Şimdi Ara

Biri şu viaport u durdursun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avm yapilmasin sonra yapildiktan sonra avm lerde yeme icme eglenceye gidelim.Arabasiz gidemiyorum kicimda ciban var,otobus-dolmus koltuguna oturamiyorum sonra trafik olmasin yollar acik olsun.Yok oyle bir dunya tezini savunan zıt yonde gitmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olaya bizzat şahidim. Metrise gelmeden avm girişi için dönüş var ve o dönüş tüm trafiği kilitliyor. Tam avm nin çıkışında ışıklar var. Hem çıkıştan katılmak isteyen araçlar hem ışıklar derken kör düğüm oluyor orası. Tamamen plansız projesiz rastgele yapılan bir proje.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasa_ -- 7 Aralık 2015; 10:25:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son doğa alanı tahrip edilene kadar inşaata devam edilecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirTemel

    Son doğa alanı tahrip edilene kadar inşaata devam edilecek

    5katli siteler yıkılacak yerine 10-20kat dikilecek durum oraya gidiyor. Şehir planları, yollar gelecek senenin nufus yoğunlukları hesap edilerek yapılmıyor. Belli km² yoğunluğa gelmis yerler sosyal ve kişi başı hizmet harcamasi artana kadar imara kapatılmalıdır, benim dediğim amatörce tabi bu işin uzmanları vardır elbet. Ayrıca ülkemizre geleceği görerek iş yapanlar ya hapiste ya mezarda yada zorbalıkla sesi kısılmıştır. Alt yapıyi hazirlamadan her boş alana bina dikersen olacak olan budur , sebeb sonuç ilişkisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haymanali2006 -- 7 Aralık 2015; 10:49:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haymanali2006 kullanıcısına yanıt
    Memlekette işler para kazanmaya yönelik olduğu için her yer be her şey geri plana atılıp bilinçsizce ve saldırganca her boşluğa bir şeyler yapılacak gibi görünüyor en son benim oturduğum sitede bir boşluk yaratıldı be anında Oraya bir inşaat yapılıyor şuan,resmen durum Özeti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lazpanyol-61


    quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

    viaport avm kurtköyde otoyol kenarında değilmiydi,gerçi orasıda aynı oluyor

    Bide gaziosmanpasa ya yaptılar metrisin karşısına

    vialand ın olduğu yermi acaba,lunaparkına gelmiştim girş fiyatları çok pahalı

    Hayır tekstil kentin oralar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zQrba

    Evet berbat durumda orası, bir şekilde el atılması lazım. Birde o konut bitip millet taşınınca kilitlenecek iyice

    güldürmeyin insanı. kim el atacak? el atması gereken kişi bizzat bu rantı yöneten kişinin ta kendisi. halk oy verdi. demek ki bu başı bozukluktan, beton yığınlarından halk memnun. daha beter olalım diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquique -- 7 Aralık 2015; 12:04:56 >
  • avrupaya gidip o medeni ülkeleri görünce türkiyede yaşadığıma pişman oluyorum. elimde olsa hiç durmam burda.

    koskoca parklar, yeşil alanlar, düzenli inşa edilmiş yaşam alanları. "lan diyorum bu adamlar keriz mi koskoca alana neden AVM değil de park yapmışlar?"
  • boombip kullanıcısına yanıt
    Dubai'de trafik yoğun olmasına rağmen akıyor İstanbul gibi kilitlenmiyor. Yolları bizden daha geniş ve öyle zırt pırt giriş çıkış yok. ana yola giriş-çıkış azaltarak ağırlığı yan yola ve ikinci yan yola dağıtıyorlar.
    Oturduğumuz ev Jumeirah Lakes Towers 'da yolun karşısındaki Dubai Marina Mall'a gitmek için 12 km yol gidiyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: toxoplazma

    quote:

    Orijinalden alıntı: zQrba

    Evet berbat durumda orası, bir şekilde el atılması lazım. Birde o konut bitip millet taşınınca kilitlenecek iyice

    güldürmeyin insanı. kim el atacak? el atması gereken kişi bizzat bu rantı yöneten kişinin ta kendisi. halk oy verdi. demek ki bu başı bozukluktan, beton yığınlarından halk memnun. daha beter olalım diyorum.

    İyide buna izin vermesi demek çözüm bulmaması demek değil. Şuan o yolun altında metro çalışması var. Demekki bir şeylere uğraşılıyor. Bunlar yeterli mi bunun için değil ama Habibler tarafında çok güzel bir şekilde çözüldü. Orada yapan burayada el atacaktır. Bende o konutun oraya yapılmasına karşıyım ama bunu buraya dikiyorsa koskoca Temden bağlanan yol içinde bir şeyler yapılır. Burada birbirimize gülüp bir yere varamayız, ben Sultangazi'de yaşıyorum ve yollar için bir şeyler yapıldığını gördüğümden söyledim onu.

    Bu arada belediye olarak düşüncelerim bu yani parti olarak değil. Yani AKP yerine başka parti olsaydı ve dediğim şeyleri o yapsaydı yine düşüncem aynı olacaktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 7 Aralık 2015; 12:44:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • degobar kullanıcısına yanıt
    ben aslında şehirler arasında trafik kıyaslaması yapmadım. betonlaşma-trafik yoğunluğuna dair bir örnek verdim. istanbul'da betonlaşma bu hızıyla devam ederse, trafik daha da kötü hale gelecek. bunun en güzel örneği de dubai'dir. anlatmak istediğim tam olarak buydu

    Dubai 1991
     Biri şu viaport u durdursun


    Dubai 2006
     Biri şu viaport u durdursun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: C4_1400

    Avrupadaki gibi banliyö trenleri olmalı.
    Bunlar şehir merkezi ile dış ilçeleri birbirine bağlamalı.
    Yolcular bu banliyö trenlerinin şehir içi duraklarından metroya kolayca geçebilmeli. Yani banliyö tren durakları ile metro durakları bir kaç yerde kesişmeli.
    Böylece toplu taşıma raylı sistem ile cazip hale gelmeli.
    1 hafta milanoda bulundum. Araç kiralama imkanım vardı. Ama yabancı olduğum bir ülkede bir de trafikle park yeriyle uğraşmayayım dedim ve metro + Tramvay + banliyö'leri kullanmayı tercih ettim.
    İyi ki de öyle yapmışım çünkü harika bir sistem var. Hiç gerek kalmadı arabaya. Hava alanında indiğim gibi bir tane tren broşürü edindim.
    Sistemi anlayana kadar 1 saat geçti ama anladıktan sora çok mantıklı bir iş yapıldığı ortaya çıkıyor.
    Tramvayda ücret yolcunun insafına kalmış. Otomatlardan bilet alıyorsunuz. Turnike falan yok ama. Bilet almadan da tramvaya binip yolculuk edilebiliyor.
    Otomattan aldığınız bileti, bindiğiniz istasyonda onaylatmanız lazım. O da otomatla yapılmış. Üzerine bindiğiniz durağı, tarihi ve saati basıyor.
    Ama arada kontroller yapıldığı için biletsiz veya onaysız bilet ile yakalanırsanız cezası var.
    Böyle çözümler olmadıkça bu trafikten kurtulmanın imkanı yok.
    Diğer İstanbulun bu nüfus yoğunluğunu metro da yapsanız, uçan araba da yapsanız pek çözülecek gibi değil.
    Diğer dez avantaj ise boğaz. Yani mecburen o iki köprünün birini kullanacaksınız.
    Bu zaten en büyük sorunlardan biri.

    Yani yukarıda izah etmeye çalıştığım şu.
    Bir yabancı olarak ilk defa bulunduğum bir şehirde toplu taşıma ile istediğim her yere gidebildim. Otomobil veya herhangi başka bir lastik tekerlekli taşıta binmedim.
    Gelin bunu bir de İstanbul'da yapmaya çalışın bakalım neler oluyor. Bir İtalyan gelsin ve İstanbul'da tek başına kimseye sormadan 1 hafta otomobilsiz dolaşsın.


    İzmir'de var dediğiniz hizmet.

    Metro+İzban ayrıyetten tren seferleri ile aynı yollar kullanılıyor.İzmir'in bir ucundan bir ucuna metro ve izban ile gidebiliyorsunuz (İzban metronun biraz daha yavaş şehir içi versiyonu gibi bir şey)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 7 Aralık 2015; 12:58:17 >




  • boombip kullanıcısına yanıt
    İstanbul'da tarihi dokudan dolayı bir takım iyileştirmeleri yapamıyorsun bu yüzden trafiği rahatlatacak yol yeterli değil, ama Dubai'de tarih yok ki kentleşmeyi engellesin.
    Allahın çölüne adam boydan boya yolu yapmış alt yapıyı hazırlamış şimdi o plan çerçevesinde sağına soluna gökdelenleri dikiyor.
    Yaşım geldi 60'a çocukluğumdan beri duyuyorum İstanbul Nazım Planını hazırlıyoruz diye daha İstanbul'un planı yok. Tabiki kentleşmesi de bu yüzden çarpık olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degobar -- 7 Aralık 2015; 12:57:27 >
  • degobar kullanıcısına yanıt
    bahsettiğimiz yer viaport, yani betonlaşmanın yaşandığı yer tarihi doku değil. açalım bakalım kurtköy'ün 1990'daki resmine, sonra tekrar konuşalım. kurtlu bir köy. şimdi insanlar evime gidemiyorum, kurtköy bu popülasyonu kaldırmıyor diye feryat ediyor

    birçok avrupa ülkesinde şehir merkezinde bu şekilde yokedici betonlaşma yoktur. ben bir ankaralı olarak bunu bizzat yaşıyorum. eskişehir yolunun başlangıç periyodunda (yani armada-bilkent arasında) müthiş bir betonlaşma başladı. next level, armada, şimdi de çok lazımmış gibi yda avenue. çayyolu tarafından geliyorum ve çevre yolu dediğim kentpark'ı geçtikten sonra trafik başlıyor. next level'ın olduğu yer ufuk üniversitesi hastanesi'nin bahçesiydi. boş, büyük bir araziydi. şu an orada dev bir yaşam alanı ve avm var (next level). şimdi 500 m geriye yda avenue yapılıyor. çukurambar'da oturanlar kara kara düşünüyor.

    her bölgenin kaldırabileceği bir betonlaşma ve insan popülasyonu vardır. ali sami yen'i yıkayım toki yapayım, çamlık-mera bölgesine rezidans dikeyim dersek bir süre sonra trafik artar. boş çöle gökdelenleri dikmişler, planlı programlı büyümüşler denilen dubai'deki trafik şu an sinyal veriyor. 20 yıllık şehir ve trafik sorunu başladı bile.

    çözüm: 24 saat toplu ulaşım olmalı, şehir zone'lara bölünmeli. insanlar periferler ve banliyölerde yaşamalı. bunun yerine şehrin görece yakın bir yerine yeni yerleşim yerleri inşa etmeye çalışırsak işte durum kurtköy'deki gibi olur.




  • İstanbul'da yaşayanlara Allah sabır versin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zQrba

    quote:

    Orijinalden alıntı: toxoplazma

    quote:

    Orijinalden alıntı: zQrba

    Evet berbat durumda orası, bir şekilde el atılması lazım. Birde o konut bitip millet taşınınca kilitlenecek iyice

    güldürmeyin insanı. kim el atacak? el atması gereken kişi bizzat bu rantı yöneten kişinin ta kendisi. halk oy verdi. demek ki bu başı bozukluktan, beton yığınlarından halk memnun. daha beter olalım diyorum.

    İyide buna izin vermesi demek çözüm bulmaması demek değil. Şuan o yolun altında metro çalışması var. Demekki bir şeylere uğraşılıyor. Bunlar yeterli mi bunun için değil ama Habibler tarafında çok güzel bir şekilde çözüldü. Orada yapan burayada el atacaktır. Bende o konutun oraya yapılmasına karşıyım ama bunu buraya dikiyorsa koskoca Temden bağlanan yol içinde bir şeyler yapılır. Burada birbirimize gülüp bir yere varamayız, ben Sultangazi'de yaşıyorum ve yollar için bir şeyler yapıldığını gördüğümden söyledim onu.

    Bu arada belediye olarak düşüncelerim bu yani parti olarak değil. Yani AKP yerine başka parti olsaydı ve dediğim şeyleri o yapsaydı yine düşüncem aynı olacaktı.

    şehir dokusunu bozup kim betonlaşmaya izin veriyorsa, onu eleştiririm.
    bugün akp, yarın chp, öbür gün mhp. hiçbir parti babamın partisi değil.
    durum vahim "kupon arazileri benden habersiz satmayacaksınız" diyen bir lider var başımızda.
    bu ülkede kendi cebine değil de, halkın yararına bir tane iş yapılmaz mı?




  • boombip kullanıcısına yanıt
    Aslında aynı şeyden bahsediyoruz; İstanbul'da tüm ticari işler ve sağlık tarihi dokunun yer aldığı bölgenin içinde gerçekleşiyor ama yerleşim ağırlıklı olarak bu bölgenin dışında.
    Bu kadar nüfusun taşınma işi 1950 lerden kalma plan ile çözülemiyor. Yapılan işler gecikmenin yarattığı farkı kapatamıyor.
    Biz her şeyi Levent ile Topkapı arasında bitirmeye çalışıyoruz bu bölge zaten bitmiş vaziyette, daha fazla yükü kaldıracak durumda değil...
  • 15 gün içinde uzmanlık için tercihlerim var. istanbul yazmayacağım sanırım. yaşanmaz bu şehirde... ne insanı insan ne çevresi çevre.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul gibi bir yer daha yok.
    Şöyle bir diziliş olabilir mi Allah aşkına.
    2000 dairelik konut projesi, yanında toptancılar çarşısı, yanında un fabrikası, araya beton santrali, az ötede tekstil fabrikası, muhtelif çapta patlamaya hazır gecekondular vsvs
    Neyi planlıyorsun, neyi planladın da bu oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig

    Avm yapilmasin sonra yapildiktan sonra avm lerde yeme icme eglenceye gidelim.Arabasiz gidemiyorum kicimda ciban var,otobus-dolmus koltuguna oturamiyorum sonra trafik olmasin yollar acik olsun.Yok oyle bir dunya tezini savunan zıt yonde gitmez.

    Gittiğim AVM değil kardeşim. Evden ise kullandığım yol.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.