Şimdi Ara

Bitmeyen araç yenileme bağimliliği (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
2
Favori
10.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir kere araba almak yatırım falan değil. Tam tersi aracı kapının önüne park edip hiç kullanmasan bile senden her ay senden para götürür. İnsan bazen çocuğuna harcadığından fazla harcar arabaya. Bundan dolayı önce yatırım için araba alayım, sonra satar ev alırım diyen insan almak istediği evi, hiç araba almasa daha erken alabilecekken belki 5 sene daha geç alır. Bu matematiktir, kişisel yorum değil.

    Galerici bir arkadaşımın söylediği aklıma geldi bu konuyu görünce. "İnsanlara hayret ediyorum, kimse ihtiyacına ve maddi düzeyine göre araba almıyor. Emekli, emekli ikramiyesinin üzerine borçlanıp passat, jetta almaya kalkıyor. Memur desen maaşı azdır, zor geçiniyordur ama dizel, otomatik ful araba peşinde. Çoğu insan böyle. Kimse bu arabaya, bu kadarına ihtiyacım var mı demiyor" demişti. Çünkü ihtiyaca göre alınmıyor araba.

    Tamam tork güzeldir, candır ama ankara trafiğinde, istanbul trafiğinde tork bir işime yaramıyor. Bende JAZZ CVT var mesela, çoğuna göre sütçü beygiridir ama şehir içinde işimi gayet güzel görüyor. BMV olsa hayatımda birşey değişmeyecek. Geçen sene ankara-mersin arasını molalı 5 saatte gittim aynı araçla. Yani nedir? şehir dışında da işimi görüyor. Bu kadar. Trafik kuralları belli.

    Toplum olarak lüksü, şatafatı sevdiğimizi kimse inkar edemez. Mesela aynı durum cep telefonu piaysasında da geçerli. En hızlı cep telefonu değiştiren toplumuz belki de. KAç kişi ihtiyaç nedeniyle değişiriyor?

    Seneler önce yurtdışından Kanadalı bir arkadaş geldi. Kullandığı bilgisayar bizim piyasadan yıllar önce kalkmış, artık kimsenin kullanmadığı bir işlemciye sahipti. Garipsedim, neden hala bu var, yenisini almıyorsun dediğimde, "işimi görüyor, ne gerek var" dedi. Anahtar ifade "işimi görüyor".
    Yine bir örnek, Almanyada yaşayan arkadaşım kendsine BMW almak istediğinde alman kız arkadaşı, "bu kadar para vermeye ne gerek var, al bir VW" diyor.
  • Ben her zaman 2.el premium taraftarı oldum. Eski ve piyasası olmayan premium araçlar genellikle ucuza satılıyor. Benim gibi orta gelirli kişiler için çok mantıklı, hem az para veriyorsun hem de kaliteli arabaya biniyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 237 bin km.deki 1.3 multijet puntom ile mutluyum. A noktasından B noktasına minimum maliyetle gidebiliyorum.Ayda en fazla 200 tl mazot parası ile 750-800 km yapıyorum. Şuan yatırım yapmış olduğum para ile 150 bin civarı bir otomobil alabilirim. Ama alacağım araç sürekli benden alırken, yatırımım ailemin geleceği için çalışıyor. Sonuç olarak otomobil benim için sadece bir araç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stasi


    quote:

    Orijinalden alıntı: tomshardware

    "Almanların çoğu ekonomik araçları tercih ederler, almanyada pahalı araçlara binenler genelde Türklerdir. " cümlesini farklı farklı kişilerden birçok kez duydum.

    Sanırım arabayla (veya araba alamıyorsak telefonla) hava atmaya çalışmak (veya ezikliğimizi telafi etmek) toplumumuzun genelinin ruhunda var.


    (şimdi biri çıkıp "alman hayranları da gelmiş" falan demesin, kalbini kırarım.)

    Ben bu iddia veya görüşe katılmıyorum. Bunca otomotiv markası, onca yatırımı bir avuç gurbetçi için yapmıyordur herhalde. Burda 10 yıllık maaşla alınamayan arabanın, oralarda 1 yıllık maaşla alınıyor olması, zaten lüks kavramını değiştiriyor.

    Adamların o araçların hepsini iç piyasa için ürettiğini sanmıyorsunuz heralde.
    Tüm dünyaya satıyorlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabii ki aracınızda sorun yoksa, güveli olarak seyahat yapmanızı sağlayabiliyorsa boşa para harcamanın manası yok. fakat ülkemizde araç almak büyük bir kesin için maddi olarak zor. bundan dolayı bizler diğer ekonomik olarak daha iyi durumdaki ülkelere nazaran daha dikkatli davranmak durumunda kalıyoruz. ayrıca araç almak da belli statü simgesi oluyor. keşke hem araçlar hem de akaryakıtlar daha ucuz olsa da bu kadar üzerine düşmesek. millet hevesini alsa zaten belli bir noktadan sonra çoğunluk sadece işini görmek için araç alacaktır. artık statü simgesi olmaktan çıkacaktır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lojistisyen

    Ben şu 3 saniye olayına takıldım...

    Mesela corsa 1.2 16 saniye, 308 1.6 bluehdi 9.5 saniye
    Fark: 6.5
    Daha bunun 2.0 dizeli var...


    Hocam sanki her kalkışta gazı kökleyip kalkıyorsunuz? Ben şimdiye kadar belki 4-5 kere öyle yapmışımdır o da denemek için onun dışında zaten kimsenin gazı kökleyip gittiğini düşünmüyorum zaten gerek de yok.
  • zengin için bişey diyemem, parasının ucundan biraz vererek alır ama genel için 500 dolarlık telefona 5 bin tl veren akıl 10 bin dolarlık arabaya da 100 bin tl veriyor.demiyor ki bu nasıl düdüklenmektir böyle, yazık bize... lafta hazır: bi daha mı gelecez dünyaya... gelmeyeceksin ama bir araba için çalışarak başka güzellikleri yaşayamıyorsun. tamam araba ihtiyaç ihtiyaç ama çapına göre arabaya bin,incilerin dökülmez, başka ihtiyaçlarına da para kalsın. sonra alman ingiliz turistler ta oralardan kalkıp buralara tatil yapmaya nasıl geliyorlar diyoruz.. gelenlerde zengin değil ki (zenginleri zaten türkiyeye tatile gelmez) ama adamlar tüm kazancını arabaya yatırmıyor, gezip tozuyor. bizim çoğunluk ise tüm parayı yada maaşı arabaya göm, araba evin önünde yatsın, işten eve evden işe git gel başka bir yaşantı yok.
  • Keske bizde yenileyebilsek hala 92 model arac var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben birde arabasının uşağı olanlara akıl erdiremiyorum.

    Dünya üstünde parayla satın alınan her şey insanın hayatını kolaylaştırmaya yöneliktir.

    Hayatınızı kolaylaştırmıyor size vakit kaybettiriyorsa bu başarızı bir yatırımdır.

    Pazar günleri 10 gibi kahvaltımı yapıyorum.

    Öğlen 13-14 sularında gezmelere çıkıyorum.

    Eşimle ailemle geziyorum dolaşıyorum. beni istediğim yere parasını verdiğim bana hizmet etmekle yükümlü aracım yapıyor.

    Ama ben gezmeye giderken petrol istasyonlarında oto yıkamacıların önünde deligibisaatlerce arabasını yıkayan orasını burasını dışarı çıkarıp silkelyen ayakarını silmeden arabaya binmeyen insanlar var.

    Abi napıyorsunuz ya?

    Nikahınıza almadınız arabayı.

    Siz ona değil o size hizmet edecek.

    Tüm pazar gününü araba parlyacak diye heba ediyorlar.

    eşiniz çoluğunuz çocugunu aileniz yok mu ya?

    Üste para verseler pazar günümü araba silmekle harcamam.

    en kötü oto yıkamaya veririm 20 tl ye yıkatırım.

    20 tl için pazar günümden 1 saatini petrol istasyonunda geçirmek ve bunu hiç bir maddi getirisi olmayan sadece şekil için yapmak hiç bir ekonomik bakış açısına sığmaz.

    Eşimle şaşkın şaşkın bakıyoruz böyle insanları gördüğümüzde.

    Şaka gibi.

    Adam ailesinden çok arabasına vakit harcıyor.

    metal beyler o metal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cesur_0342


    quote:

    Orijinalden alıntı: bozak07

    Ortalama bir C sınıfı otomatik vites aracın 100 bin birim paranın olduğu biryerde arabayı nasıl ulaşım aracı görebiliriz?



    Aynı şekilde anadolu ilçelerinde bile yeni yapılan daireler 350 bin TL civarı. Kaç kişi cebinden 200 bin nakit masaya vurup üzerine kredi çekip ev alabilir.



    Ayrıca sıfır para ile kimse kolay kolay 80 binlik araba almaz. Biraz birikim yapıyorsun 15,20 üzerine bi 20 25 çekiyorsun bir araba alıyorsun borcu bitiyorsatıyorsun 55 e falan sonra bir kredi daha 90 civarı bir araba alıyorsun borcu bitince satıp ev peşinat yapıp arabayı küçültüp ev alıyorsun.



    Bu süreçte hem arabası kalmayıp rahat ediyorsun.

    Peki bu 25 lik araci olan arkadas surekli uzerine 25 koyarak 100 luk araci alip ödediği süre diyelim 10 yil.

    10 yil sonra eve girecek bir 10 yilda o 20 etti.



    Bu arkadas 25 lik araci satmasa elindeki 25 bini model yukseltmek yerine üretime dayali bir iş yapsa yurdisina ihrac etse veya ihrac edilen birseyi yapip o malin yapilan ihracina olan ihtiyaci azaltsa yine bak is nerelere gidiyor.



    Dersenki bir kisiyle olur mu.

    Peki bunca arac yenileme yarisi icinde olanlar birden bunu yapmaya baslasa ne olur.

    Dolara endeksli nabzimiz olmaz.

    Batiya eyvallahimiz olmaz.

    Üretim toplumu oluruz.

    Bugun samani ithal eder hale geldik.

    Bu adam 20 yil faiz odeyecegine

    20 yil uretim yapacak bir is kursa cok daha iyi olur.

    Hem banka ekrani veya telefon elranindan baska bir sey yani topluma cikmis insan yuzu gormus olur. Dunyada yasadigini hisseder. Illaki bu ticari surec bircok insani iliski gerektirecek.hayatta insani ve erkekleri en mutlu seyde bir seyler dönderebilmek üstesinden gelebilmektir.

    Insan sosyal bir varliktir. Sosyalligimizde sifirdan 100 e gelir.

    Ve bu 20 yil her ayin 15 ini de iple cekmemis olur. Vs.vs...

    Herkes üretmek zorunda mı onu anlamıyorum.

    Adam memur üretmiyor bir şey kardeşim devletin işini yapıyor.

    Kadın dadı bir şey üretip ihraç etmiyor edecek kapasitesi de yok.

    Bakkal adam neyin argesini yatırımını yapacak?

    Mevsimlik işçiler, asgari ücretliler?

    Yani herkes özel sektöre girsin üretsin satsın katma değer yaratsın diye bir kafa olamaz ki.

    Ayrıca sirkülasyonu sağlamazsan batarsın bu kadar net.

    Yeni araç alınmasın iyi güzel. Bunun bir de o yeni araçları üreten tesislerde çalışanlar kısmı var.

    Ütopik bir hayal kuralım 5 sene kimse sıfır araç almasın.

    Ford honda renault toyota kapatıp gitsin fabrikaları. Ee?

    O sektörlerde yan sanayisiyle birlikte milyonlarca insan çalışıyor onlar ne yapsın peki?

    A noktasından B noktasına iş ararlar artık.

    Araç alanları hor görmüşsün, ben de mesela sağdan soldan atlayıp kolunu kırmanı ve bunu sanki müthiş bir şeymiş gibi, araç almayın gidin kafanızı gözünüzü kırın, der gibi anlatmanı saçma buldum.

    Başkası da başka şeyleri saçma bulacaktır illaki çevresinde gördüğü.

    Bırakın artık şunlara takılmayı. Nasıl mutluysanız öyle yaşayın.

    Hakkaniyetli ve vicdanlı olun yeter. Geri kalanı özel zevkiniz kimsenin işi değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son Hata Bükücü -- 8 Ocak 2018; 1:43:41 >
  • Navi kullanıcısına yanıt
    Navim oyle bir dedin ki dokundurdun bana



    Bende de ayfone 5s vardi ekran kucuk ve sarji az gidiyor diye 6s plus a gectim 5s te isimi goruyormuydu ? Goruyordu ama gunun yarisinda biten sarj ve ufacik gozu yoran ekrani olmasa gecmezdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nejoz kullanıcısına yanıt
    Bende cep telefonu olayında tam da sizin gibi düşünüyorum. Bir telefona 1 aylık maaşından fazlasını veren enayidir kardeşim. Gel sen "OTUZ GÜN" çalış sonra ver telefona o parayı. Cebinde elma armut simgesi olsun diye bu otuz günleri katlamanın anlamı yok.
  • Malesef insanımız en son çıkan neyse onu almak istiyor. Yapilacak pek bir şey yok. Bu teknolojiyi üreten japonlar da aldığımız telefonlar yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende hep güncel araba binenlerdenim. Sebebi ise basit arabadan anlamam. Benim gözümde 80bin km araba eskidir binilmez. 6 yıllık garaj arabamı Mayıs’ta sattım 50bin km idi. Benim sanayide tanıdığım usta yok. Gidip servis yada abuk subuk tamirciler de bakım yaptırıp yolda kalıp kendimi rezil edemem. Arabanın garantisi bitiği gibi satarım. Sizin maaşınız elma almaya yetmiyor olabilir ama benimkisi yetiyor. Ülkenin tamamı kredi ile araba almıyor. Kredi çekenler genelde düşük ücret çalışanları oluyor. Şuanda tek borcum var oda trafik polisi bana ceza yazmış itiraz ettim oradan geçmediğim halde bir tek o.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2007 model 1.2 benzinli clio3’e biniyorum.



    Geçenlerde trafik sigortası yatırdım 800 lira. Muayene, mtv, bakım... saymak istemiyorum moralim bozuluyor. Arabayı satıp işe yürüyerek gidip gelmeyi planlarken bu konu çok manidar oldu.



    Bok gibi parası olup da araba yenileyene lafım yok. İsterse araba koleksiyonu yapar, ama bu devirde borçla, krediyle elindeki sorunsuz arabayı yenileyen insan sadece içindeki eziklik kompleksini tatmin etmeye çalışıyordur bence.



    Araba yatırımdır diyenlere ise söyleyecek bir şeyim yok. Siz iyi ki finansçı olmamışsınız...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cesur_0342

    Benim aracim 1.4 75 bg 0-100 12.9 saniye

    Sizin soylediginiz 1.6 dizel 9.5 saniye arada 3.4 saniye var. Hocam varsayalim 3 degil 6 saniye var deger mi 6 saniye gec gidiyorsun diye onca borca. Esinin cocugunun hayatindan calmaya.

    Aracin 200 binde olsun varsayalim 2 milyon km de olsun.

    Isini yapiyor mi yapiyor tamam.

    Parani ailenin keyfine yatirsan daha iyi olmaz mi. Veya cocugunun gelecegine ufak ufak yatirim.

    Ne bileyim.

    Bu ömrümüzün tamaminin arac ev yukseltmeye cabalamakla gecmemesi gerektigini dusunuyorum.

    Mucitlik olabilir. Extrem deneyler olabilir.

    Misal ben 17 yasindayken 6+6 toplam 12 metre kanat uzunlugu olan bir yar paraşütü yapmis ve yuksekce bir yerden atlayim kolumu kirmistim.

    Buna benzer atladigim yerler de oldu.

    Parasutun butun yapim malzemeleri bayagi para tutmustu.

    Hani simdi zamanim olsa yine deneyecegim fikirlerim var.

    Paralari buralara harcasak daha mantikli degilmi.



    İyi veya kötü eğer ayağımı yerden kesiyorsa kullanırım arabayı. Onca borca harca girip strese girmeye hiç gerek yok. Katılıyorum size +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nejoz

    Bunun cevabı çok basit aslında aldigin araç 1 yıllık maaşını geçmemeli, ben aldığım araçlarda buna dikkat ederim böyle oluncada sıkıntı yaşamıyorum herkesede onerim budur . Bu sayede hem geziyorum aracımin masrafları beni üzmüyor hani ayağını yorganına göre uzat deyimi tam uygun. Yurtdışına gidin bakin kimse son model arabalara binmiyor, turkiyede asgari ücretlinin elinde iphone x 3-4bin tl ile geçinen 100binlik araçları almaya çalışıyor hal böyle olunca mutsuz insalar çoğalıyor ülkede insanlar artık gösterişe çok takılmış durumda kimse ben neyim kimim napiyorum demiyor.

    Aynen katılıyorum hocam.

    Yeni evliyiz ve karı koca memuruz.

    Eşimin micrası vardı, evlendikten sonra değiştiririz dedik ama şu an çok pahalıya her şey.

    İkimiz de doğuştan kiracı olduğumuz için şu an ikimizin de aklında ev almak var. 500.000₺lik evlerden değil tabi ki.



    Ama etrafımdaki arkadaşlar, akrabalar hep araç alın diye tavsiye veriyor, hatta baskı yapıyorlar. Arayıp şu araba var, bu araba var diyenler var ya hu.



    Öyle böyle arabalar da değil, asx, passat, superb, 1 serisi, Cherokee falan...

    Lan ne kadar rahat insanlar diyorum kendi kendime.

    Ben passata binecek adam değilim. Kendimi biliyorum. Olsa olsa c sınıfı bir araba. Onu da en az 10 yıl kullanırız diye düşünüyorum.



    Ama insanlar ne kadar rahat. Karı koca öğretmen olsa gidip bir Passat bir Cherokee alacaklar resmen.

    Allah'ım sen koru.

    Ha bir de şu tavsiye var, neymiş efendim 8-10 yıl krediyle azar azar ödermişim...

    Deli dana hastalığı bence bu :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.Accent II süre 2 yıl değiştirme sebebi metal yorgunluğu.

    2.Palio süre 1 yıl değiştirme sebebi model yükseltme

    3. Palio süre 4 yıl değiştirme sebebi üst segment

    4. MeganeII süre 2 yıl değiştirme sebebi dizel araç almak

    5. Fluence süre 1 yıl değiştirme sebebi ev peşinatı

    6. LagunaII süre 3 yıl değiştirme sebebi dizel araç almak

    7. Bravo süre 2 yıl değiştirme sebebi daha geniş araç almak

    8. LagunaIII süre 1 yıl şimdilik sorun yok ama km yükselme sebebiyle bu da gidecek

    9.Audi a3 süre 1,5 yıl satma sebebi borcu bitti yatırımlık düşünmüştüm değerini buldu sattım.

    5 ve 6 haricinde bugünkü mantıkla bakınca bile pişman değilim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ultrasaray0643

    Olay cok egzajere edilmis.calisir kazaniyorsam iyi yasamak hakkim.ne icin calisiyoruz?



    Guzel giyinmek,iyi yerlerde yemek...gelecege yatirim yapmak...tatile gitmek...



    Konu oyle yere gelmiski hatta basliginda temel noktasi bu..al bi focus 20 sene git..a noktasindan b noktasina...



    Ne demis malatyali misri



    Damar benim kan benim

    Öyle tabi ki hocam, herkesin hayatına kimse karışamaz.

    Ama o kadar para bağlamak yerine her yıl belli zamanlarda Türkiye'nin farklı yerlerini gezsen dolaşsan eski arabayla?

    Hem kültür hem de gezip eğlenme amaçlı.

    Bana da bu mantıklı geliyor. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Geçmiş olsun komşu
    -Sağolasın, gece çarpıp kaçmışlar ya offf
    -Pek bişey yok gibi, far çatlamış sadece, sıkma canını.
    -Nasıl sıkmayayım, senin için kolay seninkinin farı 90 milyon, bunun farı 900 milyon.

    Ulan dingil, madem kıçı kırık bir far bile senin bütçeni aşıyor, o zaman niye lüks araba alıp sokağa parkediyorsun? (demedim tabi ki)

    Zenginin villasının garajı vardır, ya da sitesinin otoparkı vardır, onunkine bişey olmaz.
    Bişey olsa da bastırır parayı,değiştirir farı.
    Senin ayranın yok içmeye lüks araçla gidersin gezmeye.
    Albea, accent, symbol neyine yetmiyor?
    Bu saydığım araçlarla işe gidemiyor musun? Pikniğe gidemiyor musun? Memlekete gidemiyor musun?
    Tabi ki gayet güzel gidebiliyorsun işine de memleketine de.
    Ama işindeki ya da memleketindeki kişilere symbolle albeayla hava atamıyorsun.
    Senin tek derdin hava atmak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.