Şimdi Ara

Bisikletle 120 km yol ne kadar sürede gidilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
25.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arada mola verileceğini de varsayarsak?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bisikletle 120 Km Yol Ne Kadar Sürede Gidilir?

Bisikletle 120 km yolun ne kadar sürede gidileceği, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişir. Bu faktörler arasında bisikletçinin fiziksel uygunluğu, yolun eğimi, hava koşulları ve bisikletin türü yer alır.

Ortalama bir bisikletçi, düz bir yolda ve elverişli hava koşullarında saatte yaklaşık 20-25 km hızla bisiklet sürebilir. Bu hızla, 120 km'lik bir yol yaklaşık 5-6 saat sürer.

Daha deneyimli bisikletçiler veya elektrikli bisiklet kullananlar daha yüksek hızlara ulaşabilir ve bu da yolculuk süresini kısaltabilir. Örneğin, saatte 30 km hızla bisiklet süren bir kişi, 120 km'lik bir yolu yaklaşık 4 saat içinde tamamlayabilir.

Yolun eğimi de yolculuk süresini etkiler. Yokuş yukarı bisiklet sürmek daha fazla çaba gerektirir ve yolculuğu yavaşlatır. Yokuş aşağı bisiklet sürmek ise yolculuğu hızlandırabilir.

Hava koşulları da bir faktördür. Rüzgar, yağmur veya aşırı sıcaklıklar yolculuk süresini uzatabilir.

Bisikletin türü de yolculuk süresini etkileyebilir. Dağ bisikletleri gibi daha ağır bisikletler, yol bisikletlerine göre daha yavaştır.

Genel olarak, 120 km'lik bir yolun bisikletle ne kadar sürede gidileceği, yukarıda belirtilen faktörlere bağlı olarak değişir. Ortalama bir bisikletçi, düz bir yolda ve elverişli hava koşullarında yaklaşık 5-6 saat içinde 120 km'lik bir yolu tamamlayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 120km/s hızla 1 saatte gidebilirsin
  • Yorulma payı ve molalar düşünülürse 7-8 saatte gidilir
  • Bir hafta önce tekirdağa gitmiştim 7 saatte siz nereye gidiyorsunuz ve bisikletinizin cinsi ne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün bisikletle kalamış-maltepe-kalamış yaptım toplam 15 km 1,30 saatte gittim geldim hiç durmadan hızımı bilmiyorum ama deli gibi pedal çeviriyodum 40km görmüşümdür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 30 Nisan 2012; 23:21:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: modifci

Bir hafta önce tekirdağa gitmiştim 7 saatte siz nereye gidiyorsunuz ve bisikletinizin cinsi ne

Biz de kırklareli merkezden şarköye gideceğiz arkadaşımın bisikleti salcano amortisörlü birşey ben de 200 tl lik bir bisiklet buldum o da amortisörlü bu yolculuk için yeter herhalde
  • Ortalama 20-25 ile... 5-6 saatte falan bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Scooter 70 km yol gider mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kampusun etrafinda 14/16 kmyi yaklasik 90 dk da yaptim, normal hiz. ancak kaliteli ve asfalt bisikletin varsa ince tekerlekli olanlardan bence 2 gunde yapabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil92 -- 30 Nisan 2012; 23:24:26 >
  • Kişiden kişiye göre değişir.

Ortalama 20 yi tutturursan 6saat sadece yol sürer.Yolun durumu , trafik lambaları ....hatta rüzgarın estiği yön dahi önemli.
  • Sabah 10 gibi yola çıksak hava kararmadan yolu bitirir miyiz? Normal tempoda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastStand -- 30 Nisan 2012; 23:24:33 >
  • Ağır olamayan,sorun çıkarmayacak bir bisikletle saatte ortalama 45km/s hızla gidersen,molalarıda hesaba katarsak max. 6 saatte varırsın.
  • Hızına , yola, rüzgara havaya göre değişir. Benim ortalamam 35+. 3 buçuk saatte gidiyorum hiç durmadan.
  • yol nasıl düzmü tepelimi vadilimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LonelyHunter

quote:

Bir hafta önce tekirdağa gitmiştim 7 saatte siz nereye gidiyorsunuz ve bisikletinizin cinsi ne

Biz de kırklareli merkezden şarköye gideceğiz arkadaşımın bisikleti salcano amortisörlü birşey ben de 200 tl lik bir bisiklet buldum o da amortisörlü bu yolculuk için yeter herhalde

Kilitlenebilir amortisörlü değilse hiç uğraşmayın bence o yol güzel çoğu yeri düzlük ama amortisörlü bisiklet öldürür sizi 10 saati bulur yolculuğunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: KarpuzAbi

yol nasıl düzmü tepelimi vadilimi?

Otoyol üzerinden gitmeyi düşünüyoruz hocam
  • quote:

quote:

4.5 saat sürer
    edit:dinleneceğini söylemişsin 5.5 saat 10 km başı dinlenin adım başı dinlenirseniz hem yorulursunuz hem acıkırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AE727383A -- 30 Nisan 2012; 23:28:46 >
  • quote:

quote:

kırklareli merkezden üyeler görmek güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: Dexter '

quote:

quote:

Normalde istanbulda oturuyorum ama okulum kırklarelinde

• quote:

quote:

quote:

quote:

4.5 saat sürer

Herkes 10 saat diyor o kadar kısa sürer mi ?

inanarak sürer iseniz daha az bile sürer dinlenmeseniz bile olur bence pedalları çevirmeden arada salın ve öyle gidin eğer geze geze gidecekseniz 6-7-10 u bile bulabilir dipnot: sabah 7 mümkünse 6 gibi çıkın hem trafik az olur hem sıcak havaya rast gelmezsiniz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dexter '

quote:

quote:

Normalde istanbulda oturuyorum ama okulum kırklarelinde

Bende normalde istanbulda oturuyom ama memleket kırklareli merkez Karahıdır mah.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.