Şimdi Ara

Bitmeyen araç yenileme bağimliliği (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
2
Favori
10.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Navi

    Bir kere araba almak yatırım falan değil. Tam tersi aracı kapının önüne park edip hiç kullanmasan bile senden her ay senden para götürür. İnsan bazen çocuğuna harcadığından fazla harcar arabaya. Bundan dolayı önce yatırım için araba alayım, sonra satar ev alırım diyen insan almak istediği evi, hiç araba almasa daha erken alabilecekken belki 5 sene daha geç alır. Bu matematiktir, kişisel yorum değil.

    Galerici bir arkadaşımın söylediği aklıma geldi bu konuyu görünce. "İnsanlara hayret ediyorum, kimse ihtiyacına ve maddi düzeyine göre araba almıyor. Emekli, emekli ikramiyesinin üzerine borçlanıp passat, jetta almaya kalkıyor. Memur desen maaşı azdır, zor geçiniyordur ama dizel, otomatik ful araba peşinde. Çoğu insan böyle. Kimse bu arabaya, bu kadarına ihtiyacım var mı demiyor" demişti. Çünkü ihtiyaca göre alınmıyor araba.

    Tamam tork güzeldir, candır ama ankara trafiğinde, istanbul trafiğinde tork bir işime yaramıyor. Bende JAZZ CVT var mesela, çoğuna göre sütçü beygiridir ama şehir içinde işimi gayet güzel görüyor. BMV olsa hayatımda birşey değişmeyecek. Geçen sene ankara-mersin arasını molalı 5 saatte gittim aynı araçla. Yani nedir? şehir dışında da işimi görüyor. Bu kadar. Trafik kuralları belli.

    Toplum olarak lüksü, şatafatı sevdiğimizi kimse inkar edemez. Mesela aynı durum cep telefonu piaysasında da geçerli. En hızlı cep telefonu değiştiren toplumuz belki de. KAç kişi ihtiyaç nedeniyle değişiriyor?

    Seneler önce yurtdışından Kanadalı bir arkadaş geldi. Kullandığı bilgisayar bizim piyasadan yıllar önce kalkmış, artık kimsenin kullanmadığı bir işlemciye sahipti. Garipsedim, neden hala bu var, yenisini almıyorsun dediğimde, "işimi görüyor, ne gerek var" dedi. Anahtar ifade "işimi görüyor".
    Yine bir örnek, Almanyada yaşayan arkadaşım kendsine BMW almak istediğinde alman kız arkadaşı, "bu kadar para vermeye ne gerek var, al bir VW" diyor.



    Abicim şimdi 20 yaşındayım belki yaşımın getirdiği,kanımın hızlı kaynamasından kaynaklanan bir durumdur ama kim daha iyisi olsun istemez ki imkanı varsa eğer.2016 aurisim var alınmadan önce 2000 model bi arabaya razıydım şuan yetersiz geliyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Senelerce motorsiklet kullandim .Suan onuda kullanmiyorum . Cok arabaya ihtiyacim olur ise havalimanindan bellibasli yerlerden kiralarim. Bir maddeye baglanmak sacma geliyor bana ekmek almaya bile aracla giden usengec insanlar taniyorum. Hayatinin %25 ni trafikde lambalarda kufur ile kavga ile geciriyrlar:) . Birde ELALEM unsuru var cia gibi birsey ya onlara KARSİ da hava atmak lazim yoksa onlar ne der . Birsey daha -----> gunumuzde bazi ABAZALAR var ne fikri ne dusuncesi olan BEYNİ ile dusunemeyip ELİNDEKİ arac ile kiz tavlamaya calisan ;) He sizler varya ZAVALLİSİNİZ :) Senelerce borc harc icinde yuzup anaa gari gari diye aglarlar dunya mali ile maasinin 5 kati arac alirlar ava cikarlar. Siz onlardan olmayin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cesur_0342

    Benim aracim 1.4 75 bg 0-100 12.9 saniye

    Sizin soylediginiz 1.6 dizel 9.5 saniye arada 3.4 saniye var. Hocam varsayalim 3 degil 6 saniye var deger mi 6 saniye gec gidiyorsun diye onca borca. Esinin cocugunun hayatindan calmaya.

    Aracin 200 binde olsun varsayalim 2 milyon km de olsun.

    Isini yapiyor mi yapiyor tamam.

    Parani ailenin keyfine yatirsan daha iyi olmaz mi. Veya cocugunun gelecegine ufak ufak yatirim.

    Ne bileyim.

    Bu ömrümüzün tamaminin arac ev yukseltmeye cabalamakla gecmemesi gerektigini dusunuyorum.

    Mucitlik olabilir. Extrem deneyler olabilir.

    Misal ben 17 yasindayken 6+6 toplam 12 metre kanat uzunlugu olan bir yar paraşütü yapmis ve yuksekce bir yerden atlayim kolumu kirmistim.

    Buna benzer atladigim yerler de oldu.

    Parasutun butun yapim malzemeleri bayagi para tutmustu.

    Hani simdi zamanim olsa yine deneyecegim fikirlerim var.

    Paralari buralara harcasak daha mantikli degilmi.



    Iyi de sizin paraşüt hobi oluyor da araba hobi olamıyor mu hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sorunu sadece araç yenileme bağımlılığı ile açıklayamayiz. Görgüsüz cahil bir toplumuz. Altindaki arabayla yada kullandığı telefonla sosyal statüsünün yükseleceğini kaliteli insan olacağını sanan tonlarca insan var. Etrafına bak toplum iyice yozlaşmış hırsızlık, adam kayırma, hak yeme, casuslama, başkasının karısına kızına yan bakma, oglancilik, yobazlik her bok mevcut. Yani bir şey üretmeye de çalışmıyoruz. Kolay para cukka köşe mantığı. O yüzden zaten gelisemiyoruz. Yani iflah olmayız. Herkes günü kurtarmanın cebini doldurmanin derdinde..... Devrim olması lazım düzeltmemiz için :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabaya olan talep araba üzerinden kazanç sağlayan mercileride azdırıyor, adamların cebinde senede yüz binlerce müşteri var

    15 yılda 75.000 araç trafikten düşmüş, senede 200.000 araç trafiğe giriyor

    anlayamıyorum, çözemiyorum
  • Bizim millet için hastalık olmuş..

    Koptumm

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pottermore

    Bizim millet için hastalık olmuş..

    Koptumm





    Ben üniversitede okurken (yıl 90'lar) arkadaş son model mazda'sıyla kaza yapıp perte çıkarmıştı, içinde bizde vardık.
    Kaza sonrası babası yine son model 5 serisiyle gelip, üzülme oğlum yarın yenisini alırız diye başını okşadı. Ve gitti aldı.
    Baba var baba var




  • cesur_0342 kullanıcısına yanıt
    İyide bu devirde baba çocuğuna acimıyor. Kim tanimadigi insana para verip ihtiyacini gider tamamlayinca geri verirsin gibi hareket yapar Allah sen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jewel_py1

    1- 90 la giderken kafa kafaya çarpışırsan hiçbir araç seni ölmekten kurtaramaz. 90+90=180'dir. Bu; 180le düz duvara vurmaya benzer.

    2- Delik deşik yollar: Türkiye yolları eskisine nazaran artık delik deşik değil. Ayrıca dediğin gibi olsa bile 98 model eski bir araç bile eğer alt takımları sağlam, iyi temiz bakımlı bir araç ise, süspansiyon sistemi sağlıklı ise bunun konforu 100 binlik araçtan çokta farklı olmayacaktır.

    3- Önünüzde 60la giden kamyon: Bu dediğin ise eski tek şeritli yollarda olan bir durumki buda artık pek kalmadı Türkiye'de. Hem tek şeritli yollarda bile olsan ortadaki tek çizgi sollama yasağını belirtir. Burda altındaki araba ne olursa olsun sollama yapamazsın. Çizgiler kesik kesike döndüğü vakit aracının performansına göre her araç (bak istisnasız her araç) 60 la giden kamyonu sollar.



    90la giden iki araç çarpışınca nasıl oluyor da 180le duvara çarpmış gibi etkileniyorlar, ilk kez bu forumda böyle bir şeyle karşılaşıyorum.

    uzaktan yakında hiçbir bilgi sahibi olmadığınız şeyler hakkında, sırf "ben de bir şeyler yazayım bari" diye hareketle yorum yapmayın. insanları yanlış bilgilendirmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archerman11 -- 9 Ocak 2018; 2:15:4 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SPHAR3X

    Normalde gelişmiş ülkelerde otomobil bir yatırım aracı değil ulaşım aracı veya direk ihtiyaç olduğu için ve fiyatları da düşük olduğu için insanlar çok takılmıyor.Arabam 10 yaşında ama sağlam ve götürüyorsa beni yeter mantığı var.Ama bizde öyle değil.Bizde otomobil fiyatları çok yüksek olduğu için ihtiyaçtan çok yatırım aracı gibi oluyor.50 ye alayım 55 e satarım kafasıyla hareket ettiğimiz için fiyatlar sürekli artıyor ve bir sonraki alan adam piyasanın yükseldiğini görünce ben bunu satayım da gidip daha iyisini alayım diye düşünüyor.Zaten bizim milletimizde bir tüketim hastalığı var.Fiyatlara şikayet etmeden koyun gibi harcama hastalığı.

    1947 de Marshall adı altında aldığımız uçaklardan belli değil mi kökümüz de nasıl bi tüketim çılgınlığının yattığı :)
    Gerçi bu durum osmanlıyada baktığımız da hep böyleydik,seviyoruz gösterişi ee tabi birde üretim ve para olmayınca böyle sonuçlar çıkıyo ortaya




  • İtü de firma mühendisleri olarak yalın üretim eğitimi alıyoruz.

    Bu hafta ders veren hocaöız itü endüstri müh mezunu ismini vermek istemiyorum global bir şirketin otonom bakım drektörüydü. Muhtemelen 10-20 bin aralığı maaş alıyordur.

    Mühendisliklerde bilen bilir hep Toyota örnek gösterilir eğitimlerde.

    Bizde sorduk sizin arabanız ne diye opel dedi ama model söylemedi. Biz de muhtemelen şirketin verdiği insignia filandır diye düşündük. Çıkışta evraklarını taşırken bi baktım Corsa.



    Bizim Türk milleti malesef özenti. İhtiyaç, Fayda, maliyet hesabı yapmadan el aleme caka satmak için elinde ki paranın iki katı borca girip millete vaaayyyy dedirtme derdinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun olmasi gerekenden uzaklasilarak 3 saniye 0-100'e takili kalinmis onlarca mesaj atilmia olmasi bir sey ifade etmiyor mu ?



    Satin aldiklarimizla (tukettiklerimizle) degil, urettiklerimiz ile mutlu ve gururlu oldugumuzda adam olacagiz.@cesur_0342



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 9 Ocak 2018; 6:39:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • archerman11 A kullanıcısına yanıt
    90km hizla a ve b araci karsilikli vektorle birbirleriyle bulusma zamanlari aralarindaki mesafe bölü toplam hizlaridir. nesi yanliş anlamadim bende..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memleketi yönetenler sağolsun, araç yenileme isteğimi kırdılar.onlar büyüdükçe ben küçüldüm eldekinden olucam bu gidişle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 93 model corollam var. 17 yıldır bende. Ve hala değişmeyi düşünmüyorum. Sorunsuz arızasız ve çok şükür kazasız bi hayat geçirdim, bu güne kadar. Araba değişmenin mantığını bende anlamadım. 100 binlik bi araba al gece sokakta beklesin çok ilginç değilmi. 100 bin liran sokakta. Belkide bizim gücümüz olmadığı için düşüncemiz bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evim de var arabam da . 0-100 benim için tutku. Anlatılmaz yaşanır. Kıliyomdan selamlar. Fakirler ölsün
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ESER14

    İtü de firma mühendisleri olarak yalın üretim eğitimi alıyoruz.

    Bu hafta ders veren hocaöız itü endüstri müh mezunu ismini vermek istemiyorum global bir şirketin otonom bakım drektörüydü. Muhtemelen 10-20 bin aralığı maaş alıyordur.

    Mühendisliklerde bilen bilir hep Toyota örnek gösterilir eğitimlerde.

    Bizde sorduk sizin arabanız ne diye opel dedi ama model söylemedi. Biz de muhtemelen şirketin verdiği insignia filandır diye düşündük. Çıkışta evraklarını taşırken bi baktım Corsa.



    Bizim Türk milleti malesef özenti. İhtiyaç, Fayda, maliyet hesabı yapmadan el aleme caka satmak için elinde ki paranın iki katı borca girip millete vaaayyyy dedirtme derdinde.

    Konu araba olabilir ama olay araba değil hocam. Millet yeni çıktı diye IphoneX ler Note 8 ler peşinde. Ne yapıyorsun o telefonla desen bi tek alo deyip sosyal medyada fotoğraf paylaşıyordur. Daha ne özellik var bilmez. Geçende çöp kamyonunun arkasına binen işçi bir eliyle kamyona tutunup diğer eliyle Iphonuyla konuştu. Sorsan eve ekmek götüremiyor (alın teriyle eve ekmek götüren biri saygı duyarım örnek olması açısından anlattım yanlış anlamayın). Ben lisedeyken 98-99 yıllarında adamlar kılıfı kemerine bağlar gezerdi içinde telefon olmada. Biz böyle bir milletiz. Bizi seven böyle sevsin.




  • İnsan elbette en güzeline layıktır. Ama abartmamak şartıyla. İçindeki manevi boşluğu dolduramazsan, yerini maddi şeyler doldurmaya çalışır ama başarılı olamaz. Her aldığından sonra yenisini ararsın. Aldığın şeyle de varlık giyinmeye başlarsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Port Valdez

    Türk milleti erkeği kadını arabaya tapar.Bunun tespitini yapmak çok da zor değil.

    süper tesbit zaten bu millet hiç kalite algısı yaşamak ve konforlu araçları kullanmak için

    değil sadece işçi arılar gibi saraya hizmet için geldi bu evrene
  • Yahu devletiniz sizler yat alasınız diye vergi mufaiyeti getirmiş, siz halen kalkıp arabamı alıyorsunuz. Sefiller He bu arada karınıza sevgilinize kumanızada tek taş unutmayın malum pırlantada muaf
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.