Şimdi Ara

Blackberry Rezilliği (PASSPORT)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık olarak bir senedir BB Passport kullanıcısıyım. Bir yıl boyuna yaşadığım serüvenin rezilliğe dönmüş olması en son konu açacak duruma getirdi beni. Açıkcası bol güncelleme alarak gelişen telefonların gelişim sürecinde ki ilerlemesini tecrübe edinmeyi çok seviyorum. Blackberry PP yi almamın en büyük nedenlerinden biride buydu fakat telefon güncelleme aldıkça daha rezil bir hal almaya başladı. Blackberry nin kendi marketine yoğunlaşacağını beklerken tam tersi bir şekilde markette doğru düzgün uygulama kalmadı. Facebook uygulaması dahi tarayıcı yönlendirmeli çalışıyor. Bir telefona bu kadar para verip üçte biri fiyatında ki telefonlarda Facebook uygulaması sorunsuz çalışıyorken sizin telefonunuzda uygulamanın tarayıcıya yönlendiriyor olması ayrı bir fiyasko. Android uygulamaları her ne kadar çalıştırdığı söylenilsede hep bir yavaş çalışma veya çalışmama hakim. Aldığımdan beri birçok kez formatlamak zorunda kaldım. Yazılım adına hiçbirşey yok. Bazı arkadaşlar aman android olmasın marketi de olmasın ben kendim yüklerim diye düşünebilirler. Şimdiden söyleyeyim pişman olursunuz. Hergün uygulamalar yenileniyor güncelleme geliyor ve siz her güncellemede telefona tekrar apk indirip kurmak zorunda kalıyorsunuz. Kısacası yazılım ve market berbat hatta berbat ötesi. O kadar çok hatası varki inanılmaz can sıkıyor. Arada bir gelen aşırı derecede sürekli olarak ısınma hakim normalde 1.5 gün giden şarjınız 3 saate iniyor bu ısınmayla birlikte hatta ısınmadan kaynaklı arkada ki blackberry logosunun parçaları bir bir düşmeye başlıyor. Ön kamerası kesinlikle berbat. Arka kamerası ise sabitleme konusunda eski Nokia lardan dahi daha kötü odaklayana kadar siniriniz bozuluyor hatta yanlış odaklıyor. Bu telefonu alacak varsa 100 kere hatta 1000 kere düşünsün öyle alsın. Bir anlık hevesi olanlar özellikle uzak dursun. Yiğidi öldür hakkını yeme ses ve batarya konusunda çok iyi fakat bunlar rezilliğini kurtaracak düzeye maalesef ulaşamıyorlar.







  • Merhaba,

    öncelikle blackberry ps alarak hatayı direk siz yapmıssınız yılalrdır severek blackberry kullannmama ragmen ps uretiminden once turkiye destegini acıkca kapatan blackberry artık alınmaz.
    Facebook a agelıcne bb nın sucu yok facebook bb iznini kesti ve bb piyasasından uygulamasını cıkarttı malesef.
  • aatalante A kullanıcısına yanıt
    Benim derdim Türkiye den desteğini çekip çekmemesi değil. Telefonun uygulama ve yazılım anlamında hiçbir gelişmenin olmaması. BB bir işe yarasa Facebook neden uygulamasını kessin. Birde sebebi güvenlik diyip duruyorlar bırakın Allah aşkına. Güvenlik nedeniyle mi uygulama mağazasını yazılımını geliştirmiyor ? Telefonun ekranı kapalıyken müziklerde hızlı bir şekilde geçiş bile yapamıyorsunuz illa sesi artırıp azaltmam gerekiyor ki müzikler arasında seri bir geçiş yapabiliyim. Blackberry PP yi aldığımda bundan bir sene hatta dahada önceydi. Bir senedir bir mağaza bir yazılım kendini hiç mi geliştirmez ? Aksine millete siz keriz gibi BBOS sistemli telefon aldınız bak biz Android yaptık diye kazık atar.
  • Arkadasım facebook bana erisemeyeceksın dedi bb ne yapsın ? Simdi facebook sana benım sıteme giremezsin deyip engellerse ne yapabileceksin adamların sucu yok bunda. Bb uygulaması giremez dedi bu kadar basit. Çok istiyorsan android tabanlı facebook u indirebilirsin. Apk converter siteleri ve uygulamaları piyasada var.Gelelim guvenlik konusuna meslegını bılmıyorum ama bb nın hıtap ettigi kesim yuksek is adamı kesimi yanı facebookta oyunda takılan kesim degil. iş dunyası borsa ve ciddi mail trafikleri olan kesime hitap eder ve guvenlıgı saglamayı taahut eder sadece bu acıdan bır cok uygulama o bu bilgilerie erismek istediginden bb izin vermez. Bb kullaan herkeste bılır ve tercihini buna gore yapar. Eski bbciler ahtırlar bis yada bes le sadece internete girerlerdi guvenlik icin. BBos a kucuk bir uygulama ile android destegi verebilirsin bb buna izin veriyor bu arada. Bb nın hangi magazasını kullandıgını yazabilir misin bana ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aatalante

    Arkadasım facebook bana erisemeyeceksın dedi bb ne yapsın ? Simdi facebook sana benım sıteme giremezsin deyip engellerse ne yapabileceksin adamların sucu yok bunda. Bb uygulaması giremez dedi bu kadar basit. Çok istiyorsan android tabanlı facebook u indirebilirsin. Apk converter siteleri ve uygulamaları piyasada var.Gelelim guvenlik konusuna meslegını bılmıyorum ama bb nın hıtap ettigi kesim yuksek is adamı kesimi yanı facebookta oyunda takılan kesim degil. iş dunyası borsa ve ciddi mail trafikleri olan kesime hitap eder ve guvenlıgı saglamayı taahut eder sadece bu acıdan bır cok uygulama o bu bilgilerie erismek istediginden bb izin vermez. Bb kullaan herkeste bılır ve tercihini buna gore yapar. Eski bbciler ahtırlar bis yada bes le sadece internete girerlerdi guvenlik icin. BBos a kucuk bir uygulama ile android destegi verebilirsin bb buna izin veriyor bu arada. Bb nın hangi magazasını kullandıgını yazabilir misin bana ?

    Hocam ben derdimi anlatamıyorum galiba Blackberry nin ne kadar geride kaldığı ortada hala iş adamları için diyorsunuz bu telefonun reklamında bile bir çok kesimde kullanıldığı izlenimi yaratıyordu. Ayrıca bir iş adamı içinde oldukça pişmanlık yaratacak bir telefon. Blackberry bir işe yarıyor sistemi gelişiyor olsa Facebook neden uygulamasını çeksin ? Ben Android uygulamaları kurup abuk subuk çalışıyor olmasına katlanmak zorunda mıyım? BlackBerry World e sürekli bakıyorum ama sonuç hüsran uygulama gelişeceğine daha çok piyasadan kalkıyor.




  • senle uğraşamıcam, he canım hee
  • aatalante A kullanıcısına yanıt
    Sen benimle uğraşamazsın zaten. Hadi iyi forumlar
  • Sakin olun beyler :)
    Acikcasi gerek yok heyecan aramaya bb sadece mail ve alo demek icin kullanilir prestij tamamen.
    Ekstra program vs kullanmak için çok yanlış telefon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş telefon geride deyip para odemıssın almadan ocne inceleseydın geride oldugu fikrini dusunebilirdin bence. Ama şunuda söyleyeyeim sana geride dedigin telefonun zamanıdna kullandıgın ozellıklerı bugun iphone ben buldum dıyıp reklam yapıp oyle guzel iteliyorki.
    Hani su buldugu 3d touch varya yeni teknoloji milletin agzının acık kaldıgı vaybe iphone ne yapmıs dedigi işte o özelliği BLACKBERRY TORCH 9800 urununde bulabiklrisin çıkış tarihide 2010 yılıdır. Ancak blackberry reklam konusunda iyi olmadıgından iphone gibi iteleyemedi işte bu da markayı kotu cagın gerisinde yaptı. SOnra her gun kulalndıgınız whatsapp ın babası olan blackberry messenger var yıllar once yapılan telefonlar arası mesajlasma ücretsiz hani internet üzerinden kendine ozel id ile falan iphone dada cakması var adını hatırlayamadım simdi işte o işide ilk teknoloji ozurlusu blackberry yaptı. İnternet uzerinden konusmayıda aynı program sayesınde blackberry yaptı bu arada belirtiyim.
    iphone 6 nın ekranındaki ppi destegini blackberry 2012 yılındaki modelinde verebiliyordu. Multi tasking olayını en basarılı sekilde kullananda yıne blackberry di. Apple ın basarmadıgı map işini (arastırırsan apple in giripte bir halt beceremedigini bulabilrisin) en iyi sekilde eceren blackberry di yine hemde google dan daha iyidi eskiden. Suan here maps (oda baska bir teknoloji ozurlu telefon markası nokianındır) ten sorna en iyi maps diyebilirim. Google mapsle yarıstırılır. Gelelim blackberry neden kötü cunku reklam yok cunku butcesi az cunku satıs politikası yanlıs cunku kullabnıcısı az. Kullanıcı az olunca programda az. Oyun yok bir kere oysa mılleti uyutacak para harcatacak oyunları olmalıydı... Telefon alırken nedne aldıgını bilmen onemli ne bekleyerek aldıgını. Gunumuzde ABD baskanın kullanımına izin verilen tek telefon markasıdır. Hediye edilen iphone geri gonderilmiştir falan hikayeleri tamamen dogrudur. Cunku guvenligi en son kırılan telefon amrkasıdır blackberry bu yuzden is dunyasına hitap eder burdaki is dunyasıda benım 3 tane bakkalım var is adamıyım degil. Bürokrat hakim savcı millet vekili ve ust duzey yoneticilerdir. Server yonetim konusunda hala daha iyisi yoktur. Hatta aklıma gelmişken soylıyım bu teknoloji ozrulu telefon kendını 2 ye bole bilriç. Bir tusla tamamaen farklı bir ekran uygulamalar ve menuye gecip iş dunyana hakim olabilir maillerini yonetirken bir tusla kisisele doenbilrisin. Push sistemini daha iyi yapabilen bir telefon daha cıkmadı ayrıca. İphone alır 3g acıp kapatır maillerini beklersin blackberry ise mail boxına dusmeden 1 kac sanıye once sana maillerini gosterir (bizzat denedik).

    Senle ugrasamayacagım dogru. Ugrasabilmeme icin blackberry hakkında fikirlerin yerine birazda bilgin olması gerekirdi...




  • X-Slim kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten herhangi bir gerginlik yok. Ben bu telefonu alacak insanlara (%95 i iş adamı değil) alınmaması konusunda ciddi bir uyarıda bulunuyorum. Buyrun tecrübe ile sabit. Ben bana neden rezil geldiğini açıkladım. Tüm sitemim uygulama ve yazılım üzerine zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Poyais P kullanıcısına yanıt
    Hocam siz haklisiniz ben size hak veriyorum zaten :)
    Sadece yukarda bir üye ile konuşma geçmiş ondan söyledim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X-Slim kullanıcısına yanıt
    Ben o arkadaşı hiç anlamadım zaten uzun uzun ve boş bir yazı yazmış. Ben ne diyorum arkadaş ısrarla ne diyor.
  • aatalante A kullanıcısına yanıt
    Şimdi yazına biraz eleştirel bakmak istiyorum.

    Yazı gerçekten oldukça güzel olmuş. Blackberry hakkında güzel bilgiler ve Apple İphone hakkında ciddi karşılaştırmalar içeriyor. Herşey buraya kadar harika!
    Eğer paylaşımın bu konunun altına değilde Blackberry vs İphone yada Blackberry tarihi adlı konuların altında olsaydı gerçekten enfes bir yazı olarak kabul edilebilirdi.
    Ne yazık ki bu tarz konuların altına faydalı bir bilgi olması amacıyla yazmak yerine aslında anlatılanın çok daha farklı olduğu bir konuya BOŞ bir yazı yazmışsın.
    Benim derdim Blackberry vs İphone değil ya da Blackberry tarihi de. Benim derdim ve yakınmam telefonun yazılım ve uygulama anlamında eksik oluşu. İşte tam olarak yazdığın uzun ve etkileyici tarihi BOŞ kılanda bu.
    Birincisi Blackberry Passport çıktığı dönemde özellikleri kağıt üstünde gayet sağlam bir telefondu. Ben bu telefonu bir seneden uzun bir süredir kullanıyorum ve tüm güncelleştirmelerine, yazılım farklarına, performans deneyimine şahit oldum. Geçirdiğim bir sene boyunca Blackberry nin telefonu düzeltmek ve iyileştirmek yerine ne kadar berbat ettiğini tecrübe edindim. Mağazasının her geçen gün ne kadar aciz kaldığını tecrübe edindim. İşin güzel tarafı tüm bu tecrübelerimi buradaki kullanıcıların faydalanması için kaba saba da olsa yazdım. Çünkü insanlar bu telefonun kasa yapısına hayran kalıp uygulamaları da bir şekilde yüklerim deyip bir hevesle alabilir ve daha sonra ciddi manada pişman olabilir. Herkes zırt pırt telefon değiştirecek kadar lükse ve alım gücüne sahip değil. Kısacası bir hevesle alıp kursaklarında kalmasın diye yazıyorum tüm bunları. Telefonun sesinden ve bataryasından memnun kaldığımıda söyledim üstelik.
    Bu konuyu açtığımdan beri almayı düşünen bir kaç forum üyesinden mesajlar aldım bilgi amaçlı. Yani insanlara bir faydam dokundu.

    Hala fırsatın varken bu konunun altına yazılmış BOŞ ve uzun yazıyı ilgili konulara kopyalayıp yapıştırabilirsin. Benden sana tavsiye.

    Apple konusunda seninle hiç konuşmayacağım bile. Zira bir bakmışsın onun da tarihi gelişmelerini yazıyorken bulursun kendini.




  • Öncelikle yazmamın sebebi begenmedigin ve teknolojinin gerisinde kaldıgını dusundugun blackberryi tanımanı saglamaktı.
    Gelelim senin rezikllik diye nitelendirdigin konuya tekrardan. Yaklasık bir senedir kullanıyorum demissin ve bu yazıyı nisan 2016 da yazmıssın. Blackberry turkıye destegini kasım 2014 te cekti yani sen telefonu blackberry destegini cektikten ve turkıye sitesini kapttıktan yaklasık 6 ay sonra almıssın ve diyorsunki blackberry neden gelişmedi ?
    Hadi bir dusunelim neden gelişmedi ? acaba turkiye destegini kapttıgı icin gelişmemiş olabilir mi ? Bu yuzden yeni yazılımlar tr uzerinden eristigin bbword e gelmiyor olabilir mi ?
    Performansa bakalım bb pass in performans notu antutuda ortalama 34-35 bin olarak gozukmekte kendısınden once uretilen galaxy s5 ise 38-40 bınlerdeydı. Yani performansı piyasanın altında oldugu belliydi.

    Yani aldığın ürün ortadayken senin beklentilerini karsılamaması rezillik oalrak nitelendirilemez. Arastırma yapıp yada yapmadan alman senin problemin aslıdna. Aldıgın gun bunları tahmin etmen gerekirdi cunku net bir sekilde gorulebilmekteydi.
    Blackberry rezilligi degil bu senin arastırmaman yada yanlıs secim yapman. Gidip 150 bin tl yi şahine verip , mercedes parası verdim onun gibi çalışacaksın demekle olmaz o iş.
    İnsanları bilgilendirme amaçlı yazıyorsan blackberry pass. alacaklara tavsiyeler , incelemesi, yada neden alınamz derdin rezilligi falan demezdin.
    Adama elma uretiyor elma satıyorum dıyor sen elma yiyip armut tadı bekliyorsun :)




  • aatalante A kullanıcısına yanıt
    Vallahi kardeşim cidden seni fazlasıyla tebrik ediyorum. Israrla bana yüzme öğretip BOŞ boş yazılar yazıyorsun. Özellikle şu Şahin Mercedes ayrıca güldürdü beni. Bir insan bu kadar anlamsız konuşabilir gerçekten. Ben telefonun özelliklerinden memnun değilim mi diyorum yoksa yazılım ve uygulama anlamında kendini geliştireceği yerde rezil bir hal aldı mı diyorum ? Rica ediyorum okurken aynı zamanda anlamaya çalış. Okuduğundan şüphem yok çünkü en azından Konunun Blackberry ile ilgili olduğunu ve olumsuz bir durum olduğunu anlamışsın. İnanıyorum ki anlamakta gayret ederek çok daha iyi yerlere geleceksin. Telefonun gelişmeside Blackberry Türkiye den piyasasını çekti diye durdu zaten ! Boş laflar.
    Sana birkaç bigilendirmede bulunayım zira yarım yamalak birşeyler yazıyorsun. Antutu testlerinden 35-40 arası almasının nedeni sistemin BBOS olması ve ekranın kare oluşundan kaynaklanıyor. Bir telefon ANTUTU testine bakarak alınmaz ayrıca. Bilgin olsun.
    Birdaha rica ediyorum BOŞ ve uzun yazılar yazıp vaktimi alma. SON KEZ SÖYLÜYORUM BLACKBERRY PASSPORT CEP TELEFONU UYGULAMA VE YAZILIM ANLAMINDA BERBAT BİR TELEFON. Bak uygulama ve yazılım dikkatini çekiyorum. Başka bir şey değil sadece uygulama ve yazılım. Ben başka eleştirilerde bulunuyor muşum gibi başka başka teraneler anlatma bana. Bir şey konusunda insanları bilgilendiriyorsam istediğim başlığı da koyarım oraya. Benim için yazılım ve uygulama desteği olmayan bir telefon rezildir net. Aldım tecrübe edindim ve izlenimlerimi paylaştım.
    Soru soran tüm insanlara da gereken cevabı verdim ne sorduysa bilgilendirdim. Bunları bilmek senin haddin olmasa da.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.