Şimdi Ara

Bitcoin’in (BTC) Hash oranı son iki yılın en düşük seviyesinde (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARKKO70

    Tam tersi zorluk azken %90a yakın btc kazdı zaten.Kazılmayan çok az btc kaldı.Maden gibi düşünürsen ,dip maden olduğu için kazılması çok zor ve karlı değil.

    Ayrıca merkeziyetsiz diye uydurulmuş bi şey az okuyun.Merkeziyetsiz bir şeyin zoruluğu kim ayarlıyor.Yarılama ömrünü kim tasarlıyor.Güvenlik önlemini kim alıyor?Btc ,etherum bnb hepsi merkezi olan paralar.


    Daha iyi anlaman için linux merkezi olmayan microsoft ve apple merkezi olan.


    Merkezi yok diyen kişiyle çok pis kavga ederim.

    Madencilik yapmış biriyim ben. "Merkeziyetsiz bir şeyin zoruluğu kim ayarlıyor." demişsiniz. Zorluğunu ve yarılama ömrünü Bitcoin yazılımı kendi ayarlıyor. Hashrate son zamanlarda neredeyse %50 düştü. Blok süresini sabit tutmak adına yazılım otomatikman bu cuma günü zorluğunu düşürecek kendi kendine. Buradan takip edebilirsin: https://www.blockchain.com/charts/hash-rate


    Madenci havuzlarının çoğu Çin'deydi ancak madencilerin batıya taşınmasıyla beraber bu dominasyon azalıyor; yani DAHA DA MERKEZİYETSİZ hale geliyor. Kaynak: https://www.blockchain.com/charts/pools


    BNB merkezi fakat BTC ve ETH için merkezi demek yanlış olur. Ayrıca Linux örneği vermişsin; BTC ve ETH Linux gibi açık kaynak yazılımlardır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halilowich -- 29 Haziran 2021; 16:57:53 >




  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Kodu yazan ilk kisi icin yine sizi Google'a yonlendireyim, cok kritik degil. Su an icin bu projeyi yapan gonul esasli calisan bir ekip var ama bu ekibin kim oldugu cok da onemli degil. Acik kaynak kodlu oldugu icin siz de bakabilir hatta tavsiye verebilirsiniz veya bir parcasi olabilirsiniz: https://github.com/bitcoin/bitcoin

    https://bitcoin.org/en/development#dev-communities


    Merkeziyetsiz olmasi keza algoritmayi kimin yazdigi ile de alakali degil. Merkezi sistem = kayitlarin belirli bir yerde tutulup ve onaylandigi yapilar. Merkeziyetsizler ise su anki dagitik yapisi ile herkesin kaydi tutabildigi ve onaylayabildigi sistemler. Bu teknolojisinin gucu de yine buradan geliyor, yazan kisilerin kim oldugundan degil. Yekili biri degil de arastiran biri deseniz daha dogru.





  • Algoritmanin degisimine konu nerden ve neden geldi? Yorumu yazan ilk arkadas centralised vs decentralised sistemler ne demektir diye arastirmadan yorum yapmis, duzelttim. DEFI kavramina niye deginmek istediniz onu da anlamadim ama istediginizi yazabilirsiniz tabi.

  • Batsın da bir an önce şu donanım piyasası bir kendine gelsin. Komşusundan kuaföründen marketinden duyan kripto para alıp kendini ekonomist zannediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halilowich kullanıcısına yanıt

    Usendigimden yazmadigim seyleri guzel guzel yazmissiniz, tesekkurler. Forum ahalisi centralised vs decentralised veya acik-kapali kaynak kodlarini epey karistiriyor.

  • DARKKO70 D kullanıcısına yanıt

    Halilowich coguna yanit vermis, bahsetmedigi tek konu olan bnb'de ise merkezi diyebilirsiniz, gorece onda haklisiniz. Teknoloji altyapisi decentralised olmaya izin verse de binance'in tercih ettigi belirli bir kitle tarafindan islemlerin onaylanmasi, mint dedigimiz paranin basilmasi ve sahipligi konusunda cogunlugun binance'de bulunmasi centralised olmasina neden oluyor. Btc ve eth icin bu durum pek gecerli degil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: NePhThYs

    Usendigimden yazmadigim seyleri guzel guzel yazmissiniz, tesekkurler. Forum ahalisi centralised vs decentralised veya acik-kapali kaynak kodlarini epey karistiriyor.

    Olabildiğince basit anlatmaya çalıştım. Çoğu insan yüzeysel bilgiler veya ön yargılarla yorum yapıyor. Bilgi paylaştıkça çoğalır; amme hizmeti yapıyoruz farkında değiller  

  • Çin eth farmlara falan da el atsa da iki nefes alsak (güya el attı da, devler patladı sanırım, orta boylar yerinde). Bir aya paramı çıkarsam bana yeter. şu anki gelirle, temmuzda gelirlerin daha da düşeceğini varsayarak iki ayda falan çıkarmış olacağım fazladan verdiğim parayı.

    Normalde 1500 TL'ye alabileceğim kartları 2700 liraya, 3500 liraya alabileceğim kartları 7500 liraya almak zorunda kaldım. Bu yüzden de miningci olduk mecburen. Normalde 1500tl edecek karttan 1200tl kazandığım an kendimi "başabaş noktasında" sayacağım ve o noktadan sonra isterse yıkılsın kripto.

    Ben bana giren kazığı çıkarmak için buna girdim zorunluluktan. Hoşnut da değilim. Bir kere girdiğim için de, kazandırmayacak hale gelene kadar kartlar boşken kazım yaparım. Normalde hiç böyle niyetlerim de yoktu.

    Paramı çıkardığım an, elektrik faturasını ödeyecek kadar satıp, kalanın üçte ikisini falan eth olarak biriktirmeye başlamayı düşünüyorum. Uzun vadede eth'de değer görüyorum ben.
    (YTD)
    (Bulaşmayın, boktan bir iş.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 29 Haziran 2021; 21:7:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Adamların umrunda bile değil :D Ama neden kapattılar merak ediyorum. Kendilerine bir yararı yok diye mi acaba. Yoksa düzgün yatırımla iyi ve uzun süreli kazanç sağladığı için mi?


    Neyse sonuçta bizi bağlamıyor. Büyük yatırımcılar artık çöllere sağa sola dağılırlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Bu madencilik zorluğu 25% oranında azaltılacak diyor. Kim azaltacak? Nasıl karar verildi? Neden zorluğu 25% azaltıyorlar da mesela 32% azaltmıyorlar? Demek ki bunu da regüle eden bir kurul var, üst divan var, merkez var.

    Hani merkeziyetsizdi?

    Sistem kendi içinde karar veriyor ona. Otomatik. Kimse değiştiremiyor onu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARKKO70

    Tam tersi zorluk azken %90a yakın btc kazdı zaten.Kazılmayan çok az btc kaldı.Maden gibi düşünürsen ,dip maden olduğu için kazılması çok zor ve karlı değil.

    Ayrıca merkeziyetsiz diye uydurulmuş bi şey az okuyun.Merkeziyetsiz bir şeyin zoruluğu kim ayarlıyor.Yarılama ömrünü kim tasarlıyor.Güvenlik önlemini kim alıyor?Btc ,etherum bnb hepsi merkezi olan paralar.


    Daha iyi anlaman için linux merkezi olmayan microsoft ve apple merkezi olan.


    Merkezi yok diyen kişiyle çok pis kavga ederim.

    Sen istediğin kadar kavga et. Hashrate, yarılanma, zorluk hepsi otomatik. Kimse ayarlamıyor.

  • Zorluk seviyesi bir kurala göre ayarlanıyor. Bu kurallara göre hesabı yapınca herkes aynı zorluk seviyesini hesaplayıp buna göre madencilik yapmaya devam ediyor. Bu kuralı ve Bitcoin’in diğer kurallarını benimseyen madenciler bunu kullanıyor. Eğer bazı madenciler faklı kurallar benimserse onlar faklı bir blockchainde devam eder çünkü onların yarattığı blokları sadece aynı kuralı benimseyenler kabul eder. Bu kurallarda değişik olması gerektiğini düşünüp faklı yol izleyenler oldu, mesela Bitcoin Cach. Bitcoin yazılımında güncellemeler oluyor, bunlar daha çok kuralları etkilemeyen yazılım iyileştirmeleri. Tartışmalı bir güncelleme önerisi olduğunda, çalışma şeklinde değişiklik olduğunda, toplulukta tartışılıyor ve yazılımı github üzerinde hazırlanıyor. Bu tip güncellemelerden önce madenciler buna uyup uymayacağını blockchain üzerinde sinyal veriyor bu sayede genel görüş belli oluyor. Burada kullanıcılar da önemli, madenciler güncelleme yapmak istese bile kullanıcılar buna uymayıp eski kurallara uyan Bitcoin’i kullanmak isterse yeni kurallarla üretilen Bitcoinlerin bir değeri olmaz, bunları almak isteyen az kişi olduğu için değeri düşük olur. Madenciler ürettiği Bitcoin’in piyasada değeri olmadığı için bunu yapmak istemez ayrıca kullanıcılar evinde eski yazılımla madencilik yapmaya da başlayabilir. Bitcoin Cash ile Bitcoin’in değerine bakın, ikisi de çok benzer ve ikisinde de 21 milyon üretim sınırı var ama Bitcoin Cash’in değeri çok daha düşük. Ne kadar uğraşsalar da kullanıcı desteğini sağlayamadılar.


    Bütün bu etkenlere bakınca bana merkeziyetsiz gibi görünüyor. Herkes kendi seçimine göre yol alıyor, daha ne olsun. Şu siteden nodların hangi Bitcoin versyonlarını kullandığına bakın: https://bitnodes.io/nodes// Buradan anlaşılabileceği gibi Bitcoin bir kurum ya da bir kaç kişi tarafından yönetilmiyor, kimse kendi çıkarına olmayan bir şeye zorla uymak zorunda değil. Ayrıca Bitcoin Foundation'ın güncellemelerde pek bir etkisi yok, lobi oluşturmak için kurulmuş bir vakıf daha çok. Bitcoin'i geliştirmeye odaklanmış kişi ve gruplar var ama bu Bitcoin'i merkezi yapmaz. Lightning networkün 4 farklı ekip tarafından ayrı ayrı geliştirilmesi de buna güzel bir örnek. Özetle ,mantıklı bir teklif gelirse yazılımı yazılıyor, kullanmak isteyen kullanıyor.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.