Şimdi Ara

BlackBerry Q5 | ANA KONU (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
2
Favori
19.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Plaiw0x P kullanıcısına yanıt
    Hocam aynısını ben yaşadım her şeyi sildim şöyle güncelleyin Blackberry Link i yükleyin PC ye oradan yükleyin uzun bir işlem ama 1 saat i geçti benim hala kuruyor telefondan kurmaya kalkınca yer yetmezliği hatası veriyor direk PC den kurun
  • Şu an yüklendi ve ilk izlenimimi söyleyeyim çok güzel olmuş arayüzler menüler çok beğendim 10,3 ü
  • Ben SIC Multiwipe ile tamamen temizledim Blackberry'i sonra Blackberry Link'ten 10.2 sürümünü geri yükle yaptım. Daha sonra güncellemeyi telefondan indirebildim. Yukarıdaki menüyü indirince Mobil Ağ ile Pil Tasaruf Mod'unu kaldırmışlar o kötü olmuş onun dışında Oyunlar diye bişey eklenmiş başkada değişiklik görmedim. Güncellemeyi yükledikten sonra Wi-Fi sorunum düzeldi sanırım Şarj sorunumda düzeldi tam kontrol edemedim ama bu arada güncellemeyle yazıları birbirine giren, bildirim sesi kısılan veya herhangi bi hata alan aşağıdaki yolu izleyip düzgünce yükleyebilir.

    ALINTIDIR. AUTOLOADER YERİNE BLACKBERRY LİNK İLE SÜRÜMÜ YÜKLEMENİZİ ÖNERİRİM

    SIC Multiwipe
    BB10, BBOS ve PB - auto / app yükleyici öncesi cihazınızı temizlemek için kullanılan yazılımdır.

    SIC Multiwipe Ne İşe Yarar?
    Sıklıkla cihaz üzerinden OTA yöntemiyle, Blackberry Link veya pc'den Autoloader ile wipe ederek yapılan yazılım yükleme sonrasında cihazınızın rom belleğini kirlenmektedir. Bu uygulama tamamen cihazınızı sıfırlayarak tertemiz, boş bir belleğe sıfır yazılım yüklemesi yapabilmenizi sağlayan bir yardımcı uygulamadır.

    ...ÖNEMLİDİR...

    Bazı bilgisayarlarda bulunan güvenlik yazılımları bu uygulamayı virüs olarak algıladığından bu işlemi yapana kadar ilgili güvenlik yazılımınızı kapatın veya bu uygulamaya geçici olarak izin verin.
    Bu uygulama çalışmaya başladıktan sonra cihazınızda bulunan tüm verileri sileceğinden geri alınması mümkün değildir! Mutlaka Blackberry Link ile yedek alın!
    Bu uygulamayı kullandıktan sonra cihazınıza sadece autoloader ile veya Blackberry yeni yazılım yüklemesi yapabilirsiniz.
    Yazılımı kullanmak kararı tamamen sizin özgür iradenize aittir. Kullanım sonrasında doğabilecek herhangi bir sorunda gerek yazılım ve gerek size bunu anlatan **** sorumlu değildir.
    Oluşabilecek hataların sorumluluğu kullanıcıya aittir.


    İhtiyacınız olan uygulamalar;
    Cihazınızın backup'ını almak için gerekli olan yazılım ( Blackberry Link)http://tr.blackberry.com/software/de...erry-link.html (Yazılım yüklemesini Blackberry Link üzerinden de yapabilirsiniz.)
    SIC Multiwipe yazılımı Download içinhttp://goo.gl/0dxwwL


    *** Cihazda hafıza kartı takılı ise emniyet açısından çıkarın. Herhangi bir şekilde hafıza kartına ulaşım gerçekleşmese bile tedbir amaçlı daima çıkarmışımdır.

    SIC Multiwipe Kullanım Şekli
    Cihazınızın varsa şifresini kaldırın.
    PC/Laptop'da Blackberry Link yazılımınızın kurulu olmasına dikkat edin.
    Sizin için önemli olabilecek (Resim ,dosya ,video ve ayrıca rehber .takvim v.b. gibi) verileri korumak için BB10 veya PB cihazınızın Blackberry Link ile yedeğini alın.
    Cihazın yedeğini aldıktan sonra yine ilgili autoloader yazılımının elinizin altında olduğuna emin olun.
    SIC Multiwipe yazılımını indirin ve rar dosyasından çıkarın.
    SIC Multiwipe uygulamasını çalıştırın. Size PC/Laptop ekranında bir dos komut ekranı açılacak.
    BB10/PB cihazınızı usb kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın.
    Cihazın yazılım tarafından tanınmasından sonra cihaz belleğine ulaşım sağlanacak.


    Sizin bu aşamadan sonra yapacağınız hiçbir şey yok gerisini yazılım sizin adınıza yapacak. SADECE CİHAZ İLE BİLGİSAYAR BAĞLANTISINI ASLA KESMEYİN.

    SIC Multiwipe yazılımı, rom tanıma işleminden sonra cihaza sırayla 5 farklı wipe işlemi uygulayacak her defasında %100 e kadar çıkacak ve cihaz ışığınız önce kırmızı olarak bir iki defa yanıp sönecek sonrasında yeşil ışık bir süre sabit yanacak. Yeni wipe sırasına geçince ışık kırmızı ve yeşil sırası ile devam edecek.
    İşlem sonlandığında dos ekranı kendiliğinden kapanacak. Eğer kapanmaz ise size yazılımı kurayım diye Y/N şeklinde kapatılmasını soracak siz klavyeden ( N ) tuşuna basıp enter yaptığınızda kapanacak.

    Not: Yazılımı kendi indirdiğimiz auotoloader veya Blackberry Link ile kurulum yapacağımız için o kısımda (N) yapıp kapattık.

    İşlem bittiğinde cihazda artık herhangi bir yazılımın olmadığını gösteren kırmızı ışık aralıklı olarak yanıp sönmeye başlayacak. Bu işaret her şeyin silindiğini gösteriyor.

    Yeni Yazılım Kurulumu için aşağıdaki 2 seçenekten birini kullanabilirsiniz.

    Yeni Yazılım Kurulumu (Autoloader ile)
    Daha önceden indirdiğimiz ve cihaza uygun olan autoloader yazılımını çalıştırın. PC ekranında yine bir dos komut ekranı açılacak.
    Cihazı kendi usb kablosu ile bilgisayara bağlayın.
    Yazılım cihazınızı tanıdıktan sonra ilgili yazılımı kurmaya başlayacaktır. BU AŞAMADA CİHAZ İLE BİLGİSAYAR BAĞLANTISINI ASLA KESMEYİN.
    İşlem sonlandıktan sonra Dos komut ekranı kapanacak ve cihaz açılmaya başlayacaktır.


    Yeni Yazılım Kurulumu (Blackberry Link ile)

    Blackberry Link programını açıp Blackberry ID 'niz ile giriş yapın.
    Cihazı kendi usb kablosu ile bilgisayara bağlayın.
    Blackberry Link ekranında Yazılımı yeniden kurmak için ekran açılacaktır. Onayladığınızda son resmi sürümü bilgisayara indirip cihazınıza kurmaya başlayacaktır. BU AŞAMADA CİHAZ İLE BİLGİSAYAR BAĞLANTISINI ASLA KESMEYİN.
    İşlem sonlandıktan cihaz açılmaya başlayacaktır.



    Açılma süresi uzun olabilir, sabırla bekleyin. Cihaz açıldıktan sonra cihaz ekranındaki yönergeleri izleyerek ve sizden istediği bilgileri girerek cihazın açılmasını sağlayın. Açıldıktan sonra cihazı Blackberry Link uygulamasını açarak cihaz ve uygulama arasında senkronizasyon sağladıktan sonra daha önceden almış olduğunuz yedeği ilgili kısımdan ( yedekle / geri yükle ) tekrar cihaza alabilirsiniz.

    Yazıyı hazırlayan ve bizlerin kullanımına sunan Blackberry Gurusu Tahsin AKCAOGLU 'na Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plaiw0x -- 21 Şubat 2015; 11:09:39 >




  • Biraz test ettim fakat hala şarj sorunum devam ediyor. Arada ısınmada oluyor bunun bi çözümü yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Blackberry Q5 Telefon kullanıyorum. Tuş takımı ışıklarım artık yanmıyor. Sorun ne olabilir ya da nasıl düzeltebilirim?
  • Şu Blackberry'lerin kapandıktan sonra açılması yıl sürüyor arkadaş. Açılsa da sistem hemen yerine oturmuyor. Rehberin gelmesi 5 dakika en az. Acil bir şey olsa yandın.
  • arkadaslar androıd uygulama acmada sıkıntı yasıorum sızde de oluyormu acmıyor androıd uygulama
  • q5 modelinin 180 TL ye 2. elini buldum bayandan temiz kullanılmıs, alınırmı sizce ?
    özellikleri bana yeter whatsapp olsun kafi
  • msdursun M kullanıcısına yanıt
    Hocam temiz ise bence fiyat çok uygun. Qwert klavye ile Whatsapptan mesaj yazmanız çok kolay. Ama çok uygulama kullanıyorum derseniz çeşitlilik çok yok. Ama 10.3 sayesinde Android uygulamarını direk indirip kurabilirsiniz. Bence alın derim.
  • Arkadaşlar telefonumun sağ tarafın doknumatiği çalışmaz oldu bir anda. Yardımcı olabilecek var mı ? Çok sıkıntı yaşıyorum.
  • Caner-Medley kullanıcısına yanıt
    yazılım sıfırladığınız anda yine de aynı sorun varsa donanımsal bir sorundur. Anlarım derseniz açın kurcalayın derim ama , servise verin diyorum. onlar yardımcı olur.
  • Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar cihaz sahibi bir hayırsever "yandex disk apk" sı yükleyip sağlıklı çalışıp çalışmadığına bakabilir mi acaba?
    şu an alacağım cihaz için tek kriterim bu uygulamanın çalışıp çalışmaması
  • keppir kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal çalışacaktır. Google play hizmetleri gerektirmeyen bütün apk dosyalarının yüzde yüz sorunsuz çalıştığını biliyorum. Yandex'in de google ile bir işi olmaz.
  • eli yuzu duzgun bir android cihaz icin 500 lirayi gozden cikarmak gerektiginden ve de cazip bir firsata denk geldigimden bugun 200 liraya temiz bir q5 aldim. android uygulamalirini yukledim. googleplaystore gereken uygulamalar disinda ciddi bir sikintim yok. mail kurulumu yapamadim o kadar. asil buyuk sikintim 3g. kartim 64mb orjinal bir micro sim avea. zamaninda note 2desorunsuz bir sekilde kullanip internete girdim. internet pakedim hali hazirda var. baglanti da var. tek sorun sim card uyumlu degil hatasi veriyor mobil veri ayarlarinin oldugu pencerede. bu sorun basina gelmis olup cozebilen varsa yardimci olursa sevinirim. son olarak ilk izlenimim gayet akici ve hos bir telefon oldugu yonunde. ekran ufak olsa da gayet basarili. klavye en buyuk artisi sadece alismak gerekiyor. hoparlor kalitesi gayet iyi. umarim pili de 1 tam gunu gorur de uzun sure isimi gorur su cihaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • metcat M kullanıcısına yanıt
    Blackberry 10 kalite ve verimlilik demektir. Tadını bir kez alan zor bırakır elinden. Android'in en büyük avantajı eğlence ve senkronizasyon gelişmiş olması. Örneğin tarayıcı içeriği çok kolay bilgisayar ile eşitleniyor. Chrome firefox ile.

    Ama kullanıcı deneyimi ram yönetimi blackberry de kusursuz. Ben de 300 lira verip aldım. İnternet iletişim başarımı bin liralık cıhazdan yüzde 200 daha iyi.

    Ama BlackBerry 10.3.2 ile birlikte Chrome desteği gelecek. Şu an uyumlu değil Chrome çalışmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu kullanması gerçekten keyifli.Boyutlarının ufak olması dezavantajından çok avantajı gibi geliyor bana artık. Ekran çözünürlüğü ve boyutu gerçekten standartın dışında.Geçen sene 5.5 inchlik note 2 kullanan ben bile ekranın ufaklığı hiçbir sıkıntı çıkarmadı.Bana şu an sıkıntı çıakrtan tek şey mobil internet ve çözemezsem telefonu almanın bir manası kalmadığı için satmak zorunda kalacağım... Sim Kartımı gidip avea bayisinde 128 lik bir yeni kart ile değiştirmeme rağmen 2g ya da 3g hiçbir şekilde mobil interneti kullanamıyorum. Sim kart uyumlu değil diyip duruyor. mobil internet pakedim var. 3g açık. kart yeni. sonuç aynı. Aynı telefona turkcell hattı takınca sıkıntısız çalıştı.Ayarları yoktur düşüncesiyle avea ya mesajla talepte bulunmama rağmen "cihazınıza ayarlar birazdan mesajla gönderilecektir" diye cevap geliyor ama gelen birşey yok. Konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.




  • metcat M kullanıcısına yanıt
    Hocam başka bir avea sim kartla deneme imkanınız oldumu veya hattınızı farklı bir cihazla? Olmadı cihazı fabrika ayarlarına çevirin veya yapabiliyorsanız radyo güncellemesi yapın diyeceğim ama.
  • elektrosenol kullanıcısına yanıt
    Ne varsa yabancı forumlarda var o kadar diyeyim sana abi :) Baktığım yabancı forumlarda genel kanı "müşteri hizmetlerini ara 3g ni kapattırıp bir daha açtırt düzelir" şeklinde klasik türk mantığındaydı ama işe yaradı.Müşteri hizmetlerinden görüştüğüm şahıs bana denediğim ve yaptığım tüm şeyleri sıraladı (apn ayarları dahil) hepsine çatır çutur cevap verip olumsuz yanıt alınca suçu telefonuma ya da sim kartıma atmaya kalkacaktı ama haddini bildirince "efendim ben sorunu bişeyin üzerine atıp aradan çekilmeye çalışmıyorum bütün olasılıkları gözden geçirmeye çalışıyorum" diye toparladı durumu.Sonunda "sen benim şu 3g yi bi kapatıp açsana" dedim anlaşılmaz uzun bir cümle söyleyip onaylıyor musunuz diye sordu onayladım o sırada liralarım bittiği için (3ü bi arada paket satın al 30 liraya ayda sonra müşteri hizmetlerini aradığında dakika değil lire düşsün bu da işin ayrı bir kazık boyutu ya neyse...) konuşma kesildi ama telefonu kapatıp açınca telefon 3g ye bağlandı :D Tek üzüldüğüm konu sim kartı değiştirmeden önce müşteri hizmetlerinin arasaymışım.Ya da 4g li kart alsaymışım direk.Hoş daha merkezi yerlerde zar zor 3g çekiyorken 4g ye hiç gerek yok.Bağlı olayım yeter.Sonuç olarak telefon tam bir fiyat performans ürünü.Kullanımı o kadar da zor değil.Klavyeseverler için bulunmaz nimet.Topu topu 5 gündür günde maksimum 2 3 saat kullandım hemen alıştım.Daha önce blackberry kullanmamış biri olarak hem de.Pili ikinci el bir cihaz olmasına rağmen çoğunlukla stand by halindeyken 2 tam günü gördü. Normal kullanımda 1.5 günü de rahatlıkla görür.Özetle cebinde çok parası olmayan ve akıllı telefon isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: metcat

    Ne varsa yabancı forumlarda var o kadar diyeyim sana abi :) Baktığım yabancı forumlarda genel kanı "müşteri hizmetlerini ara 3g ni kapattırıp bir daha açtırt düzelir" şeklinde klasik türk mantığındaydı ama işe yaradı.Müşteri hizmetlerinden görüştüğüm şahıs bana denediğim ve yaptığım tüm şeyleri sıraladı (apn ayarları dahil) hepsine çatır çutur cevap verip olumsuz yanıt alınca suçu telefonuma ya da sim kartıma atmaya kalkacaktı ama haddini bildirince "efendim ben sorunu bişeyin üzerine atıp aradan çekilmeye çalışmıyorum bütün olasılıkları gözden geçirmeye çalışıyorum" diye toparladı durumu.Sonunda "sen benim şu 3g yi bi kapatıp açsana" dedim anlaşılmaz uzun bir cümle söyleyip onaylıyor musunuz diye sordu onayladım o sırada liralarım bittiği için (3ü bi arada paket satın al 30 liraya ayda sonra müşteri hizmetlerini aradığında dakika değil lire düşsün bu da işin ayrı bir kazık boyutu ya neyse...) konuşma kesildi ama telefonu kapatıp açınca telefon 3g ye bağlandı :D Tek üzüldüğüm konu sim kartı değiştirmeden önce müşteri hizmetlerinin arasaymışım.Ya da 4g li kart alsaymışım direk.Hoş daha merkezi yerlerde zar zor 3g çekiyorken 4g ye hiç gerek yok.Bağlı olayım yeter.Sonuç olarak telefon tam bir fiyat performans ürünü.Kullanımı o kadar da zor değil.Klavyeseverler için bulunmaz nimet.Topu topu 5 gündür günde maksimum 2 3 saat kullandım hemen alıştım.Daha önce blackberry kullanmamış biri olarak hem de.Pili ikinci el bir cihaz olmasına rağmen çoğunlukla stand by halindeyken 2 tam günü gördü. Normal kullanımda 1.5 günü de rahatlıkla görür.Özetle cebinde çok parası olmayan ve akıllı telefon isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.

    Yabancı forumlar konusunda dediklerinize %100 katılıyorum. Bizim forumlara kaldıysak yandık, özellikle Blackberry gibi bir makine kullanıyorsanız. Sizin probleminiz bariz şekilde operatör kaynaklıkymış. Suçu cihaza atmaya çalışmışlar o zaman Türkcell neden çalışsın değil mi?

    Yetkiliyle falan bayağı bir cebelleşmişsiniz ama nihayete erdiğinize çok sevindim. Blackberry 10 ' lu cihazların çoğu fiyat performans ürünü özellikle sizin kullandığınız cihaz.Aynı fiyat marjında gidip Android telefon alacağıma kesinlikle gider Q5 alır rahatıma bakarım. Çok yerinde bir tercih.




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.