Şimdi Ara

Bitcoin Sahipleri Vergi Ödeyebilir!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Maliye, SPK ve Merkez Bankası Bitcoin benzeri kripto paranın ismini koymaya çalışıyor. Üç olasılık var. Kripto para ‘emtia’ olarak adlandırılırsa buradan kazanç elde edenler gelir vergisine tabi olacak.
    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/bitcoin-sahipleri-vergi-odeyebilir-2129657/



  • bırak bu tasarruf ayaklarını

    adamlar 50milyon € rüşvet almış heeeey çok ta umurlarındaydı millet :D


    bu da tasarruf olsun diye wifinin fişini çekiyormuş senin tasarrufunla ülke kurtulacaktı demi..ya da birkaç milyon insanın tasarufu ile...kaldı ki elektrik üretmek çok basit..devlet milleti düşünseydi avrupanın güneşlenme süresi en yüksek olan ülkesi türkiye hani nerde güneş panelleri ? nerde rüzgar türbinleri ? ...ben madencilik yapsam kerizmiyim 2-3 milyar elektrik parası vereceğim..giderim jeneratör sistemi alırım

    ayrıca sanane adamın ne kadar elektrik harcadığından ? parasıyla değil mi

    sana göre gereksiz ama yapan adama göre iş ve ondan para kazanıyor...sen de bunu kıskandığın için oh olsun diyorsun

    böyle hasetlenip fesatlanacağınıza teknolojiye ayak uydurun yoksa millet aya siz yaya

    ne kadar küçük düşünüyorsunuz ya bak hala gülüyorum wifinin fişini çekip tasarruf falan

    trafo çekmiyormuş herkes elektriğe dayanıyormuşş...bak bak..ya kardeşim böyle basit tezlerin arasına gizleyemezsin kıskançlığını..gün gibi gözüküyor işte...devlet millet ayakları yapma..

    trafo çekmiyorsa devlet o zaman oraya güçlü trafo koyar biter...limonatadan ÖTV alan devletin gücü yokmu trafo koymaya :D

    şu toplum faydası ayaklarını kıskançlığından hasetlendiğinden yaptığın o kadar belli ki ..şurda yaptığın hasetliğin örnek vereyim insan gibi yaşayan alım gücü yüksek huzur ve refah seviyesi yüksek (burda şahine verdiğin para ile almanya da 4x4 alırsın) almanya da yaşayıp aman gelmeyin 1000€ kira veriyoruz diye yalan söyleyen almanya yı Türkler gelmesin diye kötüleyen gurbetçi tayfasından bi farkın yok

    bu arada eskişehirdeki termik santrale tabiki karşıyım..çünkü Bilim karşı çıkmamız gerektiğini söylüyor..kafası çalışan beyni olan anlar...kömür aşırı derecede kalitesiz ve bu yüzden kül oranı fazla..ayrıca 1. derece sit tarım arazisine kuruluyor...en verimli tarım topraklarına..ayrıca çıkardığı küller 100km alana kadar etki ediyor ki şehir merkezine uzaklığı 32 km..akciğer kanserinin 1. nedeni ...

    al bu da bilgilendirme yazısıhttp://www.sozcu.com.tr/2017/yazarlar/yilmaz-ozdil/turkiyenin-tum-akli-basinda-insanlarini-bu-mucadeleye-destek-olmaya-cagiriyorum-2127961/?utm_source=yazarlar&utm_campaign=diger_yazilar&utm_medium=diger

    şimdi toplum faydasını düşünen tasarrufçu kardeş toplumun sağlığı geleceği tehdit altında nolacak ?

    yaz da görelim ne kadar toplumcusun gerçekten toplumun faydasını mı düşünüyorsun yoksa kıskançlığını toplum faydası ayaklarına gizlemeye mi çalışıyorsun
  • Kullanmları haram günah ama vergi kazanmamız günah değil.
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Deistim o yüzden günahı sevabı beni ilgilendirmez,

    Akp'li değilim o yüzden neyi neden yaptıkları beni ilgilendirmez. (Yani günah olduğu için veya vergi politikası yüzünden vs.)

    Ama seçilmiş Hükumet ve devlet kavramlarını ayırt edecek birisiyim.

    Mining yada trade yapan çok arkadaşım var. Özellikle Mining'te bir Auto cad Net cad gibi programların, kullanıcılarına hitap eden tarzda makineler kullanıyorlar ve İddia ediyorum bu ülkede masa üstü bilgisayar ve parçalarının fiyatları SADECE döviz kuru yüzünden değil bu kolay yoldan zengin olma hevesi güden şark kurnazlarının talebi yüzünden arttı.

    Ayrıca, Bu aletlerin harcadığı elektrik inanılmaz. Elektrik kullanan düşünsün denilebilir, parayı veren enerjiyi istediği gibi kullansın da denilebilir. Ama Burada aslolan konu enerjidir ve bu enerji luzumsuz yere harcanıyor. Bir adam kendine maddi çıkar elde edecek diye, kendisinin bile ne olduğunu bilmediği bir işlem yaptırıyor makineye ve deli gibi enerji harcıyor. Tabi bu noktada enerji maliyetini de düşürmek için kaçağa yöneliyor, üç kağıt yapıyor. Adamın, çalıştığı iş yerine kurduğuna şahidim bu makinayı elektriği bedavaya getiriyor diye.

    Son olarak ta Hep söyledik, Bitcoin bir para birimi olamaz, bunu böyle değerlendirmeyin, Para birimi sayılması için 4 temel özelliği barındırması gerekir dedik. 1) Alışveriş vasıtası / 2) Ölçü birimi / 3) Tasarruf aleti / 4) Ertelenmiş, yani vadeli ödeme akçesi olması gerekir. Bu şey para değildir. Saadet zinciri benzeri sanal yatırım aracıdır dedik.

    O yüzden bu mevcut hükumet eğer buna vergi getirirse muhtemelen paraya ihtiyacı olduğu için, normalde yasaklaması gereken şeyde oda yolunu bulmak için bu durumdan nemalanmak için vergi getiriyor olabilir.

    Ama asıl olan, bizim ülkemizde zamanında sigara jelatini para yapıyor diye çıkan balon haberde, çöplere saldırıp, yani çalışıp kazanmak varken, kolay yoldan zengin olma hevesinde olanlar ve bu hevesi uğruna toplumun genelinin kullandığı kaynakları pervarsızca harcamasından ötürü, bu vergi yüzünden, bu durumdan mahrum kalacaksa.

    Oh olsun ne diyeyim.




  • Iyi de kazanc nasil elde edilecek? Bir bitcoini olan yarin yine bir bitcoine sahip olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 13 Aralık 2017; 10:0:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye oh olsumuş? Sana zararı mı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    2 yolu olabilir;

    1) Borsaya alır yada borsasını kurar, veya bankalara havale edebilir durumu.

    2) (Bu yol biraz fantezi) Enerji bakanlığı ile koordineli çalışır, konut, hane, iş yeri, vs. gibi yerlerde 6 aylık periyotta optimumdan yüksek, aşırı elektrik kullanımı yapan yerleri tespit eder, bitcoin mining şüphesi ile evde arama yapma suretiyle tespit eder. Ayrıca devlet hackerlar üzerinden trade sisteminde de Türk kullanıcıları tespit eder, onlar üzerinden işlem yapar.

    Ama dediğim gibi amaç burada vergi almak değil, engellenmesi olmalı.

    Ben kış ortasında klimanın kumandasına, sobanın butonuna basarken 2 kere düşünürken, ve bu düşüncem ödeyeceğim fatura ile ilgili değilken!!!

    adam pervasızca 4 makineyi birden çalıştırıyorsa

    Bu adam toplumu umursamayan bencil bir adamdır.
  • 2023: Dolar sahipleri vergi ödeyebilir.
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Elektrik kullaniyorsa kullandigi elektrigin vergisini oduyor zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    Var;

    Ben kış ortasında klimayı çalıştırmadan önce, mevsim kış, bütün herkes elektriğe dayanıyor, trafo çekmiyor, elektrik kesintisi olacak diye düşünürken.

    Elektrik kullanımı artacağı için, elektriğin döviz üzerinden alındığı ve yüksek kur üzerinden geldiğini bilerek, bu yüksek tüketimin fiyatları daha da etkileyeceğini düşünürken.

    Elektrik gibi temel ihtiyacı, dengeli ve tasarruflu kullanmak, lüzumsuz yere kullanmamak için, buzdolabı dışında evde 24 saat prize takılı bir şey bırakmazken, TV yi fişini çekerek, wi-fi'yi kullanmadığım zaman fişinni çekerek vs. gibi kullanırken.

    Kısacası, elektrik gibi toplumun tüm kesimlerine ihtiyaç duyduğu temel enerjiyi, toplumda ki diğer insanları da düşünerek ihtiyacım kadar kullanıyorken,

    Elin Şark kurnazı, kolay yoldan köşeyi döneceğim diye 2 hanenin kullanacağı elektriği tek başına, kendi maddi çıkarı için kullanıyorsa

    SADECE BANA DEĞİL SANA DA ZARARI VAR!!!




  • Birsey azcik gundemde olsa hemen vergi koyuyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    elektrik gibi bir kaynağı, toplumda atıyorum 2 hanenin kullandığı miktarı tek başına kullanıyor.

    Elektrik öz kaynaklarıyla alınan bir şey değil, dövizle, kullanım kotası arttıkça ithalat artar, döviz yüksek, elektrik pahalanır.

    Yani topluma olan etkisini nasıl ödeyecek?

    2) elektriği kullandı vergiyi verdi, elektriği bir araç olarak kullanarak, elde ettiği gelir üzerinden nasıl vergilendirilecek?

    Burada zaten karşı olunan durum, kullandığı enerji kaynağı değil.

    Şahsi kazanç elde etmesi, ve bunu yaparken toplum bilincine hareket etmemesi.
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    O zaman elektrikten vergi alinmayacak



    Ha ben elektrikten vergi aliyorum dersen nasil kullandigina karisamazsin. Ister bitcoin icin kullanir, ister camasir makinesine takar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    bizim toplumumuz bir şeyin bokunu çıkarmasa, gündeme oturmaz ve bu şekilde devlet yaptırımına tabi tutulmazdı.

    Mesela;

    Eskiden yurt dışı alışveriş sitelerinden, ülkeye ithal edilmeyen, bulunmayan ürünler için sipariş veriyorduk. Sonra işin b.kunu çıkardı bu halk. Devlet 30 $ kotası getirdi.

    Yurt dışına tatile giderken sana belli bir kotada içki, parfüm getirme kotası getirdi, özellikle Ege kıyılarında, feribotla Yunan adalarına gidişlerde işin suyu çıktı, devlet kotaları düşürdü.

    yazı uzamasın diye örnekleri çoğaltmıyorum.

    Kısacası bu kadar aşırıya kaçılacağına, aç gözlü olacağına, ihtiyacın olan kadar ve gerçekten burada olmayan, yada nadir bulunan bir ürün üzerinden yapsan bu alışverişi, devlet kalkıp bu şekilde kota düşürmeye gidermiy di?

    Eğer gitseydi o zaman itiraz hakkımız olabilirdi.

    Hayatında bilgisayar kullanmamış adam, eş dostun teşvikiyle araba parasına mining için bilgisayar alıyor? Sence burada sen olsan ne yaparsın?




  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Kullanamaz, kullanmamalı, devlet burada otoritesini koymalı

    Neden mi?

    Ben kış ortasında klimayı çalıştırmadan önce, mevsim kış, bütün herkes elektriğe dayanıyor, trafo çekmiyor, elektrik kesintisi olacak diye düşünürken.

    Elektrik kullanımı artacağı için, elektriğin döviz üzerinden alındığı ve yüksek kur üzerinden geldiğini bilerek, bu yüksek tüketimin fiyatları daha da etkileyeceğini düşünürken.

    Elektrik gibi temel ihtiyacı, dengeli ve tasarruflu kullanmak, lüzumsuz yere kullanmamak için, buzdolabı dışında evde 24 saat prize takılı bir şey bırakmazken, TV yi fişini çekerek, wi-fi'yi kullanmadığım zaman fişinni çekerek vs. gibi kullanırken.

    Kısacası, elektrik gibi toplumun tüm kesimlerine ihtiyaç duyduğu temel enerjiyi, toplumda ki diğer insanları da düşünerek ihtiyacım kadar kullanıyorken, ve ben, hiç bir baskı altında olmadan toplum bilinci ile yaşıyorken

    Elin Şark kurnazı, kolay yoldan köşeyi döneceğim diye 2 hanenin kullanacağı elektriği tek başına, kendi maddi çıkarı için kullanıyorsa, buna bir durum sağlanmalı.




  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Sen de kullan.





    Trafo diyorsan o kafar vergi almalarini biliyorlar, cozum uretsinler.



    Ayrica elektrik satin almiyoruz. Elektrigi aldigimiz kaynaklar uzerinden uretiyoruz. Ozellikle dogalgaz gibi kaynaklar kisa vadede fiyat degistirmez. Bunlarinn anlasmalari uzun donemlik yapildigindan fiyatlari stabildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 13 Aralık 2017; 10:34:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz parayı dolara yatırınca vergi ödüyor muyuz da buna ödeyeceğiz? Böyle birşey yaparsak bunu yapan dünyada tek ülke oluruz muhtemelen. Onun yerine türk kripto para birimi tasarlayalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergi alırlarsa Bitcoin ülkemizde yasal hale gelir.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Kardeş, ben kullanayım, sen kullan, o kullansın.

    herkes kullanacağı kadar kullansın. ben kimse elektrik kullanmasın demiyorum ki.

    ama sanki ülkede bir tek sen yaşıyormuşsun gibi, bir kaynağı fütursuzca, ileriyi düşünmeden, bencilce kullanmak?

    Bu bencilliğin, ülkenin tüm kesimine ekonomik yansıması olumsuz olacakken, bu benciliiğin sebebinin senin ekonomik çıkarların olması?

    Bu mudur toplum bilinci? Bu mudur vatanperverlik? Yeri gelince İsrail'e savaşalım demesi, vatan millet, sakarya çekmesini bilirler ama.

    Adam Eskişehir'de Karadeniz'de Foça'da termik santrale hayır diyor, imza veriyor, miting yapıyor.

    Evde 4 makine ile ethereum kazıyor.

    Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Onun tüketimine yetiişemediği için yapılıyor o termik santral, dangalak bu açıdan düşünemiyor.

    Bu arada Türkiye Cumhuriyeti, Yunanistan, Bulgaristan ve Azerbaycan'dan elektrik alıyor kardeşim.




  • iamburak kullanıcısına yanıt
    isminin e-mecidiye olması muhtemel para birimi olur :)
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Termik Santraller elbette yapilacak. Ama dag tas, verimsiz toprak varken sen gidip sehrin dibine, ormanin gobegin, verimli arazinin ustune santral kurmaya calisiyorsan elbette istemezler. Hafif tabirle bu aptalliktir.





    Senin gibi dusunursek elektrigi yasaklamak gerek. O zaman herkes kurtulur.



    Elektrigini kullanip vergisini odeyenler yerine doguda elektrik hirsizligi yapanlara, bunlari kollayanlara yonelmeni tavsiye ederim.



    Yine soyluyorum. Adam isterse klimasini acar, isterse coin kasar. Elektrik onun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.