Şimdi Ara

Birisi sınava geç kalır, birisi yanlış okula gider, diğeri taksi ücreti ödemez, bu ne cahilliktir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
9.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
94 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tespitlerinizin önemli bir kısmına katılıyorum.


    İnsanların veya kurumların oluşturdukları katma değer ölçüsünde yükselmesi her şeyin temeli.


    Bizim sıkıntımız şu: Bu katma değeri oluşturanları tespit etme amacımız var mı yok mu?


    Topluma ve ülkeye fayda ortak paydasında birleşen, birlikte çalışabilen ama mümkün olduğunca farklı dünya görüşlerine sahip bir kesimin oluşması lazım. Böylece farklı zihinler engellenmemiş olur.


    Türkiye tarihinde bunun gerçekleşebileceği ortamın olduğu bir dönem hatırlamıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

    2.5 milyon insan



    Herkesin hayatı o gün yolunda gitmek zorunda mı? Senin başına hiç aksilik gelmiyor mu?



    Bu kadar öğrencinin sınava girdiği bir zamanda , elbet bazı öğrencilerin talihsiz günü gelecektir. İnsanların nasıl hayatı var biliiyor musun?




    Belki birisi dün gece babasını kaybetti , bi kaza geçirdi , binbir türlü olay var







    Hayatı izdivaç programları seyrederek geçen nesil , bu öğrencileri eleştiremez

    arkadaş ta zaten sizin bahsettiğiniz mazareti olanlardan bahsetmiyor eminim,ertesi gün sınavı olduğu halde geç kalkan,sınav evraklarını kontrol etmeden evden çıkan,sınavdan önce sınava gireceği okulu görmeyip yanlış okula giden,belgesini almayan,kimliğini unutan,saati günler öncesinden belli olduğu halde mazaretsiz sınava geç gelen ve görevlilere çıkışıp onun da videosunu sosyal medyaya koyan kişilerden bahsediyor.





  • Bahsi geçen sınavda gözetmen olarak görev aldım. Benim salonda 20 kişi olması gerekirken 4 kişi gelmedi. 6-7-8 kişinin eksik olduğu sınıflar vardı. Rekor olarak bir sınıfta 6 kişi girmiş yalnız sınava.

    Benim sınıfta bile oran %75, kalan %25 hep şans nedeniyle kaçırmış olamaz.

    Ayrıca eskiden okul karıştırmak olabilirdi, sınav giriş belgesinde QR kodu okutup haritaya ulaşmak bu kadar zor mu?

    Zaten girmek istemeyen aday için "Okulu Karıştırdım,Geç Kaldım,Belgemi bulamadım/kaybettim...." bahane listesi sadece

  • ne yazık ki son derece haklısın. maalesef böyle bir nesil yetişiyor, ama bu tür şeylerin bir kısmı da ailede bitiyor. malum armut çoğu zaman dibine düşer. umarım sonumuz hayrolur.

  • beyin yok sınava giriyor:)

  • 2K23 kullanıcısına yanıt

    yapmasi gereken seyi yapti diye alkis tutmak bir sacma degil mi ? polis zaten bunun icin yok mu? halka yardimci olmak halkin huzurunu saglamak

  • Yıllarca bir çok kez sınavlara girdim ve hiç geç kalmadım ya da yanlış okula da gitmedim. O kadar titiz de sayılmam ama benim için önemli bir konuda yeterli dikkati gösteririm. 5. sınıftayken o zamanın anadolu lisesi sınavına da girmiştim. Giriş belgeleri postayla geliyordu. Benim belgem gelmemişti ve sınavın olacağı hafta okuldaki hocalarımla görüşüp nerede sınava gireceğimi ve ne yapacağımı öğrendim. Giriş belgeleri olmayan ve nerede gireceği belli olmayanlar için bir okul belirlenmişti ve sınav günü orada tek başıma 4 gözetmen ile sınava girdim. Sonraki sınavlarımda öyle sorunlar da yaşamadım.


    Kardeşimde alerji var. Her bahar geldiğinde sorun yaşar. Hatta bazen bu nedenle okuldaki sınavlarda erken çıktığı ya da gidemediği oldu. YKS senesinde sınav esnasında sorun yaşamasın diye fiyatı yüksek de olsa özel bir aşı varmış uzun süreli alerji etkisini minimize eden onu yaptırdık. Elimizden gelen her önlemi aldık ve sorun yaşamadık.


    Tabi ki herkes bu kadar şanslı olmayabilir. Ne kadar önlem alsan da elinde olmayan sebeplerle sorun yaşayabilirsin. Ama hem gerekli hazırlığı yapmaz ve lakayt davranır hem de üstüne mazlumu oynarsan olmaz. Sınav günü ben de işteydim. Kırtasiyede çalışıyorum. Sınava yakın giriş belgesi çıkarmaya gelen mi ararsın, sınav saati geldiğinde hala aheste aheste elinde giriş belgesiyle yolda giden mi dersin,... Bu vurdumduymaz tavırlıları sınava hazırlandıkları dönemde de gördüm bolca. Gerçekten de bunlar okusa ne olacak bilemiyorum.





  • Her sene aynı tantana


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş milletin sıkıntılarını görmesi gerekirken yok oraya gecikmis yok şu olmuş derdinde. Sen kimsin ki milleti yadirgiyorsun bir de engel atmış. Kendini fasulyeden saydı sanırım hasbam

    Forum çoluk çocuğa kaldı ya..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse kusura bakmasın. Hayatının sözde en önemli sınavı için önceden okulunu bile görmeye gitmeyen , sırasına bakıp güneş görüyor mu görmüyor mu diye bakmayan, tckk sınav giriş belgesi gibi şeyleri hazırlamayan öğrenci okumak için sınava girmiyordur. Velisi ise ondan daha dengesizdir. Sınavdan bir hafta önce her evragimizi hazırlar bir köşede tutardik , sınav yerine son hafta iki kere giderdik , yürüme mesafesi ise güzergahı belirler kaç dakikada varırız diye hesap eder , otobüsle gidilecek ise de hangi otobüsler kaç dakkada bir geçiyor diye hesaplar ve sınavdan 1 saat önce orda din dik ayakata beklerdik . Simdikiler ise sokağa çıkma yasağı var zaten otobüsler sadece öğrenciler için var , inşaat sesi araba kornası yok .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonofmana S kullanıcısına yanıt

    Okulu görme ve belgeler konusunda haklısın. Sırayı görmek her zaman mümkün olmayabiliyor. Hayatımdaki her sınavdan birkaç gün önce her okulumu görmeye giderdim ve bazen okul kapalı olurdu bazen içeri alınmazdım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 29 Haziran 2020; 20:38:58 >
  • Bu İnsanlar zaten Üniversite okuyupta iş hayatına atılmasın boşuna.Sınava geç kalan adam iş hayatında işe geç kalır devamlı o adama sorumlulukta veremessin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hayatımda çok şükür hiç bir sınava geç kalmadım. notlarımı alır erkenden okula yakın bir yere gider oturur notlarımı gözden geçiririm. emin olun erkenden gittiğini o 1 saat size çok şey kazandırır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • büyük konuşma başına gelirse anlarsın nasıl bir şey olduğunu. sen istiyorsun ki adam 1 hafta önceden sınav yerine gitsin yolu öğrensin, binayı görsün, sınıfı öğrensin vs. bu sınava 3 milyona yakın insan giriyor ve bunun 2 milyona yakını içinse bir üst sınıfa geçmekten başka bir şey ifade etmiyor. fakat bu onun sınava girme hakkını elinden almaz. bu sınavı ciddiye alsa da ciddiye almasa da bu onun da hakkı ve başına türlü aksilikler gelse de insanlar orada o kişiye imkanı doğrultusunda yardımcı olmalı.

  • Talihsizlik ile sorumsuzluk karıştırılmaması gerek.

    Yaşım 42 , ortaokul terkdim, 30 yaşından sonra ortaokul ve liseyi dışardan bitirdim.

    Geçen sene üniversite sinavına girdim kazandım ve 2 yıllık açıköğretim okuyorum şimdi.

    Üniversite giriş sınavında , böbrek taşı sancım tuttu zar zor 19 soru cevaplayıp acilen özel izin alıp ambulansla hastaneye zor attım kendimi.( bu talihsizliğim)

    Hiç bir sınavıma geç kalmadım , işimden izin aldım , yada sınav sonrası tekrar işe döndüm ama bişekilde yetiştim girdim bitirdim. ( Buda sorumluluk)

    Yeni nesil maalesef çok sorumsuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haklısınız. Sabah en güzel kahvaltı yapılır anne babadan dua alınır ve koyulurduk yollara . Şimdi ise herkesin arabası var ulaşım neredeyse her yere var ve bizimki gibi dağın başına verilmiyor sınav . Genelde ikamete en yakın okula veriliyor . Buna rağmen sınava geç kalan yok efendim sınav kağıdını unuttum diyen bi zahmet sınava da girmesin. Hele ki Bizim zamanımızda mühendislik falan ilk 10 bin siralama ile giriliyor şu an 90 binlerde . Şimdiki sorulan sorulara bakıyorum gülesim geliyor 15 net önlisans için yeterli. Bunu bile alamayanlar var .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyleleri okumasa da olur, okusa da bir baltaya sap olamaz

  • Aynen benim düşündüklerimi yazmışsın kardeş.. gayesiz vasıfsız sorumsuz tipler bunlar sınava girse ne olur girmese ne olur, bir de polisin işi yok bunları taşıyor falan filan..

    Ulan biz sınava gireceğimizin bir önceki gecesi herşeyimizi poşet dosyaya koyar hazır eder, 3 kere de kontrol ederdik bir eksik gedik varmı diye..

    Sınav giriş yerimizi 2 gün önceden gidip görüp sınav sabahı aksilik yaşamamak için tedbirimizi alırdık..

  • sonofmana S kullanıcısına yanıt

    Ne yapacağız bu nesille? En basit şeyleri bile zor yapıyorlar. Zor şartlarda olanları meselenin dışında tutuyorum ama geri kalan çoğunluk hiç umut vermiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

    sonuçta sıralama üzerine bir sınav ve sıralamada öne çıkmak için birilerinin elenmesi gerekiyor, zekası yeterli seviyede olmayanlarında sınava girmemesi boşa kalabalık yaratmayıp virüs riskini de azaltmaları açısından olumlu bir durum

    5 şıkla zeka ölçen sınavın geliştirdiği nesil bu olur. 2.5 milyon öğrenciyi sınava zorlayan sistemi sorgulatmaz, bir kaç yüz kişi sınava giremedi diye sevindirir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.