Binance'in eşler arası platformu, yerel para biriminizi kullanarak Bitcoin ve diğer kripto paraları komisyon ödemeden satın almanıza imkan tanır. Binance P2P'de alım satımlarınız için istediğiniz karşı tarafı ve ödeme yöntemini seçme özgürlüğüne sahip olursunuz; ayrıca kripto varlıklar da işlem tamamlanana kadar Binance'e emanet edilir. Tüm yatırımlarda olduğu gibi, kripto para alırken ve satarken de riskler mevcuttur. Bu makalede, kendinizi dolandırıcılıklardan nasıl koruyabileceğinizle ilgili ipuçları paylaşacağız. Kripto para alıp satmaya başlamadan önce yerel kripto para topluluğunuza katılarak ve Binance üzerindeki yerel satıcıları tanıyarak bu çevreye daha aşina olmanızı öneririz. Telegram'daki Binance gruplarımızda topluluğa sorular sorabilir, kripto alım satımı hakkında bilgi edinebilir ve Binance'ten en güncel ve gerçek haberlere ulaşabilirsiniz. Buna ek olarak, Binance Destek sayfamızda Binance üzerinde işlem yapmanın adımları hakkında bilgi edinebilir, Müşteri Hizmetleri ekibimizden destek alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken yaygın dolandırıcılıklar Kripto para dünyasına yeniyseniz, bazı kötü niyetli kullanıcılar diğer yatırım türlerinde yaptıklarına benzer şekilde sizden faydalanmaya çalışabilir. En yaygın dolandırıcılık türlerinden bazıları şunlardır: Kimlik sahtekarlığı Üçgenleme sahtekarlığı olarak da bilinen bu dolandırıcılık alım satım yaptığınız karşı tarafın işlemler için bir üçüncü tarafın ödeme hesabını kullanmasıdır. Bu kişiler siz kriptoları serbest bırakmadan önce bir başkasının hesabı üzerinden ödeme yapar. Bazıları da size sohbet mesajları üzerinden yeni ödeme hesabı bilgileri gönderebilir ve parayı bu hesaba transfer etmenizi isteyebilir. Parayı transfer etmenizin ardından parayı almadıklarını iddia edecek ve kriptoları size göndermeyeceklerdir. Bu durumdan kaçınmanın en iyi yolu kullanıcının kimliğini doğrulamaktır. İşleme başlamadan önce ödeme hesabı bilgilerinin kişinin kimliğiyle örtüştüğünden emin olun. Ödeme hesabı alıcının ya da satıcının adına değilse parayı transfer ETMEYİN ya da kriptoları serbest BIRAKMAYIN. Tersine çevrilebilir ödeme Bir diğer yaygın dolandırıcılık da tersine çevrilebilir ödemedir. Bu gibi durumlarda, kriptoları serbest bırakmanız için alıcı önce parayı banka hesabınıza transfer eder. Alıcı 72 saat içinde bankayı arar ve bu satın alma işlemini yapmadığını söyler, böylece banka ödemeyi iptal eder ve kriptolarınızı kaybetmiş olursunuz. Kendinizi tersine çevrilebilir ödemelerden korumanızın kolay bir yolu kriptoları serbest bırakmadan önce satın alma işleminin bir kanıtı olarak alıcıdan transfer kaydının bir fotoğrafını göndermesini istemektir. Böylece kullanıcı ödemeyi yapmadığını iddia edemez. Binance P2P varlıklarınızı dolandırıcılıktan korumak için neler yapıyor? Kimlik Doğrulama Binance P2P'de alım satım yapmaya başlamadan önce KYC (Müşterini Tanı) olarak da bilinen kimlik doğrulamasından geçmeniz gerekir. KYC, kullanıcıların gerçek kimlikleriyle işlem yaptığını garanti altına alır ve Binance inceleme yapma hakkını saklı tutar. Emanet Hizmeti Binance, tüm P2P işlemlerinde kullanıcıların kripto varlıklarını güvence altına almak için kripto emanet hizmeti sunar. Bir ilan yayınlandığında ilanda belirtilen kripto miktarı satıcının itibari para cüzdanından otomatik olarak rezerve edilir. Bu da satıcı paranızı alarak kaçarsa ve kriptolarınızı serbest bırakmaz ya da zamanında serbest bırakmayı unutursa müşteri hizmetlerimizin satıcının cüzdanındaki rezerve edilmiş fonları sizin cüzdanınıza geçirebileceği anlamına gelir. Müşteri Hizmetleri Bir P2P işlemine yönelik sorun yaşadığınızda ve karşı tarafla anlaşmaya varamadığınızda müşteri hizmetleri ekibimizden yardım isteyebilirsiniz. Müşteri hizmetleri ekibimiz anlaşmazlıkları incelemek ve çözmek için kullanıcılarla e-posta üzerinden iletişime geçecektir. Şüpheli kullanıcıları bildirmek ve diğer kullanıcıları korumak için itiraz başvurusu da yapabilirsiniz. Alım satım yaptığınız karşı tarafın sizi dolandırmaya çalıştığına inanıyorsanız bir itiraz başvurusu yapın ve kanıtlarınızı paylaşın. Ekibimiz bu anlaşmazlığı çözüme ulaştıracaktır. Bir kullanıcı sizi Binance P2P platformu dışında alım satım yapmaya ikna etmeye çalışırsa bu öneriyi dikkate almayın ve bir itiraz başvurusunda bulunun. Platform dışında alım satım yaparsanız, sizi koruyamayız. |
Bildirim