Şimdi Ara

Biyomühendislik okunur mu ? Marmara Ytü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
11.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar önce diyeceksiniz ki seviyormusun evet araştırdım az çok ne olduğunu biliyorum ilgim de var.Ama dün gemi inşaat müh. kuzenimle konustum(( ytü mezunu)) dedim işte 36 bininciyim ygs de Ytü 36 binle alıyor.Ancak Lys iyi gitmiyor Yani 45-50 bin e kadar gerilerim yüksek ihtimalle.Marmara üniv. 45 binle alıyor.Marmara da okunurmu falan dedim bu bölüm de dedi ki yıldız desen bile hayır derdim dedi Elektrik insaat makine hariç okuma falan dedi çok kafam karıştı.Ben dedim herkes onları okumak zorunda mı farklılık istiyorum yurtdışı falan olur belki çalışırım dedim.Ayakların yere bassın türkiye burası işte kimse destek olmadı bana falan dedi kimseye laf anlatamazsın dedi biraz üstü kapalı konuştu.Kafam çok karıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xColdplay -- 18 Mayıs 2013; 19:32:28 >



  • gemici doğru söylemiş bende senın gibi moleküler biyoloji istiyordum Tr şartları ve mahalle baskısı diyeyim beni inşaatcı yaptıracak sebebini sordugumda ''onu bitirince nolcan'' gibi cahil laflar edip sinirimi bozuyorlardı dediğim gibi en sonunda inşaata ikna ettiler demeyimde mecbur bıraktılar
  • Ben ytü de harita oluyorum şunu diyeyim sana biyomühendislikte okuyan arkadaşlar memnun değiller bölümünden dediklerine göre staj yapacak yer bile zor buluyorlarmış bizim ülkede pek değer verilmiyor ancak dilin iyi olursa yurt dışında çalışmak istersen iyidir dediler ama aldığı puanla iş imkanı doğru orantılı değil ben bunları duydum ama sen en iyisi okuyanlara bizzat danış yapabilirsen de okuduğum bölümü sana öneririm 45-50 bin arası alıyor ama bu meslek bu sıralamayı hakketmiyor gerçi bizim ülkede biraz isme bakıyorlar biraz sıralamalara bakıyorlar yüksek sıralama alıyorsa o bölüm iyidir diyorlar bu çok yanlış bizim okulda derece ile alan bölümleri de biliyorum ancak bana göre bizim imkanlarımız onlardan daha hem okulda hem de iş hayatında benim düşüncem böyle bunun yanı sıra mesleği tanıman da önemli buda iyi bir araştırma yapmanı gerektirir neyse uzatmadan benim düşüncelerim bu harita mühendisliğini de düşünürsen gerçi 1. sınıftayım daha ancak yardım edebilirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: stormback

    Ben ytü de harita oluyorum şunu diyeyim sana biyomühendislikte okuyan arkadaşlar memnun değiller bölümünden dediklerine göre staj yapacak yer bile zor buluyorlarmış bizim ülkede pek değer verilmiyor ancak dilin iyi olursa yurt dışında çalışmak istersen iyidir dediler ama aldığı puanla iş imkanı doğru orantılı değil ben bunları duydum ama sen en iyisi okuyanlara bizzat danış yapabilirsen de okuduğum bölümü sana öneririm 45-50 bin arası alıyor ama bu meslek bu sıralamayı hakketmiyor gerçi bizim ülkede biraz isme bakıyorlar biraz sıralamalara bakıyorlar yüksek sıralama alıyorsa o bölüm iyidir diyorlar bu çok yanlış bizim okulda derece ile alan bölümleri de biliyorum ancak bana göre bizim imkanlarımız onlardan daha hem okulda hem de iş hayatında benim düşüncem böyle bunun yanı sıra mesleği tanıman da önemli buda iyi bir araştırma yapmanı gerektirir neyse uzatmadan benim düşüncelerim bu harita mühendisliğini de düşünürsen gerçi 1. sınıftayım daha ancak yardım edebilirim.

    Teşekkür ederim anladım.
    Harita için en yüksek sanırım Ytü .Nasıl memnun musun eğitimden ?




  • Harita,geomatik veya jeodezi ve fotogrametri diye 3 isime ayırmışlar buda bölüm isim yüzünden pek ilgi görmediğini düşünerek böyle bir değişiklik yapmışlar yüksek derken bu bölüm ytü de ilk açıldı itü de de geomatik diye geçiyor ama ben ytü de daha iyi bir eğiitim verildiği kanısındayım biraz araştırdım bunu, bölüm türkçe olarak okutuluyor %100 bence bu bir artı 1 sene hazırlık yok direk 1.sınıfta başlıyorsun bence bude bir artı hazırlık okuyan arkadaşlarımda pek bir faydasını görmediğiklerini söyledi , üniversiteye geldiğinde hiç çalışmayan , geçmeyi düşünen ve büyük düşünen diye 3 grup vardır bana göre sen herzaman 3. dediğim de yer almanı tavsiye ederim harita mühendisliği çoğu mesleğin altyapısını çizer , ölçme olan her yerde bu mesleği görebilirsin her bina temeli atılırken yol yapılırken tünel vs. eğer beğenmezlik yapmazsan iş sınıtısı yoktur(mezunların söylediği :)] bölüm çok rahat bitirebileceğin bir bölüm örneğin inşaat mühendisliğinde birbirine bağlı çok ders vardır bağımlı dediğim üst sınıftan bir ders alıcaksan onu alamadan önce ona bağlı bir dersi vermen gerekir ki o dersi alabilesin harita müh. bağımlı ders yanılmıyorsam 1 tane var 3 senede bitirebilirsin

    Benim hedefim 3-3.5 senede bitirmek(bunu çok fazla kasmadan çok rahat yapabilirsin ciddiyim üniversiteye gelen çalışmıyacam havasında geldiği için yakınıyorlar) ve bir özel sektörde mesleği öğrenmek ve şuanda hangi anadalda ilerlemek istersem onda kendimi geliştirmek olucak daha ileride mesleğimin olanaklarını daha tanıdıkça büyük düşünceler adı altında kendimi ilerleteceğim.




  • Şimdi sen böyle söyleyince harita ya da kafam yattı biraz
    Önceden biraz düşünmüşlüğüm vardı haritayı üstüne alınma ama biraz küçümsemiştim.Şaka bi yana bazen düşünüyorum bu yıl harita yaz ytü git diyor bazen kafam yani rahata kaçıyor. bazen hırslanıyorum 2. sene hazırlanmayı düşünüyorum ki 2. sene en kötü 25 bine girerim . bu sene 45-50 bin gelicek ortalama tahminen yani ben az çok kendimi biliyorum sınavda aksilik olmazsa.
  • Adam gelmis harita muhendisligi ovmus de ytu harita mezunu bir tanidik 2-3 yildir calistigi yerde 1800 maas alip sukrediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uyduruk bölümlere gitmeyin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3nokta

    Adam gelmis harita muhendisligi ovmus de ytu harita mezunu bir tanidik 2-3 yildir calistigi yerde 1800 maas alip sukrediyor

    Sen 5-6 milyar aliyorsun galiba delikanli

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel meslek ama iş durumu nedir bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3nokta

    Adam gelmis harita muhendisligi ovmus de ytu harita mezunu bir tanidik 2-3 yildir calistigi yerde 1800 maas alip sukrediyor

    iyi alıyormuş şükretsin tabi...
  • bence 1 sene daha hazırlan ben öyle yaptım hiç pişman değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xColdplay

    Şimdi sen böyle söyleyince harita ya da kafam yattı biraz
    Önceden biraz düşünmüşlüğüm vardı haritayı üstüne alınma ama biraz küçümsemiştim.Şaka bi yana bazen düşünüyorum bu yıl harita yaz ytü git diyor bazen kafam yani rahata kaçıyor. bazen hırslanıyorum 2. sene hazırlanmayı düşünüyorum ki 2. sene en kötü 25 bine girerim . bu sene 45-50 bin gelicek ortalama tahminen yani ben az çok kendimi biliyorum sınavda aksilik olmazsa.

    bence bir daha hazırlan.sonradan keşke demektense tekrardan hazırlan(tabi kendine güveniyorsan)
  • Devlete atanması en kolay mühendisliklerin belki de başında gelir harita mühendisliği. Elde edeceğin sıralamayı da düşününce şiddetle tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ArkandayIM

    Devlete atanması en kolay mühendisliklerin belki de başında gelir harita mühendisliği. Elde edeceğin sıralamayı da düşününce şiddetle tavsiye ederim.

    Öyle ama hep aklımın bi köşesinde seneye bu kadar calıstıgımı bile yapsam geçen senenin üstüne koyarak ilk 25 binin çok rahat olacağını düşününce ilerde ya keşke dersem diyorum.
  • Forumda bazıları da diyor ki bölüm seçme okul seç ona bakarsan Marmara güzel bi seçim.
    Sizin dediğinize göre 2. seneye çıkıyor yolum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xColdplay

    Forumda bazıları da diyor ki bölüm seçme okul seç ona bakarsan Marmara güzel bi seçim.
    Sizin dediğinize göre 2. seneye çıkıyor yolum

    türkiye'nin en iyi diye tabir edilen okullarında okuyup daha sonradan bölüm değiştiren binlerce öğrenciden biri mi olmak istersin yoksa istediği mesleği yapan biri olmayı mı?karar senin?
  • ilk olarak şunu diyeyim ben bu bölümü övmüyorum gerçekleri söylüyorum okulda mezunlarla üst sınıflarla sürekli iletişim içindeyiz bunları paylaştım ayriyetten 1800 lira iyi bir paradır küçümsemeyin bu parayı hele ki yeni bir başlayan bir mühendis için ama bakın şunu diyeyim size bu bölümde okuyan var okuyan var yani sen kendini geliştir açık söylüyorum bu meslek seni çok iyi yerlere getirebilir yani illa para için diyorsan bu mesleği yapan senin dediğin rakamın 10-20 katını alan adamlar var bunlar artık mesleğin erbabı mı deniyor işini bilen kişiler bunlar hayal ürünü değil ytü mezunu tanıdığım aynı cafe de sohbet ettiğimiz kişiler ama ben mesleği para için yapmaya karşıyım başarıyı yakalarsan seversen mesleğini zaten bunlar olacak şeyler.
  • dediğim gibi illa harita mühendisi yaz demiyorum meslekleri tanıman bur da önemli mesleği tanı ve bu meslekte neleri başarabileceğini severek yapacak mısın ? gibi şeyleri düşünmen gerekir ben sana harita mühendisliğini anlattım ama kendi bakış açımla sen kendin de araştır tabi birçok şey var bölüm seçerken nelere dikkat edeceksin tabiki bunları burda anlatmam uzun sürer ben mesela harita mühendisliğini seçerken birçok rehberlik hocasına danıştım seçme dediler bana hatta lafı geveleyip kendileride emin olmadıkları şeyler anlattılar hatta yakınlarından örnek verdiler bu bölümde dediğim gibi hakkını vererek okursan kendinden birşey katarsan çok iyi yerlere gelirsin yada okumazsın mesleği ezber yaparsın düz bir işin olur böyle birşeydir bu,hocalarda bana aynı şeyleri söylüyorlardı mühendislik seçeceksen bilgisayar makine elektrik seç ama ben kendi bildiğimi yaptım haritayı seçtim tekrar olsa yine seçerdim mesleğin içine girdikçe iyi ki seçmişim diyorum severek yapıyorum




  • Şu devirde hala okulun isminin iş yaptığını düşünen mi kaldı arkadaş ya. İlla ki kendini daha da iyi geliştirebileceğin okullar vardır ona lafım yok ama her şey insanın kendisinde bitiyor. ODTÜ mezunu olup 3 kuruşa çalışan adam da tanıyorum sakarya mezunu olup çok iyi yerlere gelen adam da. Okul sana sadece imkan sağlamada yardımcı olur. Çok iyi bir üniversitede okumasan bile kendini geliştirmen tamamen sana bağlı.

    Yani okul ismini geçin artık.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.