Şimdi Ara

Biyografi sitesi, kimdir ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Web sitemizde birbirinden fazla şair, yazar ve bir çok geçmişten gelen mükemmel şahsiyetin hayatı detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. Biyografi arayan arkadalar sitemizi ziyaret edebilir.
    Yunus Emre Hayatı, kimdir ?
    Ülkemizin yetiştirdiği Türk dili ve edebiyatı tarihindeki en büyük şairlerden olan Yunus Emre’nin hayatına dair çok fazla şey günümüze ulaşmamıştır. Yunus Emre’nin bazı mısralarında belirtiği şekilde 1273 senesinde kaybettiğimiz tasavvuf ustalarımızdan Mevlana Cemalettin Rumi ile birlikte olduğu belirlenmiştir.

    Nasrettim Hoca kimdir
    Ülkemizin en büyük bilgelerinden biri olma ünvanını taşıyan Nasreddin Hoca, Sivrihisar’a bağlı Hortu bölgesinde doğmuştur ve Akşehir’de vefat etmiştir. Ülkemizde fıkra türünün öncülerinden sayılan Nasreddin Hoca fıkralarında komedi öğelerinin yanında ders verici nitelikte didaktik öğeler çokça bulunur.

    Yavuz İncedal kimdir
    Hayatını futbol ve futbolu sevdirmeye adayan Yavuz İncedal, Ağustos ayının 25. gününde, 1961 yılında Konya’nın Ereğli ilçesinde dünyaya gelmiştir. Evli ve iki çocuk babasıdır. Futbol ile tanışıklığı küçük yaşlara dayanan Yavuz İncedal, uzun yıllar futbolculuk yaptıktan sonra şu anda teknik direktör olarak yine futbol hizmetini sürdürmektedir.

    Isaac Newton kimdir
    İnsanlık ve matematik adına kolaylık sağlayacak çok önemli bir buluşu olan İsaac Newton 25 Aralık 1642 yılında İngiltere’nin Grantham şehrine yakın Woolsthorpe’de dünyaya gelmiştir. Anne karnındaki ayını tamamlamadan erken doğan Newton’un bebekliği çok zayıftı ki öleceği beklenmekte idi. Babası ise daha Newton doğmadan önce ölmüştür.

    Albert Einstein kimdir
    Bilim Dünyasının en çok adını andığı ve birçok alanda hizmeti olan Albert Einstein 14 Mart 1879′da Güney Almanya’nın Ulm kentinde doğmuştur. Yahudi asıllı olan Einstein yaşamının ilk yıllarını Münih’te geçirmiştir.

    Köroğlu kimdir
    Asıl adı Ruşen Ali olan fakat Köroğlu adı ile nam salan Halk şairi bazı kaynaklara göre 16. yüzyılda yaşayan bir zattır. 3. Murat zamanında Osmanlı ordusu ile İran savaşlarına katılmıştır.

    Musevi-yi Humeyni kimdir
    Musevi Humeyni; 24 Eylül 1902 yılında Humeyni şehrinde doğan İran İslam Cumhuriyet lideri ve kurucusu olan Fakih ve İmam Humeyni’dir. Asıl adı Ruhullah ve soyadı ise Mustafavi’dir. Fakat Musevi-yi Humeyni olarak bilinen İmam Humeyni’nin babası o dönemin bilginlerinden (uleması) sayılan Seyyid Mustafa’dır.

    Haldun Taner kimdir
    Haldun Taner 16 Mayıs 1915 yılında dünyaya gelmiştir. Babası mütareke yıllarında yazıları ve nutukları ile ülke bağımsızlığını savunan aydınlardan olmuştur. Ayrıca son Osmanlı Meclisi Milletvekili ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Profesörü Ahmet Selahattin’dir.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.