Şimdi Ara

Bireysel Tüketici Heyeti Masraf Iadeleri Geri Alma Konusu (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.734
Cevap
270
Favori
264.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ClockerTr28 C kullanıcısına yanıt

    Hocam demiyorum işte anlaşamadığımız konu o zaten, ne ara ödeme yaptım ne vadeyi kısalttım. 70 ay vadesi olan 1.12 den 2016’da çektiğim krediyi 2019’da 0,99’dan 70 ay olarak yapılandırdılar, Tüketici hakem heyeti yoluyla alanlar varmış fakat banka tüketici mahkemesine müracaat etmiş, ben de zaten burdan başvurupta tecrübe eden var mı onu öğrenmek için yazdım.

    Herkesten almaları hak olduğu anlamına gelmiyor, mesela geçen yıl farklı bir konut kredisi çekerken konut sigortası yaptılar (herkese yapıyorlar) (hayat ya da dask değil özel konut) iade edin diye başvurdum etmediler bankalar birliği hakem heyetine müracaat ettim ve bugün karar olumlu çıktı. (demekki herkese yaptıkları şey doğru olmayabiliyormuş)

    Birde utanmadan biz kredi bitene kadar yapacağız bu sigortayı diye savunma vermişler, sanki evin başına bir iş gelse benden alamayacaklar kredi taksidini de kendileri sağlama alıyorlar tabi yersen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bende halkbanktan kredi çekmiştim,


    ferdi kaza, hayat sigortasını direk iptal ettiler,


    fakat konut sigortası iptaline yanaşmadılar devlet bankaları zorluyor konut sigortasında,


    bende axa sigortadan konut sigortası yaptırıp subeye attım ben axadan daha yüksek değerli bir poliçe yaptırdım dedim,


    sonra iptal ettiler kendi sigortalarını...


    iptal sonrası ise bende axayı iptal ettim oaly çözülmüş oldu:)


    fakat yapılandırmada madem alanlar var sizde deneyin şansınızı mahkeme heyeti ile, fakat olmuyorsada çok uğraşmaya gerel yok ne güzel 0.12 indirim olmuş kredinize


    hani demek istediğim deneme sonrası başarısız olursanız çokta takmayın değmez hayat kısa.

  • Ben de bugün babam için Yapı Krediye başvuru yaptım. İnternet bankacılığından bize yazın bölümünden. Gelen cevapta şubeye başvurun yazmışlar. Lakin babam beceremeyebilir. Direk bu cevapla E-devlet üzerinden başvuru yapsam olur mu ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene önce babam kredi çekti
    110.000 Tl içün 10.480 Tl hayat sigortası aldılar! Tüketici hakem heyeti denen yere başvurmama rağmen parayı geri alamadık.Böyle saçmalık olur mu be

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Myhres7 M kullanıcısına yanıt
    Kredi borcu bittikten sonra mı başvuru yaptınız?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bende emrak ettim açıkcası

  • arkadaşlar bende 40 bin 12 ay kredi çektim, 310 tl kredi kullandırma hayat sigortası diye bir ücret kesilmiş, bunun dışında herhangi bir ücret kesintisi yok, internet okuduğum kkdf, bsmv falan filan ücreti var diyorlardı neyse şunu sorayım bu iptal edilebiliyor mu?

  • murattekno kullanıcısına yanıt

    konut değilde ihtiyac sanırım ?

  • Vakıfbank’tan ihtiyaç kredisi çekmiştim. Hayat sigortası ve cankurtaran sigorta poliçesi yapmışlardı bu konu sayesinde ikisini de geri aldım. Emeği geçen arkadaşlara teşekkürlerimi bir borç bilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aRŞ-ı aZaM

    ziraat bankasına başvuru yapalı 1 ay oldu. Bu süre içinde cevap alamadım. Beklemeye devam etmeli miyim? Cevap vermeleri için yasal bir süre var mı ?

    12 aylık sürenin sonuna geldik ve red cevabı aldım. Alınan her ücret yasalar çerçevesinde alınmış :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ysf_joseph

    Ben de bugün babam için Yapı Krediye başvuru yaptım. İnternet bankacılığından bize yazın bölümünden. Gelen cevapta şubeye başvurun yazmışlar. Lakin babam beceremeyebilir. Direk bu cevapla E-devlet üzerinden başvuru yapsam olur mu ki?

    Merhaba bugün babam şubeye gitmiş sigorta İptali için Yapı Kredi Bankası. Müşteri Temsilcisi sigortalı kredi ve sigortasız kredi oranları farklı bu yüzden iptal edemiyoruz. Sigortasız olsaydı farklı bir kredi kullandırırdık bu yüzden iptal olmuyor demiş. Bir belge ya da yazı da vermiyor. Krediyi kullanalı 25 gün oldu. Nasıl bir yol izleyelim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar,

    banka kaç gün cevap vermedikten sonra cevap alınamadı diye e devletten başvuru yapıyorduk bilen varmı ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClockerTr28 -- 18 Mayıs 2021; 14:57:52 >
  • bugün vakıfbanktan hiç edevlette bulaşmadan tüm amsraflarımı geri almış bulunmaktayım

  • ClockerTr28 C kullanıcısına yanıt
    DİKKAT: Başvuru Formu ve Bilgi Broşurü ücretsiz olup, şahsen Türkiye Bankalar Birliği'ne gelerek yapılan başvurular kabul edilmemektedir...

    Bireysel Müşteri Hakem Heyeti, bankacılık hizmetleriyle ilgili olarak, (mevduat hesapları, tüketici kredileri, kartlar, vb) bankanız ile yaşadığınız anlaşmazlıkların değerlendirilmesi için başvurabileceğiniz, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) bünyesinde kurulmuş bir Heyettir. Bu Heyetin amacı, TBB üyesi bankalar ile bireysel müşterileri arasındaki anlaşmazlıkları adil ve tarafsız bir şekilde incelemek ve taraflar arasında uzlaşı sağlamaktır.

    Hakem Heyetinin faaliyetleri, sadece bireysel bankacılık işlemlerini kapsar ve gerçek kişilerin başvuruları değerlendirmeye alınır. Tüzel kişiler tarafından yapılan başvurular ile gerçek kişilerin bireysel içerikli olmayan, ticari, zirai… vb faaliyetleriyle ilgili başvuruları kabul edilmemektedir.


    Başvuru yapmadan önce lütfen aşağıdaki şemayı inceleyiniz.

    Bireysel Tüketici Heyeti Masraf Iadeleri Geri Alma Konusu

    Hakem Heyetine yapılacak başvurularda anlaşmazlığa konu olay, başvuru tarihi itibariyle en çok iki yıl eski tarihli olmalıdır. Yukarıdaki 3a ve 3b numaralı şemada yer alan banka yanıt süresi 30 gündür. Kredi kartlarıyla ilgili başvurularda ise bu süre 20 gündür. Ayıca başvuru formunda Hakem Heyetinden talebin ne olduğunun somut ve açık olarak ifade edilmesi gerekir. Hakem Heyetinin sunduğu hizmetler ücretsizdir. Heyetin vereceği kararlara bankalar, 4.731.- TL'ye kadar uymak zorundadırlar. Bu tutar 2021 yılı için geçerli olup, her sene Ocak ayında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan yıllık tüketici fiyat endeksi değişim oranında arttırılır.


    Başvuru konusuna göre, Sekretarya tarafından kabul edilen başvurular aşağıdaki dört Heyetten birine yönlendirilir. Yönlendirilecek Heyetler şunlardır:

    Banka Kartları ve Kredi Kartları Bireysel Müşteri Hakem Heyeti

    Tüketici Kredileri Bireysel Müşteri Hakem Heyeti

    Sigortacılık İşlemleri Bireysel Müşteri Hakem Heyeti

    Diğer Bankacılık Ürün ve Hizmetleri Bireysel Müşteri Hakem Heyeti
    (Birinci, ikinci ve üçüncü madde dışında kalan ürün ve hizmetlerle ilgili)

     

    Heyetlerde, ikisi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu temsilcisi üçü banka temsilcisi olmak üzere beş temsilci görev yapmaktadır. Birlik tarafından aday olan bankalar arasından her bir Heyet için, üç asil üç yedek üye seçilir. Birlik tarafından üye olarak seçilen bankalar birer temsilci bildirirler. Heyet temsilcileri TBB üyesi bankaların gösterdikleri adaylar arasından TBB Yönetim Kurulu tarafından seçilir.

      Bankadan yanıt ya da başvuru teyit belgesi alamadığınız durumlarda yapmanız gerekenler ve diğer sorularınız için ve Bireysel Müşteri Hakem Heyeti SSS bölümü ve yanıtlarını inceleyiniz.

    https://www.tbb.org.tr/tr/finansal-tuketici/bireysel-musteri-hakem-heyeti/2469

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Arkadaş geçen sene aynı zaman diliminde tüketici hakem heyeti ile bankalar birlğine başvurdum masrafların iade edilmesine yönelik daha sonra cvp geldi yrfıya ve tüketici hakem heyetine yansıyan konular kurul gündemine alınmaz diye bende tüketici hakem heyetindeki şikayetimi çektim ; ve tbb ye mail attim şikayetimi çektiğime dair onlarda bana;
    ‘’ başvurunuzun tekrar Hakem Heyeti gündemine alınabilmesi için, Tüketici Hakem Heyetine intikal eden başvurunuzu geri çektiğinize dair dilekçenizin ilgili Tüketici Hakem Heyeti tarafından teslim alındığının ya da başvurunuzun geri çekilmesi talebinizin onaylandığının görülebileceği bir belgenin tarafımıza iletilmesi gerekmektedir.’ Diye mail iletti bende ;
    Bende kaymakamlık thh inden sonuç belgesini aldım ve resmi yazı bunu mail olarak ilettim; şu şekilde idi özetle kaymakamlık thh yazısı;

    ‘’Başvuru hakkında Hakem Heyetince KARAR VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA
    Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliği’nin 31/1 düzenlemesi gereğince yapılan masrafların Bakanlıkça karşılanmasına, 6502 sayılı Kanun’un 70. maddesinin 3. fıkrası uyarınca, kararın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde tarafların Tüketici Mahkemesine itiraz hakları açık olmak kaydıyla toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.’’

    Sonra bana bankalar birliğinden cvp maili geldi tekrardan kurul gündemine alınacağına yönelik sonra bugün nihayet cvp maili geldi ama olumsuz;
    ‘’Hayat sigortası iptali ve prim iadesi konulu Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. hakkındaki 30 Ekim 2020 tarihli başvurunuz.
    Yukarıda takip numarası belirtilen Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. hakkındaki başvurunuzun gündeme alınmasını takiben, Bankadan görüş talep edilmiştir.
    Birliğimiz görüş talebine karşılık, Banka tarafından gönderilen yazı Birliğimize ulaşmış bu yazı sonrasında başvurunuz Hakem Heyeti gündeminden çıkarılmıştır.
    Başvurunuzun gündemden çıkartılması sonrasında, Tüketici Hakem Heyeti başvurunuzu geri çektiğinize dair iletmiş olduğunuz bilgi ve belgeler tekrar değerlendirilmiş ancak, Tüketici Hakem Heyeti tarafından başvurunuzun karara bağlandığı görülmüştür.
    Bireysel Müşteri Hakem Heyetinin Oluşumu, Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında Tebliğ'in "Heyete iletilecek başvuruların kapsamı" baslıklı 7'nci maddesinin 1'inci fıkrasında " Heyet, Bankalar hakkında aşağıda belirtilenler dışında kalan tüm başvuruları inceler. Aşağıda belirtilen başvurular Birlik tarafından Heyet gündemine alınmaz": hükmüne, aynı maddenin (c) bendinde ise, "Yargıya, Sigorta Tahkim Komisyonuna veya Tüketici Hakem Heyetlerine intikal etmiş olanlar" hükmüne yer verilmiştir.
    Söz konusu hüküm esas alınarak yapılan değerlendirme sonucunda ilgide kayıtlı başvurunuz Hakem Heyeti gündeminden çıkarılmıştır.’’

    Arkadaşlar bu süreç geçen seneden beri devam eden süreç şunu anladım ki bankalar koruyor kollanıyor çünkü karar verilmesine yer olmadığına dair kaymakamlık thh inden karar çıkmasına rağmen bankalar birliği , kaymakamlık thh inin karara bağladığını bu nedenle kurul gündeminden çıkarıldığını söylüyorlar.? Buraya kadar zahmet edip okuyan sevgili arkadaşlar ne yapmam gerekiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • parstatanga P kullanıcısına yanıt
    Hocam, keşke 3 yere birden şikayet etmeseydiniz veya THH'ne yaptığınız başvuru üzerinden devam etseydiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar konu dışı ama bilen varsa sorum aşağıda, kredi bölümüne de yazdım belki bu durum ile ilgili bilgisi olan vardır

    mevcut 0.99 faiz ile konut kredim var elime bi miktar para geçecek ara ödeme yapıp kredi vadesini düşürebilir miyim, mevcut 76 taksit var ödeme yapıp yeni vadeyi 36 ay yapsam yaparmı banka, eğer yaparsa yeni vade de 0.99 devam edermi faiz, yoksa güncel faiz oranlarından mı düzenler kalan taksitlerin faiz oranını

    bilen varsa bilgi verebilir mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısmi olarak ücret iade kararı çıktı ve bana tebliğ edildi. Ben bunu bankaya gönderip isteyecek miyim yoksa aynı karar bankaya da ulaşınca hesabıma mı aktarılacak

  • 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.