Şimdi Ara

Bitmek Tükenmek Bilemeyen AçGözlülük!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Belki de konu başlığını "Araba At gözlükleri" ile değiştirmek gerekir.

    Sürekli bir araba değiştirme sevdası ile yanıp tutuşuyor insanlar, bu biraz ülkemize özgü. Afrika'da açlık ve susuzluk, ya da Ortadoğu'da ki cinsellik gibi..

    Bir sakin olun yahu, ülkemizin ucuz iş gücü varken, yedek parça sanayisi varken. Araçlara bakmayip sürekli talep oluşturup 0 ve 2.el fiyatlarini pompalamak neden ?

    Bir nefes alin, biraz okuyup araştırın biraz guvenebilecek ustalar bulun ve arabanızın bakimini yaparak uzun dönemler kullanin.

    Siz bugün bir araba aldığınızda 20-30.000birimlik arabayi 7.5 misli baz fiyat odeyip uzerine bir o kadar da vergi ödüyorsunuz. Halbuki arabanızı bakımlı kullansaniz 2.5yilda bir araba degistirmek yerine 10yil çok rahat binersiniz. Avrupa'daki doğu bloğu ülkelerinden bilr ekonomimiz çok daha istikrarsix olmasina rağmen en kisa arac değişim araliklari bizde.

    Unutmayın ulkemiz yedek parça deposu ve hepimiz ucuz işgücü ile çalışıyoruz, biraz beceri ve biraz bilgi ile sağda solda kaziklanmamak, sarf malzemeleri zamaninda değiştirmek ile biraz tatmin olun arkadaşım.

    Uzun vadede sabırlı davranirsaniz talebi azaltirsaniz ne ÖTV ne MTV artışları kalir, ne de ikinci el çakalların elinde kalir.

    Bırakın bu acgözlüluğü... Biraz kültürlü olun, otomobil hizli tüketim malzemesi değil McDonald's'dan hamburger almıyoruz, biraz bakim yapin. Ayni zamanda bir yatırım ürünü de değil, doviz ile aldığınız aracin ikinci el piyasasi arttigindan arac deger kazanıyor, siz hic döviz düşerken 2.el araç fiyatlarinin arttığını gördünüz mu ?

    Sapıklık içinde yemeğinden içtiğinden eğitimden ve kültürel faliyetlerinizden kısarak daha iyi arabaya binmeniz sizi daha iyi bir insan yapmaz, daha nitelikli ve farkındalığı yüksek insanlar olursaniz daha iyi bir birey olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 👏👏👏

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sayfanın hemen yanında temassız ateş ölçer var! Bir ateşini ölçtürsen diyorum.
  • Erzurum lu E kullanıcısına yanıt
    O ne demek ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 15 Mayıs 2020; 23:31:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumunuzu ilgiyle okuyordum içimden çok ateşli yazdığınızı düşünüyordum. Sayfanın hemen kenarında reklam flashında tam o anda ateş ölçer cihazı reklamı yanıp sönmeye başladı böylesine ilginç bir rastlantıyı kayda geçirmek için yazdım.

    Gerçekten yorumunuz harika ancak toplum bildiğinden vazgeçmez. Bahsettiğiniz bilinç durumuna eriştiğimiz takdirde ülkemizde yoksulluk diye bir şey de olmayacaktır.

    Yanlış bir anlama olduysa özür dilerim.
  • Erzurum lu E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, anlamadığım için sordum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gösteriş konusu milletimizin genel bir sorunu kardeşim. Bizim millet, Demirelin dediği gibi Hindistan gibi kazanıp Belçika gibi yaşar.

    Bir çok konuda mevzu oldu yazdım 12 senedir 2004 model astra g kullanıyorum. Ancak insan nefsi rahat durmuyor. Evdekilerin de umumi isteği ve baskısıyla bir C veya E kasa Mercedes ilanlarına bakıyorum. Sonra beğendiğim modellerin parça fiyatlarına bakıyorum. Mesela c180 elektronik orijinal devirdaim 3000tl benim arabanın orijinal 250 tl. Orijinal far fiyatına bakıyorum 9-10 bin tl. Benim arabanın orijinal Hella 500 tl. vs.vs..
    Sonra kendi kendime otur oturduğun yerde diyorum, devam ediyorum...
  • veysi89 kullanıcısına yanıt
    Parasını bir kenara birakalim. 12 sene evvel ki alim gücün ile şimdiki alim gücün ayni olmayabilir, simdi daha iyi kazaniyorsundur, islerin iyi gidiyordur anlarım.
    Alacak gücün vardır alırsın 12 sene kullanmissin, demek ki aracın hakkini veriyorsun.

    Ama Alim gucun ayni oranda artmadıysa, bir devirdaim'e 3000TL vermeyeceksen dediğin gibi almamak en makulu, neden mi ?

    Mercedes BMW gibi premium araçlar icine bindiğinde izolasyonu ile tokluğu ile zaten seni bir kavriyor. hosuna gidiyor. Daha keyifli kullanıyorsun, bunların hepsi kabul.

    Sonra Bakima geldiginde karşına iki seçenek cikiyor;
    1.işçilik + parca maliyetlerini odemek, (çift hava filtresi veya 7-8L yağ hacmi gibi farkları da var bazı modellerin)
    2. 2-3 senede bir satip uzerine bir miktar daha koyup model yenilemek.

    Bu nedenle 2 sahiplikten fazla sahiplik edinilmiş; (kısa donem)1-2 sene ikincil sahiplik edinilmiş; araçları almak tam bir kumar.
    Cunku bu arabaların bakımları yapılmıyor ya da guzel kullanilimyor.

    Sonuc olarak bir insanin eğer alim gücü bu segmente yetecek bir seviyeye gelmedi ise, ya sürekli araba kovalayan hiç bir sanatsal faliyete katılamayan, en ucuz marketlerden alisveris yapan arabası icin yasayan bir kole oluyorsun.

    Bir de su açıdan bakmak var, Mercedes aldiginda sana getirisi ne olacak, ne kadar araba kullanıyorsun, Mesela yeni bir Opel ya da yeni bir VW neyine yetmiyor, en fazla degisim ivmesinde olan araçlar her zaman rekabetçi araçtır, 12 sene sonra ayni model marka aracı ya da garantili bir ekonomi segmenti arac aldiginda bile fayda/fiyat getirisi çok daha fazla oluyor.

    Bunlara ek olarak Piyasanin düşmesinden en çok etkilenen araçlar lüks segment araçlar oluyor, insanlar ayni ihtiyacını Insignia, Passat vs gibi araçlar ile karsilayabildiginden en ufak bir alim gucu dalgalanmasında düşündüğün fiyatın çok asagiasina satabiliyorsun lüks arabayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 17 Mayıs 2020; 10:13:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.