Şimdi Ara

Bitcoin fiyatında sert düşüş, Neymar servet kaybetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
3.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bitcoin fiyatında sert düşüş, Neymar servet kaybetti
    Yeni yıla inişli çıkışlı bir grafik ile başlayan kripto para dünyası, bütün umutlarını bağladığı FED faiz indiriminin ardından parasal genişleme ümidiyle yılın son aylarına odaklanmıştı. Ne var ki piyasa yapıcılar bu umutları kendi kasası lehine harcamaya devam ediyor. 

Bitcoin fiyatı çakıldı, Neymar battı

FED faiz indirimi beklentisiyle 124 bin dolar üzerine çıkarak rekor tazeleyen Bitcoin, o günden itibaren bir düşüş trendine girdi. Kurumsal ETF varlıklarına rekor miktarda giriş olmasına rağmen sadece FED haftasında geçici bir yükseliş gerçekleştirdi. Faiz kararının ardından ise trende geri döndü. 

Ayrıca Bkz.Aster kripto piyasasını kasıp kavuruyor, arkasında Binance mi var?

Bu hafta başından itibaren ise önemli düşüşler yaşandı. Bir tarafta NATO-Rusya gerilimi, diğer tarafta özellikle Binance eski kurucusu CZ’nin belirgin bir şekilde merkeziyetsiz kaldıraç pastasını gözüne kestirmesi ve Aster platformunu öne çıkarması, devasa bir likiditenin buraya akmasına sebep oldu. Bu da düşüşü derinleştirdi. 

Tepe noktasından yüzde 15 civarında bir düşüş yaşayan Bitcoin 109 bin dolar altını test etti. Ethereum ise 3900$ altına geriledi. 24 saatte vadeli pozlardan 1 milyar dolar tasfiye edildi. Günün en ilginç haberi ise trader olması ile bilinen ünlü futbolcu Neymar’ın Ethereum düşüşünde 36 milyon dolarının kaldıraç borsasında buharlaşması oldu. Neymar’ın düşüş trendinde yaklaşık 145 milyon dolarının likidite olduğu belirtiliyor. 

• O değil de donanımhaber sitesi attığım iktidar aleyhindeki mesajları çoğunlukla silmekte, dolayısıyla iktidarın değiştiği gün ilk işim fikir hürriyetine karşı bu iktidar yanlısı tutumunuz nedeniyle sizleri de tarihe not düşürtmek olacak, gerçi benim pek birşey yapmama da gerek yok, siz yorumları silmekle zaten tarihe oldukça iyi! bir iz/kanıt bırakıyorsunuz :)

Boeing uçak siparişi haberine yazdığım yorum silinir, teknoloji sitesi diye zenginin biri para kaybeder ama burada paylaşılır, neyse az kaldı, ya sabır!

29.09.2025 Editi: gecirdek(ersin ersinov) nickli kişi mesaj atmış, -cevap yazayım dedim ki, baktım- sonra da engellemiş, buradan bunların demokrasi anlayışlarını anlayabilirsiniz, ayrıca saman yemenin zararlarını da... anlaşılan fazla gelmiş ki bana saman yemeyi tavsiye etmiyor, tecrübeye saygı :) kendisi bende engelli değil, ki şimdiye kadar da kimseyi engellemedim. Sonra yazdığını silip kaçmasın diye...

• Düşüşün spot başlığı doğru ama resmin tamamı biraz daha karmaşık.

Bugün yaşanan sert geri çekilme, tarihin en büyük haftalık ve çeyreklik opsiyon kapanışının (~18B$ notional) etkisiyle adeta $110k max-pain noktasına çekilmiş bir tabloydu. Kapanış sonrası dealer pozisyonları çözülünce genelde yön yeniden açılıyor.

Bizim bugünkü bültende de yazdığımız gibi:

• $107.3k altı kırılmadığı sürece yapı bozulmuyor.
    • Kısa vadede $111.3k → $113.5k–$116k bandına doğru bir short squeeze ihtimali var.
    • Sentiment aşırı korku seviyesine düştü ki bu genelde dip sinyali üretir.

Yani Neymar gibi kaldıraçlı pozisyonlar patlasa da, yapısal talep güçlü kalmaya devam ediyor.

Detaylı seviyeler ve strateji özetini bugünkü Substack bültenimizde paylaştık. 📩

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur NET -- 26 Eylül 2025; 12:36:5 >

• neymar bitcoinden kazandığını kaybetmiştir. hem neden neymar için üzülelim bizene

• 2021'de 4400'den ETH almıştım, hala bekliyorum 5000 olsun da satayım kurtulayım :)

• Kaldıraç kumardır nokta

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt

Haklısın, o bölgeyi hâlâ birçok yatırımcı “çıkış noktası” olarak bekliyor. 🙂

Ama bizim bugünkü bültende de yazdığımız gibi ETH için kritik eşikler $3,700–$3,600 destek bandı ve $4,220 üzeri kapanış. Orası geri alındığında $5,000 hedefi tekrar masada olabilir. Orta-Uzun vadede hedef 6000 ama o yollar iniş çıkışlarla dolu :)

Doğru, kontrolsüz kaldıraç gerçekten kumar gibi çalışıyor.

Ama risk yönetimi, stop-loss ve düşük kaldıraç kullanıldığında daha çok profesyonel araç oluyor. Malum bunun SPK nezdinde lisansları bile var.

Neymar örneğinde gördüğümüz gibi 10–20x kaldıraç = kumar; 2–3x kaldıraç = risk artırıcı ama yönetilebilir strateji.

• Kaldırıp duruyorlar olan garibana oluyor. Dolar, euro, altın tamam. Diğerleri çok kaldırıyor korkuyorum acıtır diye.

22 dolar kalmıştı

Dün 10 dolarda patladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 26 Eylül 2025; 14:48:20 >
  • CoreXXX kullanıcısına yanıt

Katılıyorum

Birde dalga geçiyorlar milletle ‘yeni hafta, yeni manipüle edilecek grafikler’ diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 26 Eylül 2025; 15:24:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

En ufak acıma üzülme duymuyorum.

Acınacak çok şeyler var bunlara sıra gelmez enazından benim neznimde.

• Altına atsaydınız yine kardaydınız. Olur mu hiç bitcoine koyacaz 5-10 kat kazanacaz. Sizin sayenizde bu piyasalar dönüyor.

• O değil de donanımhaber sitesi attığım iktidar aleyhindeki mesajları çoğunlukla silmekte, dolayısıyla iktidarın değiştiği gün ilk işim fikir hürriyetine karşı bu iktidar yanlısı tutumunuz nedeniyle sizleri de tarihe not düşürtmek olacak, gerçi benim pek birşey yapmama da gerek yok, siz yorumları silmekle zaten tarihe oldukça iyi! bir iz/kanıt bırakıyorsunuz :)

Boeing uçak siparişi haberine yazdığım yorum silinir, teknoloji sitesi diye zenginin biri para kaybeder ama burada paylaşılır, neyse az kaldı, ya sabır!

29.09.2025 Editi: gecirdek(ersin ersinov) nickli kişi mesaj atmış, -cevap yazayım dedim ki, baktım- sonra da engellemiş, buradan bunların demokrasi anlayışlarını anlayabilirsiniz, ayrıca saman yemenin zararlarını da... anlaşılan fazla gelmiş ki bana saman yemeyi tavsiye etmiyor, tecrübeye saygı :) kendisi bende engelli değil, ki şimdiye kadar da kimseyi engellemedim. Sonra yazdığını silip kaçmasın diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 29 Eylül 2025; 0:14:49 >

• Ulan Güdük, beter ol eşoleşek!

• Onur NET kullanıcısına yanıt
    Nasıl yapsak Onur hocam?

• Zengine üzülen de ne bileyim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Soyut bir yüz aynada aksederken yüzüme kimsin demeye dilim varamadı...
  • Neymar niye haber niteliği anlamadım 😂

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.