Şimdi Ara

Bireysel Emeklilikten 10 Yıldan Önce Ayrılanlardan Kesilen %15 Kesintinin Ödenmesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.096
Cevap
59
Favori
352.371
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bytepire

    BES satmaya çalışan biri değilim, ama sektördeyim doğrudur.
    Satmaya çalışıyor olsam zaten daha farklı yönlendirmeler de yapardım ki, yapmadım.
    Yazdıklarım sadece doğru bilgi olması adına yazılmış şeylerdir. Kaynaklar bellidir, sizler de araştırabilirsiniz.
    Söyledikleriniz de doğruluk payı var, genellikle kısa vadeli yatırım aracı olarak düşünenler ve de vergi indiriminden yararlanamayanlar zarar etmiş olabilirler. Ama zaten yazdıklarım da var, BES uzun vadeli bir sistemdir. İhtiyacınız olmayacak bir miktar ile sisteme girip, o parayı uzun bir süre unutmanız gerekir. Tabii ki yatırım tercihlerinizi doğru yapmanız ve de vergi indiriminden yararlanabilmeniz çok önemlidir.

    Katılımcıların büyük çoğunluğu çıkmak zorunda kalıyor tabiri doğru değil, istatistiklere sizler de erişebilirsiniz EGM den. herkese açıktır.
    Burada düzeltilmesi gereken en büyük sorun ise, vergi indiriminin kolaylaştırılması olabilir. Dediğiniz gibi çoğu muhasebeci uğraşmak bile istemeyebilir. Büyük şirketlerin kadrolu muhaebe personeli bile bilmiyor olabilir. Burada biraz da siz hakkınızı aramalısınız, çünkü sağlanan fayda günümüz değerlerine göre oldukça yüksektir.

    Son olarak BES, söylediğinizin aksine, riskli bir sistem değildir. Sizin riskiniz uzun vadeli bir sistemde kısa vadede çıkmak zorunda kalma riskidir. Bu riski sizin değerlendirmeniz gerekir.


    Aslında aynı şeyleri yazıyoruz, farklı noktalardan bakıyoruz..Ben kötü bir sistem olarka görmüyorum zaten, vergi indirimi ve uzun vadeli düşünülürse sorun yok, ama TR gibi değişken şatları olan ve üşengeç muhasebecileri olan bir ülkede genelde zararına ayrılıkla sonuçlanan bir sistem olarka görüyorum..Muhasebecinin ise boğazına yapışıp her ay gelen dokontların peşinden koşturmak ise dertsiz başıma dert almak gibi geliyor..

    Zaten 30 küsür yıl boyunca acil para ihtiyacı olmayan TR vatandaşı da azdır..Her ne kadar başta kendine güvense de...

    Ayrıca ben düşüneceğime ve peşinde koşacağıma, otomatik maliye halletseydi bu vergi indirimini, edevlet sadece cezaları kovalamak için işletilmeseydi..Herşeyim ellerinde var halbuki..

    Veya muhasebicelere bu işlemi yapmalarını zorunlu kılsınlar, yaptırımı olsun yasal olarak..yoksa yaptırımı olmayan bir angaryayı yapmıyorlar işte...gidip adamı tehtid mi edeyim..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oaston


    quote:

    Orijinalden alıntı: kontendoo


    quote:

    Orijinalden alıntı: oaston


    quote:

    Orijinalden alıntı: fethiyetv

    @cirmak aynen katılıyorum.

    Bireysel Emeklilik sistemini bilmeyenler hesap kitap yapmayanlar yorum yazarak insanları yanlış yönlendirmeyin! Maaşınız iyiyse ve yıl sonlarında gelir vergisinde %27 veya %35lik dilime geliyorsanız brüt maaşınızın %10'nunu muhakak BES'e aktarın karlı çıkarsınız. BES için uygun kesintili ve dosya masrafı az olan bir BES bulmanız şarıyla tabi.

    Benim durumum nedir. 3 yıldır ödüyorum, ilk iki yıl yaklaşık 150 TL aktardım son 1 yıl da ayda yaklaşık 300 TL aktardım.

    TOPLAM yatırdığım Para : 5400 TL
    Çalıştığım yerden maaşıma aldığım ek gelir : 1458 TL (5400 x 0,27) (%27 vergi dilimine giriyorum)
    Yani cebimden çıkan toplam net para : 3942 TL (5400-1458=3942)

    GELELİM KAZANCA: Hepsini borsada olan büyüme amaçlı fon almıştım.
    BES FONUN Değeri : 7054 TL (7054/5400 = %31 prim yapmış ki bunda gelir vergisi indirimi yok)
    Şuan parayı çekmek istesem ve %15 iade etsem (ki kalkmış deniliyor) : 5995 TL


    Şu an mali olarak 5995 TL'lik yatırımım var, bunun için 3942 TL çıktı. Bu durumda %52 KAZANCIM var.


    Evet hesa bilen BES'i kötüleyen, insanları yanlış yönlendirenlere diyorumki, benim %52 kazancım var, sizin alternatifiniz nedir hesap uzmanları :)



    3 yıl önce sizin gibi bes marifetiyle değilde direkt borsaya 22bin(kasım2008)'deyken girenler şu an 70bine dayanan endeksten min. %300 kazandılar. 300 nire 52 nire, firma sizin paranızla girdiği borsadaki kazancının sadece 6'da 1'ini size lütfetmiş yani tamamen riski sizin üzerinizde olan bir fondan yine asıl kazanan onlar olmuş..

    Dua edinki bu süreçte borsa yükseldi, tam tersini düşünün birde buhar olan birikiminiz yüzünden belki bu konuda şu an bes'e küfrediyor olacaktınız


    kim borsadan %300 kazanmış bugüne kadar? bu işlerle profesyonel olarak da uğraştım zamanında. borsada zenginler daha zengin olur, diğerleri de daha fakirleşir. borsaya o kadar çok bel bağlayan insan gördüm ki, genelleme yapmam yanlış olmaz sanırım. borsanın kumardan tek farkı, birden kaybetmiyorsunuz. iki borsa dergisi okuyup yatırımcı kesiliyor bizim milletimiz, ya da iki cnbc izliyor hemen kasıla kasıl borsaya giriyor. yok arkadaş borsadan %300 kazanan falan. genelde sağlam bir kâr olunca elden çıkartırlar. kimse öyle müneccim maddesiyle beslenmediği için "daha %300 olmadı benim kârım." demez. senin yaptığın basit hesap. ona bakarsan ; benim büyük dedem kurtuluş savaşı gazilerinden ve devlet ödül olarak epeyce bir altın vermiş. o da istanbul'a gelip evlere bakmış cumhuriyet'in ilk yılları fakat boğaz manzaralı 2 bina alabilecek altınla gidip köyden tarla almış. ne oldu o zaman senin hesaba göre bizim zararımız?



    Arkadaş 3 yıl önce bes üzerinden borsa fonuna girmiş, bes ile değilde kendisi herhangi bir bankanın endeks ağırlıklı fonuna girmiş olsaydı bu kadar getirisi olacaktı, benim yaptığım karşılaştırma aradaki tercih farkını belirtmekten ibaret. Aynı riski almasına rağmen bes yüzünden daha az kazanmış.


    teoride %5000 de kazanır. önemli olan pratikte kazanması. eğer arkadaşın endeks ağırlıklı bir fona girseydi, ciddi bir kâr (örn. %30 veya %40) elde etti mi allah bereket versin diyerek çıkacaktı. borsa böyle. ben borsayla ilgili çok büyük bir kesimin yaptığı işlemleri söyleyim istersen ;

    10.000 lirayla giriyorlar diyelim ki. para 12, 13.000 olunca hemen çekip kenara koyarlar. önce ellerini ovuştururlar. "sonunda oturduğum yerden para kazanmanın yolunu buldum" da der büyük bir bölümü. ondan sonra birkaç ay düşünürler, hiçbir borsa haberini kaçırmazlar ve hemen "ben bu işleri yalayıp yuttum artık" diyerek bulabileceği ne kadar nakit varsa borsaya dalar. bu nakitin büyük bir bölümü borç olduğu için de aşırı hassastır. 50.000 ile girdi diyelim ki. önce 55.000'e çıkar para. biraz daha bekler, sonra birden 50.000'e düşer. adamın aklındaki fiyat minimum 60.000, ideali 70.000'dir fakat minimum 20.000 lira zarar edererek kuyruğunu kıstırarak borsadan ayrılır. gözü kara olanlar ya da maymun iştahlılar da hepsini kaybeder. ondan çıkar başkasın girer, ondan da çıkar başkasına girer. sürekli hata yapar. bunun istisnası yok emin ol. yani bu anlattığım döngü, borsaya girenlerin çok büyük bir bölümünün yaşadığı döngü. o %300'ler, %5000'ler teoride kazanılan para. pratikte zenginler daha zengin olur, fakirler de daha fakirleşir. bu işlerle profesyonel olarak uğraşmış biri olarak söylüyorum bunları, bakkal recep, fırıncı mahmut olarak değil.




  • teşekkür ederim.
    quote:

    Orijinalden alıntı: aydoganx


    quote:

    Orijinalden alıntı: ayhan1966

    dilekçe ğrneğini siteden bulan oldumu

     Bireysel Emeklilikten 10 Yıldan Önce Ayrılanlardan Kesilen %15 Kesintinin Ödenmesi


    http://www.yaklasim.com/basindamevzuat/kanunlar/005/bireysel_emeklilik_dilekce_ornegi.doc







  • quote:

    Orijinalden alıntı: fethiyetv
    @oaston

    Hesap kitap işini çok iyi bilirim, mesleğim bu zaten. Tamam siz hesap yapamıyorsunuz ama yazdıklarımı da okuyup anlayamıyor musnuz?

    Yaptığınız hesaba göre ben yatırdığım 5400 TL'yi Kasım 2008'de yatırdım. Az iki hesap yapın...

    NOT: gün içerisinde detaylı bir rapor hazırlayacağım, umarım buralarda olursun da iki hesap öğrenirsin, feyz alırsın.

    Bes'te ki zararının savunmasını nasıl açıklamaya çalıştığını çok iyi anladım rahat ol. O mesajına belki sonradan hesap yapmıştır da savunduğu saçmalıgı farketmiştir diye cvp verme geregi duymamıştım. Ama hesap uzmanı oldugunu iddia eden sen aynı birikimlerin bileşiginin getirisinin hertürlü %52'den fazla olacagını bile hesaplamadan dayanaksız tezine cahil cesaretinle devam ediyorsun. Senden feyz alanın vay haline :)




  • BES'te olduğu gibi Birikimli Hayat Sigortasında da vergi inidirimi var!...
    http://www.emeklilikvehayat.com/hayat-sigortalari/hayat-sigortalari-vergi-avantaji.html

    Bilgim maalesef bu kadarrrr...


    quote:

    Orijinalden alıntı: BilimveEdebiyat

    Bilginiz bu kadar mı?

    Hiç birikimli hayat sigortası duymadınız mı?

    10 yıl sonra getirinizle birlikte ayrılabiliyorsunuz hani?

    Konuyla alakası yoksa Şükrü Kızılot niye Hayat Sigortası olanlara da müjde demiş???



    quote:

    Orijinalden alıntı: plcmn

    Hayat sigortası ölüm sonrası ödeme yapar. Konuyla ne ilgisi var ki?

    quote:

    Orijinalden alıntı: BilimveEdebiyat


    quote:

    Orijinalden alıntı: plcmn

    Onlar sisteme girmesin zaten..
    Bu sistem vergi indirimi olmadan anlamlı değil ki...
    Yani çalışmıyor ve BES yaptırıyorsa suçu yok ama kabahati var :)
    quote:

    Orijinalden alıntı: BilimveEdebiyat


    quote:

    Orijinalden alıntı: plcmn

    Çok haklı bir karar gibi gözüküyor aslında...
    Ancak gözardı edilen bir durum var..
    BES sigorta primleri üzerinden vergi (gelir) indirimi kullanılıyor..
    Bu durumda 100 Tl yatıran aslında vergi dilimine göre 115 TL, 120 TL yada 125 TL yatırmış oluyor.
    Bu durumda biriken ana para üzerinden alınan vergi aslında devletin indirim gerçekleştirdiği verginin en düşük oranı olan %15..

    Kararlara bakmak lazım ancak bana vergisel açıdan mantıklı gelmedi...
    Muhtemel sonuçlar ne olur:
    - Maliye BES primlerinden vergi indirimini kaldırır. Bu durumda sistem yara alır..
    - Maliye vergi indirimini azaltır. Sistem yine yara alır ama düşük enflasyon ortamında işler yürür..

    Her iki durumda da alınan karar sizin lehinize gibi görünse de aslında aleyhinize olabilir...

    Yani aslında Maliye'nin sistemden çıkarken aldığı %15 ana paradan falan alınmıyor. Maliye size sunduğu vergi indirimini geri alıyor..





    Vergi indirimi almayanların suçu ne?? Çalışmıyor ama Hayat sigortası ya da BES'i var.





    Ya Hayat Sigortası varsa??? O kısmına cevap vermemişsiniz.








  • Ayrıca Şükrü Hocayı iyidir hoştur ama spekülatif haber yapmaya bayılır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: plcmn


    BES'te olduğu gibi Birikimli Hayat Sigortasında da vergi inidirimi var!...
    http://www.emeklilikvehayat.com/hayat-sigortalari/hayat-sigortalari-vergi-avantaji.html

    Bilgim maalesef bu kadarrrr...




    Konuya nereden geldiğimizi bile unutmuşsunuz.

    Siz aşağıdaki satırları yazıp,
    ''Muhtemel sonuçlar ne olur:
    - Maliye BES primlerinden vergi indirimini kaldırır. Bu durumda sistem yara alır..
    - Maliye vergi indirimini azaltır. Sistem yine yara alır ama düşük enflasyon ortamında işler yürür.. ''

    Danıştay'ın kararı iyi olmadı deyince ben de çalışmadığı için iade alamayanlara (BES ve Hayat Sigortası sahipleri) iyi olduğunu söyledim siz de adam çalışmıyorsa BES'İ ne yapsın onun tek avantajı vergi avantajıdır dediniz. Böylece aslında BES'in vatandaşın cebindeki paraya tuzak olduğunu da bir şekilde itiraf ettiniz. Ben de hadi çalışmayan BES yapmasın, Hayat sigortası içinde mi bu karar kötü oldu deyince (Çalışmayanın da sanırım Hayat sigortası yapma hakkı vardır) bunun konuyla ne ilgisi var dediniz.Ben de çok ilgili olduğunu, çünkü bu kararla sistemden erken ayrılan Hayat Sigortası sahiplerinin de artık vergi kesintisine maruz kalmayacağını ifade ettim.

    Siz de sanki ben Vergi avantajı Hayat sigortalarında yok demişim gibi sevindiniz. Halbuki ben zaten yıllardır o avantajdan yararlanıyorum.Ne anlatmaya çalıştığımı hala anlamamışsınız.


    Sözün özü:

    1- Ben buraya yazana kadar Hayat Sigortaları ile ilgili bilginizin son derece sınırlı olduğu ortaya çıktı.
    2- BES'in aslında tek faydasının vergi avantajı olduğu, onu da zaten içindeki komisyonlarla çaktırmadan hortumlandığı bilinen bir gerçek.
    3- BES satışı için aslında sigortacı olmayan banka çalışanlarının, Sigorta şirketleri tarafından her kazandırdıkları müşteriye karşılık altınla ödüllendirildiklerini ve bunu yaparken müşterilere eksik bilgi verilip binlerce mağdur yaratıldığını da çok iyi biliyorum.

    Benim arkadaşlara tavsiyem eğer BES yaptıracaklarsa iyi araştırsınlar. Borsa getirili fonların dönemsel kazançlarına kanıp da paralarını riske atmasınlar.
    O fonlar 1 getiriyorsa,2 götürür. En büyük amaçları IMKB'de alış satış yaparak ödeyecekleri komisyonlarla iştirak banka ya da aracı kurumlara gelir sağlamaktır. Sigorta şirketleri çok büyük hacimlerine rağmen sıradan bir vatandaşın pazalıkla aldığı oranların çok üstünde komisyon öderler aracı kurumlara. Bu durum yatırım fonları içinde geçerlidir.

    Eğer paramı ben yiyemedim, buyurun siz yiyin diyorsanız BES ve A tipi yatırım fonlarını önerebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilimveEdebiyat -- 12 Nisan 2011; 14:51:23 >




  • evet şükrü hoca bazen özellikle eksik bilgi ile manşet atar, yazının içine girdiğinizde başlıktan farklı bir şey okursunuz.
    malum, rating kaygısı da var... okunacak ki para kazansın...
  • bir daha bireysel emekliliğe üye olmak mı asla !!!

    paranın fonlarda çalıştırılacağı söyleniyor ama gelin görün ki para getirisi çok komik 6 ay sonunda param sadece 6 TL getiri sağladı ve bireysel emeklilikten çıkış kararı aldım üye olurken bize bildirilmeyen giriş aidatı ( ki biz kurumumuzla anlaşma yapıldığı için giriş aidatı kesinlikle alınmayacak denildi )kesildi birde yatırdığım paranın %15 i kesildi sonuçta yatırdığım paranın yarısını bile alamadım
  • @BilimveEdebiyat

    Yazdıklarınız doğru değil. Bir sürü yanlış ve yanıltıcı bilgi ile dolu.
    Tahminim siz veya yakınlarınızdan biri bir sigorta şirketinde çalışmış, duyduğunuz yanlış ve eksik bilgilerle yorum yapıyorsunuz.
    Forum bir paylaşım ortamı ve bu forumu hergün binlerce kişi okuyor.
    Biraz daha sorumlu davranmanızı rica ediyorum.
    Yok eğer konu hakkında fazlasıyla bilgiliyim ve yazmaya devam edeceğim derseniz buyurun yazın... ama destekli yazın lütfen, desteksiz yazınca olmuyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oaston

    quote:

    Orijinalden alıntı: fethiyetv
    @oaston

    Hesap kitap işini çok iyi bilirim, mesleğim bu zaten. Tamam siz hesap yapamıyorsunuz ama yazdıklarımı da okuyup anlayamıyor musnuz?

    Yaptığınız hesaba göre ben yatırdığım 5400 TL'yi Kasım 2008'de yatırdım. Az iki hesap yapın...

    NOT: gün içerisinde detaylı bir rapor hazırlayacağım, umarım buralarda olursun da iki hesap öğrenirsin, feyz alırsın.

    Bes'te ki zararının savunmasını nasıl açıklamaya çalıştığını çok iyi anladım rahat ol. O mesajına belki sonradan hesap yapmıştır da savunduğu saçmalıgı farketmiştir diye cvp verme geregi duymamıştım. Ama hesap uzmanı oldugunu iddia eden sen aynı birikimlerin bileşiginin getirisinin hertürlü %52'den fazla olacagını bile hesaplamadan dayanaksız tezine cahil cesaretinle devam ediyorsun. Senden feyz alanın vay haline :)

    Hala daha elle tutulur veri yok, çamur atıyorsunuz ya tutarsa diye. Millete laf yetiştirmeye çalışmayın, tezinizi elle tutulur verilerle hesap yapın kanıtlayın kardeşim.

    Ama tekrarlıyorum hesap yeteneğiniz yok. Kasım 2008 'de emeklilik fonu ne kadardı, şimdi ne kadar, IMKB100 ne kadardır şimdi ne kadar. Bu oranları getir yan yana sonra biri %300 diğeri %52 de, İSPATLA!!!!

    Ayrıca benim yatırdığım 5400 TL'nin 3 yıla yayılmış bir ödemeyle olduğunu, 3 yıla yayınlan bu ödemenin 3 yıl önceye nazaran büyümesini hesaplayamamam ama ders verir niteliğinde yazıların boş olmuş!

    Bakın hesap bilgisi olmayanlar için yardımcı bir grafik de vereyim. Girin en azından iki tuşa bararak IMKB 100 endeksi ile YKB Büyümü Amaçlı Hisse Senedi Bireysel Emeklilik fonunu karşılaştır, en azından görsel bir grafiği algılama kapasiten vardır.

    Dur onu da koyayım, bence sen oradaki iki seçeneği bile karşılaştıramayabilirsin.

    http://www.fonbul.com/emeklilik/fon_grafik_karsilastir.asp
     Bireysel Emeklilikten 10 Yıldan Önce Ayrılanlardan Kesilen %15 Kesintinin Ödenmesi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bytepire

    @BilimveEdebiyat

    Yazdıklarınız doğru değil. Bir sürü yanlış ve yanıltıcı bilgi ile dolu.
    Tahminim siz veya yakınlarınızdan biri bir sigorta şirketinde çalışmış, duyduğunuz yanlış ve eksik bilgilerle yorum yapıyorsunuz.
    Forum bir paylaşım ortamı ve bu forumu hergün binlerce kişi okuyor.
    Biraz daha sorumlu davranmanızı rica ediyorum.
    Yok eğer konu hakkında fazlasıyla bilgiliyim ve yazmaya devam edeceğim derseniz buyurun yazın... ama destekli yazın lütfen, desteksiz yazınca olmuyor...





    Ne ben ne de herhangi bir yakınım sigorta işinde çalışmadı ama finans sektörünün iyi bilirim.Hangileri yanlış buyurun yazın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilimveEdebiyat -- 12 Nisan 2011; 15:54:34 >
  • Ayrıca şunu da ekleyeyim. Çalışanlarına en duyarsız en insafsız sektörlerden birisidir sigorta sektörü.
    Üniversiteyi yeni bitirmiş , iş diye yanan gençlere güzel güzel anlatırlar. Piyasaya müşteri bulun diye salarlar. Hedef kota diye analarını ağlatırlar.
    En son ailesine dadanır. Akrabalardan sisteme katabildiklerini katar. Sonra pili biter ve kapının önüne konur.
    Şirket çıkışını verdikten sonra bağırır! SIRADAKİ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydoganx


    quote:

    Orijinalden alıntı: ayhan1966

    dilekçe ğrneğini siteden bulan oldumu

     Bireysel Emeklilikten 10 Yıldan Önce Ayrılanlardan Kesilen %15 Kesintinin Ödenmesi


    http://www.yaklasim.com/basindamevzuat/kanunlar/005/bireysel_emeklilik_dilekce_ornegi.doc




    Bu dilekçeyi verince hem %15kesintiden hem de 750TL olan giriş aidatından kurtulabilir miyiz? Ayrıca bu işlem yani dilekçenin sonucu ne zaman gelir acaba?




  • Ben elimden geldiğince nezaket kuralları içerisinde yazmaya çalışıyorum.
    Az önce söylemek istediğim, siz eğer bu yazdıklarınız arkasında iseniz yazdıklarınızın hepsinin doğru olduğunu kanıtlamalısınız.

    Yoksa ben de burada yazsam şimdi...

    Örnek: (Teşbihte hata olmaz, tamamen uydurdum, kusura bakmayın lütfen)

    "BilimveEdebiyat nickli üye aslında bilimden ve edebiyattan hiç anlamayan biridir..."
    Abovvv....

    Şimdi ben bunu yazdım, sonra da siz bana dediniz ki, "Yalan/yanlış/eksik vs.. bilgi veriyorsun..."
    Ben de size dedim ki, " Hangisi yanlış?"
    Siz bana ne cevap verirdiniz...

    Şimdi siz burada doğruyu ispatlamak zorunda mı kalırsınız? Yoksa benim yanlış bilgilerimin dayanağını göstermemi mi beklersiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bytepire

    Ben elimden geldiğince nezaket kuralları içerisinde yazmaya çalışıyorum.
    Az önce söylemek istediğim, siz eğer bu yazdıklarınız arkasında iseniz yazdıklarınızın hepsinin doğru olduğunu kanıtlamalısınız.

    Yoksa ben de burada yazsam şimdi...

    Örnek: (Teşbihte hata olmaz, tamamen uydurdum, kusura bakmayın lütfen)

    "BilimveEdebiyat nickli üye aslında bilimden ve edebiyattan hiç anlamayan biridir..."
    Abovvv....

    Şimdi ben bunu yazdım, sonra da siz bana dediniz ki, "Yalan/yanlış/eksik vs.. bilgi veriyorsun..."
    Ben de size dedim ki, " Hangisi yanlış?"
    Siz bana ne cevap verirdiniz...

    Şimdi siz burada doğruyu ispatlamak zorunda mı kalırsınız? Yoksa benim yanlış bilgilerimin dayanağını göstermemi mi beklersiniz?


    Bir önceki mesajda yazdım ya. Yazdıklarımın kanıtları şirketlerin bilançolarında.

    Altın verilen banka çalışanların bir kısmını isim isim biliyorum ama burada tabii ki yazmam.

    Siz şimdi BES'e müşteri kazandırdılar diye kimseye altın verilmedi mi diyorsunuz?

    İMKB'de yapılan işlemlere piyasaya göre (şahısların ödedikleri komisyon oranlarına göre) yüksek komisyon ödeniyor diyorum? Yanlış mı? Bakınız
    bilançolara.

    Çalışanlarına karşı insafsızdır, hoyrattır diyorum. Yalan mı? Bu sektöre girip sonra da kapının önüne konan pazarlamacıların sayısı diğer sektörlere göre kat be kat fazladır.

    Zaten bu sistem vatandaş için çok faydalı olsa, şirketler binlerce pazarlamacı istihdam edip vatandaşın kapısının önünde yatıp saatlerce dil dökmezler.

    Vatandaş kendi ayağıyla gider.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: syruse


    Bu dilekçeyi verince hem %15kesintiden hem de 750TL olan giriş aidatından kurtulabilir miyiz? Ayrıca bu işlem yani dilekçenin sonucu ne zaman gelir acaba?

    öncelikle bu dilekçeyi verebilmeniz için sistemden çıkmış olmanız gerekirki yapılan kesinti için başvurabilesiniz.ayrıca bu giriş aidatını kapsayan bir düzenleme değil. giriş aidatı sigorta şirketiyle ilgili vergiyle değil.
    sonra sistemden çıktınız diyelim %15 lik kesinti yapıldı ve siz bu dilekçeyi vergi dairesine verseniz bile idare size olumlu cevap vermez çünkü yürürlükteki mevzuat buna uygun değil dolaysıyla dilekçenize verilecek cevaba veya cevap verilmemesi durumunda 60 gün bekledikten sonra hukuki yollara (dava açmayı kastediyorum) başvurmanız gerekir




  • burada diğer arkadaşların neyi tartıştığını anlamıyorum.
    bireysel emekliliğin mantığının ne olduğunu yukarıda herkesin anlayabileceği bir şekilde basitçe anlattım.
    firmaların kar ediyor olmasından daha tabi bir şey olmadığıda aşikar bunu neden eleştiri konusu yaptığınızı anlamadım.
    bazı arkadaşlarda çok kar getirdiğini ispat etme uğraşına girmişler bunada gerek yok çünkü bireysel emeklilik bir spekülasyon aracı değildir .
    lütfen sistemin mantığını kavramaya çalışalım.
    yoksa siyahmı beyazmı diye tartışmak çok gereksiz.
    saygılarımla...
  • peki... dayanaklarınızı yazdınız... ben de yazayım..

    altın verilen banka çalışanlarından başlayayım.
    Evet vardır. Hatta eksik yazmışsınız. Bedava tatil kazanlar da vardır. Ekstra prim kazanan da vardır. Peki bu sizi veya müşteriyi neden rahatsız etsin? Hırdavat bayileri bile yurtdışında tatil yapıyor, başarılı çalışanın, bayinin, acentenin ödüllendirilmesi neden sizi rahatız ediyor? hırdavat bayisine gidip, kardeşim sen geçen sene bedava tatil kazanmışsın, benim hakkımı yemişsin diyormusunuz? demiyorsunuz.... sanki sizin fonunuzdan altın alınıp çalışana veriliyor... gerçekten buırada sizi rahatsız eden nedir? Bir de, her kazandırdıkları müşteri için demişsiniz ki... o daha da enteresan...

    işlem komisyonları yüksek demişsiniz... bankalara para aktarılıyor vs demişsiniz...
    normal bir vatandaşın ödeyeceği komsiyon ile şirketlerin ödeyeceği komisyonu karşılaştırmışsınız. komisyon oranlarını da yazsaydınız, değerlendirirdik.
    bu arada ülkemizde kaç kişinin bir portföy yöneticisi ile anlaşıp, elindeki aylık ödeyeceği 100-200 TL ile nasıl bir komisyon oranı alacağını tartışmaya gerek görmüyorum...
    Ancak yine de eksiğiniz var, onu da ekleyeyim. fon getiri oranını belirli ölçütlerin üzerinde olmasını sağlayan, yani başarılı portföy yönetim şirketlerine ekstra primler, ödüller de verilir. Bunları da hesap edin bence... Bununla birlikte, şirketlerin tamamen kendi karlarını etkileyen bir durum sizi neden rahatsız ediyor? Katılımcıların fonlarını en yüksek değerde artırmaya çalışan, başarılı yöneticileri ödüllendiren sistem sizi neden rahatsız ediyor?

    Çalışanlarına karşı insafsızdır, hoyrattır demişsiniz...
    Sigorta şirketlerinde satış tarafında çalışan personelin sirkülasyonu yüksektir, buraya kadar önermeniz doğru diyebiliriz, ancak tüm dünyada tüm sektörlerde satış ve pazarlama bölümünde çalışan personelin sirkülasyonu yüksektir. İsterseniz reprezantlara bir bakın, FMCG sektörüne bakın, bankalara bakın, tencere tava satanlara bakın.. nereye bakarsanız bakın.. bu aynıdır. çünkü satış ve pazarlama zordur. herkes beceremez. büyük yetenek ister. birçok insan yaparım diye girer ama yapamaz... yapabilenler de genellikle kariyer hedeflerini hızla tırmanırlar.. İsterseniz bir de buradan bakın.
    diğer sektörlere göre fazla mıdır sirkülasyon? olabilir. çünkü sigorta ürünleri, özellikle hayat branşında, hiç bir ülkede kendiliğinden talep edilmez, bir ihtiyaç olarak görülmez, mutlaka siz gidersiniz müşterinin ayağına. dolayısıyla çimento bile bir ihtiyaç iken sigorta en son düşünülen ihtiyaçlardan biridir. onun için daha fazla sayıda satış -pazarlama personeli çalıştırılır, onun için daha fazla ayrılan olur... bu durum 400 otobüslü bir firma ile 10 otobüslü bir firmayı karşılaştırıp, büyük firmanın daha fazla kaza yaptığını söylemek gibi bir şey...

    daha önceki mesajlarınızda, vergi indirimi dışında hiç bir getirisi yok, onu da şirketler hortumluyor demişsiniz....
    yukarıda açıkladım. şirketler her türlü bilgiyi şeffaf olarak vermek zorundadır. giriş aidatı, fon işletim gideri kesintisi, yönetim gideri kesintisi vs hepsini açıkça belirtmek zorundadır. erken çıkarsanız zararınızı açıkça belirtmek zorundadır. tüm bu konularda bilgilendirildiğinize dair kanıtı elinde bulundurmak zorundadır, onun için size bilgilendirme formları imzalatılır... Eğer ki siz hiç okumadan, hiç araştırmadan, kesintilere bakmadan 3 sene sonra araba alırım mantığıyla sisteme giriyorsanız zaten girmeyin... burada 3 Tl daha ucuza satıyorlar diye laptop fırsatı açılıyor, bir zahmet bu şirketlerin de kesinti yapılarını karşılaştırın... yok ben uğraşamam derseniz gerçekten girmeyin bu sisteme. çünkü en çok zararı sistemem bilinçsizce girenler veriyor malesef...

    Zaten bu sistem vatandaş için faydalı olsa demişsiniz...
    Yani buna ne desem bilemedim... Sadece 1-2 saat araştırsanız, BES fonlarının tüm dünyada ne anlama geldiğini, vatandaşa ne faydalar sağladığını görebilirsiniz...

    Buyurun devam edelim...




  • Beyler daha tartışmaya gerek yok. Para yiyen filan yok. Aşağıdaki grafik herşeyi anlatıyor zaten.

    Örnek olarak YKB Büyüme Amaçlı Hisse Senedi ile IMKB 100 endeksi karşılaştırılmış. Uzun vadede paralel gidiyor. Eğer birileri yatırdığımız paralardan para alıyor bizim üzerimizden para kazanıyor olsaydı aşağıdaki iki grafik makas açılarak olmaz mıydı?

    Daha neyi tarşıyorsunuz? @oaston bile borsa %300 kazandırdı siz %52'ye sevinin diyordu, grafiği gördü konuya uğramaz oldu bay hesap kitap uzamanı.... Tartışmaya gerek yok.

    http://www.fonbul.com/emeklilik/fon_grafik_karsilastir.asp
     Bireysel Emeklilikten 10 Yıldan Önce Ayrılanlardan Kesilen %15 Kesintinin Ödenmesi




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.