Şimdi Ara

Black Friday 2016 araştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Black Friday 2016 araştırması


    Gelecek hafta Cuma günü başlayacak olan Black Friday veya Kara Cuma etkinliği belirli bir kültüre ait olmasına rağmen, dikkat çekici indirimleri sebebiyle tüm dünyanın takip ettiği bir konu haline geldi. Ülkemizde de önemli indirimlerin sunulduğu Black Friday etkinliği geçen yıl nasıl bir etki yaptı?


     


    Rekor artışlar


     


    Polonya, Brezilya ve Rusya’nın önde gelen çevrim içi kupon sağlayıcılarından Picodi, geçen yıl platform üzerinden gerçekleşen Black Friday etkileşimlerini analiz etti ve ortaya ilginç sonuçlar çıktı.


     


    Black Friday 2016 etkinliğinin Ekim 2016 dönemi ile karşılaştırılan rapora göre web sitesi ziyaret etkinlikleri 3 kat artmış. Ziyaret trafiğinin en fazla arttığı yer Güney Afrika olmuş. Kasım 2016 döneminde ülkede internet trafiği yüzde 936 artış göstermiş. Yetişkin nüfusun yüzde 42’si internet üzerinden yurtdışı alışverişi yaptığı ülke oldukça büyük bir potansiyele sahip.


     


    Nüfusun sadece yüzde 15’inin düzenli internet hizmetine sahip olduğu Pakistan’da ise ziyaret trafiği yüzde 330 artış göstermiş. Bu da ilginç bir ayrıntı. Finlandiya ise yüzde 500 ile Avrupa’nın lideri.


     


    Ayrıca Bkz.Facebook çevrim içi videoların iyileştirilmesi için çalışacak

    Black Friday gününde günlük işlemlerde de patlama yaşandı. Genel anlamda yüzde 610 artış var. Yine Güney Afrika’da yüzde 16 000 artış ile günlük işlemlerde rekor kırıldı. Yunanistan yüzde 7000 artış, Pakistan ise yüzde 4400 artış gördü. Ülkemizde ise günlük işlemler yüzde 622 artış gösterdi. Günlük işlemler konusunda Batı Avrupa’nın çok düşük rakamlar elde ettiği ifade ediliyor.


     Black Friday 2016 araştırması


    Dünya çapında etkinliğin lideri olan firmalar olarak ise Asya kıtasında Lazara, Avrupa’da ise Nike öne çıkıyor. Ülkemizde geçen yıl Koton en çok alışveriş yapılan marka olmuş.


     


    Ülkemizden devam etmek gerekirse Picodi üzerinde günlük işlemler yüzde 621 artarken, ortalama işlem hacmi ise 88TL olmuş. Kuponlarla tasarruf edilen miktar ise 3.3 milyon TL olarak gerçekleşmiş.


     


    Black Friday 2017 gününde Picodi internet trafiğinin ve işlem hacminin yüzde 50 civarında artış göstermesi bekleniyor. Zaten genel anlamda da bu yıl ki etkinliğin satış rekorları kıracağı tahmin ediliyor.


     







  • TR'de black friday demek ürünü olması gereken fiyata satın almak demek, indirim değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 16 Kasım 2017; 23:53:4 >
  • oh yes black friday oh yes!

  • Bizde cumalar mübarektir kara olmaz.

  • o gün geldiğinde zaten var olan fiyatı zamlı yapıp, indirim ayağına zaten olan fiyatına, bazende çoğunlukla fazlasına satılıyor.

  • İndirim öncesi bindirim yapıldı mı al sana black friday. (Bizim için geçerli bu durum.)

  • Bugün n11 müşteri temsilcisine soru sordum dedimki karacuma hakkında 23-24kasımda kupon satışı veya kupon hediyesi olucakmı diye , aldığım cevap kampanyaları takip edin :D ben diyom neren beyaz o diyo nere kara, etkinliğimiz olucak fln de bari herkez biliyo kampanyaları takip etmeyi

  • 11.11 de günü gördük satıcıların gerçek yüzünü 20 gün önce de fiyat aynıydı 11.11 bitti üstünden 6 gün geçti fiyat yine aynı. Ama ürünün üzerine 11.11 etiketi basmak ürünü daha ucuz gösteriyor tabi yersen. Black friday aynı şekilde olacak

  • 2 yıl önce çok iyi kara cuma yaşamıştık. Hakikaten öylesi gelmedi daha. Bizimkiler olayı çaktı. Kara cuma öncesi % 50 zam yap kampanya günü % 40 indirim yaptın gözük. Umudumuz yine Aliexp.

  • Elinize saglik cok guzel olmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.