Şimdi Ara

Bitlis İl Jandarma'da askerlik yaptım soruları alayım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet beyler sorular gelsin. Önce ben sorulacak birkaç şeyi cevaplayayım.

    1. Maaş kaç: Zam gelmediyse 593 lira

    2. Çarşı izni: 2 haftada 1 gün uzman çavuşlarla gidersiniz. Öyle ahım şahım bir çarşısı yok zaten ama gene de çıkın.

    3. Ne yapıyorsun: Komutan ne dediyse o. Belli bir mıntıkan var ve boş vakitlerinde her zaman iş çıkar. Kısaca Amelelik ve Nöbet yani. Ha bazı işler bayağı ballı o ayrı. Kamyoucu kamyonet süre süre bitirir doğru düzgün amelelik yapmaz mesela. Paşa ve yardımcılarının postaları da amelelikten muhaftır. Aynı zamanda yemekhane personeli de öyle.

    4. Nasıl teslim olunur: Muş havalimanında veya Elazığ otogarında inbizat abiler sizi alır KTM'ye götürür. Tavsiyen Muş'a gitmeniz, zaten kritik batı ili olduğu için acemide size 2 bilet alınacak eve gidiş ve Muş'a gidiş şeklinde. Direkt teslim olmanın hiç cezası yok bu arada, söylemediler direk teslim ol dediler deyip sıyıryorsunuz. Ama tavsiyem KTM'ye katılın, şafaktan düşüyor.

    5. Ben ceza evi eğitimi aldım ama İl Jandarma yazıyor: İl Jandarma sizin ustadaki dağıtım yerinizdir. Yeteneğinize, RDM durumunuza göre ya burada kalırsınız ya da dağıtılırsınız. Ben RDM olarak kaldım. Tüm RDM'ler İl Jandarma'da kalır, istisnası yok. Zaten Bitlis Cezaevi de öyle ahım şahım yer değil ama o ayrı konu. Ayrıca sürgün yeridir, sürgün yiyen İl Jandarma'ya gelir ya kalır ya gider.

    6. Komutan durumu nasıl: Sadece sizin birlikte sizden fazla uzman çavuş var. Durum o derece vahim. Adım başı başçavuş astsubay göreceksiniz. Subay fazla görmezsiniz ama paşayı öyle yada böyle mutlaka görürsünüz. Sağolsun kendisi bizim yatakhaneyi ve yemekhaneyi gezmeyi çok sever. Komutan kalitesi değişiyor, uğrunda öleceğiniz adamlar da var bunu buraya komutan yapan TSK'nın diye saydıracağınız da.

    7. Bölük komutanı nasıl: Adam gibi adamdır, zaten sizi gelince odasına çağıracak. Hareket edeyim flian bunları unutun, dim dik durun. Çıkınca ayağınız ağrıyacak ama haşat edilmekten iyidir. Kendisi dayak atmakla tanınır ve tüm alayın önünde balli içti diye asker dövmüşlüğü de var.

    8. "Piyade kafa" olay nedir: Şudur, piyade komutanlar genelde yasayı iyi bilmez ve/veya bunu kullanmaz. Yani eşeklik ettin mi cezası sürün, çök, komando dansı (2 gün yürüyememiştim 30 defa yaptıktan sonra) flian. Ama Jandarma'da olay öyle işlemiyor, bu adamlar durmadan kanunla nizamla uğraştıkları için neye nasıl kitleyeceklerini iyi biliyorlar. Sen telefon yakalatırsın adam onu evire çevire ebesinin uçağının kaptan pilotunun kaptan şapkasının ipliğinin üretildiği fabrikasının sahibinin uşağına kadar getirir. Allah belamı verseydi de yakalatmasaydım o telefonu dersiniz.

    Burda kalırsanız yapmamanız gereken şeyler:
    -İtiraz etmeyin, ne deniyorsa yapın. Bir şekilde yaptıracaklar zaten o yüzden ne siz uğraşın ne onlar uğraşsın.
    -Kadın komutanlar var, sakın bakmayın. Biz o hataya düştük feci öptüler. Kendilerini sık sık göreceksiniz, hatta saldırı ve sabotaj eğitimini de bir kadından alacaksınız. Kendisi istihbarat şube müdürü oluyor. Umursamayın, emredin komutanım emredersiniz komutanım. Bu, daha fazlası sıkıntı.
    -Komutanlara yalan söylemeyin ortaya bir şekilde çıkıyor kabak size patlıyor
    -Burada devrecilik sıracılık yok, ama üst devre bir şey dediyse yapın. Yoksa olay komutanlara gidiyor boş boşuna azar işitiyorsunuz.

    Bundan başka bir sorunuz varsa alayım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.