Şimdi Ara

Bisikletine Motor Taktı, Saatte 60 Kilometre Hız Yapabiliyor-CİHAN HABER AJANSI-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Bisikletine Motor Taktı, Saatte 60 Kilometre Hız Yapabiliyor-CİHAN HABER AJANSI-

     Bisikletine Motor Taktı, Saatte 60 Kilometre Hız Yapabiliyor-CİHAN HABER AJANSI-

     Bisikletine Motor Taktı, Saatte 60 Kilometre Hız Yapabiliyor-CİHAN HABER AJANSI-


    VİDEO

    CİHAN HABER AJANSI
    Bisikletine Motor Taktı, Saatte 60 Kilometre Hız Yapabiliyor
    Kırıkkale'de lise öğrencisi Semih Topluışık, bisikletine taktığı motor ile herkesin ilgi odağı oldu.

    Bilim Adamları Panik Atağı Yok Ettiğini Açıkladı!
    Kırıkkale'de lise öğrencisi Semih Topluışık, bisikletine taktığı motor ile herkesin ilgi odağı oldu. Hurdalıktan topladığı malzemelerle bisikleti motora çeviren genç mucit, saatte 60 kilometre hız yapabiliyor. Tek silindirli ve çift zamanlı olan bisiklet yağ karışımı benzinle çalışıyor.

    Bisikletine taktığı motor ile hem pedal çeviren Topluışık, hem de yorulduğu anlarda motorunu çalıştırarak 1 litre benzin ile 60 kilometre yol yapabiliyor. Küçük yaşlardan beri teknolojiye merakı olduğunu anlatan Topluışık, "Bünyem zayıf olduğu için bisikleti kullanmakta zorlanıyordum. Daha az benzin ile daha fazla yol gidebilmek için arayışlarda bulunurken, bisikletime motor takmak geldi aklıma. Yaklaşık 1 ay çalışarak, bisikletime motor takmayı başardım. Küçük bir motor olduğu için karşıdan çok fazla fark edilmiyor. Daha sonra ise mekanizmasını oluşturdum." dedi.

    Bisikletimin pedalını çevirip gittiğim sırada, motoru çalıştırmak ve motorla hareket etmek istediğimde debriyaja bastığını belirten Topluışık, "Motor kendiliğinden çalışıyor. Bundan sonra ise gaza basarak yaklaşık 60 kilometre sürate ulaşabiliyorum. Tekrar bisiklet kullanmak istediğimde motoru devreden çıkarıyorum. Bisikletimi hem spor amaçlı kullanıyorum, hem de daha hızlı ulaşım amaçlı kullanabiliyorum. Motor takılı bisikletimi görenler ise hayretle bakıyorlar." diye konuştu.

    Bisikletinin üst kısmına 2.5 litrelik bir de benzin deposu monte ettiğini belirten Topluışık şu bilgileri verdi: "Motor çok küçük ve az benzin yaktığı için 1 litre benzin ile 60 kilometre yol gidebiliyorum. Bisiklet hafif bir yapıya sahip olduğu için, motor rahatlıkla 60 kilometre sürate kadar çıkabiliyor."

    Yaklaşık 20 yıldır sanayide çalıştığını ve araçlara gaz sistemi taktığını açıklayan Savun Ekici, "İlk defa bisiklette motor takıldığını gördüm. Bu zamana kadar motosikletlere gaz takanlar oldu. Eğer Semih izin verirse ben de bisiklete gaz takmayı düşünüyorum. Bunu yaparsam Türkiye'de bir ilk olacak." dedi.

    Topluışık'ın bisiklete benzin aldığını gören istasyon çalışanı, Topluışık'ı tebrik ettikten sonra seri üretime geçmesi temennisinde bulundu.
    LİNK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihh95 -- 28 Haziran 2012; 20:52:12 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.