Şimdi Ara

Bisiklet Tavsiyesi İstiyorum Bir Bakar Mısınız?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar evimden üniversiteme ve arada sırada toplu olarak dağlarda, doğada felan sürmek için bisiklet tavsiyesi istiyorum.

    Aklımda herhangi bir model yok fakat aliminyum gövdeli, disk frenli ve 102cm bacak boyu, 1.78 boyunda olan birine göre bir tavsiye yapabilirsiniz.

    Bütçe olarak max. 1200tl lik bir fiyat ayırdım. Bununla birlikte trafiğe felan çıkarsam almam gereken aksesuarları ve tavsiyelerinizi de yazarsanız çok müteşekkir olurum.

    İkinci el almayı riskli olduğu için düşünmüyorum.

    Şimdiden teşekkür ederim..



  • Ağırlıklı olarak şehir içinde kullanacaksan dağ bisikleti hamallık. Daha ağır ve lastikleri kalın olduğu için performans kaybına neden oluyor. Tavsiyem şehir / tur bisikletlerine bakman. Bu model bisikletlerde de Carraro, Merida veya Whistle markalarına bakabilirsin.

    52 cm kadro boyu bence uygun...

    Kask olmazsa olmaz, eldiven de öyle. Gece kullanacaksan hem öne hem de arkaya aydınlatıcı şart...

    Bütçene biraz zor sıfır bulursun. Dolar ve Euro arttığı için 2017 model bisikletler de %30 civarında zamlandı...
  • Disk fren'i neden özel olarak belirttiniz? Ara sıra binecekseniz ve yoğun performansta kullanmayacaksanız disk fren hem masraflıdır hem de bakımı zahmetlidir v-fren sizin için daha uygun bir tercih.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheDenier

    Disk fren'i neden özel olarak belirttiniz? Ara sıra binecekseniz ve yoğun performansta kullanmayacaksanız disk fren hem masraflıdır hem de bakımı zahmetlidir v-fren sizin için daha uygun bir tercih.

    Yorumlarınız için teşekkür ederim. Disk fren hoşuma gittiği için ve görünüş olarak güzel olduğu için istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheDenier

    Disk fren'i neden özel olarak belirttiniz? Ara sıra binecekseniz ve yoğun performansta kullanmayacaksanız disk fren hem masraflıdır hem de bakımı zahmetlidir v-fren sizin için daha uygun bir tercih.

    Disk frenin bakımı ne çok masraflı ne de zahmetli...

    Bir hidrolik disk fren kullanıcısı olarak bakımı sanıldığı kadar zor değil. Rotor ve balataya yağ değdirmedikten sonra hiçbir sıkıntısı yok. Shimano kullanıyorum ben. Sezonda ön ve arka balatlara 60 TL ödüyorum ve 1 sene beni çok rahat götürüyor. V frene göre uzun süre gidiyor. V fren kullananlar 3-4 ayda bir pabuç değiştiriyor.

    Youtube'dan çeşitli videolar mevcut. İzleyerek ve alyan anahtarı seti ile tüm bakımları yapılabilir. Balataların değişimi 15 dakika bile sürmüyor. Keza rotor ayarlaması da çok basit... Bu işlemleri yapmak için bisikletçiye gidip ekstradan para vermeye gerek yok. Sadece hidrolik yağ değişimi biraz zor o da 1000 KM'den sonra değişmesi tavsiye ediliyor. Hava kalmadan yağ basmak zor çünkü ama yapılamayacak kadar zor değil.

    Hidrolik disk fren özellikle yağmur ve çamurda, tutuşun güçleştiği hava şartlarında çok işe yarıyor. Yağmurlu havalardan sonra rotoru kuru bir bez ile silmek yetiyor. Öte yandan v frenin performansı hidrolik diske göre çok düşük kalıyor.

    Siz bakımını yapamıyor veya eliniz yatkın olmayabilir bu işe... Hidrolik disk fren hakkında yanlış bilgi vermeyelim...
  • Victor Branco V kullanıcısına yanıt
    Hidrolik fren de kullandım. Ve kullanmasını bildiğiniz sürece 3-4 ay değil 8-9 ay bile gider o pabuçlar ayarını kontrol altında tutmak gerekli. Bahsettiğim şey zaten yağ değişimi vs çamurlanan rotoru silmek elbette zor bir şey değil. V-fren'le Disk'in yolda bozulduğu anda hangisinin daha meşakkatli olacağını tartışmayalım. Yanlış bilgi vermiyorum, merak etmeyin en az sizin kadar profesyonelim.Çok üst seviyeye çıkmadığınız sürece 10 liraya bile kaliteli pabuç bulabilirsiniz V-fren'de. Evet performans açısından hidrolik V'ye göre üstündür o konuda bir şey söylemedim zaten fakat genel olarak V-frene göre masraflı ve zor durumda uğraş gerektiren bir sistem olduğu aşikar.
  • Hidrolik ve Mekanik frenli bisiklet almayın. Bozulsa tamir edemezsiniz. İlla bisikletçiye götürmek zorundasın, bi sürü para verirsiniz. Sizi kandırırlar.
    En iyisi V frendir. Nasıl çalıştığını görüyorsun, kendin ayarlıyorsun. Kumanda sende yani.
    Boşuna fazla para verme. V fren en iyisidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahsen2

    Hidrolik ve Mekanik frenli bisiklet almayın. Bozulsa tamir edemezsiniz. İlla bisikletçiye götürmek zorundasın, bi sürü para verirsiniz. Sizi kandırırlar.
    En iyisi V frendir. Nasıl çalıştığını görüyorsun, kendin ayarlıyorsun. Kumanda sende yani.
    Boşuna fazla para verme. V fren en iyisidir.

    Yaklasik 3 senedir hidrolik disk fren kullaniyorum. Bozulmaktan kastiniz tam olarak nedir ? Dogrudan rotora ve balatalara zarar vermediginiz surece nesi arizalanacak ? Bunu yapmak icin diske tekme falan atmak gerekiyor yani...



    En iyisi V fren diyerek zaten bisikletten ne kadar anladiginizj gorebiliyorum. Yagmurda ve camurda V fren kullan, bir de hidrolik disk kullan bakalim. Aradaki farki anlarsin. Insanlari yanlis yonlendirmeyin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Victor Branco -- 28 Ocak 2017; 19:0:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.