Şimdi Ara

Birisiyle ayrı eve çıkarken 10 kez düşünün! Çocukluk arkadaşınız bile olsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çocukluktan(5-6 yaş) tanısıklıgımız olan bir arkadaşla eve çıktık bu sene. Abi yok, insan aynı evde yaşamadan tam tanımıyormus arkadaşını. Arkadaşlığımızda sıkıntı yok ama eleman aşırı pis, öyle böyle değil. Çöplerini asla çöp poşetine atmaz, çöpü asla dısarı çıkarmaz, asla toplu bulasık yıkamaz(artık ben de ilgilenmiyorum). Şaka değil arkadaşlar 1 kez bile evin çöpünü atmadı, ben de artık leş gibi salonu kokuttugu için atıyorum, yoksa kendimi hizmetçi, enayi gibi hissediyorum. Evi temizlemez, genel manada banyo yapmaz, 2 haftada 1 banyo yaptığı için kokudan yanına yaklaşılmaz. Bi yemek yapmaya kalkar aspiratörü açmaz bütün evi kokutur. İşte çocukluk arkadaşı oldugundan arada ince laflarla yetiniyorum. Yeni tanıştığım biri olsa çoktan kavga ederdik ama can kardeşi gibiyiz. Bu durumun artık arkadaşlığımıza da zaar vermesinden korkuyorum doğrusu. Bu durumu düzeltmek için tavsiyeye ihtiyacım da var. Neler yapılabilir?







  • Böyle hayat geçmez. Zaman akıyor ve hayatından çalıyor. Git konuş kardeşim iyisin hoşsun ama ben yapamıyorum de. Alınacaksa maddiyatım yetmiyor de. O da olmadı ben ayrı eve çıkıcam kız arkadaşım gelecek beraber yaşıcaz de. Mutlu olmadığın yerde bi dk ka durma. Millete uşak olma. Evin yarı kirasında daha küçük yerde tek ol daha iyi.
    Teker teker hallet. Hepsi bir anda olmaz. Önce çöp olayından başla bence. Fakat bunu şöyle yapma "biraz konuşmamız lazım" diyip ciddi bir mesele gibi yapma. Madem o kadar samimiyetiniz var ben senin yerinde olsam şöyle derim "lan çöpleri hep ben atıyorum al bakim şu çöp poşetini yallah konteynıra marş marş" yarı şaka yarı ciddi anlayacağın. Sonuçta bu lışkanlığı kazanınca başka bir soruna geçersin. Bu şekilde sıkıntı olmaz bence. En son banyoya gel. Yazık demek ki ailesi pek bir şey öğretmemiş olsun sen öğretirsin.
    Eyvah eyvah. Üniversite 2.sinifta çocukluk arkadaşım ile ev tuttuk bir de üniversitesi de tanıştığımız arkadaş da bize katıldı 3 kişi olduk. Abartısız 6 ay çocukluk arkadaşım ile aynı evde yaşayamadık. Yemek yapmaz biz yaparız o hazır yer tabağını lavaboya bırakır odasına gider. Haftada bir temizlik günü ilan ettik cumartesi gününü. Ne zaman biz temizliğe başlasak herif hastalanıyor. Akşamları kız arkadaşını getirip Sabaha kadar ses yapıyor kaç kez laf yedik yöneticiden en sonunda aldık karşımıza her şeyi söyledik. Baktım sabah toplanmış gidiyorum dedi. Yolun açık olsun dedim. 2 hafta konuşmadık sonra özür diledi geldi tekrar. Okul bitene kadar sıkıntısız yasadik.

    İletişim her şeyi düzeltir.
  • Buna benzer durum başıma geldi tepki verip evden ayrıldım. Arkadaşlığa zarar gelmemesini istiyorsan ya konuş yada evden ayrıl
  • doğru söylüyorsun hergün okulda gördüğüm kişi bana eve çıkalım diyor da aynı kişiyi her zama görmek çekilmez bir hal alıyor en iyisi tek başına kafan rahat biçimde çıkmak biraz masrafı oluyor verilmez diyorsan 2 kişiye mecbur katlanılacak ben 3 kişiyi çok buluyorum karışıyor ev
  • En iyisi tek yaşamak,tabi durum uygunsa . Bir süre daha kalırsan orada daha büyük sıkıntılar ortaya çıkabilir.
  • rezil bi çevrede büyürsen senin gibi rezil arkadaşların olur. Gerçekler biraz sert çarpmış yüzüne ama en azından anlamışsın.

    Hayırlı geceler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AURORA

    rezil bi çevrede büyürsen senin gibi rezil arkadaşların olur. Gerçekler biraz sert çarpmış yüzüne ama en azından anlamışsın.

    Hayırlı geceler.

    saçma bir küstahlık.
  • telefondan foruma yazdığın mesajı göster oturup konuşun
  • Teker teker hallet. Hepsi bir anda olmaz. Önce çöp olayından başla bence. Fakat bunu şöyle yapma "biraz konuşmamız lazım" diyip ciddi bir mesele gibi yapma. Madem o kadar samimiyetiniz var ben senin yerinde olsam şöyle derim "lan çöpleri hep ben atıyorum al bakim şu çöp poşetini yallah konteynıra marş marş" yarı şaka yarı ciddi anlayacağın. Sonuçta bu lışkanlığı kazanınca başka bir soruna geçersin. Bu şekilde sıkıntı olmaz bence. En son banyoya gel. Yazık demek ki ailesi pek bir şey öğretmemiş olsun sen öğretirsin.
  • duşunmeye gerek yok.en iyi dediğiniz insanla bile kanlı bıçaklı olursunuz
  • +. Sende onu yıldır hocam.Oyunu kuralına göre oyna.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kadar eski arkadaşsanız ve samimiyseniz direk söyle hocam ne olacak... benim en yakın arkadaşım 5 yıldır arkadaşım sadece böyle bi durum olsa "s**tir git yıkan" derim direk diğer durumlar da aynı şekilde yani. şu çöpü arada at la ben uşağın mıyım falan derim o kadar samimiysem. zaten 1 defa olur 2 defa olur yapar yani bi süre sonra.
  • eve çıkacaklara nacizhane tavsiyem: asla ve asla samimi olduğunuz biriyle eve çıkmayın, aranızda çok az da olsa resmiyet olan birini bulduğunuzda her şey çok güzel gidiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

    eve çıkacaklara nacizhane tavsiyem: asla ve asla samimi olduğunuz biriyle eve çıkmayın, aranızda çok az da olsa resmiyet olan birini bulduğunuzda her şey çok güzel gidiyor.

    Haklısın. Bu gerçekle de yüzleşmiş olduk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Benjamin Greeg


    quote:

    Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

    eve çıkacaklara nacizhane tavsiyem: asla ve asla samimi olduğunuz biriyle eve çıkmayın, aranızda çok az da olsa resmiyet olan birini bulduğunuzda her şey çok güzel gidiyor.

    Haklısın. Bu gerçekle de yüzleşmiş olduk

    üniversitedeyim ve şu ana kadar 2 farklı ev arkadaşım oldu. dediğim iki olayı da yaşadım/yaşıyorum. annemin bir sözü vardı ve o sözü ancak yeni yeni anlayabiliyorum. "biriyle eve çıkmak o kişiyle evlenmek gibidir."
  • Her zaman derim hiç tanımadığınız biriyle eve çıkmak samimi olduğunuz biriyle çıkmaktan çok daha iyidir diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sirchade

    o kadar eski arkadaşsanız ve samimiyseniz direk söyle hocam ne olacak... benim en yakın arkadaşım 5 yıldır arkadaşım sadece böyle bi durum olsa "s**tir git yıkan" derim direk diğer durumlar da aynı şekilde yani. şu çöpü arada at la ben uşağın mıyım falan derim o kadar samimiysem. zaten 1 defa olur 2 defa olur yapar yani bi süre sonra.

    hocam onları diyorum ama unutuyor sürekli
  • Buna benzer olaylar çok oluyor .Sık görüşen insanlar arasında tatsızlık çıkabiliyor .

    Sabredin bakalım .Demesi kolay gerçi de .Aradaki bağ yoklukta anlaşılıyor .Varlıkta

    düşmancasına davranıyoruz birbirimize .İnsanoğlu işte .Filmlerdeki gibi değil hayat .
  • Başka eve tek çık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene bende öyle yaşadım. Benim samimi arkadaşlarım değildi. Yabancıydılar. İlk sene kimse iplemedi bulaşığı 2 kişi arada yıkardık sonra bende bıraktım. Kendi çöpümü ayırdım. Kendi yemeğimi ayırdım. Temizlik zaten yok. 2.sene zaten hep kendim yaptım kendim yedim. Çöpümü ayrı koydum. Sende dediğim gibi yap. Ayır yemeğini çöpünü. Kendi kaldığın yeri temizle. Sorarsa da söylersin sen çok kirlisin bulaşıkları yıkamıyon çöpü bile atmıyon diye. Benim samimi arkadaşlarım olsalardı küfrede küfrede söylerdim.
  • Benim birisi liseden birisi buradan tanıştığım arkadaşım 3 yıldır beraberiz bi sıkıntı yok çok şükür herkes üstüne düşeni yapıyor yaşayıp gidiyoruz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.