Şimdi Ara

Black Desert Online (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.382
Cevap
28
Favori
140.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Chantodowill kullanıcısına yanıt
    Yere düşünce üzerindeki itemin bir değeri yok maalesef. Bu oyunun vs mantığı öyle ne yazık ki ...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sıfırdan başlanır mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sezon sunucusu karakteri oluştur ve sezon sunucusunda kasıl görevleri yap. Çok hızlı arayı kapatırsın. Yani evet başlanır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • deluxx kullanıcısına yanıt
    mmorpg geçmişim metin2den ibaret hocam. sarar mı beni sizce?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İllaki oyunda seni tutacak bir şeyler vardır. En azından deneme sürümünü kullan ,1 ay boyunca karar verirsin sanırım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 ay kadar oynadım PvP'si hakkında bilgim sıfır ama karakter gelişim kısımı, görevleri, dünyası ve eşya sistemi hakkında biraz fikir sahibi oldum.

    Dilim döndükçe izlenimlerimi aktarayım:

    • Oyunu 1 ay ücretsiz deneyebilirsiniz daha sonra 3 farklı paket var herhangi birini alıp oyuna devam edebilirsiniz.
    • Oyuna ilk başladığınızda sizi "Kara Ruh" isimli bir cin karşılıyor, hikayesi çok etkili gelmedi tipik asya mmo kurgularından okuduğum kadarı ile böyle yani.
    • Oyunun dünyası çok etkileyici, Kamasylvia denen bölgesi çok başarılı olmuş. Oyunda dungeon sistemi bildiğim kadarı ile yok.
    • Meslek sistemi başarılı fakat afk zamana ihtiyaç duyuluyor genelde (Denizcilik, Toplayıcılık vb.).
    • Skill kullanımı combolara dayalı, dövüş sistemi eğlenceli ve non-target (yanlış değilsem değiştirilebilir).
    • Oyundaki ulaşım sistemi karada atlarla, (çok koşuyorsunuz :D) denizde ise bir kaç farklı gemi ile oluyor. Teleport benzeri bir tane 3 saatte bir kullanabileceğiniz bir eşya var.
    • Diğer oyuncularla ticaret çok kısıtlı, Merkez Pazar dışında bildiğim kadarı ile hiç bir şekilde oyuncularla alışveriş yapılmıyor her şeyi oyun npc'leri üzerinden satıyorsunuz.
    • Eşyalara seviye atlatabiliyorsunuz 1-15 sonra Pri, Duo, Tri, Tet, ve Pen seviyeleri var. 1-5 arası hemen oluyor sonrası biraz şans. Takılarınıza seviye atlatmak riskli, yok olabiliyorlar, diğer eşyaların bir önceki seviyeye düşme riskleri var. 15'e ulaştıkan sonra Pri, Duo, Tri, Tet, ve Pen seviyeleri çok zor oluyor ek malzemeler gerekebiliyor. Oyunda "fail stack" denen bir sistem var bir eşya seviye atlamadığı zaman bir sonraki denemenize başarı oranı ekliyor.
    • Oyun sizi devamlı markete yönlendiriyor elinizi attığınız her şey parayla örnek: envanter slot sayınız az ama görev yaptıkça biraz genişliyor ilk bakışta güzel geliyor ama grind'a başladığınız zaman karşınıza ağırlık sorunu çıkıyor doğruca markete yönlendiriyor. Yetenek ağacınız da bir değişlik bile markete yönlendiriyor kısaca her şey para ile.
    • Oyunda devamlı grind slot kavgası var, server yetersizliği baş gösteriyor özellikle sezon sunucusunda çok karşılaşıyorsunuz. Bu durum "Toxic" oyuncuların çoğalmasına sebep oluyor.
    • Son olarak "Paragöz" bir oyun firması elinde güzel bir oyun kısıtlı kalmış. Bence denemeye değer.




  • Oyuna yeni başlayacaksanız 1 ay içinde oyunu anca çözersiniz zaten , çok fazla detay yapılacak çok fazla şey var, öyle ki bazen oyuna girdiğinizde ulan ben napacaktım diyip düşüne düşüne dolanırken bulabilirsiniz kendinizi. Öte yandan deneme sürümünüz bittikten sonra bir paket almanız gerekiyor bunu 1 defaya mahsus alıyorsunuz ama tabi iş bununla bitmiyor.Değerli paket olarak adlandırılan ve bir nevi premium özellik gibi sayılan paket. Oyundaki pazar alışverişlerinde vergi oranını düşürüyor eğer bu paket olmadan bir item satarsanız çok fazla vergi vermek zorunda kalıyorsunuz, ekstra olarak ağırlık limiti arttırma çanta slotu arttırma daha fazla exp vesaire gibi olmassa olmaz şeyleri barındırıyor ve 30 günlük olarak satılıyor yani her ay almalısınız. Oyuna belli başlı şeyleri gerçek parayla satın almadan oynamak zulüm gibi birşey tabiri caizse. Aldığınız zevki tamamen kısıtlıyor hatta bir süre sonra yeter diyip bırakmanız an meselesi olur. Bunu ilk başlarda anlamanız zor ama oyunu öğrendikçe ve ilerledikçe bu zorunluluğu mutlaka hissedeceksiniz. Şöyle bir örnek vereyim, oyunda canavar kestiğiniz slotlar epey yoğun yani slotlarda bol bol mob var ve çok seri dönebiliyorsunuz. Burda devreye kutu toplamak için petler giriyor. Bir defada yanınızda çıkarabileceğiniz en fazla 5 pet var ve bunların hepsini kullanmalısınız ama o kadar fazla kutu çıkıyorki bu 5 pet bile kutuları toplamaya yetmiyor, bu durumu düzeltmek için bir 5 tane daha pet satın alıp mevcut 5 petinizle tek tek çiftleştirip (oyunda takaslama diye geçiyor) petlerin aşamalarını arttırmanız gerekiyor, en yüksek aşama 4 en düşük aşama 1 olarak geçiyor, haliyle aşama 4 çıkma şansı diğerlerine göre epey düşük ve eğer aşama 4 olmassa tekrar pet satın alıp tekrar şansınızı denemeniz gerekiyor.

    Diğer bir para harcayağınız olay ise inventory yani çanta slotlarınızı ve ağırlığınızı arttırmak. Slot dönerken düşen ve çöp diye tabir edilen para kaynaklarınız o kadar fazla birikiyorki üstünüzdeki ağırlık az ise sürekli git gel yapmanız gerekiyor ve bu sizi yavaşlatıyor.

    Diğer olay ise Çadır denilen eşya. Herhangi bir slota gittiğinizde bu çadırı yakınınıza kurup uzaktan eşya tamiri , pot alma gibi olaylarınızı gerçekleştirebiliyorsunuz.

    Bunlar oyunu oynayanlarda olmassa olmaz olan şeyler, işin lifeskill tarafına falan girmiyorum o apayrı para harcama mevzusu.


    Grafikler günümüz mmporg oyunları arasında baya iyi durumda. Skill efektleri karakter yaratma ekranı falan çok detaylı ve güzel. Öte yandan oyun yeni başlayanları baya bir boostluyor yani çok fazla yardımcı item vesaire veriyor, günlük ödüller gibi. İtem konusundada geride kalmamanız için sürekli etkinlikler oluyor. Oyundaki hemen hemen herşey sizi sürekli oyunda tutma üzerine kurulu, şu kadar süre oyunda kalırsan şu ödülü kazanacaksın gibisinden. Aynı zamanda lifeskill ile uğraşıp işçi falan çalıştırıyorsanız yine işçileriniz oyunu kapattığınızda çalışmaya devam etmiyor. Yani oyun tam anlamıyla hiç bir işin gücün yoksa oyna diyor size.

    Benim bolca vaktim, oyunada belli başlı parayı dökebilirim diyosanız kesinlikle deneyin, yok öyle 1 2 saat giriyim takılayım çıkayım oyuna para veremem diyorsanız uzak durun.





  • bu oyunun eu veya na serverine türkiye'den erişim yasaklanmış mı ?

  • Bir çok yeni class çıkmış. Tekrar başlayacağız. PVP ve PVE olarak oynanır bir class önerisi olan var mı? Archer ve Haşhaşin ilgimi çekti ama PVP de nasıllar?

  • hagi10best kullanıcısına yanıt
    22 Aralık’ta yeni sezon ve nova geliyor. Bugün 1 hafta boyunca erken sezon karakteri oluşturma var ödül veriyor. Bi bak istersen
  • EU oynayan var mı? VPN hala işe yaranıyor mu? tekrar başlamayı düşünüyorum o yüzden.

  • oyun güzel 2 yılımı verdim baya da para yatırdım piyasada henüz grafik vs içerik bakımından iyisi yok fikrimce. kötü yanı p2w olması, pvp olaylarında kum torbası olmaktan öteye geçilmiyor. Oyunda şans çok önemli bir faktör ayrıca saatlerinizi verdiğiniz bir şeye bir başkası sizden daha hızlı sahip olabiliyor, oyuna ciddi anlamda vakit ayırmak gerekiyor ben günde 2-3 saat oynarım derseniz geri kalıyorsunuz. oyundaki yönetim kötü pazar bugları vs derken adaletsizlik hat safhada, daha sonra oyunun pvp versiyonu olan gamezbd olan versiyonunu yükledim orada oynuyorum daha zevkli ve daha güzel

  • başlamayın, başlayacaksanız gamezbd'ye başlayın.


    retail oynanmaz. ha illa paket alacam ben diyen varsa 1k cash coin olan accountu 250tl den okutabilirim

  • Arkadaşlar oyuna başlamayı düşünüyorum kuzenim ile fakat oyunu hiç bilmiyorum. Çok fazla vakktimiz yok Gamezbd yi önerir misiniz ? Daha çokberaber dungeonlarda takılalım biraz pvp atalım derdindeyiz.

  • Çok vakti istiyor. senin dediğin gibi gamezbd öneririm.

  • eu sunucusu koreyemi devrediliyor mail geldi bana

  • Oyundaki sezon sistemiyle artık yeni başlayanlar çok hızlı gelişiyor. O sebeple başlamaktan korkmayın. Tabi 3 yıllık adamları yakalamanız aylar alır ama pvp pve yapmanıza engel oluşturmuyor. Node warlar ap ye eşitleniyor veya pvp de düşüren kazanıyor 3-5 skille çünkü rakibi alabiliyorsunuz. Pve de ise ap ne göre güzel slotlar var.

  • Beyler merhaba bdo denedim biraz ve hoşuma gitti. Non target oynamazdım hiç ama grafikler oynanış hoş geldi. Şimdi hardcore denilen tabir edilen düzeyde onayamam ama fun serverlarda oynamak istemiyorum.


    Birkaç sorum olacak ,


    1- Oyunu oynamak için aylık ne kadar ödeme yapılması gerekiyor 1 aylık ücretsizi aldım. Paket satın alda 21 tl paket var traveler paketi diyor onu alsak yeteri mi ?


    2- Oyun süresi oyundan kasarak kazanılıyor ise normal oynayan için buna ulaşmak ortalama ne kadar sürer ?


    3- Oyun da server ayrımı yok mu karakter yaptıktan sonra istediğimiz her servera giriş varmı ?


    4- Şuanki mevcut serverda Türkiye bangladeş mi birşey yazıyordu EU server da oynamak mümkün mü ?


    5- Daha çok yanlız takılmayı severim oyun buna izin veriyor mu ?


    6- Oyun ölü durumda mı ? Burda ki konusu nerdeyse mesaj gelmeyecek seviyeye gelmiş bitikse boşa zaman kaybı yapmıyım.


    Defalarca yazılmıştır kesinlikle ama denk gelemedim hepsinin cevabını şimdiden teşekkürler.



    Biraz araştırma , biraz youtube videoları ve yorumları okuduktan sonra başlanmaması gerektiğini anladım günde 8-10 saat vaktiniz yoksa :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1905x -- 18 Şubat 2021; 11:9:9 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert1905x

    Beyler merhaba bdo denedim biraz ve hoşuma gitti. Non target oynamazdım hiç ama grafikler oynanış hoş geldi. Şimdi hardcore denilen tabir edilen düzeyde onayamam ama fun serverlarda oynamak istemiyorum.


    Birkaç sorum olacak ,


    1- Oyunu oynamak için aylık ne kadar ödeme yapılması gerekiyor 1 aylık ücretsizi aldım. Paket satın alda 21 tl paket var traveler paketi diyor onu alsak yeteri mi ?


    2- Oyun süresi oyundan kasarak kazanılıyor ise normal oynayan için buna ulaşmak ortalama ne kadar sürer ?


    3- Oyun da server ayrımı yok mu karakter yaptıktan sonra istediğimiz her servera giriş varmı ?


    4- Şuanki mevcut serverda Türkiye bangladeş mi birşey yazıyordu EU server da oynamak mümkün mü ?


    5- Daha çok yanlız takılmayı severim oyun buna izin veriyor mu ?


    6- Oyun ölü durumda mı ? Burda ki konusu nerdeyse mesaj gelmeyecek seviyeye gelmiş bitikse boşa zaman kaybı yapmıyım.


    Defalarca yazılmıştır kesinlikle ama denk gelemedim hepsinin cevabını şimdiden teşekkürler.



    Biraz araştırma , biraz youtube videoları ve yorumları okuduktan sonra başlanmaması gerektiğini anladım günde 8-10 saat vaktiniz yoksa :)

    1- Aylık değerli paket alman gerekiyor. Almadan oynayamazsın oda 50 tl diye hatırlıyorum.(1aylık 90 günlük değil!) Ama oyuna yeni başladığın için pet, çadır, envanter, ağırlık ve birkaç şey daha alman gerekiyor. Almazsan olur mu olur ama sinir kat sayın yükselir. Stres olursun emin ol.


    2-anlamadım :D


    3-türklerin oynadığı gamez serverı var. Onun dışında metin2 deki gib chleri düşünebilirsin 1-2-3-4-5-6-7 diye gidiyor.


    4-euyu vpnle oynarsın sanırım.


    5-veriyor.


    6-Oyuncu sayısı bence güzel durumda.


    Ama başlamadan şunuda ekleyim. Oyunda gelişmek istiyorsan grind yapmak zorundasın. Günde 4-5 saat aynı slotu kesmen gerekiyor. Ben onu yapmam yan meslekleri yaparım aşçılık, takas gibi diyorsan eğer onlar amelelik yapması hiç eğlenceli değil. Oyunda meslekler o kadar karışık ki 1 tane meslek için youtubuden 2 saat video izlemen gerekecek. Sırf oyuncular oyunda kalsın diye bu meslekler eğlenceli hale getirmek yerine senin vaktinin çöp olmasını sağlıyor. 1 sene önce başladım oyuna grafikleri güzel, skill animasyonları güzel sakin sakin oynarım diyordum. Ama öyle olmuyormuş onu anladım. Diğer oyuncularla aynı anda oynamaya başlasam belki rekabete ortak olabileceğimden dolayı devam edebilirdim ama millet 3 sene boyunca günde 8 saat aynı slotu dönmüş onlara yetişme imkanın yok. Şey diyenler var bide sezon sunucusu çıktı çok hızlı gelişirsin felan diyenler var. Onları dinleme 1 ay boyunca 240 apye gelirsin anca ondan sonra bi pvpye gireyim dersin salisesinde tek atarlar sana :D bence hiç bulaşma





  • mert1905x kullanıcısına yanıt

    Başta 200 lira kadar yatırıp biraz ağırlık pet almak yetiyor ha almasanda olur oyun 56 ya kadar kasınca kalıcı senin oluyordu en kötü 20 liraya al dene. Pet met hediye ediyorlar ara ara. Oyunu 10-20 lira neyse artık aldıktan sonra 1 lira bile ödemen gerekmiyor. Premium olarak değerli paket var pazardan alman çok zor sadece onu alırsın aylık 35 lira falan.


    Solo birini tatmin eder solo grind üzerine kurulu bir oyun. Pvp leri ise klan üzerine kurulu. 8-10 saat oynayanlar oyunun en iyi ilk 5 guildindedir. Kaldı ki 3 yıllık oyuncuları niye yakalama gereği duyasın. Oyunun sadece steamde bile 3-4k online oyuncusu olması lazım. Bir o kadarda clienttrn oynuyor. Millet kalabalıktan slot bulamıyor. Steam eu sw si 15k falan görüyor. Tr için 4k steam güzel rakam




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 20 Şubat 2021; 16:20:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.