Şimdi Ara

Bitkili akvaryum nasıl kurulur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bitkili akvaryum kurucam malzemeleri nedir hangi kum ve bitkiyi kullanmalıyım bazıları kumun altına bişeyler katıyor veya üstüne gübre ekleme olaylarıda var neler yapıcam ve neler kullanıcam yardımcı olurmusunuz



  • Daha konuyu araştırmaya üşeniyorsun, al balık besle. Bitkili zor iştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siyah hagen kum alıcaksın akvaryumun boyutuna göre en az 7-8 cm kalınlığında olacak şekilde, kumun içine gömüyolar dediğin şey misket gübre. büyüteceğin bitkiyi de kurduğun sisteme göre seçeceksin. mesela kimi bitkiler için co2 desteği gerekiyor, eğer ben tüplü ya da mayalı sistem kurarım diyosan ona göre bitkiler seçersin ha yok diyorsan basit bitkiler seçersin. birisi high tech birisi low tech oluyor bu anlattığıma göre. aydınlatmayı da yine akvaryumun hacmine göre ve büyüteceğin bitkiye göre seçeceksin, litre başına 0,5 watt uygun olabilir. ayrıca bitkilere özel aydınlatma gerekiyor.
  • bitkili akvaryumla uğraşmaya değmez. hem maddiyat olarak sizi aşar. en iyisi yapay bitki ile takılın
    kum bitki sadece bu ikisi 200 lirayı geçer size



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hybrid_İbrahim -- 27 Eylül 2016; 22:09:57 >
  • Şöyle anlatayım; On yılı aşkın süredir (hele son beş yıl en aktif şekliyle) akvaristlik yapmaktayım. Anlayacağın bildiğin akvaryumculuğun biraz ötesinde sayılırım. Ben bile bitkiliye geçmeye cesaret edemiyorum ki ekipmanları da hazır elimde.

    Maalesef öyle fotolarda gördüğün gibi bitkili akvaryum yapmak hiç ama hiç kolay değil. Paraya kıyarım diyorsan hazır sistemler var onlardan alabilirsin. En basit bir tüplü sistem 400,00 TL'yi aşıyor. Ki bu daha başlangıç sayılır.

    Mayalı sisteme ben cesaret edemedim. Yapılmayacak bir şey değil. Fakat sürekli uğraş gerektiriyor.

    Tabi yukarıda arkadaşın belirttiği gibi bunun ışık olayı da var. Mesela öyle her ışık olmuyor. Mesela Sylvania marka Grolux t5 florasanlar var. Bitkili akvaryumlar için özel tasarlanmış.

    Neyse illa her bitki bu şekilde olacak diye kural yok.

    Sana tavsiyem Akvaryum.com'a üye ol. Orda ne tür bir bitkili tank kurabileceğini söyle. Oradakiler sana hangi bitkileri alman gerektiğini söyleyeceklerdir. Böylece çok bir masrafa kalmadan da bitkili bakabilirsin ama tabi bunların gerçek bitkililer gibi albenisi olmayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spinata -- 1 Ekim 2016; 1:29:28 >




  • Öncelikle yüksek gereksinimleri olan bitkiler bakacağım derseniz masrafınızın da ona göre yüksek olacağını belirtmek olacak. Yüksek aydınlatma ve gübreleme ile ilgili hususları araştırmanız gerek.

    İşin temelinden başlamak isterseniz şöyle 100 litrelik bir akvaryum alıp, hagen kum ekleyip, anubias ve varyeteleri edinip bir akvaryum yapmanızdır. Bunun üstüne tecrübe ve zamanla güzel bir tasarım planlayıp işe koyulabilirsiniz.

    Bitkili akvaryum kurmadan önce bol araştırma yapmak mevcut tasarımlardan fikir çıkartmak çok faydalıdır.
  • Aydınlatma için eğer düşük ışık ihtiyacı olan bitkiler bakılacaksa, standart tasarruflu ampuller kullanılabilir. Bu ampuller aslında floresan ampullerin kendi devresini içinde barındıran, kompakt modelleridir. Bitkisine göre tek 6500k veya 2700K 6500K kombine yapılabilir. Kaç wattlık ve kaç tane olacağı ise akvaryumun litresine ve derinliğine bağlı.
  •  Bitkili akvaryum nasıl kurulur?


    Bitki Akvaryumu zor degildir biraz para ve birazda zaman ister, resimdeki akvaryum benim akvaryumum isi bilirsen biraz zaman ayirirsan neden olmasin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner_47 -- 4 Kasım 2016; 14:26:58 >
  • Hocam maşallah, taban hakkında bilgi verebilir misin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.