Şimdi Ara

Bitcoin son 11 yılın en kötü ayını geçirdi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • pspsexer kullanıcısına yanıt

    O garanti işlerin kapalı olduğu pandemi de, miningciler ülkeye ekonomik olarak can verdi sizin dünyadan haberiniz yok. Varsa yoksa ekran kartı için oyun derdindeler.


    ülkeye giren paranın haddi hesabı yok. Kaybedenler vadeli mağdurları. Vadeli kumardır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle bir baktım da forumdakiler yine zarar etmeden satmışlar helal olsun. Her zaman kardalar :)

    Bunun kumar olduğunu söylediğimde hiçbir açıklama yapAmadan inkar eden kripto uzmanları vardı. Onlar zaten shortlayıp yine para kazanmıştır eminim.

    Bu bi kumar. Kazanan da olur kaybeden de. Çoğunluk kazanmıştı, şimdi de kaybetti. Bundan sonrasında da risk işte ama sanki güven kaybetti gibi. En azından kripto alan cahil çoğunluk, bunun ancak bir kumar kadar garanti olduğunu anlamıştır.

    Ama bu kumarın bir etkisi daha var. Çocuğuna bilgisayar almak isteyen adamların cebine zararı oldu (başka piyasalara da etkisi oldu). Bilgisayar parçası satanları ihya etti. İşler tersine dönerse de ikinci el ve sıfır fiyatları düşer tabii.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stones S kullanıcısına yanıt
    Ülkeye can verdi muhabbeti bana pek mantıklı gelmedi.

    Donanım yerli üretim değil. Elektrik de değil, hatta bunlar dövizi yükselten şeyler, negatif etkisi oldu.

    Kripto yüzünden bilgisayar fiyatları uçtu, araba piyasası da biraz kötü yönde etkilendi. Bu da fayda değil zarar demek.

    Orda kazanılıp kaybedilen para da kriptocular arasında dönüyor. Aynı kumarda kazanıp kaybedenler gibi.

    "Bizimkiler düşükten alıp, yurtdışına yüksekten sattı" gibi konuşmuşsun. Bununla ilgili bi belge /ispat varsa bilemem ama gerçek senin söylediğin gibi görünmüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet BTC öldü haberleri ve kripto para alan satanları lanetleyen zeki insanlar geldiğine göre artık BTC dönüş hareketini başlatacak demektir. Ben bi 20% ile giriyorum suya.

  • Bunların çoğu yatarak para kazanma heveslileri zaten, sonunda patladılar umarım böyle devam eder  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterangamer -- 5 Temmuz 2022; 11:13:19 >
  • asderty A kullanıcısına yanıt

    Evet ülkeye can verme olayı banada mantıksız geliyor. Piyasayı yönlendiren Balinalardan hiçbirinin bizim gibi maaştan artırıpta köşeye koyan adamlardan olmadığına eminim.


    Fakat şu konu gerçekten önemli, düzgün bir regülasyon olur ise inanılmaz bir para akışı dönebilir. Tüm dünya, başta amerika bunu nasıl takip edeceğine ve borsa gibi regüle edeceğini bilmediği için beklemede. Mantıklı regülasyonlarla ülkeler içindeki yatırımcılar için büyük paralar çevirebilir. (Sadece ölümüne vergi bindirmeye ve ceza kesmeye çalışan siyasal islamcı rte hükümetinden beklemiyorum tabi. Gölge etmesin yeter)

  • Bayılıyorum ya... Dibin dibini görmüş, ama tüm bitcoinciler karda. Yersen... E kim kaybetti, e kimin ilgisi azaldı, e kimin yatırımı azaldı, e kimin alıcısı azaldı, e kimin değeri azaldı ? Ben anlamıyorum. Kaybeden yok mu yani bu sistemde. Böyle ABD'den dolar bastırttılar, herkese çatır çutur dağıttılar şimdi dinleniyorlar mı ? Yeni para stokları gelince dağıtmaya devam mı edecekler ?


    Bildiğin ponzi şeması... Saadet zinciri. Birinin parası ötekine gidiyor. 1 kişi kazanıyorsa 1000 kişi kaybediyor. En basit matematiği bu. Ama sorsan hepsi karda. Arkadaşım 100.000 tl gibi bir para ile girdi, daha sonra kendine ait bir Rig kurdu. 2.5 yıldır bu işin içinde. İnişi ile çıkışı ile. Totale vurduğunda bankasına çat diye atabildiği nakit para bazında kazandığı şey bir kaç ekran kartı birde 44.000 tl... Enflasyonu falan katmadı bile. 2.5 yılda 44.000 tl kazanamıyorsan git öl zaten boşuna azap çektirme kendine ve sevdiklerine, seveceklerine.


    Yatıyor bitcoin, kalkıyor ethereum, yatıyor dogecoin, kalkıyor Elon Musk. Böyle saçma sapan bir sistem mi olur ? Tarikat gibiler, twitle yükseltip, twitle gömüyorlar. Gazinoda konsamatrise tarlayı gömen dayılar tadında millet New York'ta villa havaya uçurdu Elon Musk'un bir tweeti ile.


    Bu mu çok güvenli sistem ? Ayrıca şu kontrol edilemeyen para sevdası nedir ? Takip edilemiyor muş... Yani ? Terörist misin ? Uyuşturucu mu satacaksın ? Kaçakçı mısın ? Takip edilemiyor, evet evet, o yüzden yüzlerce borsa milletin parasını cukkalayıp kayıplara karıştı. Şimdi cüzdan tanımını yapan cripto profesörler gelir.


    Benim cebimdeki, bankamdaki, 400 ila 800 yıldır regülasyona uğramış, kanunları oturtulmuş bir sistemin içerisindeki gerçek varlığımın bire bir karşılığını veremediği sürece hiç bir anlamı yok bu sistemin.


    Şimdi gelir 14 yaşındaki youtuberların seslendirdiği belgesellerden etkilenip "senin bankanda paran yok aslında, tüm dünya aynı anda parasını çekmeye çalışsa sistem çökey taaammmıı" diyecek 194 iq'lu arkadaşlar.


    Öyle bir şey olacak da, hadi oldu diyelim, o tarz bir durumun karşısında kala kala Blockchain sistemi kalacak. Sonra kundaracı Alattin ağabey dünyaya hükmedecek. Ekran kartımı bu kekolara sattım, yine bahsini ettiğim gibi arkadaşımla bu tiplerle içli dışlı olduk; alayı Bağcılar çocuğu. Hepsi ipsiz sapsız, yada alt tabaka tekinsiz tipler. Eli yüzü daha düzgün uyuşturucu satıcısı bulabilme şansınız oldukça var.


    Bir tane doktor görmedim şu sistemin içinde... Hepsi emlakçı, Caprice otel güruhu. Al-sat ... Siz olmasanız bu dünya döner mi be, sizin sayenizde hastalıklar çare buluyor, sizin sayenizde tarih yazılıyor, sizin sayenizde gök taşları keşfediliyor, balinaların nesli tükenmekten kurtuluyor. Al-sat... Al-sat...





  • 15k duşerse 500k lik alicam
  • asderty A kullanıcısına yanıt

    Arkadaşım, ben internet cafeciyim. Elektrik tedariki dışarıdan evet, benim kazançta dışarıdan. Aylık 40 bin TL miningden kazanıp 8bin elektriğe vermişim.


    Kazandığım parayı, manav, kasap, fırın vb sektörlerde harcamışım. Ki, benim kazandığımın 10 katını kazanan arkadaşlarım var emin olun. İşin içinde olduğum için konuşuyorum. Oysaki siz, dışarıdan görüp mantık yürütüyordunuz.


    Ekran kartı fiyatını Türkiye yükseltmedi. Madem böyle bir pasta var bende istifade edeyim dedi. Sanki donanım fiyatlarının bu hale gelmesinde Türkiye suçlu gibi, batsınlar, bitsinler vb söylemler çok komik. Kendileri de zamanında yapsa idi, böyle konuşmazlardı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stones S kullanıcısına yanıt
    Benim söylediğimi anlamıyorsun, hatta kendi yazdığını bile anlamıyorsun. Bitcoini mantıklı bulan birisi için de bu bana normal geliyor, kusura bakma.

    Yukarda bahsettiğim ekran kartı, bilgisayar fiyatı, bazı sektörlerdeki üretim sıkıntısı gibi olumsuzluklar hariç, ülkenin büyük çoğunluğuna giren çıkan bişey yok. Misal 1 milyon kişi kripto işindeyseniz, para sizin aranızda dönüp duruyor. Ekonomiye can verme diye bahsettiğin şey de siz 1 milyon kişi arasında can verme ve alma hikayesi. Sen alinin parasını alıp harcamışsın. Sen harcamasan zaten ali harcayacaktı. Sen de veliye kaybedersen örneğin, senin kaybettiğin kadar veli harcayacak. Yani senin harcadığın kadar ali harcayamayacak, velinin harcadığı miktar kadar da sen harcayamayacaksın.

    Yani ülkeye millete kazandırılan bişey yok. Bitcoin işi zaten kumardır. Kazanılıp kaybedilen para da kumarda kazanılıp kaybedilen para gibi. Olayın dışında olan kişiler ne kazanır ne kaybeder. Ama kumardan farkı, diğer kişilerin elektrik, bilgisayar gibi masrafları sizin yüzünüzden biraz arttı, tek sonuç bu. Anlayabildin mi?

    Bu arada sizin tayfanın herkesin sizi kıskandığını zannetmesi de ilginç. Eziklik tarzı bişey gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Antikaruh kullanıcısına yanıt

    güzel sallamışsınız, kendimden örnek vereyim

    cebimde 0 TL ile bu işe girdim, 1 yılda 60k kazandım.


    arkadaşım 2.5 yıl önce 100k yatırıp toplasan 44k kazanmıştır yazarak neyi amaçladın merak ettim

     minig düşmanı bir adama bile desen 2,5 yıldır mining yapıyorum daha sermayemin yarısını bile çıkartamadım, minig i kötülemek için bile sana inanmaz , bir yeri ile güler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orta ve üst seviye kartları madenciler alıyor ondan pahalı. Peki madencilik yapılmayan giriş seviyesi kartlar niye pahalı? Üreticilere değil de madencilere suç atanlar cevap verirse öğrenmek isterim.

  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt

    Okuduğunu anlamayı öğren ! Sermayesini çıkardı, "ekran kartları ona kaldı" dedim zaten. Birde üzerine 44k koymuş ! Sonuç itibari ile 100k harcadı ise 144k kazanmış. 44k'yı, 2.5 yılda kazanamayan (hele ki sermayende varsa) için o kelamları söylemişim sayın bağcılar eliti. Ekran kartı var alacan ?

  • panik yok arkadaşlar!


    2 seneye şu manşetleri görür gibiyim :


    "Bitcoin son 13 yılın zirvesine çıktı"

  • asderty A kullanıcısına yanıt

    Bana diyene bak, zikri yok fikri var. Türkiye'de milyonlarca bu işi yapan sadece parasını alır, vadeli vs bulaşmaz. Vadeli de, spotta çok kazanan ünlü isimler var. Kripto dünyasında kazananlar listesinde kaçıncı sıradayız bi ona bak öyle konuş.


    Ben mining diyorum bu vadeli diyor. Oradaki batanları biz amorti ediyormuşuz filan. Yaw he he..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 7 Temmuz 2022; 4:19:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stones S kullanıcısına yanıt
    Yazdığın saçmalıkların ekonomiye can vermekle alakası yok.

    Söylediğim gibi, hangi konudan bahsettiğimizi bile anlayamıyorsun. Yine dediğim gibi, sizin kriptocu tayfa için beklenen bişey:)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • denn.zent D kullanıcısına yanıt
    Orta ve üst seviye kartlar kalmayınca alt seviye kartlara talep artar. Talebi artan şeyin de fiyatı artar.

    Üreticilerin "suçu" fiyatın artması değil, talep artınca fiyat artması ekonomi gereğidir, suçlanamaz. Onların fırsatçılık yaptığı nokta üretim adedinin yeterince artmaması.

    Dediğim gibi, kripto işine giren ve savunan kesim o kadar bilgisiz bir güruh ki, bilmiyorlar da, anlatınca anlayamıyorlar da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 7 Temmuz 2022; 9:12:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt

    Yaw he, sözde Prof tamam he. Bunu kimseye söyleme başka gülerler sana 😃


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt

    Forumda hatta diğer forumlarda kaç kişi almış? Mesela bende ekran kartı var da hadi bozuldu diyelim, 13 yıllık HD 5570 yedekte var, ben niye giriş seviyesi ekran kartı alayım? Milleti boş ver sen giriş seviyesi ekran kartı aldın mı? Yoksa elindeki 5-6 yıllık orta veya üst seviye ekran kartıyla bekliyor musun? Sıfırdan bilgisayar toplasan giriş seviyesi ekran kartı mı alırsın yoksa apulu sistem mi kurarsın?

    Talep illa ki arttı ama bu salgın döneminde mesela kolonyaya da talep arttı. Fiyatlar uçtu. Alt tarafı kolonya, malzeme karıştırıp yapıyorsun. Devresi bilmem neyi yok ki üretim hattının belli bir üretim kapasite var diyelim. Kolonya fiyatının artmasını artan talebe mi yoksa firmaların fırsatçılığına mı bağlamak doğru olur? Hemen maske fiyatını hatırla.

  • denn.zent D kullanıcısına yanıt
    Senin yaşın kaç bilmiyorum. Forumda kaç kişi aldı falan diyerek sanki oyun bilgisayarı hariç ekran kartı alınamaz tarzı bir yaklaşımın var gibi. Yaşın da biraz genç olmalı. Bu yüzden burdaki genel kalabalık gibi bakış açının sınırlı olduğunu rahmin ediyorum.

    Benim yaşım 45. Benim çevrem kendinden ziyade çocuklarına bilgisayar bakan, kendine ise genelde ofis bilgisayarı bakan kitle. Ben bizzat deneyimlerimi yazıyorum. Ben dahil birçok arkadaşım, akrabam da bilgisayar aldı son yıllarda.

    Ekran kartı mantığından biraz anlarım, şimdi olmasa bile 15 yıl önce ararştırırdım. Ekran kartımdediğin şey toplamda 3 adet, alt orta ve üst olarak üretilmez. Şu anda aktif olarak alabileceğin 50den fazla model vardır sanırım. Ki bu sayıya anakartlara çakılı dahili modeller hariç.

    Şimdi sen orta üst seviyedeki 25 modeli piyasada bırakmazsan, laptop ve masaüstülerde kullanılabilecek diğer 25 modele otomatikman zam gelir. Senin çevren 3060 yoksa ben almam diyebilir ama benim çevrem öyle değil. Gider fiyatlara ve performanslarına bakar, birbiriyle kıyaslar ve birisini alır.

    Büyüyünce anlatacaksın. Ev veya iş farketmez, ihtiyaç olduğunda alman gerekir. Performans şartsa biraz daha fazla para verirsin, şart değilse aynı paraya 1-2 alt modelini alır geçersin.

    Size ilginç geliyor olabilir ama bu yaşta bilgisayar veya telefon hatta araba alırken bile bu yazdığım mesajın süresinden daha az araştırma yapanlar var. Ben de o kadar olmasam bile, geçen gün oğluma aldığım laptop için arkadaşıma danışıp toplam yaklaşık 10 dakika, son arabamı alma aşamasında da yaklaşık o kadar süre harcadım diyebilirim.

    Hayat 15-25 yaşındaki insanların etrafında dönmüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.