Şimdi Ara

Blade Runner 2049 (2017) | Ryan Gosling - Jared Leto - Harrison Ford

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
305
Cevap
3
Favori
12.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Ridley Scott'ın 1982 yılında çektiği ve günümüz klasikleri arasında çoktan yerini almış olan Bıçak Sırtı (Blade Runner) geri dönüyor! Son yıllarda hem yönetmen, hem de başrol oyuncusu Harrison Ford tarafından dile getirilen ikinci bir film kesinlik kazanırken, projeye geri dönmek isteyenler de teker teker ortaya çıkıyor. IGN'e konuşan Harrison Ford, yeni Blade Runner'ın gerçeğe dönüşeceğine emin olduğunu ve içerisinde kendisinin de yer almasını arzuladığını tekrarladı.

    İkinci Blade Runner filminin Scott tarafından yazılmakta olan senaryosunu görmeyi umduğunu belirten aktör, proje için çok heyecanlı olduğunu belirtiyor ve ekliyor "Ridley Scott ile bir kez daha çalışmak heyecan verici olur. Öte yandan karakterime geri dönmek de ilginç bir deneyim olacaktır".

    İlk filmin tartışmalı finali ile ilgili soruya cevap veren oyuncu, insanların halen filmin sonunu tartışıp, düşünmelerinin harika bir işin sonucu olduğunu söyledi.



    Kaynak: Beyazperde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 19 Aralık 2016; 21:6:33 >



  • Bazı sahnelerde aniden yakın plana geçilirken görüntü çözünürlüğünün belirgin biçimde düşmesi, atlamalar, diyaloğun bölünmesi gibi durumlardan bahsediliyor. Birileri belli ki rahatsız olmuş ve "ahlakımızı korumaya" karar vermiş ama belki hikayeye etkisi olmayacak olsa da yönetmenin çektiği geniş plan çekimi hiç etmek anlamına geliyor bu. Hayır, rahatsız olduğun bir şey varsa yaş sınırı koyarsın, millet ona göre vaziyet alır ama adamların öyle uygun gördüğü ve çektiği filmin üzerindeki bir kare bile olsa oynanması en basit deyişle sanata saygısızlık.

    Zaten daha bilet almamıştım ama iyi ki almamışım diyorum, çok büyük ihtimalle bu sene en beklediğim 2-3 filmden biri olan Blade Runner 2049'a gitmeyeceğim. 35 lira verip de filmi neyse o olarak izleyememek saçmalığın daniskası. Oturur 3-5 ay sonra neyse efendi gibi 3D gözlük dayatmasına, sinemaya gelip de orada nasıl davranılır bilmeyenlerin dırdırına ve sönmeyen telefon ışıklarına maruz kalmadan izlerim en azından.
    Geçmiş olsun filmde baya bir yer sansürlenmiş.Ben gitmeyecem filme kimse kusura bakmasın , arkadaşlarla da konuştum kimse gitmeyecek.Siz bu filmle giderseniz ilerde başka filmlerde daha çok sansürlenecek çünkü "KOYUN SÜRÜSÜ GİBİ GELİYORLAR SANSÜRDE OLSA İZLİYORLAR" diyecek dağıtıcılar.. Ama gitmesseniz ve onlara para kaybettirirseniz onlar da ilerde ki filmleri sansürletmemek için çabalarlar ve karşı koyarlar.İş bizde bitiyor.FİLME GİTMEYİN ARKADAŞLAR !! Zaten 3 ay sonra bluray i düşüyor mis gibi izlersiniz.
    Artık TV'de Rtük belası yüzünden sansür oluyor,buda yetmemiş bir de sinema filmine de sansür uygulamaya yavaştan başlamışlar.Burası saçma sapan şeriat arap ülkesi değil,ve laiklik ülke ama ülkemiz de gittikçe sansür artıyor.Bu filmi bile sinemada sansürlemişler,bunu yapanlar yakında Bluray ve DVD'ye de sansür koyarlar.İnternete sansür,TV yayınlarına sansür,şimdide insanların biletini para ile satın aldığı sinemaya bile sansür uyguluyorlar.
    Sinemaya sansür mü olur arkadaş. Bunlar neyin kafasını yaşıyor. Kim izliyor ne düşünüyor ne görüyor ki sansüre gerek duyuyor. Oturup filme bakıp, hmmm ben tahrik olduysam bunlar haydi haydi olur, koyun mozigi kırpın görüntüyü amk diyen biri mi var. Hayır öyleyse kadının saçından tahrik olan, hayvana tecavüz eden yaratık dolu bizim ülkede. O zaman filmi komple moziklesinler kimse birşey görmesin...

    Yıl: 2020

    Baba sinemaya jurassic park 8 gelmiş.

    Nasıl güzelmiydi.

    Baba filmde trex in sesi var görüntüsü yokdu.

    Niye laaaa

    Moziklemişlerrrr. Günahmış günahhh
    Blade Runner serisindeki en büyük sıkıntı aslında dediğin gibi aksiyon filmi sanılıyor olması. Godfather serisiyle aynı sıkıntıyı yaşıyor iki seride. İkisindede beklentiler bol bol silahlı çatışmaların olduğu ve aksiyonun hiç durmadığı yönünde.

    Blade Runner bilimkurgu-macera türünde bir film hatta dedektiflik yönlerinin ağır bastığı bir yapım. Aralardada aksiyon sahneleri mevcut. Üçüncü film eğer son film olursa belki ondan dolayı aksiyon sahneleri önceki iki filme göre daha fazla olabilir ama yine çok beklentiye girilmemesi gerekiyor çünkü filmin böyle bir sunum amacı yok.
  • Önlerden bakalım ne çıkar çıkmaz.
  • Yapmayın...Blade Runner'a yapmayın bari bunu
  • İlk film nasıl, izlemeye değer mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MERT*

    İlk film nasıl, izlemeye değer mi?

    film felsefiktir.. herkez beğenmez. izleme sen sevmezsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helloween

    quote:

    Orijinalden alıntı: MERT*

    İlk film nasıl, izlemeye değer mi?

    film felsefiktir.. herkez beğenmez. izleme sen sevmezsin

    Öyle dersen öyledir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyice saçmaladılar.ekşın bir bilimkurgu olsa anlarımda blade runner gibi filme yapılmaz bu
  • Bildiğim kadarıyla Philip K. Dick'in yayınlanmamış ya da farklı isimlerde yayınlanmış Blade Runner'ın devamları var o yüzden basit bir film olacağını düşünmüyorum.Birincisi gerçekten klasiktir bu arada izlemeyenler için.
  • 1982 yılında ağır bir atmosferi , karmaşık kurgusu olması kara film türünü sevenler için orijinal bulunmuş ama buna rağmen gişede hasılat yapamamış bir film çünkü azımsanamayacak bir kesimde filmi sıkıcı bulmuş.Sanatsal değeri olduğu için kült filmler arasına girmiş o zamanlar 28 milyona malolmuş bir film günümüzde insanların sinemadan beklentilerini gözönünde bulundurursak bu filmin 2. sini çekmek gerçekten cesaret işi 32 senede özellikle son 10 senede hollywood sektörü teknolojik yatırımlara inanılmaz para ayırıyo gösterime girdiği sene türünde rakibi olmamasına rağmen iş yapamadığını düşünürsek herhangi bir marvel filmiyle veya bir pirates of the caribbean ın yeni filmiyle aynı zamanda gösterime girmesi bu film için hayal kırıklığı yaratır bence yönetmen koltuğuna james cameron veya christopher nolan oturmalı bu tip filmler için biçilmiş kaftan ikiside yönetmen ve yapımcı olarak gerçekten çok iyi maddi imkan gerektiren filmler çektiler 3d çekilmesi gereken bir film ve daha anlaşılır bir dille filmin sürükleyiciliği arttırılmal kısacası kara bir film çekelim diye değilde iyi bir bilimkurgu çekelim diye masaya oturulmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk film iyiydi. ama bence öyle kalmalı
  • Blade Runner 2 Cephesinde Son Durum

    Blade Runner 2049 (2017) | Ryan Gosling - Jared Leto - Harrison Ford

    Alcon Entertainment, yeni Blade Runner projesinin başrolüne Harrison Ford'u taşımaya kararlı.

    Sürekli ertelenen ve bir türlü gerekli resmiyeti kazanamayan Blade Runner 2 filmi yeniden yapımcıların masasına yatırıldı.

    Geçtiğimiz yıl senaryoyu yazmaya başlayan Michael Green, sürecin yavaşlamasıyla birlikte yaratıcı çözümler konusunda da işleyişinb yavaşladığını belirtmişti. Daha kağıt üzerindeyken bile orijinal serinin hayranlarının sert tepkilerini alan proje, Alcon Entertainment'ın projeye el atmasıyla birlikte, devam filminin yolları da yeniden açılmış oldu.

    Yapımcı şirket, filmde kesin olarak Harrison Ford'un yer almasını istediklerini belirtse de Ford cephesinden henüz bu isteğe olumlu bir cevap gelmedi. Diğer yandan AE ekibi projenin başına Ridley Scott'ı getirmek istediklerini beyan etse de, filmin yönetmen koltuğuna oturacak isim de henüz kesinleşmiş değil.


    Kaynak: Beyazperde
  • Hollywood yeni şeyler üret artık.
  • İlk filmi güzel gelmişti bana. Zaten sonu da biraz açık bırakılmıştı galiba ben öyle hatırlıyorum.
  • Kitabını okuyanlar ilk filmi beğenmez..
    2. filmede gerek yok bence. Hep devam filmleri geliyor...
  • Deckard'ı replicant olarak göreceğiz büyük ihtimalle ama filmin tutması için özgün bir senaryo olması şart. Yıllardır aynı senaryo aynı filmler Hollywood'dan bıkmaya başladım artık.
  • Blade Runner 2 Geliyor


    Blade Runner 2049 (2017) | Ryan Gosling - Jared Leto - Harrison Ford


    İlk filmi 1977 yapımı The Duellist ile beyazperdeye adım atan Ridley Scott, 1979 yapımı bir bilimkurgu klasiği olan Alien filmi ile biz sinemaseverlere ne kadar başarılı bir yönetmen olacağının sinyallerini vermişti. Hemen 3 yıl sonra Philip K.Dick’in “Do Androids Dream of Electric Sheep?” adlı bilimkurgu romanından uyarladığı ve halen günümüzün bilimkurgu klasiklerinden biri olarak kabul edilen Blade Runner’ı çeken Ridley Scott, sonrasında çektiği Thelma&Louise, Gladiator, Hannibal, Black Hawk Down, Kingdom of Heaven, A Good Year, Prometheus gibi filmlerle adını altın harflerle sinema dünyasına kazıdı.

    Blade Runner 2049 (2017) | Ryan Gosling - Jared Leto - Harrison Ford


    30 Ekim’de 77. yaşını kutlayacak olan Ridley Scott’dan sinema dünyasında büyük yankı uyandıracak bir haber geldi. Scott, ilk film üzerinden geçen tam 32 yıl sonra Blade Runner’ın devamını çekmek için hazırlıklara başladı. Hatta Scott, Prometheus 2 için de kolları sıvamış durumda. Her iki filmin de senaryo çalışmalarını bitiren Scott, çekimler için gün sayıyor.

    EW’den gelen haberlere göre Scott, Blade Runner 2’nin senaryo çalışmalarını bitirdiğini ve senaryonun çok iyi olduğunu söylüyor. Scott, Blade Runner 2’de hiç şüphesiz tekrar Harrison Ford ile çalışmak istediğini, filmi çekmeyi bitirir bitirmez de yeni projesi The Martian ile kamera arkasına geçeceğini söyledi. Prometheus 2 ile ilgili olarak ise elinde çok fazla yapılması gereken iş olduğunu ve film için zaman sorunun baş gösterdiğini itiraf etti. Fakat öyle ya da böyle Prometheus 2’nin de senaryosu hazır. Ridley Scott olmasa bile başka bir yönetmen film için kamera arkasına geçebilir.



    Kaynak: FilmLoverss



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 28 Ağustos 2014; 12:06:55 >
  • Ridley Scott’tan Blade Runner 2’ye Övgü


    Blade Runner 2049 (2017) | Ryan Gosling - Jared Leto - Harrison Ford


    Ridley Scott, herhalde hayranları dinlese Alien ve Blade Runner serisine tekrardan bulaşmazdı. Gerçi, yönetmenin 2012’de kotardığı, Alien’ın yarı-prequel’i diyebileceğimiz Prometheus filmi, yarattığı görsel dünya ve atmosfer açısından son derece muazzamdı da, film ilerledikçe aksayan senaryosu yüzünden hedef on ikiden vurulamadı (Senaryo, Lost‘un yazarlarından Damon Lindelof‘a aitti desek yeterli olur zaten). Bu sefer de Blade Runner’a devam filmi çekmeyi kabul eden Ridley Scott, kızgın olan ilk filmin hayranlarının yüreğine su serpmeye çalıştı.

    Harrison Ford ile Blade Runner 2 için çoktan görüştüğünü belirten yönetmen Ridley Scott, filmin senaryosunun bitmiş olan ilk taslağından da oldukça etkilendiğini söyledi:

    ”Harrison ile Star Wars: Episode 7 setinde yaşadığı kazadan önceki gün görüşmüştüm. Kesinlikle bizimle beraber olacak ama Harrison’ın şu anki önceliği Star Wars olduğundan henüz belli bir zaman aralığı kestiremedik projeye başlama adına. Ayrıca senaryonun ilk halini de gördüm, şaşırtıcı bir düzeyde zekice yazılmış bir taslak. İlk filmin kaldığı yerden devam ederek sonrasında neler olduğunu anlatıyor bize.”

    Sırasıyla Matt Damon‘lı The Martian, Prometheus 2 ve Blade Runner 2‘yi yönetmesi beklenen Ridley Scott’ın yeni filmi Exodus: Gods and Kings ise bu kış izleyicinin karşısına çıkacak. Christian Bale‘i İsrailoğullarını firavunun zulmünden kurtarırken izleyeceğimiz Exodus: Gods and Kings ile ilgili yeni görseller ve klipler yayınlanmaya devam ediyor. Filmin 12 Aralık 2014‘te ülkemizde vizyona girmesi planlanıyor.



    Kaynak: FilmLoverss



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 26 Eylül 2014; 19:44:02 >
  • Güzel haber. Bekleyelim bakalım.
  • Blade Runner 2′yi Ridley Scott Yönetmeyecek


    Blade Runner 2049 (2017) | Ryan Gosling - Jared Leto - Harrison Ford


    Blade Runner’ın devamı için düğmeye çoktan basılmışken, yapımcılık görevini üstlenecek olan Ridley Scott’ın bugün Variety sitesine yaptığı açıklamalar bir hayli önemli durumda. Çünkü Scott artık filmde yönetmenlik koltuğunda gözü olmadığını bildirdi.

    Fakat senaryonun yazılmasında orijinal filmin senaryosunu da David Peoples ile birlikte yazan Hampton Fancher’a yardım ettiğini belirten Scott, görevini yalnızca yapımcı olarak sürdüreceğini ve kendini kanıtlamış bir yönetmenle yakın zamanda anlaşacaklarını söyledi.

    “Filmin nasıl olması gerektiği ile ilgili olarak uzun konuşmalar yaptık. Sonuç olarak da artık elimizde üç farklı bölümü kapsayan geniş ve harika bir senaryo var diyebilirim.” sözleriyle senaryo hakkında da açıklamalar yapan Ridley Scott, “Harrison Ford bu filmde bir hayli önemli role sahip. Fakat şunu söyleyebilirim ki asıl olay Harrison Ford’u filmde bulabilmekle ilgili. Ford’u üçüncü bölümden önce görme şansınız olmayacak.” diyerek hikaye hakkında çeşitli ipuçları verdi.

    Hatırlarsanız ilk film, Philip Dick tarafından yazılan Do Androids Dream of Electric Sheep adlı romandan esinlenerek yazılmıştı. İki dalda (En İyi Sanat Yönetimi ve En İyi Görsel Efektler) Akademi Ödülleri’ne aday olsa da hiçbir ödül kazanamamıştı. İkinci film ise önümüzdeki yıl içerisinde prodüksiyon aşamasına geçecek ve çekimler de muhtemelen 2015 yılı içerisinde başlayacak.

    Ridley Scott ise bu sıralar kendi diğer filmleriyle meşgul durumda. 12 Aralık tarihinde ülkemizde de vizyona girecek olan Exodus: Gods and Kings ve önümüzdeki yıl sinema salonlarındaki yerini alması beklenen The Martian’dan beklentileri de bir hayli büyük.

    Blade Runner 2 (Adı muhtemelen farklı olacaktır ama şimdilik böyle demeye devam edelim.) hakkında elimizde başka bir bilgi bulunmuyor. Yeni bilgiler geldiğinde sizlere iletiyor olacağız.



    Kaynak: superkarga
  • yeni bilgi varmı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.