi gerekir.

    Konuda iftira falan yok. Hersey ortada, gorunen köy uzak degildir. Konu ve bilgilerin manipule olmasina karsi preventif bir oneride bulundum, forumun iyiligi icin desteklemeniz gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 22 Haziran 2020; 18:2:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Fikri olan üye konu açar diyorsun, demek ki açtığınız konularda tartışmak istemiyorsun, farklı fikirler istemiyorsun.

    Siz sırf fikrini beğenmediğiniz, sizi sorgulayan üyelere konuları sabote ediyorlar, troll bunlar derseniz bu olmaz. O zaman birisi de kalkıp size bu şekilde ithamlarda bulunursa ne olacak?

    O üyeye konudaki öneri hakkında konuya net örnek olduğu için gösteriyorum. Konudaki bizleri troll ilan etmesi, yıllardır böyleler demesi, bilgi paylaşımını baltalamak demesi, vazife demesi, üyeleri banlattılar demesi iftira. Sen de farklı düşünmediğin için bunu normal kabul ediyorsun. Şu konuda kaç kişi var, kimlere demiş o belli. Bu lafları direk olarak da bana ve diğer üyelere de diyor zaten.

    "Forumda böyle üyeler var, onlara engel olunmalı" desen forumun iyiliği için olurdu ama kalkıp "sen böylesin" deyip örnek gösterirsen, iftiralarla yalanlarla ithamda bulunursan aslında ne tarz kişileri engellemek istediğin ortaya çıkıyor ve bu forumun iyiliği için değil sadece sizin iyiliğiniz için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 22 Haziran 2020; 18:23:50 >




  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Sen ne dersen de, bu öneri bir şekilde uygulanacak. Neden mi?

    Cunku forumun teknik konular dışındaki bölümleri forumdan cok sosyal medya statüsünde ve her sosyal medyada böyle bir blok uygulaması var.

    Blokladığın kişi, senin konularını değil yazmak, göremiyor bile.

    _turbo_ nun önerisinde konuya yazamıyorsun ancak şükret ki görebiliyorsun.

    Dünya gelişiyor. 20 yıl öncesinin forum kuralları ile bugünkü forum yapısını etkili yönetemezsiniz.

    _turbo_ nun önerisi bu değişimin gereğini yansıtıyor.

    Senin düşüncene göre forumda hiç birşey değişmemeli. 20 yıl önceki gibi yönetilmeli.

    Hadi diyelim ki dediğin gibi oldu, forum 20 yıl öncesi gibi kalmaya devam etti diyelim, ne olur?

    Cok basit.

    Forum ilgisiz, alakasız bi ortam olur ki zaten bayağı bir oldu da. Bunu sadece ben değil, bircok kişi binlerce kez dile getirdi.

    Bu öneri örneğin 2015 gibi yaşama geçirilmiş olsaydı forum şu anki yönetim problemlerinin önemli kısımı yaşıyor olmazdı.

    _turbo_ nun önerisini +'layan 5 kişi var. Bu bölüme giren kişi sayısının azlığı düşünüldüğünde bu önemli bir parametre.

    EDİT: konuyu +'layan kişi sayısı 9'a cıkmış. Yönetim bu konuda genel bir anket açsa... bence coğunluk bu öneriyi destekler. Yönetim öyle bir anket açsın, ,ister misin? Fikir ve ifade özgürlüğü diyorsun, herkes bu konuda özgür fikrini iletsin, ister misin :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 22 Haziran 2020; 23:14:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Sen ne dersen de, bu öneri bir şekilde uygulanacak. Neden mi?

    Cunku forumun teknik konular dışındaki bölümleri forumdan cok sosyal medya statüsünde ve her sosyal medyada böyle bir blok uygulaması var.

    Blokladığın kişi, senin konularını değil yazmak, göremiyor bile.

    _turbo_ nun önerisinde konuya yazamıyorsun ancak şükret ki görebiliyorsun.

    Dünya gelişiyor. 20 yıl öncesinin forum kuralları ile bugünkü forum yapısını etkili yönetemezsiniz.

    _turbo_ nun önerisi bu değişimin gereğini yansıtıyor.

    Senin düşüncene göre forumda hiç birşey değişmemeli. 20 yıl önceki gibi yönetilmeli.

    Hadi diyelim ki dediğin gibi oldu, forum 20 yıl öncesi gibi kalmaya devam etti diyelim, ne olur?

    Cok basit.

    Forum ilgisiz, alakasız bi ortam olur ki zaten bayağı bir oldu da. Bunu sadece ben değil, bircok kişi binlerce kez dile getirdi.

    Bu öneri örneğin 2015 gibi yaşama geçirilmiş olsaydı forum şu anki yönetim problemlerinin önemli kısımı yaşıyor olmazdı.

    _turbo_ nun önerisini +'layan 5 kişi var. Bu bölüme giren kişi sayısının azlığı düşünüldüğünde bu önemli bir parametre.

    EDİT: konuyu +'layan kişi sayısı 9'a cıkmış. Yönetim bu konuda genel bir anket açsa... bence coğunluk bu öneriyi destekler. Yönetim öyle bir anket açsın, ,ister misin? Fikir ve ifade özgürlüğü diyorsun, herkes bu konuda özgür fikrini iletsin, ister misin :)
    Dünya gelişiyor diye illa bir özellik eklenmesi gerekmez. O zaman ben de üyelerin birbirine ceza vermesi de eklensin derim. Hani senin düşüncene göre bir şeyler değişmeli ya, 20 yıl öncesi gibi kalmamalı ya, bunu da kabul etmen gerekli bu mantıkla. :)

    Çünkü sen bir öneriye olumsuz yaklaşınca direkt 20 yıl öncesi gibi kalsın dendiğini sanıyorsun.

    Yönetim anket açsın ama açarken sizin gibi insanlara kafasına göre troll diyenlerin, konuları sabote ediyor ilan edenlerin, vazifeleri bu diyenlerin, üyeleri banlattılar ama doymadılar diyenlerin bunu destekleyip istediğini de söylesinler. Yani bu da konuşulacak. Bence olur yani ama sence olur mu?




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.