Şimdi Ara

Silinsin. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
372
Cevap
1
Favori
14.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
151 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: captain_turkiye

    Süveyş gibi kıta dolaşmayı falan engelliyor diyorsun yani.


    Boğaza alternatif olması için çok çok ucuz ücret konulması lazım ki o da harcanacak paranın yanında bir şey etmiyor.


    Yani siz bu kadar büyük ve geri dönülmez riskleri bu kadar küçük argümanlar için mi savunuyorsunuz?


    Bunu yaptıktan sonra ileride "rte bizi kandırdı" deyince iş işten çoktan geçmiş olur biliyorsun değil mi? Yani İstanbulu, Türkiyeyi bu kadar büyük risk altına sokmak mantıklı geliyor sana? Kazanınca az ama kaybedince neredeyse her şey.


    O zaman şöyle sorayım sana. Sana diyeyim ki bir kumar var, 1m tl koyunca 10bin kazanıyorsun ama kaybedersen hepsi gidiyor, kazanma şansı da %5. Şimdi bu durumda sen bu kumarı oynar mısın? Ya da buna karşı gelene "olası kazancımı engelliyorsun, hainsin" der misin?


    Objektif olarak cevap verebilir misin?

    Bu yüzdeleri tamamen kafandan atarak inancına göre veriyorsun.Bana göre %100 başarlı olacak bir sistem.%100 kazanacığın 10m a 1m koymazmıydın ?


    Sırf muhalefet olduğunuz içn ( size göre marmarayda - havalanıda, köprülerde israfdı) hizmetleri engellemek hiçbir inceleme yapmadan karşı çıkmak zevk mi veriyor ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan_harputlu -- 9 Nisan 2021; 0:2:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RamseyBolton

    10.000 kişiye istihdam sağlayacak hocam 1.5 milyon ne şaka mısınız?

    Kanal istanbul ve çehresinde bu sağlanacak.Sadece kanalda çalışacaklar için geçerli değil o dediğim rakam.


    Türk Boğazlarından uğraksız olarak geçen 2 bin tonluk bir gemi Türkiye’ye toplam 689 dolar ödüyor. Türkiye, Montrö Sözleşmesi’ne göre hakkı olan altın frank uygulamasını yürürlüğe koyduğu zaman 2 bin tonluk bir geminin ödeyeceği geçiş ücreti, 7 bin 584 doları fener, 3 bin 200 doları tahlisiye, 240 doları da sağlık olmak üzere toplam 11 bin 24 dolar olacak. İstanbul Boğazı’ndan yılda 50 bin civarında geminin geçiş yaptığı ve elde edilen gelirlerin düşüklüğü hesaba katıldığında, Kanal İstanbul projesinin önemi bir kere daha anlaşılıyor. Ayrıca Boğaz’dan tankerlerle yılda 150 milyon ton tehlikeli yük taşınıyor. Kanal İstanbul ile hem geçiş ücretleri artacak hem de yük taşımaları daha emniyetli olacak.





  • Ben şahsen yapılmasını istiyorum
    10 yıl önce buyukcekmece golunun kuzeyinde bir tarla ittirmisler pedere. Kanal da geçmezse halimiz duman zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakan_harputlu H kullanıcısına yanıt

    Sen sırf parti fanatiğinden bu şekilde düşünüyorsun işte. Eğer dediğin gibi %100 başarılı olsa, riski 0 olsa çıkıp bunu söylerlerdi. Ama onun yerine "inadına yapacağız" diyorsunuz. Zaten o yüzden şimdi benim ya da yukarıda başkalarının dediklerine mantıklı düzgün cevap veremiyorsun.


    Önemli olanın parti ya da kişi olmadığını ne zaman anlayacaksınız merak ediyorum.


    Mesela köprülere diyorsun ama o eleştirilen geçiş garantisi için şu anda denilen gibi para vermiyoruz yani ya da bahsedilen ormanlar kesilmeden yapıldı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 9 Nisan 2021; 0:14:36 >
  • hakan_harputlu H kullanıcısına yanıt

    Kanal İstanbul projesine karşı çıkmamın sebebi İstanbul ve çevresinin ekolojik çevresinin altüst olacağını düşünüyorum. Bu eğer ahmaklık ise alınmıyorum. Ama sırf para ve ticaret ile hareket edenlere söylenen lafları ve eleştirileri bir zahmet ciddiye alın.Hemen karşı çıkanları vatan haini ilan etmeyin.


    Diğerlerini gelecek olacaksak tartışmaya açık projeler kimisine göre başarılı kimisine göre masraflıdır. Başarısız diyen siyasi bakanlardır. Ben Masraflı bakanlardanım ve bedeli-yükü halka ve ekonomiye bindirilen ve bir neslin cefasını çekeceği projelerdir. Bu projeleri YİD mantığıyla ve geçiş garantisi verilen kur üzerinden yapılan antlaşmlar, şirketlere verilen imtiyazları kusura bakma başarılı göremiyorum. Bu millete yük olarak görüyorum.Bir nesil heba ediliyor. Bu kadar basit.Asıl başarı ekonomi bozmadan ve alım gücünü yok etmeyen başarılı bir politikadır.

  • suveyş kanalı gibi koskoca bir kıtayı dönmekten kurtaran proje ile karadeniz gibi hiçbir yere çıkışı olmayan bir denize kanal açmayı marifet mi biliyorsunuz?. üstelik boğaz varken! kim ne yapsın rusya'ya ukrayna'ya gürcistan'a ulaşmak için kanalı kullanmayı. o yüzden boş bir projedir. zaten yapılabileceğine de inanmıyorum. koskoca şehri üçe bölmenin bir faydası yoktur. başlansa 10 yıl sürer. belki daha da fazla. ne kadar sürerse sürsün bu proje batık bir projedir. tıpkı akp'nin geçiş garantili köprüleri, otoyolları gibi. birde yolcu garantili havayolları var ki tam rezalet!


    kanal istanbul ülkenin enerjisini boşa harcama projesidir!!!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DF22259B6 -- 9 Nisan 2021; 0:27:23 >
  • boğazlar falan doldu inşaat yapacak yer kalmadı yapay boğaz manzaralı yalı ve köşkler yapıp araplara satıcaz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pspsexer



    sırf başa siz gelin diye uzaya çıksak inin aşağı dersiniz sırf muhalefet olsun.neyse..

    MONTRÖ ÖNEMLİ OLSA DA BOĞAZLAR TAM OLARAK TÜRKİYE NİN KONTROLÜNDE DEĞİL.

    AYRI BİR BOĞAZ YARATIP GEÇİŞLERİ BURAYA VEREREK TRAFİĞİ AZALTMAK ESKİDEN KAÇ GEMİ GEÇİYORDU ŞİMDİ KAÇ İKİNCİ BOĞAZ ŞART ENİNDE SONUNDA AMA SİZE KALMAZ REİS YAPAR HAYRA OLANI YAPAR...KENDİNE Mİ YAPIYOR MİLLETE YAPIYOR... VAR HAYRI Kİ YAPIYOR GEREKLİ Kİ YAPIYOR HİZMET YAPIIYOR GEÇİŞLERİ RAHATLATMAK ÖDEMELERİ ARTTIRMAK İKİNCİ BİR BOĞAZ YARATARAK KIYISINDAKİ BİNALARIN DEĞERİNİ ARTTIRIP EKSTRA GELİR KAZANMAK O BÖLGEYİ GELİŞTİRMEK VE DEVLETİN BİLDİĞİ EKSTRALAR...BOĞAZDAKİ YALILAR NE KADAR ŞU ANDA ORADAKİ BİNALAR NE KADAR.MİLLET DÖNER KÖŞEYİ GEÇERİZ BÖYLECE EŞİĞİ.

    AMA MUHALEFET OLSUN YA MESELE AY A ÇIKSAK.....YAHU NE İŞİMİZ VAR ORADA BİZ MARSA GİDECEĞİZ MARSA OLUR KONU...AMA YATARSINIZ ÖNCENİZDEN BİLİRİZ

    sizde biliyorsunuz ya yararını sırf akp gitsin biz gelelim milletin gözünde daha büyümesinler olayı belki görürsünüz on yıla dolunayı.

    millete her yadarlı işe durun yapmayınhani önceden sizin gibi cene çalıp yatıp yesinler mi..

    YİNE AKP KAZANACAK

    Kardeşim acilen ölmen gerekiyor. Yaşaman bile zarar.


    Akp yi savunacam diye saçmalamışsın iyice.


    Yazdıklarından çıkarılan sonuç şu.


    Yapılan kanalın etrafındaki araziler ve binalar değerlenecek demişsin.


    Oradaki araziler hep yandaşlara ve katarlılara satıldı. Dikilecek binaları da hep yandaşlar yapacak. Özetle elin katarlısının ve yandaş işadamlarının cebine girecek paraya seviniyorsun. Yazdıklarını dikkatli okusan sen bile gerçekleri görebilirsin aslında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 9 Nisan 2021; 0:31:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • samuray_x S kullanıcısına yanıt
    Koskoca bilmem kaç mesaj, bir tane savunan da palavralardan başka bir şey sıkmamış. Öncedende bu konu açıldı bizzat gemici arkadaşlar açıkladı, yeri geldi aklı başında insanlar çıkıp konuştu ama şu forumdaki troller facebook yazılarından ileri gidemediler. Bari savunacaksanız mantıklı atın değil mi ?

    Blok blok blok basmaktan parmaklarımız ağrıdı.
  • Bu kanalın yapılmasında yatan gerçek sebepleri şeffaf bir şekilde açık beyan edebilecek kimse yok herhalde? Gerçekten Amerika ve nato Karadeniz'e askeri filolarini geçirsin Rusya ile kozlarını paylaşsın olan Türkiye'ye olsun diye mi bütün bunlar yoksa daha basit komik amaçlar mi var? inşaat sektörü hareketlensin insanlar işsizlikten bunaldı biraz oralarda istihdam edilsin devlet kupon arazilerden hazineyi veya hükümet kesesini doldursun yada çok daha trajikomik durum olan boğazdan geçecek gemileri ordan geçirip ülkeye ek gelir mi elde edelim ? Hangisi doğru olan akıl oyunları..

    Hepsinin dışında an itibarıyla gündemi kanala çekmek harikulade bir kurgu diye düşünüyorum çünkü memleketin o kadar çok çözülmesi gereken sorunu varki üzerini kapatmak için daha güzel bir gündem bulunamadı dönüp dolaşıp kanala geliyor mevzular..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnoktaQ -- 9 Nisan 2021; 0:43:22 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • ChiefOfficer kullanıcısına yanıt
    Geçenden 5 geçmeyenden 15 akçe der kalıbımızı basarız nede olsa

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hortumdan gelen artık kesmiyor. Bari direk kanal açalım diyorlar.


    Fayda mı ? Hizmet adı altında yapılan hazine garantili soygun projelerine +1 yaz geç.


    Halk olarak artık faydasından ziyade hazine garantili olmasın kafi modunda olmamız lazım ...

  • Cem Amiralimiz Aralık 2019daki Mevzular 35de kanal istanbul hakkında yorumları var, merak edenler varsa izleyebilir. Cem paşamız taa o zamanda görüşünü belirtmiş.

    Kanal istanbul yapıldı, 8 milyon insanın yaşadığı bir adacık olacak. Peki, ha olur da savaş çıkarsa ilk önce hedef alınacak şeyler neler olacak? Köprüler. Peki köprü olmayınca oradaki insanları nasıl takviye edeceksin, oradaki zırhlı araçları vs. nasıl takviye edeceksin?

    Şahsi görüşüm, Amerika karadenizde varlığını göstermek istiyor. Şu an zaten ukrayna-rusya arası yeterince sıcak. Abd'de "bende hazır ortam müsait iken geleyim" diyor, ama gelemiyo. Çünkü montrö var. Montrö'yu ya iptal edecek Türkiye, yada bypass.

    Önümüzdeki süreç bayağı kritik geçecek dibi. Vaziyetinizi şimdiden alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi amerika yıllardır karadenizde kalıcı olarak bulunmak istiyor lakin montrö boğazlar sözleşmesi bunu engelliyor. Kanal istanbul montröyü bypass ediyor. Biden'ın Erdoğan hakkındaki fikirlerini göz önünde bulundurursanız bu kanal istanbul'un neden bu kadar ittirildiğini anlarsınız. Rant falan ikinci planda bile değil şu durumda, akp amerikanın muhalefeti desteklemesini engellemek zorunda.

  • kurtlar1971 kullanıcısına yanıt

    aynı şeyi yazmışız :D

  • Ameriga istiyor işte ya. Kenarına da biraz arap koyacaz lezzeti artacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheLordMan

    Hocam üzülüyorum sana ya. Ne montrö hakkında bilgin var ne kanal ile. Tertemiz bir beyin

    senin türkçe okuduğunu anlamanda sıkıntı var mı ?

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.