Şimdi Ara

BlackBerry Q5 | ANA KONU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
2
Favori
19.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugun telefonu inceleme firsatim oldu media markt`e 899 TL idi! Oncelikle soyleyeyim curve 9360 7.1 kullaniyorum.. Q5 in klavyesi daha once bildigimiz Curve serilerinden cok cok iyi! Resmen eski curve serileri parmaklari asiri derecede yoruyor.. Telefonun hizini begendim, acikcasi B10 isletim sistemi her nekadar alisik oldugumuz Blackberry mantiginda olsada bu sefer bambaska .. Ve cift cekirdek 1.2 hiz ile gayet stabil, ayrica telefon cok hafif geldi ve birazcik kalin gibi, ama asil soylemek istedigim malzeme kalitesi, neden bilmiyorum ama cok dusuk. Neden boyle bisey yapmislar anlmadim, elimdeki curve 9360 nin yanindan bile gecmiyor .. Evet telefonun gorunusu karizma ve gercekten hos gorunuyor ama malzeme kalitesi bana cok ucuz gorundu acikcasi!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüklü olarak gelen harita-navigasyon programı var mı?
  • Arkadaşlar sizce 999 lira bu telefona verilir mi ? İlk çıktığı andan itibaren takip ediyorum gittim baktım inceledim çok hızlı telefon ama hala kararsızım yazılım desteği konusunda. Android kullanmak istemiyorum iphoneda almak istemiyorum. Bu model kafama yattı ama alanların kullananların fikirlerini ayrıntılı olarak merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chelisky_

    Arkadaşlar sizce 999 lira bu telefona verilir mi ? İlk çıktığı andan itibaren takip ediyorum gittim baktım inceledim çok hızlı telefon ama hala kararsızım yazılım desteği konusunda. Android kullanmak istemiyorum iphoneda almak istemiyorum. Bu model kafama yattı ama alanların kullananların fikirlerini ayrıntılı olarak merak ediyorum.

    BlackBerry 10.2 güncellemesinden sonra bütün Android uygulamalarını çalıştırabilecek diye biliyorum ben.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chelisky_

    Arkadaşlar sizce 999 lira bu telefona verilir mi ? İlk çıktığı andan itibaren takip ediyorum gittim baktım inceledim çok hızlı telefon ama hala kararsızım yazılım desteği konusunda. Android kullanmak istemiyorum iphoneda almak istemiyorum. Bu model kafama yattı ama alanların kullananların fikirlerini ayrıntılı olarak merak ediyorum.

    Tercih meselesi, ama kredi kartı kampanyaları vs ile 900 bandına maledilebilir. Ben Q ile Z serisi arasında kalmış durumdayım, Q serisinin, eğer klavyeyi yoğun kullanmıyorsanız tek avantajı pil ömrü sanki. Bir de instant search. O da benim gibi feature phone türü telefonlardan gelenler için. Eğer şu anda smartphone türünden geçerseniz Z serisi derim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle iyi forumlar. Arkadaşlar ürünü yerinde inceleme fırsatı buldum. Deneyimlerim sonucunu sizlere aktarıcam. Ürünün açılış süresi biraz uzun sürdü açıkcası. 1.2 GHz işlemci (snapdragon) ve 2GB RAM bulunması yeterince iyi geliyor fakat. Uygulama ve menü geçişlerinde hafif takılmalar mevcut. Tuş takımı sertliği konusunda da önceden bb kullanmadıysanız garip gelecektir klavye. Bana sert geldi biraz. Telefon ele iyi oturuyor. Karizması var telefonun işin aslı :) . menü ekranındayken ara yazıp kişi ismini yazıp enter'larsanız o kişiyi arıyor. Sosyal medyada da tweet yazıp iletinizi yazıp uygulamaya girmeden gönderi yapabilmektesiniz. Ekran parlaklığı yeterli seviyede. Youtube performansı biraz geri kalmış, keza seside yeterli gelmeyebilir. Blackberry kullandıysanız kamera performansını biliyorsunuzdur. Ne yolda bırakır , nede istediğiniz mükemmellik var tam orta sınıf telefon için bir kamera. İşletim sistemi olmuş ama uygulama eksikliği var biliyorsunuz . 10.2 güncellemesiyle android platformu uygulamaları da kullanılabilicek. Biraz beklendiğinde . İşletim sisteminide görmek fiyatlarının düşmesini de beklemek gerekiyor , çünki telefonun selefi fiyatı 750 lira olabilir anca. Pilide gerekli ayarlamalarla 1.5 gün- 2 gün aktif kullanımda dayanmaktadır. İyi forumlaar.
  • arkadaşlar merhaba,
    bu telefonun kırmızısı türkiyeye gelmeyecek mi? ben telefon ihtiyacım olmamasına rağmen kırmızısı çok güzel olduğu için bu telefonu almak istiyordum.
    Henüz kırmızısı hiçbir yere ulaşmamış durumda
    belki de hiç gelmez :(
  • dün itibari ile kurcalama şansım oldu.işin açıkcası yazılımından çok öncelik klavyesi idi ve ne bold gibi yumuşak nede curve gibi sert,2 sinin arasında bir klavye olmuş.ele oturuyor şık ve kaliteli bir malzemesi var hissi verdi.yazılım işine gelirsem q10 ile karşılaştırdım aşırı derecede gözle görülür bir hız farkı yoktu aralarında.tabi 2 cihazın arasındaki fiyat uçurumunu göz önüne alırsak q5 de hakkını fazlasıyla veriyor şu an için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: move_your_mind

    arkadaşlar merhaba,
    bu telefonun kırmızısı türkiyeye gelmeyecek mi? ben telefon ihtiyacım olmamasına rağmen kırmızısı çok güzel olduğu için bu telefonu almak istiyordum.
    Henüz kırmızısı hiçbir yere ulaşmamış durumda
    belki de hiç gelmez :(

    okadar yer gezdim siyah ve beyazı dışında başka renk seçeneği görmedim.
  • BlackBerry Q5'i bugün deneme şansım oldu. İnternette göründüğünden çok daha iyiymiş. Ancak arka kısmı daha şık tasarlanabilirmiş sanki.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nokia asha 303 kullanıcısıyım, daha önce blackberry kullanmadım, android telefon da kullanmadım, yani diyebilirim ki bu güne kadar kullandığım en akıllı telefon asha 303..

    merak ettiğim şey..

    - android kullanmadım ama ara sıra eş dost arkadaşın telefonundan kullanmışlığım oldu.. çok fazla karışık şey var, nerde çokluk orda b*kluk hesabı pek fazla ilgimi çekmedi.. iPhone da kullanmayı düşünmedim ve fiyat olarak bütçemi aşan cihaz.. BB10 farklı olur diye düşünerekten blackberry e heves sardım.. işletim sistemi olarak nasıl?
    - telefonda sürekli mesajlaşan birisiyim tuşlar sert mi yumuşak mı yoksa ne sert ne de yumuşak mı?
    - telefonda oyun oynamayı pek sevmem ama belli başlı uygulamalar olursa kurcalamayı severim, ovi store u baz alacak olursa yeteri kadar uygulama vardır diye düşünüyorum sizce tatmin eder mi uygulamaları..
    - pil için forumda kimi yorumlarda gördüğüm kadarıyla biraz fazla gittiğini söyleyenlerin yanında aksini söyleyenler de var.. inceleyen ya da kurcalayanlardan çok bu ürünü kullananlardan ricam.. sizin yaptıklarınızı bi kenara atacak olursak mesaj, arama, ara sıra müzik dinleme, ve internet dolaşımında pil kullanımında verim nasıl? yeterli olur mu yoksa şarj aletiyle gezmek zorunda mı kalırım?
    - bi de şu anda 999 lirayla piyasaya giren Q5 in fiyatlarında düşüş olur mu? olursa tahminen ne zaman olur?

    umarım derdimi anlaşılır bir şekilde iletmişimdir size şimdiden saolun :)
  • Bugün teknosa'da ürünü detaylı inceledim. Batarya boş olduğu için q5 kullanamadım ama cihazın mekanik özellikleri ile ilgil gözlemlerimi yazmak istiyorum.
    Cihazın gövdesi plastik ama çok kalitesiz bir malzeme olduğunu söylemek haksızlık olur. Malzeme ne mat ne de parlak, ancak arka kapakta kullananların cilt yağına bağlı parlamalar mevcut ve sanki parlamaların bir kısmı kalıcı gibi. BBRY logosu da teşhir sırasında hafif çizilmiş, ancak cihazın teşhire çok yeni düştüğü gözönünde bulundurulursa zayıflık gibi görünüyor. Sim kart ve sd kart yuvasını kapatan kapak laçka olacak gibi görünmüyor bu da artı puan.
    Cihaz "sealed", yani kullanıcının arka kapağı açması mümkün değil. Birleşim yerlerinde bölgesel hafif açıklıklar mevcut, tüm çerçeve boyunca sımsıkı geçmiş değil. Zamanla gevşeme yapar mı bilinmez. Ses tuşlarının kalitesi fena değil, ancak güç tuşu sanki iptidai tutturulmuş gibi.
    Tuş takımının kullanımı çok rahat. Q10'la kıyaslarsam bu tuş yapısını tercih ederim, demo yazarken q10'a göre daha rahattım sanki. Nokia'ların tuş takımından bu yazıda sözetmeye bile gerek yok, nokia q klavyelerinin hepsi sınıfta kalır. Ama bir tuşa basarken yakın çevredeki diğer tuşların da hareket ettiğini farkettim. Tuş basması biraz klikli, ancak tuşun aşağı indiği mesafe çok fazla değil. Beğenme açısından benim gibi kullanmanızı tavsiye ederim. Bu tuş oynaması zamanla gözünüze batacaksa direk eleyin bu telefonu.
    Telefonu açamadım, pili boştu ancak ekranın parlak olduğunu kimi yerlerde okumuştum, bana da gün ışığında parlayacak gibi göründü. Ancak s. Amoled ekran yerine ips lcd kullanılıyor olması nedeniyle okunabilirlikte sorun olmamalı bence. Ekran camının gorilla glass değil ama bir tür sertleştirilmiş malzeme olduğunu okumuştum. Ekranıtişörtüme silerken(çizik kontrolü amaçlı) yanlışlıkla omuz çantamın metal askısına sürttüm ancak camda çizilme gözlemedim. Ancak kum gibi daha çizici maddelere karşı dayanımı ne olur bilemem.
    Şimdilik gözlemlerim bu yönde. Vatanın kimi günlerde yaptığı %30 indirim günlerinde 900 TL'ye alınabiliyor(hafta sonu 900 iken şimdi fiyatı 1000 TL), bu fiyata alınabilir ama 1000 TL bandında biraz daha iyi bir "build quality" beklerdim açıkcası. Z10'a göre avantajı LTE desteği, daha iyi pil ömrü ve tuş takımı isteyenlerin ihtiyacını karşılayan bir q klavye, ama 1300 TL bandına alınabilen bir Z10 ağır basıyor gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan0075 -- 26 Ağustos 2013; 22:08:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz benide dostum listeye
  • Şöyle 1000 liraya 200 TL puan veren bir kampanya olsa da alsam. 10.2 ile android uygulamalarını çalıştıracaksa BBM'de o zaman diğer platformlara çıkacak sanırım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erdem2602

    Şöyle 1000 liraya 200 TL puan veren bir kampanya olsa da alsam. 10.2 ile android uygulamalarını çalıştıracaksa BBM'de o zaman diğer platformlara çıkacak sanırım?

    Hepsib'da da 1000 TL üzeri alışverişe 150 TL puan veriyor Worldcard ile. Sepetinize 1 TL'lik bir kalem vs eklerseniz 1000 TL sınırını aşarsınız. Ben geçmişte 499 TL'lik cihaz+ 1TL'lik kalem ile 50 TL puan kazanmıştım.
  • fiyatı düşermi arkadaşlar . İlerde nasip olursa almayı düşünüyorum .

    ayrıca q5 mi q10 mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PLinux

    fiyatı düşermi arkadaşlar . İlerde nasip olursa almayı düşünüyorum .

    ayrıca q5 mi q10 mu ?

    Hemen hemen aynı özellikteler sadece şekilleri farklı şekle 1000tl verilirmi size kalmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: powersky


    quote:

    Orijinalden alıntı: PLinux

    fiyatı düşermi arkadaşlar . İlerde nasip olursa almayı düşünüyorum .

    ayrıca q5 mi q10 mu ?

    Hemen hemen aynı özellikteler sadece şekilleri farklı şekle 1000tl verilirmi size kalmış

    tamam kardeşim çok teşekkürler .Peki q5 fiyatı düşermi.İnanın bana ben ilk defa bb kullancam ve şu anda htc wildfire var bende oyun asla oynamadım .Sadece mesaj konuşmak nadirende internet .Onunda dışında pek bi özelliklerini kullanmıyorum .Klavyeli oldugu için düşünüyorum .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PLinux

    fiyatı düşermi arkadaşlar . İlerde nasip olursa almayı düşünüyorum .

    ayrıca q5 mi q10 mu ?

    Şu anda ben de karar aşamasındayım.

    Öncelikle Q5-Q10 kıyaslaması:
    * Q5'in klavye yapısını mı tercih edersiniz, Q10 mu? Benim kullanımımda Q5 daha rahat bir klavye deneyimi (çoğunluk Q10 dese de, ancak benim gibi düşünen de insanlar mevcut) sunuyor.

    * Kamera duyarlılıkları biraz farklı. Q5 bu konuda zayıf. Mesele megapixel sayısı değil maalesef.

    * S-amoled ve ips LCD farkı: Benim tercihim de ips lcd'den yana. Kimileri de amoled'çi.

    * İşlemci hızı: En önemsiz fark. Q5 te akıcı bir deneyim sunuyor.

    * Çıkarılabilir pil: Kimileri için namus meselesi, ama yeterli bir ömür sağlıyorsa ve yedek pille dolaşan biri değilseniz önemsiz. Ama her telefonunda yedek pil yanında taşıyan biri için Q10.

    * Genel malzeme ve üretim kalitesi: Q10 hatasız, Q5'te bazı sıkıntılar mevcut. Yukarıda 26 Ağustos tarihli mesajımda yazmıştım. Sizin için önemli ise Q5 pişman eder.

    * Tasarım: Q5 bence biraz taze soluk getirmiş bir tasarım. Eski BBRY tasarımını (sırıtan görüntü veren tuş takımı gibi) sevmeyen benim için Q5 ağır basıyor. Eski BOLD tasarımını seven Q5'i alınca Curve aldığı hissiyle pişman olur.

    Kimileri için bu farkları elde etmek için 1000 TL verir, kimileri vermez. Bence 1000 TL edecek bir fark yok. Ama verene de saygı duyarım.

    Fİyat düşer mi? Elbette düşecek, ancak kurların yükselmesi bu dönemde fiyatların gevşemesine izin vermedi pek. Yurtdışında ilk giriş fiyatından hemen aşağı düştü, ancak Türkiye'de de ilk giriş fiyatı yurtdışına göre uygundu. 1000 TL için build quality yetersiz, ancak 12 Eylül tarihli mesajımdaki kampanya (Eylül sonuda bitiyor ) ile 850 TL'ye maletmek mümkün. Worldcard var ise.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PLinux

    quote:

    Orijinalden alıntı: powersky


    quote:

    Orijinalden alıntı: PLinux

    fiyatı düşermi arkadaşlar . İlerde nasip olursa almayı düşünüyorum .

    ayrıca q5 mi q10 mu ?

    Hemen hemen aynı özellikteler sadece şekilleri farklı şekle 1000tl verilirmi size kalmış

    tamam kardeşim çok teşekkürler .Peki q5 fiyatı düşermi.İnanın bana ben ilk defa bb kullancam ve şu anda htc wildfire var bende oyun asla oynamadım .Sadece mesaj konuşmak nadirende internet .Onunda dışında pek bi özelliklerini kullanmıyorum .Klavyeli oldugu için düşünüyorum .

    Media Markt internet fiyatı 900 TL. Ben de almayı çok istiyorum. Ama daha 1 ay oldu çıkalı en azından 10.2 çıktıktan sonra almak daha akıl kârı olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.