Şimdi Ara

BlackBerry’nin hisse değerleri yüzde 12 düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BlackBerry’nin hisse değerleri yüzde 12 düştü 

    Bir süre akıllı telefon sektöründe kendine yer bulmaya çalışan BlackBerry, sektörde istediğini elde edememesinin ardından farklı alanlara yönelmeye karar vermişti. Şirketin bu karar değişikliği hisse değerlerinin düşmesini önleyemedi.
     

    Paylaşılan bilgilere göre BlackBerry’nin beklediklerinden daha az gelir elde ettiklerini açıklamasının ardından hisse değerleri yüzde 12 azaldı. Şirket, yüzde 43’lük azalma ile 244 milyon gelir elde ederek tahmininin çok altında kaldı. Wall Street BlackBerry’nin 264 milyon dolar gelir elde edeceğini tahmin ediyordu.

     

    CEO John Chen, daha az kayıpla BlackBerry’nin farklı alanlara yönelmesini sağlamaya çalışıyor. Akıllı telefon sektöründeki rekabetten uzaklaşmaya çalışan şirket, yüzde 76’lık düşüşle akıllı telefonlarından 37 milyon dolar gelir elde etti. BlackBerry’nin üzerinde yoğunlaştığı yazılım ve hizmet sektörü ise yüzde 2’lik artışla şirkete 169 milyon dolar gelir sağladı. Akıllı telefon geliri toplam gelirin yüzde 15’ini oluştururken, yazılım ve hizmetin geliri yüzde 69’luk kısımdan sorumlu.

     

    Yaşanan düşüşe rağmen BlackBerry hisseleri bu sene içerisinde yüzde 43 oranında artış gösterdi. Gelir dağılımından da anlaşılabildiği gibi şirketin farklı sektörlere yönelmesinin bu başarıdaki payı büyük.








  • Yazık oldu. Saçma sapan yönetim, strateji yüzünden yazık oldu.

  • Ben blackbeerry kullanan biriyim john chen denen çekik gözlü uzak doğulu insan evladı bu şirketin mına parmağını soktu ulan blackberry denince herkes saygı duruşuna geçerdi adam ne hale getirdi şirketi ben kanada başbakanı yerinden olsam blackberry'e müdahale ederim yoksa tarih olacak

  • Stratejisi ve yönetimi çok yanlış ondan oluyor bunlar.

  • Adamlar akıllanmadı hâlâ klavyeli telefonlar çıkartıyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackBerry zaten tarih oldu istediği kadar müdahale etsin Kanada başbakanı.

  • Telefonunda hala klavye isteyen insanlar var(ben de klavyeli olsun isterdim) ki klavyeli telefon kaplarının satılması bunun en büyük kanıtı.
    Ancak telefona bir klavye koydu diye değerinin 2 katı para isterse zor satar o telefonları.

  • blackberry çinli değil miydi
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Hayır Kanada'ya ait bir şirket
  • Doğru haklısın ama adamların fizikel klavyesi piyasadaki tüm telefonların sanal klavyesinden daha kullanışlı ve çok zekice ama günümüz teknoloji için biraz demode
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Colegend

    Doğru haklısın ama adamların fizikel klavyesi piyasadaki tüm telefonların sanal klavyesinden daha kullanışlı ve çok zekice ama günümüz teknoloji için biraz demode

    Dezavantajları avantajlarından daha çok, şahsen ben günümüz telefonlarının sanal klavyesini yeterli buluyorum ve çok hızlı da yazıyorum, fiziksel klavyenin eskiden çok avantajı vardı blackberry nin popüler olduğu dönemde telefonların %99u t9 numerik tuş dizilimine sahipti blackberry klavyeli telefonları çıkarınca devrim gibi oldu ve popülerliği arttı bir zamanlar iphone kadar popüleritesi vardı sonra noldu? Telefon üreticileri full dokunmatik ekranların daha kullanışlı olduğunu anlayınca bu arada Apple iphone 4 ile bunu kanıtlayınca blackberry bir anda çöktü diyebilirim, fiziksel klavye gerçektende cep telefonlarında çok mantıksız normal pc gibi ya da notebook gibi değil bunlar küçük taşınabilir cihazlar o klavyenin yerine daha büyük ekran olsa ve klavye sadece lazım olduğunda çıksa bu çok daha mantıklı değil mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hiç bir telefon markası eskinin bb gibi olamayacak seni unutmayacağız reis.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.