Şimdi Ara

Bisikletçi Giyimi | biraz ondan biraz bundan.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
6
Favori
2.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kendi deneyim ve bilgi birikimim çerçevesinde, her ay kendimce ve dilim döndüğünce,

    bisiklete dair bir ya da iki konuyu açıklığa kavuşturmaya çalışacağım.


    Bu Ayın Konuları:
    -Bisikletçi Giyimi Bölüm 1
    -Toplu Bisiklet Alımı
    -Kışa İnat Bisiklet Sürmeli






    BİSİKLETÇİ GİYİMİ BÖLÜM 1

    "Bisikletçi nasıl giyinir?" konusunu, tek seferde anlatmak yerine bu ay sadece iç ve orta katman giysiler, önümüzdek ay da dış katman giysileri anlatacağım... Sonrasında Ayakkabılar ve diğer aksesuarlar" adıyla bir bölüm daha olacak. Yani toplamda üç ayrı bölümde bisikletçi giyimi konusunu tamamlamış olacağız.


    Dağcılık, trekking, bisiklet, kayak, snowboard ve daha bir çok spor dalıyla uğraşanlar, üç ayrı katman ile vücutlarını koruma altına alırlar.

    İç Katman Giysiler: Bu ürünler vücudu saran, gergin, dar yapıdadır ve bu tür ürünler diğer bir ifade ile "termal içlik" olarak anılırlar. Sanıldığının aksine amaçları vücudu sıcak tutmak değil, yoğun aktivite sırasında "vücut yüzeyinde" oluşan ısınma ve buna bağlı terlemeyi, vücut yüzeyinden uzaklaştırmaktır. yani termal içliğün görevi, teri alıp bir üst tabakaya taşıyarak vücut yüzeyinin kuru kalmasını sağlamaktır.

    Eğer termal içlik üzerine bir tane pamuklu sweat tişört giyer ve uzun bir bisiklet sürüşü yaparsanız, üzerinizdeki sweat ın sırılsıklam olduğunu, ancak termal içliğin hiç ya da çok az ıslandığını, kuru kalmayı başardığını görürsünüz.

    eğer üzerinize sadece termal içlik giyseydiniz, bu durumda üzeriniz hiç ıslanmayacaktı. çünkü termal içlik tarafından bir üst tabakaya taşınan su buharı/ter, önünde bir engel olmadığı için havaya karışarak yok olacaktı. Ya da termal içliğin üzerine pamuklu bir sweat yerine, daha uygun bir malzemeden üretilmiş bir giysi giyseydiniz, bu sefer yine termal içiik vafizesini yerine getirmeye devam edecek, üste çıkan nem, bu sefer ikinci katmandaki giysi tarafından da bir üst kata transfer edilerek uzaklaştırıkacaktı.

    üzerinizde termal içlik olmadan, tamamen çıplak bisiklet süreseydiniz, bu sefer su buharı/ter, vücudunuz üzerinde buharlaşacağı için sizi hasta edecekti.

    Vücut, eğer ıslanırsa hasta oluruz. asıl mevzuu budur. Hiç kimse çok soğukta bisiklet sürdüğü için hasta olmaz. hava çok soğuk diye kalın giyinir, sonra aktivite sırasında terler, kalın giysiler yüzünden teri vücuttan atamaz. zaten terlemesinin nedeni bu kalın giysilerdir. Dolayısıyla terli vücut dış etkenlere karşı çok hassas olduğundan, üşütür hasta oluruz.

    bu durumda, öncelikle teri en yoğun aktivite esnasında bile vucuttan uzaklaştıracak bir ürün kullanmalıyız. işte termal içlikler bu vazifeyi görür. Termal içlik, teri bir üst katmana taşırken, vücudumuzun ısısını ise, aksine yapısındaki malzemenin çeşidine bağlı olarak muhafaza eder. eğer içlik kalın ve iç kısmı tüylendirilmiş, dolgulu yapıdaysa vücut ısını muhafaza oranı büyük ölçüde artar. Ancak bisiklet yoğun bir aktivite olduğundan, çok soğuk havalar hariç, bu tür kalın termal içlikleri almak bisikletçiler için önermiyorum. Çünkü bu sefer, termal içlik asıl vazifesi olan teri bir üst katmana taşıma işinde tökezleyebilir.

    Ülkemizde son dönemde termal içlik giymek moda oldu, bu kısmen iyi bir şey, en azından outdoor mağazaları para kazanıyor ve artık daha çok çeşit ve daha çok ürün getiriyorlar. Ancak termal içlik giyen kalabalığın, bu içlikler üzerine lewis kazaklar, mavi jeans hırkalar, benetton sweat lar giydiğini görüyorum.

    Burada markaya takmış durumda değilim. Benim derdim; sweat, tişört gibi şeyler pamuklu, kazak, hırka gibi şeyler de yünlüdür! Bunun nesi kötü diyenler için; bir havlu alın ve bunu suyun içine sokun(havlular pamukludur), neredeyse kendi ağırlığının 10 katı suyu bünyesine aldığını göreceksiniz. pamuklu/yünlü malzemelerden yapılan giysiler teri /su buharını bünyelerinde hapseder, dışarı atmazlar. haa ısıyı iyi tutarlar orası ayrı konu ancak bunu rutubetli bir evde kışı geçirmek gibi düşünün, o zaman pamuklu ve yünlü malzemelerin pek de menem şeyler olmadığını anlayabilirsiniz.

    Dolayısıyla termal içliğin bir üst katmana taşıdığı vücut ısısı ve su/ter/su buharı, aktivite esnasında giydiğimiz pamuklu, yünlü giysiler içerisinde biriktirilir. daha sonra iyice ıslanan bu giysiler, termal içlik ile temas ettiğinden onu da ıslatarak, termal ürünün işlevini yerine getirmesini engeller. Sonra vay efendim o kadar para verdik, termal içlik tırt çıktı diyen çoktur...

    Termal içliğin üzerine giyilen malzemenin de, aynı termal içlik gibi, nefes alan, nemi dışarıya atan cinste olması gerekir. işte o zaman hiç bir şekilde terlemeyiz. üzerimizdeki giysi ile bir çok yoğun aktiviteye katılır, günler sonra bile üstümüzdeki giysileri yıkama ihtiyacı hissetmeyiz. Çamaşır makinesi ve detarjan üreticileri bunu ister mi? Böyle söylememin nedeni, termal içlik gibi sentetik yapıdaki malzemeler, çok geç kirlenirler, lavabonun altında sabunla çitileyin, yıkayıp bir yere asın, hemen kururlar, ütü istemezler, masrafsız, yeni bir yüzyılın ürünleridir.

    Güzelim yurdumun insanı ise, tekstil devi ülkemizde saçma sapan politikalar yüzünden halen daha yünlü, pamuklu elbise giymeye devam ediyor. Avrupada kışın milletin üzerinde nortface ceketler, yelekler varken, bizim ülkemizde Fatif Terim pardüsüsü giymeye devam! Bu konuyu ayrıca ele alırız. Bilahare...


    Peki termal içliğin vafizesini aksatmaması ve terlememek için, ne giyeceğiz, Polar malzemeden üretilen ürünler alacağız. Peki polar nedir? Polar, lisanslı bir kumaş türüdür. PolarTech adındaki bir firma tarafından geliştirilmiştir ve muhteviyatı tamamen petrol bazlıdır. Ürünün lisansı insanlığın kullanımına açıldıktan sonra bir çok başka marka polar teknolojisini kulanarak iyi ve kötü bir çok ürün ürettiler. Böylelikle polar malzemeler sonradan o kadar yaygınlaştı ve meşhur oldu ki, artık günlük hayatımızda iyice yer etmiş durumda. Nasıl ki mendile Selpak diyoruz, o da kendince bu tür bir marka haline geldi. Bugün BİM gibi marketlerde 15 liraya polar battaniyeler satılıyor. Aslında konumuza bahis olan Polartech lisanslı Polar malzemeden üretilen ürünler oldukça pahalılar ve bu fiyat kullanılan poların dokuma sıklığına, türüne bağlı olarak artar veya azalır. Ama asla çok ucuz değildir.

    Polar, termal içlik tarafından yukarıya taşınan vücut ısısını ve nemi alır; Aynı termal içlikte olduğu gibi nemi bir üst katmana taşıyarak uzaklaştırır, ancak ısının neredeyse %90 ını tutar. Bu oran pamuklu ve yünlü giysilerde çok daha düşüktür. hem ısıyı tuttuğu, hem de yünlü/ pamuklu giysiler gibi ıslanmadığı için çok kaliteli bir ısınma sağlar. Rutubetsiz bir ev gibi düşünün. Termal içliğe iç katman dendiğini yazımızın başında belirtmiştirk. işte bu polar türü(bir kaç farklı şekilde olabiiyorlar) giysilere orta katman deniyor.

    Termal içliğin vücudu kuru tuttuğunu ancak bu işlevi yerine getirebilmesi için, üst katmandaki giysinin ıslanarak termal içliği de ıslatmaması gerektiğini, aksi taktirde termal içliğin bir işe yaramayacağını söylemiştik. Polar malzemenin nemi, yünlü/pamuklu giysiler gibi tutmadığını ve dolayısıyla hep kuru kaldığını belirttik. Yani termal içlik ve polar malzeme muhteşem bir ikili oluşturuyorlar.


    *
    Bir konuyu daha açıklığa kavuşturmak gerekiyor. bana soruyorlar, askere gideceğim, bana şöyle kalitelisinden bir termal içlik alalım, nöbette üşümeyeyim. bende bu arkadaşlara diyorum ki, eğer termal içlik alırsan daha fazla üşürsün(?) tabii hemen şaşırıyorlar, vayy efendim nasıl olur, bende bal gibi olur deyip başlıyorum anlatmaya;

    termal içlik vucudumuzda oluşan terlemeyi, ısıyı, diğer tekstil ürünlerine nazaran daha az tutma oranına sahiptir. hatta aksine termal içliğin vazifesi, bu ısı veya nemi tutmamak, bir üst katmana taşımaktır. nöbette atıl durumda/pasif şekilde duran askerin mevcut vucut ısısını muhafaza etmesi gerekir, yoksa üşür. işte bu nedenle nöbet bekleyen asker termal değil, hani şu dedelerimizin giymeden evden çıkmadığı, BİMde, pazarda falan satılan yün içliklerden giymelidir. Ya da ısıyı tutma oranı oldukça yüksek olan polar malzemeden üretilen bir sweat giymek, nöbet kulubesinde evinizdeymişsiniz gibi bir his yaratabilir.


    termal içlik: İç katman
    Polar malzeme: Orta katman

    peki neden dış katmana ihtiyacımız var?
    1- termal içlik ve polar malzeme ıslandığında tüm işlevlerini yitirirler; hatta süreç tam tersine döner ve kontrol edilemez şekilde üşümeye başlarız. Bu yüzden Dış katman olarak su geçirmez malzemeden üretilen bir ürüne gereksinim duyarız.

    2-polar malzemenin vücut ısımızı kullanarak bizi sıcak tuttuğunu dile getirmiştik. Vücudumuzdan elde ettiği ısıyı, çok az bir kayıpla muhafaza ettiğini söylemiştik, bu da polar bir ürünün bizi çok sıcak tutacağı anlamına gelir. Ancak ısının kaynağı bizim vücudumuz olmalı, bu yüzden polar bir sweat giydiğimizde, önüne rüzgarıkesen malzemeden yapılmış ceket, yelek türü bir şey giymemiz de gerekiyor. Aksi taktirde dışarıdan gelen soğuk hava polar giysinin gözeneklerine dolarak, bu gözeneklerdeki sıcak vucüt ısımızın uçuşup gitmesine neden olacaktır.

    Dolayısıyla su geçirmez membran ya da apreli malzemelerden üretilen su geçirmez ürünleri,
    rüzgarkesen yapıdaki ürünleri
    ve hem de tüm özellikleri bir arada bulunduran dış katman ürünlerini önümüzdeki ay inceleyeceğiz.

    Şimdi bu ayki konumuzun kapanış kısmına geçelim;

    Eğer sehirde ulaşım amaçlı bisiklete biniyor, çılgınlar gibi pedal çevirmiyorsanız öncelikle birinci ürünü, profesyonel anlamda antrenmanlara çıkan, aktif bir sporcuysanız öncelikle ikinci ürünü tercih edniz.


    Birinci Ürün:
    Kaçkar Bisiklet WollPro Termal ürünlerde kampanya yapmış. Normalde Termal içliklerin Petrol ve türevi malzemelerden imal edildiğini söylemiştik. WholPro, bu algıyı bir kanera itip, Koyun yününden özel bir yöntemle termal içlik üreten, yenilikçi bir türk markası. Malzeme yün olunca, ürünün ısıyı tutma özelliği de bir hayli fazla. Bu ürünü aldığınızda, sanki hem termal içilik hem de ince polardan bir sweat giydiğinizde elde ettiğiniz başarıma yakın sonuçlar ortaya çıkacak. Kaçkar bisiklette 40 - 45 lira gibi indirimli fiyatlara sahip olabilceğiniz bu içlikler, e-bay de 60 dolar civarında bir fiyat etiketiyle satılıyor. kaçırmayın derim.

    Bir çok insan, petrolden üretilen termal içliklerin vücutlarına temas etmesinden hoşlanmadığı için, wollpro gib doğal ürünlerden üretilen ürünlere yöneliyor. Ancak bu tür ürünlerin profesyonel kullanımlarda yüksek başarım göstermeyeceğini, sizi terletebileceğini hatırlatalım. Ama alıp her gün, her yerde, her koşulda giymek için ideal.

    http://www.kackarbisiklet.com/tr/products.asp?ID=14&CID=142&title=Termal




    İkinci Ürün:
    Daha profesyonel bir kullanım için, yani gerçekten efor sarf ederek, hızlı sürüşlerde kullanmak üzere termal içilik alacaksanız, WollPro türü yün bazlı ürünler, sizi haddinden fazla sıcak tutabilir. Bu durumda klasik , petrol türevi malzemelrden üretilen içlikler kullanmanız gerekiyor. Killtech, ünlü bir Alman markası ve bu markanın ürünlerini tek başına almaya kalktığınızda size oldukça pahalıya mal olabiliyor. Kadıköy Akmar (kitapçılar) Pasajı'nın 50 mt ilerisindeki "K2 Outdoor"da, belki de pahalılığından dolayı uzunca bir süre istediği satış rakamlarını yakalayamayan Killtech markası, distrübütör kanalıyla genel bir indirime girmiş.
    Linkteki, alt ve üst bölümden oluşan termal içlik seti, fiyatına göre kesinlikle kaçırılmaması gereken bir ürün!

    http://www.k2outdoor.com.tr/Multifunctional-Termal-Iclik-Takimi,PR-2600.html






    TOPLU BİSİKLET ALIMI

    Okulumuzun facebook grubuna yazdığım yazıyı DH bisiklet ahalisiyle de paylaşıyorum;

    Okula bisikletle gelip gitmek isteyenlere duyurulur.

    Yılbaşı, ülkemizde bisiklet fiyatlarının en düşük seviyelere gerilediği, büyük distrübütör indirimlerinin yapıldığı bir zaman dilimi.

    okuldan bir kaç arkadaş, yaz kış demeden, her gün okula bisikletle gelip gitme kararı aldıklarını, ve kendilerine 500 lirayı geçmeyecek, taksitle alabilecekleri bir bisiklet önermemi istediler. Bende onlar için gittim bisikletçiler ile görüştüm.

    29 Aralık Cumartesi günü, saat 13.30 da Kadıköy'de, Barlar sokağının bir alt paralelinde, Moda caddesi üzerinde bulunan, "Yeni Moda Çiğ Köfte Cafe" 'de buluşarak,

    tanesi 500 lira/ kredi kartına taksit ile İtalyan bir bisiklet firması olan Carraro markasına ait, şehir içi yollarda , ayrıca basit arazi koşullarında gidebilecek, uzun turlara çıkmaya uygun "Azimut" modelini almaya gideceğiz.

    Carraro markası için , Bianchi markasından bir gömlek daha üstün diyebiliriz. Ülkemizin milli bisiklet takımı da bu markanın bisikletlerini kullanıyor .

    İlla Carraro Azimut alacağız diye bir şey yok; Benzer fiyat aralığındaki, başka marka ve modelleri de inceleyip, o an için amacımıza ve kesemize en uygun bisikleti alacağız. Almak şart değil, gelip görmek, orada bulunmak bile bisiklete dair kafanızdaki bir çok soru işaretini gidermeye yardımcı olacaktır.

    Ayrıca hafta içinde beni okul kantininde bulup konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.


    http://www.carrarobisiklet.com/urunler.aspx?urunid=41





    KIŞA İNAT BİSİKLET SÜRMELİ

    İstanbula sonunda kış geldi dediler, bende hadi o zaman bisiklet sürelim diyerek yanıt verdim. Yarın akşam buluşup, soğuya/yağmura inat bir sürüş gerçekleştireceğiz. Etkinliğe ilşkin detayları, facebook da açtığımız etkinlik sayfasının linkini de ekliyorum, DH bisiklet camiasından arkadaşları da aramızda görmek şahsım adına konuşursam, bana oldukça keyif verecektir;

    https://www.facebook.com/#!/events/485617931491194/





    ***

    Bir sonraki ay görüşmek üzere...







  • Güzel ve şu an itibariyle yeterli bilgiye sahip olmayanlar için hayat kurtaracak hatta dua ettirtecek bir yazı olmuş, devamını bekliyorum.

    Esasında oldukça detaylı ve hassas bir konu bu; doğru giyinmek. Öncelikle havayı doğru analiz edebilmeli ve doğru malzemeleri seçebilme gerçekten kolay gibi gözükse de zor bir iş. Fakat aktiviteden alınacak keyfi katlanmasını sağlayan bir meziyet.

    Bildiğin gibi içlikten içliğe de farklar oluşuyor. Çoğunluğu pazarlama oyunu olsa da, Poliproplen, Polyamid, Naylon, Elastan gibi malzemelerin yüzdeleri ve farklı dokuma teknolojileri ile içilk performansları ve kullanım alanları değişebiliyor. Kendini ispatlamış bir marka tercihi yerinde olacaktır.

    İçlik, insülasyon sağlayıcı esnek bir polar ve rüzgar geçirmeyen, sıvı kaydırma özellikle malzemeler bilindik markalarda oldukça pahalı oluyor. Kampanyalardan haberdar olup, tetikte olmakta fayda var.

    Kışa inat bisiklet sürerken, eldiven ve ayakkabı hakkında bir yazı da yazarsan sevinirim.




  • Öncelikle emeğinize sağlık.Keyifle okudum.
    Kısa bir zaman önce termal içlik aldım ben de.Alacağım sırada araştırsam da dolu dolu bir kaynak bulamamıştım.Sizin yazınız her noktasına değinmiş.
  • Ben de bir ekleme yapmak istiyorum. İçlik konusunda herkes şanslı olmayabilir. Eğer böyle bir durumunuz yoksa, size tavsiye edeceğim şudur:

    Üst için içinize 3 kat giyinin. Atlet, uzun kollu ve yağmurluk. Yağmurluk terletecektir ama rüzgar geçirmeyeceğinden hasta olmanızı önler. Yalnız yanınıza yedek giysiler almak zorundasınız. Bisiklet sürmeye ara verdiğiniz an üstünüzü hemen değiştirmelisiniz. Ek olarak çift çorap giymenizi öneririm. Bir de paçalarınızı çoraplarınıza sokun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MegriM

    Güzel ve şu an itibariyle yeterli bilgiye sahip olmayanlar için hayat kurtaracak hatta dua ettirtecek bir yazı olmuş, devamını bekliyorum.

    Esasında oldukça detaylı ve hassas bir konu bu; doğru giyinmek. Öncelikle havayı doğru analiz edebilmeli ve doğru malzemeleri seçebilme gerçekten kolay gibi gözükse de zor bir iş. Fakat aktiviteden alınacak keyfi katlanmasını sağlayan bir meziyet.

    Bildiğin gibi içlikten içliğe de farklar oluşuyor. Çoğunluğu pazarlama oyunu olsa da, Poliproplen, Polyamid, Naylon, Elastan gibi malzemelerin yüzdeleri ve farklı dokuma teknolojileri ile içilk performansları ve kullanım alanları değişebiliyor. Kendini ispatlamış bir marka tercihi yerinde olacaktır.

    İçlik, insülasyon sağlayıcı esnek bir polar ve rüzgar geçirmeyen, sıvı kaydırma özellikle malzemeler bilindik markalarda oldukça pahalı oluyor. Kampanyalardan haberdar olup, tetikte olmakta fayda var.

    Kışa inat bisiklet sürerken, eldiven ve ayakkabı hakkında bir yazı da yazarsan sevinirim.

    ayakkabı konusunu son bölümde ele alacağım, ayakkabı kılıfları, ısıtıcılar, çoraplar, spd pedal ve çeşitlerinden de bahsedeceğim için tek başına geniş bir konu olacak.


    termal içilik ya da etrmal çoraplarda, içeriğinde kullanılan malzemenin oranı, o ürünün sizi sıcak tutmak için mi, yoksa vücudunuzdaki teri dışarı atmak için mi olduğunun belirleyenidir.

    bisiklet efor sarf ettiren bir spor olduğu için, kalın içlikler yerine, ince yapıdaki, lite ürünleri tercih etmek daha doğru. ısınma işini orta katmana kalın yapıda polar bir ürün giyerek halletmek daha doğru. bu durumda ter yüzünden ıslansa bile ilk önce polar ıslancak, bu durumu erkenden fark edersek, poları çıkartıp üstümüze bir başka şey giyebiliriz. ancak termal ürünümüzü ıslattığımızda vücut ısımızı koruyamaz, toparlanana kadar ( yeniden ısınana kadar) zaman kaybederiz.

    hangi içliğin he oranda hangi malzemeden üretildiği takdirde daha sıcak tutacağını yukarıdaki yazıma ekleyeceğim. zaten o yazının revize görüp kısaltılması gerekecek, tahminim den biraz uzun yazmışım :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: face1tr
    ayakkabı konusunu son bölümde ele alacağım, ayakkabı kılıfları, ısıtıcılar, çoraplar, spd pedal ve çeşitlerinden de bahsedeceğim için tek başına geniş bir konu olacak.


    termal içilik ya da etrmal çoraplarda, içeriğinde kullanılan malzemenin oranı, o ürünün sizi sıcak tutmak için mi, yoksa vücudunuzdaki teri dışarı atmak için mi olduğunun belirleyenidir.

    bisiklet efor sarf ettiren bir spor olduğu için, kalın içlikler yerine, ince yapıdaki, lite ürünleri tercih etmek daha doğru. ısınma işini orta katmana kalın yapıda polar bir ürün giyerek halletmek daha doğru. bu durumda ter yüzünden ıslansa bile ilk önce polar ıslancak, bu durumu erkenden fark edersek, poları çıkartıp üstümüze bir başka şey giyebiliriz. ancak termal ürünümüzü ıslattığımızda vücut ısımızı koruyamaz, toparlanana kadar ( yeniden ısınana kadar) zaman kaybederiz.

    hangi içliğin he oranda hangi malzemeden üretildiği takdirde daha sıcak tutacağını yukarıdaki yazıma ekleyeceğim. zaten o yazının revize görüp kısaltılması gerekecek, tahminim den biraz uzun yazmışım :)

    Su geçirmez, nefes alabilirliği az, hafif ama kalın tabanlı outdoor bot ile bisiklet sürüyorum. Pedal basarken, hakimiyetsizlik ve kayıp oluyor haliyle fakat ayağımın konforu yerinde oluyor. Daha makul bir çözüm arayışındayım. Ayakkabı koruması hoşuma gitmiyordu fakat düşünmekte fayda var sanıyorum.

    Esas şu ürünler hakkında fikrini almak isterim. Ben de bildiğimiz yün içlikler hakkında senin gibi düşünürdüm. Pamuk ve yün tarzı dokumalar, suyu tutar. Su da soğuk havada, resmen donar. Üzerinde ısısı çok düşük su ile dolaşmak yahut spor yapmak, vücut ısısını iyice düşürecek, bizi hasta edecektir. Bu suyun tenden uzaklaşması lazım.

    Fakat Woolpro serisi altında, sanıyorum Has Yün firmasının üretimi %100 yün içlikler, suyu ve nemi tahliye ettiğini iddia ediyor. Yünün tipi ve dokuma farkı ile sanırım bunu sağladıklarını söylüyorlar. Hatta kendi web sitelerinde, %100 yünden oluşan outdoor serisi bile üretmişler. Fikirlerini merak ediyorum.

    http://www.kackarbisiklet.com/tr/products.asp?ID=14&CID=142&probrand=&prosize=&procolour=&title=Termal%20%DD%E7lik&sort=&strSearch=

    http://www.hasyun.com.tr




  • Ellerine sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler.

    wollpro içlikleri zaten bende öneriyorum, ancak yukarıda da dediğim gibi profesyonel anlamda pedal basan birini terletebilir. termal içlik yıkandığında hemen kurur, wollpro hemen kurur mu bilmiyorum?

    benim de alıp denemek istediğim bir ürün, kullanan arkadaşlarım memnunlar.

    bu gece, termal içlik üzerine sweat, üzerine yün kazak, üzerine de goretex, windstopper özellikli bisiklet ceketi giyerek e5 de hızlı bir sürüş yaptım.

    altımda da alpine pro termal içlik, üzerine de lewis kot pantalon vardı. ayaklarımda scoot spd ayakkabı, içinde üç kat dokuma yün çorap vardı, ellerimde goretex, içi kaz tüyü eldiden vardı.

    nasıl olduysa en çok güvendiğim eldivenlerden ve çoraplardan başlayarak üşümeye başladım. eve geldiğimde ise(gece saat 2.00 gibi) ayaklarımı hissetmiyordum.
    yani anladım ki mevzuu rüzgarı kesmek de bitiyor. üstüm o kadar kalın değildi. kazak da sweat da incecik idi. ceket de dışarıdan bakında ince yapıda. ama rüzgarı kestiği için, içeride ürettiğim ısı beni yer yer bunalttı bile diyebilirim.

    demek ki windstopper bir eldiven ve windstoper ayakkabı kılıfım olsa, aynı şekilde eldivenlerim ve ayaklarım da inanılmaz sıcak kalacaktı.


    yılbaşı tatilinde bartına doğru bir tur yapacağım ama bu soğuklarda nasıl olacak bilmiyorum. sanırım yarın öbürsü gün bahsettiğim eksiklerimi almak üzere bisikletçilere gideceğim. aslında teknik malzeme ihtiyacı olanlarla buluşup birlikte gitsek, hem herkes istediğini almış olur, hem bilgi paylaşır laflarız, hem de toplu alım sayesinde tüketici lehine bir alışveriş olmuş olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 24 Aralık 2012; 7:50:49 >




  • uzun parmak eldiven ariyorum arakdaslar su downhill yapan arkadaslarin taktigi sekilde.
    diger turlu kar eldiveni yada orgu eldiven hem hosuma gitmiyor hemde vites ve fren sirasinda kayiyor bazen parmaklar.
    yurtdisi vardir ama site bilmedigim icin bakmadim turkiyede varmidir bilimyorum bilen dyan varsa solerse.

     Bisikletçi Giyimi | biraz ondan biraz bundan.

     Bisikletçi Giyimi | biraz ondan biraz bundan.




  • aradığınız eldiven ve diğerleri burada;
    http://www.marintekstore.com/?cmp=4&catId=400034&p=1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: face1tr

    teşekkürler.

    wollpro içlikleri zaten bende öneriyorum, ancak yukarıda da dediğim gibi profesyonel anlamda pedal basan birini terletebilir. termal içlik yıkandığında hemen kurur, wollpro hemen kurur mu bilmiyorum?

    benim de alıp denemek istediğim bir ürün, kullanan arkadaşlarım memnunlar.

    bu gece, termal içlik üzerine sweat, üzerine yün kazak, üzerine de goretex, windstopper özellikli bisiklet ceketi giyerek e5 de hızlı bir sürüş yaptım.

    altımda da alpine pro termal içlik, üzerine de lewis kot pantalon vardı. ayaklarımda scoot spd ayakkabı, içinde üç kat dokuma yün çorap vardı, ellerimde goretex, içi kaz tüyü eldiden vardı.

    nasıl olduysa en çok güvendiğim eldivenlerden ve çoraplardan başlayarak üşümeye başladım. eve geldiğimde ise(gece saat 2.00 gibi) ayaklarımı hissetmiyordum.
    yani anladım ki mevzuu rüzgarı kesmek de bitiyor. üstüm o kadar kalın değildi. kazak da sweat da incecik idi. ceket de dışarıdan bakında ince yapıda. ama rüzgarı kestiği için, içeride ürettiğim ısı beni yer yer bunalttı bile diyebilirim.

    demek ki windstopper bir eldiven ve windstoper ayakkabı kılıfım olsa, aynı şekilde eldivenlerim ve ayaklarım da inanılmaz sıcak kalacaktı.


    yılbaşı tatilinde bartına doğru bir tur yapacağım ama bu soğuklarda nasıl olacak bilmiyorum. sanırım yarın öbürsü gün bahsettiğim eksiklerimi almak üzere bisikletçilere gideceğim. aslında teknik malzeme ihtiyacı olanlarla buluşup birlikte gitsek, hem herkes istediğini almış olur, hem bilgi paylaşır laflarız, hem de toplu alım sayesinde tüketici lehine bir alışveriş olmuş olur.

    Ben de dün 10:00-18:00 arası sürdüm İstanbul Anadolu Yakasında.

    Üstümde termal içlik+windstopper polyester kayak üstü vardı, windstopper softshell olarak geçiyor, polar üstün değişik bir versiyonu, bilirsiniz.

    Güneş tepede olduğu zaman hava 10 derecelerdeydi ve yoğun pedal bastığım zamanda, iyice terledim. Fakat windstopper özelliği nefes alma kabiliyetini azaltıyor gibi geldi bana. Ve de insülasyon sağlayan hafif bir kalınlığı vardı windstopperimin. Bu da terin üzerimde kalmasını sağladı. Üstümü çıkardım, sadece içlik ile sürdüm ki, üzerimdeki ter buharlaşsın. Burada biraz hasta olma riskini göze aldım, bu şekilde devam edemezdim çünkü.

    İşte bu anda, sendeki gibi, incecik, fakat sıkı dokunmuş bir goretex bisikletçi montunun ihtiyacını hissettim. Ve şuna vardım ki, soğuk havada hareketliyken giyinme ve hareketsizken giyinme arasında büyük farklar var.

    Fakat akşama doğru sıcaklık düştü, rüzgar arttı ve yoğun pedal basmama rağmen bu sefer, windstopper terleme yapmadı.

    Altımda ise termal içlik üstü bisikletçi taytı vardı. Daha önce bu kombinasyonun üzerine polyester teflon kapmala ince pantolon giyerdim. Fakat teflon kaplama nefes alabilirliği iyice yok ettiğinden, pantolon içince boncuk boncuk terleri hissederdim. Pantolonu atınca rahatladım, pedal bastığım için de üşüme hissetmedim.

    Bu aralar ben de iyi bir jel eldiven arayışındayım, bakalım, elzem bir olay değil ama bence.

    Geçen haftaya kadar su geçirmez bilekli bir botla sürüş yapıyordum. Taban kalın olduğundan, pedal hakimiyetim zayıflamıştı fakat yağış ve çamurdan etkilenmiyordum. Botun içinde hafif bir insülasyon katmanı da olduğundan incecik çorap giysem bile idare ediyordu. Fakat hem insülasyon hem de su geçirmezlik özelliği, nefes alabilirlikten götürüyor ve ayağın terleme riskini arttırıyordu. Ve yer yer terliyordu da.

    Dün, kısa bilekli, trekking ayakkabısıyla sürdüm. Kompleks dokumadan ötürü hafif bir su geçirmezlik özelliği var. İçerde insülasyon yok, ince katman var. Terleme hiç yok, üşüme de olmadı. Polyester ağırlıklı, teri atan koşucu çorabıyla giyiyorum. Akşama doğru üşürüm diye düşündüm fakat herhalde pedal bastığımdan üşüme olmadı. Bacağımda termal içlik olduğundan ayağa kadar ısı kaybı da yoktu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegriM -- 27 Aralık 2012; 9:42:31 >




  • son bahsetytiğiniz yapıda, scoot boulder tarzı basit bir spd ayakkabı alacaksınız, her gün her yere onunla gideceksiniz, üşüdüğünüzde ise, sele altı çantanıza ya da daha başka bir yere topak yapıp sakladığınız ayakkabı kılıfınızı çıkartacaksınız.

    ben dün gece 4.00 gibi evden çıktım, üzerim bu yüzden kat kat idi. ancak bugün hava istisnai şekidle çok sıcakladı ve, ben de okuldan dönüşte terlemedim ama bunaldım. üzerimde termal içlik üzerine yazlık iki tane ince tişört, bir sweat ve ince dokuma kazak, en üstte de wintex malzemeden ( su, rüzgaz geçirmez + insülasyonlu) bisiklet ceketi vardı.
  • Bu takım nasıldır, fiyatı uygun geldi.

    http://www.moroutlet.com/PST-Termal-Iclik-Takim,PR-395.html
  • kış geldi şuan dışarıda kar yağıyor up yapayım
  • 5 yıllık hort
  • Konuyu yeni zannediyordum üstteki yorumu okuyunca farkettim :D. Güzel bilgilendirici bir konu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.