Şimdi Ara

BİTMEK BİLMEYEN MAVİ EKRAN HATALARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
2
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Bir gün oyun oynarken bilgisayarım mavi ekran hatası verdi. Hata kodu "IRQL NOT LESS OR EQUAL" idi. Pek önemsemedim ve yeniden başlatıldığında oyunu açtım, bir mavi ekran daha ve aynı hata kodu. Hata tekrarlanınca çözüm bulma umuduyla google amcaya danıştım. Uygulama uyumsuzluğu, BİOS güncelleme, ekran kartı sürücüsü güncelleme, çevresel birim uyuşmazlığı, DNS değiştirme, vb. çözüm denemelerim oldu ve hiç biri işe yaramadı, hata tekrarlanmaya devam etti. Bu ara da hata ortaya çıkmadan önce bilgisayara yeni bir oyun, program, vb. yazılımsal bir öge yüklemedim, yeni bir çevresel birim bağlamadım. Çözüm denemelerim sonuçsuz kaldığında format her şeyin ilacıdır diyerek Windows 10'un son sürümünü indirdim. Format için flash bellek hazırladım ve format işlemine başladım. İşlem bitti, sürücüleri yükledim, Windows'u etkinleştirdim (Windows orijinal değil) ve oyunlarımı yükledim. Her şey sağlıklı ilerliyordu ta ki yeni bir mavi ekran hatası alana kadar. Hata kodu "APC INDEX MISMATCH" tekrar google amcaya danıştım aynı çözümler öneriliyordu. Aynı işlemleri yapmam mantıksız olduğu için sadece kapatıp açtım ve bir süre sorunsuz kullandım ta ki yeni bir mavi ekran hatası alana kadar. Hata kodu "SYSTEM SERVICE EXCEPTION" buradan sonra işler sarpa sarmaya başladı, her beş dakika da bir yeni bir mavi ekran hatası alıyordum. Hata kodlarını not almayı bıraktım, bir format girişiminde daha bulundum ama nafile. Artık bilgisayarım açılırken kilitleniyor, bu konuyu da başka bir bilgisayardan açıyorum. Pek ihtimal vermemekle beraber çözüm önerilerinizi bekliyorum. Bilgisayarımı kullanamadığım için konuyu belirli aralıklarla takip edeceğim, çözüm bulabilirsem buradan paylaşırım.

Asus K55VJ dizüstü bilgisayar

İntel(R) Core(TM) i5-3230M CPU @ 2.60GHz

4x4 8 GB 1600MHz Bellek markasını bilmiyorum

Nvidia Geforce GT 635M 2 GB Ekran Kartı

Hata olmadan önce Windows 10 Pro kullanıyordum (Windows orijinal değil) sonra Windows 10 Home yükledim.

Logitech G103 klavye, A4TECH X7 fare, Creative Sound Blaster X-fi Surround 5.1 Pro ses kartı, BM800 mikrofon ve Trust USB çoğaltıcı kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poormansidea -- 2 Şubat 2019; 4:22:38 >

• --GÜNCELLEME--

Farklı bir HDD denedim sonuç aynı. Sorunun HDD de olmadığını anlamış oldum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan ramleri tek kanal olarak ayrı ayrı test ediyorum, henüz hata almadım. Büyük ihtimalle sorun ramlerde gibi görünüyor. Windows'u herhangi bir program kullanmadan CMD üzerinden etkinleştiriyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • --ÇÖZÜLDÜ--

Sorunun kaynağı ramler ama ramlerin ikisi de sağlam herhangi bir arızaları yok. Peki sorun ne ? Ramleri ayrı ayrı test ettim ikisi de canavar gibi çalışıyor, birinin üzerinde garanti kağıdı vardı hafiften kenarları kalkmış. Ramleri tek kanal olarak test ederken bu garanti kağıdını söktüm. O zaman sorunun bu kağıt parçası olduğunu anlamamıştım. Ramler tek kanal olarak çalışıyor, çift kanal olarak da çalışıyorlardı, yıllardır çift kanal olarak kullanıyorum zaten bu ramleri. Sorun o garanti kağıdı, üzerinde "SÖKÜLDÜĞÜ TAKDİRDE GARANTİ DIŞIDIR" yazan kağıt parçası. Kağıdı söktüm ve sorun düzeldi. Sistemi test etmek için uzun süre oyun çalıştırdım, sistemi olabildiğince yük altında bıraktım ve hiç bir sorun almadım. Bence çok saçma bir neden. Artık mavi ekran hatalarının olası bir çözümü olarak denenebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.