Şimdi Ara

Biri Nvidia'yı durdursun: GeForce 8700M GT ile taşınabilir 3D performansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DirectX 10 destekli ekran kartları arenasında lider olan Nvidia arka arkaya duyurduğu yeni çözümler ile liderliğini pekiştirmeye devam ediyor. Firmanın geçtiğimiz haftalarda dizüstü bilgisayarlara yönelik olarak hazırladığı DirectX 10 destekli GeForce 8000M mobil grafik işlemci ailesini duyurmasının hemen ardından firma dizüstü bilgisayarlara arzulanan grafik performansını sağlayacağı iddia edilen yeni top modeli GeForce 8700M GT'yi de duyurdu. Gerek masaütü gerekse de dizüstü platformlarında şu an için rakipsiz olan Nvidia'nın bu pozisyonunu daha da güçlendirmek ve rakip AMD-ATi'ye fırsat vermemek adına her geçen gün konumunu daha da güçlendirecek yeni çözüm ve ürünler ile karşımıza çıkması açıkçası Nvidia'nın hırsını ortaya koyan somut deliller olarak değerlendirebilmek te mümkün.

Toshiba Satellite WXW, GeForce 8700M GT'yi kullanıyor.

Nvidia'nın performans canavarı yeni mobil grafik işlemcisi GeForce 8700M GT firmanın DirectX 9 tarafında yer alan ve ciddi başarı yakalayan GeForce Go 7950GTX modelinin yerini alacak. Performans anlamında zaten sorunu olmayan ve gerçek anlamda dizüstü bilgisayarlarda oyun oynatma keyfini yaşatabilen az sayıda grafik işlemciden biri olan GeForce Go 7950GTX, GeForce 8700M GT ile bir adım daha ileri götürülüyor. DirectX 10 destekli olan GeForce 8700M GT'yi kullanan dizüstü bilgisayarlar daha çok mobil platformun "enthusiast" dediğimiz tamamen en iyi komponentler ile en mükemmelini hedefleyen kullanıcılar için hazırlanan çözümlerinde kullanılacak.

Nvidia'nın dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı en performanslı grafik kartı olan GeForce 8700M GT DirectX 10 desteğinin yanı sıra performans anlamında da GeForce Go 7950GTX'in performansını daha yukarı taşımayı başarabiliyor. Zira yapılan testlerin sonuçlarına göre, Futuremark'ın ünlü test yazılımlarından biri olan ve ekran kartına ciddi derecede yüklenen 3DMark 2005 testinden GeForce Go 7950GTX 9,395 puan alabilirken Nvidia'nın yeni amiral gemisi olan GeForce 8700M GT ise bu skoru biraz daha geliştirerek 10,371 puan almayı başarabiliyor. Sentetik testlerin yanı sıra oyunlarda da durum değişmiyor. Günümüzün popüler oyunlarından olan Half Life 2: Lost Coast ve Far Cry ile yapılan testlerde GeForce 8700M GT yerine geçtiği model olan GeForce Go 7950GTX'den 27-34% arası daha yüksek performans sergileyebiliyor.

GeForce 8700M GT aslına bakılırsa Nvidia'nın daha önce duyurduğu GeForce 8600M GT modeli ile teknik alt yapı olarak bazı yakınlıklara da sahip. Örneğin her ikisinde de 32 adet stream işlemcisi bulunuyor. Bu noktada aradaki en önemli farklardan biri olarak GeForce 8700M GT'nin sahip olduğu yüksek saat hızları gösterilebilir. Tabii dizüstü bilgisayarlarda kullanılan donanımların genelde overclock uygulamalarına pek yatkın olmayışı olanların ise batarya süresine olumsuz anlamda etki etmesi dizüstü bilgisayarlarda kullanılan grafik işlemciler için saat hızlarının ciddi bir fark unsuru olmasını sağlıyor. Örneğin sadece saat hızından kaynaklanan farklar masaütü tarafında kullanıcılar tarafından yapılacak olası overclock işlemleri kapatılabiliyor. Bu arada GeForce 8700M GT'nin Nvidia'nın Pure Video 2 teknolojisi ile birlikte geldiğini de ifade edelim. Bu ne işe yarayacak derseni grafik işlemci yüksek tanımlı ve AVC/H.264 formatında hazırlanan videolarda işlemci üzerindeki yükü en aza indirerek video çözümleme işini kendi üzerine alabiliyor.

Nvidia'nın dizüstü pazarına yönelik yeni amiral gemisi olan GeForce 8700M GT gpu'sunu kısa bir süre içerisinde yaygın anlamda görmeye başlayabiliriz. Üreticilerden Toshiba, GeForce 8700M GT'yi kullanan yeni modeli Satellite WXW'yu gün yüzüne çıkardı bile. Toshiba dışında Sager, Eurocom, Evesham, Falcon Northwest, Vigor Gaming, Voodoo PC gibi üreticilerin de benzer modellerini kısa bir süre içerisinde hazırlaması beklenirken ülkemizde ise Monster'ın GeForce 8700M GT'yi kullanmasını bekleyebiliriz.

Sayfanın Linki : http://dailytech.com/NVIDIA+Announces+Enthusiast+Mobile+GPU/article7686.htm

• yakında masaüstü içinde 256 bit bi kart gelebilir diye düşünüyorum
    LG 55LX9500 Full LED 3D Tv , Sony KDL40W3000 40'' FULL HDTV , 40GB PS3 ,xBOX 360 arcade pal, LOGITECH FORMULA FORCE EX, LOGITECH Driving Force GT , Philips 220XW HDMI 22'' Monitör ,Iphone 3GS 16 gb Black , Monster P150HM , Lancia DELTA 1.6 MTA
  • laptop'tan oyun bilgisayarı olmaaaaaaaaaazz !!!

Gizli bahçenizde açan çiçekler vardı, gecede ve yalnız. Vermeye az buldunuz , yahut vaktiniz olmadı. @Behçet Necatigil
  • nvidiadan cacik olmazzzzzzzzz
  • Evet biri Nvidia'yı durdursun. Oldum olası hep tekelciliğe karşı olmuşumdur bunun için de hep alternatif fikirlere destek vermeyi tercih etmişimdir. İntel'e karşı AMD, Nvidia'ya karşı ATI'yi hep arkadaşlarıma önermişimdir. Fakat artık zoruma gidiyor bu firmaları savunmak. Hem İntel hem de Nvidia hep iyi bir çizgi çizdi, pc ile tanışmamdan bu yana bu iki firma hep başı çekti, öncü oldu. Artık ne AMD ne de ATI'ye güvenmiyorum. Bizlere paramızın karşılığını vermek için İntel ve Nvidia'dan daha çok çalışmıyor daha iyi fikirler bulamıyorlar. Gerçekleri görmek lazım tekelciliğe mahkumuz, sömürülmeye mahkumuz. Gelecekte daha pahalı PC'ler bizi bekliyor. Ben derim ki elimizdekiyle yetinelim, biz aç olmazsak bizim gözümüzü doyurmak için bu kadar yarış da olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daysleeperxp -- 15 Haziran 2007; 9:51:35 >

The Soul Of BMW.
    daysleeperxp, Acer Aspire 5920 derneği üyesidir.

• @yimmasabi

Neden olmasın?

Zamanla masaüstüler, tarihin tozlu sayfalarına karışacak ve yerlerini dizüstü platformlara bırakacaklar. Özellikle AMD ve İntel in bu konuda ciddi çalışmaları var.

@sercanceb

Fanatik yorumları bırakalım artık.

Orjinalden alıntı: yimmasabi

laptop'tan oyun bilgisayarı olmaaaaaaaaaazz !!!

Laptopların yükseltilebilme olanakları daha da gelişecek(yeni ekran kartı takma gibi,MXM var zaten)
    O zaman sen gör.Masaüstü bilgisayarların yerini laptoplar alacaktır 5-10 yıl sonra,bak gör.Bileşenler küçülüyor,Hdd kapasiteleri artıyor,verimlilik artıyor,fiyatlar da ucuzlayacak.
    3dmark05'den 10000+ puan alan bir laptop nasıl oyun bilgisayarı olmaz...

quote:

nvidiadan cacik olmazzzzzzzzz

@sercanceb

İki saniyede gömdün koskoca yarı iletken üreticisini...Fanatikliğe gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 15 Haziran 2007; 10:47:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bu dizüstülere batarya dayanmaz , e cihaz pirize bağlı olduktan sonrada ben ne anladım mobiliteden
  • arkadaslar bu canavar yurtdisinda su an 1800 USD'ye satiliyor +kac bindirmeyle bize gelir takdiri size birakiyorum...

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

quote:

Laptopların yükseltilebilme olanakları daha da gelişecek(yeni ekran kartı takma gibi,MXM var zaten)
    O zaman sen gör.Masaüstü bilgisayarların yerini laptoplar alacaktır 5-10 yıl sonra,bak gör.Bileşenler küçülüyor,Hdd kapasiteleri artıyor,verimlilik artıyor,fiyatlar da ucuzlayacak.

quote:

@sercanceb

bileşenler küçülüyormu allah allah neden ozaman benim eski ekran kartım bozuk x1950promun 3te biri kadar, hatta 8800gtx'in 4te biri kadardır

• Arkadaşım her şeyin bir anda olmasını bekleyemezsin.

İntel neredeyse asır gibi bir süreden sonra az ısınan ve az güç çeken bir işlemci üretti ya. Bu olaydan sonra teknoloji ile halledilmeyecek sorun yoktur diyorum.

Zira bunun dışında batarya teknolojisi de gelişiyor. Yanlış anımsamıyor isem samsung un bir pili vardı. 1.5 dakikada kapasitesinin %80 gibi bir kısmını doldurabiliyordu. Yani dünya devlerinden sürekli faklı çözümler geliyor.

Kimi de daha hafif ve küçük ama aynı zamanda daha yüksek kapasiteli pillere yatırım yapıyor.

Bunun dışında çok ilginç çözümler de var. Mesela dizüstü bilgisayarın üst kapağı güneş enejisi panelinden olşuyor ve gücünü ngüneşten alıyor.

Yakıt hücreleri de var.

SSD ler de geliyor bu sayede HDD ler daha küçük hafif ve aynı zamanda daha az güç tüketen bir hal alıyor.

@D-Assault

Şu an bile bu güç canavarı bilgisayarlar için mobil diyebiliriz ve deriz de. Bir adam düşün mimari çizimler falan yapıyor. Bilgisayarda ekran kartında güce ihtiyacı var.

Şimdi düşün bu adam bilgisayarını iş ve ev arasında rahatça taşıyabilir ve evde ayrı dosya arşivi, ayarlar vb birsürü dosya saklamak durumunda kalmaz. Bunun dışında yolda giderken (tamam ülkemizde henüz o kadameye gelmedi ama GSM operatörlerinin bu konuda çözümleri var.) kablosuz internet ile yzışmalarını yapabilir.

Bunun dışında oyuncular için de iyi. Lan partilerine o koca kasaları götürmek bir de monitörü götürmek işkence. Ama taşınabilir bir bilgisayar ile Lan partileri daha zevkli bir hal alır.

Tamam şu an için biraz pahallı ama ampul icad edilir edilmez 50 kurştan satılmaya başlamadı, iki gün sonra enerji tasarruflu ampuller çıkmadı.

Teknoloji ilk çıktığınd pahallı olur. DVD-RW lar ilk çıktıklarında şu anki blue ray gibiydiler ve bizim için hayalden öteye gidememişlerdi. CD-RW lar da öyle özellikle ilk zamanlardakiş o yanma sorunları yok mu.

Ya da 2 yıl öncesinden şu anki fiyata 300GB lık bir HDD alabileceğini süşünürmnüydün. Ya da 170$ a 17" hem de 8 ms lik bir monitörü 1 yıl dan bile kısa bir süre önce ancak hayal ederdik.

Her şey zamanla ucuzlayacak.

• quote:

Orjinalden alıntı: D-Assault

Arkadaşlar bu dizüstülere batarya dayanmaz , e cihaz pirize bağlı olduktan sonrada ben ne anladım mobiliteden

abı dayanmaz.oyun oynayınca bır laptopta 3saat pıl omru vrsa 1saate dusuyor.sebebı oyun oldugunu bılıyorsunuz.ama adamlar laptopları oyun oynayın dıye sadece uretmıyorlar.mobıl hayatın sızde bılyırosunuz kı onemı ıs ıs ıcın yapılan laptopların sadece bellı bı bolumu ve cok ufak bolumu olan grafık kartları ıı oluyor.laptoplardan oyun makınesı olur.masaya koy oyun makınesı derım sana.bende var.ve masaustulerın bazen tıkandıgı oyunalrı ben laptopta kolayca acıyrum.yanı laptoplar oyun makınesı olur hemde cok zguel olur.pılı kullanarak kımse oyun oynayamaz bunu kafanıza koyun.ama dersenızkı su yenı cıkan dedıklerı 9saat dayanan pıllerı kullanın o zaman.o zaman mobıl oyun makınesı rahatlıkla olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: cengiz_1983

quote:

Orjinalden alıntı: D-Assault

Arkadaşlar bu dizüstülere batarya dayanmaz , e cihaz pirize bağlı olduktan sonrada ben ne anladım mobiliteden

abı dayanmaz.oyun oynayınca bır laptopta 3saat pıl omru vrsa 1saate dusuyor.sebebı oyun oldugunu bılıyorsunuz.ama adamlar laptopları oyun oynayın dıye sadece uretmıyorlar.mobıl hayatın sızde bılyırosunuz kı onemı ıs ıs ıcın yapılan laptopların sadece bellı bı bolumu ve cok ufak bolumu olan grafık kartları ıı oluyor.laptoplardan oyun makınesı olur.masaya koy oyun makınesı derım sana.bende var.ve masaustulerın bazen tıkandıgı oyunalrı ben laptopta kolayca acıyrum.yanı laptoplar oyun makınesı olur hemde cok zguel olur.pılı kullanarak kımse oyun oynayamaz bunu kafanıza koyun.ama dersenızkı su yenı cıkan dedıklerı 9saat dayanan pıllerı kullanın o zaman.o zaman mobıl oyun makınesı rahatlıkla olur.

dostum söyler misin hangi masaüstünün tıkandığı oyunu açıyosun sen laptopunda, oblivion, nfs carbon, stalker, fear gibi oyunları 4xaa 1024*768 gibi çözünürlüklerde oynayabiliyosan o zaman oyun oynanır derim ben, yok 800*600 de noAA low detail de ne anlamışım ben o oyundan film izlerim bari daha iyi

• masaüstüler hiçbir zaman tarihe karışmaz bence gerçek oyuncular her zaman masaüstü kullanıcaklar ve laptoplarda hiçbir zaman masaüstü performansını yakalayamıcaklardır

quote:

quote:

@sercanceb

+1

Ayrıca o ne renktir öle iç gıcıklayıcı

• quote:

Orjinalden alıntı: iremmurat

bileşenler küçülüyormu allah allah neden ozaman benim eski ekran kartım bozuk x1950promun 3te biri kadar, hatta 8800gtx'in 4te biri kadardır

Evet arkadaşım küçülüyor.

Senin o ekran kartının yaptığı işi artık diş kovuğuna takılan işlemciler yapıyor.

O 4 te bir boyuttaki kart ile x1950Pro performans olarak ne durumdadır acaba.

Ayrıca eskiden HDD ler MB seviyesinde idi. Şimdi aynı boyutta Terabaytlardn bahsediliyor. Hatta milipede ile 1 posta bupu alana Tb seviyelerinde veri yazılıyor. Ayrıca N91 gibi telefonlarda mini mini HDD ler var. Ya da müzik çalarlar. Bunlardaki HDD ler de çok küçük.

Ayrıca şu an bizim P3 lerin yapamadığı işi şu an cep telefonu işlemcileri yapıyor.

Yani teknoloji küçülüyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: iremmurat

quote:

quote:

quote:

@sercanceb

Evet nanometre bazında.130 nanometre'den 90 geçildi,şuan 65nm kullanılmakta.45nm'ye yakında geçilecek.2011 yılına kadar 16nm ye kadar yolu var.16nm kadar inilirse cebine sığacak büyüklükte yüksek performanslı pc ler taşımaya başlayacağız çünkü elektronik devreler küçülüyor.Ekran kartalırndada bu böyle.CPU-GPU yu tek bir işlemcide birleştirildiği zaman hayvan gibi 8800GTX lere gerek kalmayacak.Küçük bir anakart,küçük bir işlemci bu kadar.Bak ileride göreceğiz.

• quote:

Orjinalden alıntı: cemcx

masaüstüler hiçbir zaman tarihe karışmaz bence gerçek oyuncular her zaman masaüstü kullanıcaklar ve laptoplarda hiçbir zaman masaüstü performansını yakalayamıcaklardır

Bence bukadar emin konuşma.10 yıl sonra cebinde yüksek performaslı bir oyun PCsi taşıdığında bu sözlerini gülerek hatırlarsın

Mobilite şu an çok önemli, 5-10 yıla kadar mobilite herşey olacak.

Satışlar düşüp "kocaman" masaüstü bileşenlerinin sabit üretim maliyetleri nedeniyle fiyatları artınca, sonra da üretilmemeye başlayınca ne kullanacaksınız

quote:

Orjinalden alıntı: cemcx

masaüstüler hiçbir zaman tarihe karışmaz bence gerçek oyuncular her zaman masaüstü kullanıcaklar ve laptoplarda hiçbir zaman masaüstü performansını yakalayamıcaklardır

• quote:

Adı üstünde Notebook not defteri oyun bilgisayarı olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xinu -- 15 Haziran 2007; 15:48:29 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.