Şimdi Ara

Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları (240. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.840
Cevap
345
Favori
454.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Giriş
  • Bugün Yapı Kredi mobil uygulama üzerinden BES başvurumu yapmış bulunmaktayım.Yaşım 45 ömrümüz yeterse 56 yaşında sonladıracağım.

Şöyle bir sorum olacak Vakıfbank kredi kartım var aylık ödemelerimi bu karttan yapabilirmiyim.Ayrıca canım istediğinde elime nakit geçtikçe para yatırıp fonlarıma ekleme yapabiliyormuyum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yaparsanız ancak kredi kartıyla ödemelerde valör süresi var hesaba geçmesi 40 günü buluyor

eski fonlarım dursun istiyorsanız sadece gelecekte ödeyeceğiniz katkı paylarınızı etkileyecek şekilde değişiklik yapabilirsiniz.

Ama onları zamanı geldiğinde anca sistemden çıkınca satabiliyor olacağım mantıken.

Ama neden verim alamazsınız dediniz orayı anlamadım.Yani kötü fon seçmemişsem,geleceği olmayan fon seçmemişsem eğer niye verimli olmasın ? Bugüne dek hep hem birikim hem alınacak paylar için şeklinde seçim yapıyordum.Ve yanlış yapmışım diye düşünüyorum şu anda.Hiç biriktirmeden sattığım zaman ucuza satmış bile olabilirim düşünmeden.

Ama şu anda altın paylarını tutmayı düşünmediğim için hazır artış moduna geçmişken satış verebilirim. ( Altın fonlarını ayırca alıyorum )

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yarınki fiyattan perşembe alış girer kurumunuz.

Endex 8300 de iken borsadan çıkıp altın %50 dış borçlanma araçları %50 geçeyim diyorum malum seçimler var ne diyorsunuz.

6700 e gelirse eğer tekar borsaya geçerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 24 Ekim 2023; 17:6:9 >

ben de cuma günü düşüş (gene cuma günü öğlen ) ile %20 daha hisseye geçirmiştim.. acaba nerden alım yaptı... ptesi +3 yaptı bugun +3 yaptı bunlardan yararlandık mı, yoksa daha alamadı yarınmı alıp bu yukselişleri göremedik mi

Cuma güne öğleden önce ise cuma günü fiyatından pazartesi alış girer kurumunuz çarşamba yarın hesabınıza geçer diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 24 Ekim 2023; 17:8:2 >

iyide zaten geçen hafta senin o dediğin bir şekilde oldu 8450 lerden 7400 e indi....

Şu ana kadar bir defa bile sigara kullanmadım nefret ediyorum. Bu yüzden günlük 1.5-2 malboro parasını aylık olarak biriktirip BES'e yatıracağım. Ekonomik olarak iyi olduğum aylar 2malboro*30, kötü olduğum aylar 1.5malboro*30 şeklinde. Enflasyon arttıkça da yatıracağım miktar artacak dolayısı ile. Böylelikle sigaraya başlamış oluyorum.

Yılbaşından sonra konusunu da açıp 3 aylık periyodlar halinde sürekli güncel tutmayı düşünüyorum. Fon dağılımını kendim belirleyeceğim. %40 BIST, %25 Yabancı hisse senedi, %20 döviz bazlı, %15 altın bazlı fonlarda tutmayı düşünüyorum. Ekstrem bir durum olmadığı sürece fazla oynama yapmayacağım. Aracı kurum için de yönetim ücreti almamasından dolayı Garanti Bankası'nı tercih edeceğim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

1. Befas/tefas ya da farklı şirketlerin fonlarını alabiliyor musunuz?
    2. Arayüz kullanımı nasıl(özellikle mobil arayüz)? Getiri ve kayıpları detaylı görebiliyor musunuz?
    3. Aylık 1000 tl ödeme yapabilirim. Yönetim gider kesintisi yok yazıyor dijibes'in ayrıntılarında. Bu sadece ilk yıla mı özel, yoksa diğer yıllarda da devam ediyor mu? Bunun haricinde başka/gizli bir kesinti var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RavenTheBlack -- 28 Ekim 2023; 12:1:28 >

Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları
     Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım FonlarıInveo Portföy on Xtwitter
    Inveo Portföy Emeklilik Fonu Getiri Şampiyonu! FFZ, sayısı 370’in üzerinde olan tüm emeklilik fonları arasında yılbaşından bu yana %109,3 getiriyle zirvede yer alıyor. Detaylar ve fon izahnamesi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. https://t.co/8mQNWALs3I
    https://twitter.com/InveoPortfoy/status/1709874504623616050
  • Merhaba. İş Bankası ve Yapı Kredi Bankası müşterisiyim. Her iki banka tarafından BES ile ilgili birkaç kez aranarak BES'e dahil edilmeye çalışıldım. İş Bankası Anadolu Hayat Emeklilik ile anlaşmalıymış ve gençlere özel BES imkanları sunuyormuş. Yapı Kredi de Allianz gibi isme sahip bir firma ile anlaşmalıymış.
    Beni bu kadar arayıp ısrar ettikleri için ben biraz kuşkulandım ve bizim faydamıza olacak bir şey için bu kadar peşimizde koşmazlar diye düşündüm ama bir yandan da BES hakkında araştırma yapmaya başladım. Bazı müşteriler sistemin enayilik olduğunu ve yatırılan paraların pul olabileceğini savunurken bazıları gelecekte emeklilik sisteminin çok daha kötü olabileceğini öngördükleri için BES'in faydalı olabileceğini ifade ediyor. Konu ile ilgili düşüncelerini paylaşmak isteyen varsa paylaşabilir mi acaba? Bir de firma tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Mesela Anadolu Hayat Emeklilik hakkında yüzlerce şikayet olduğunu okudum.

•  Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları
     Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım FonlarıYatırım Vizyonu on Xtwitter
    Diyelim ki fon almaya karar verdik. Gelelim BES ile TEFAS karşılaştırmasına. BES altın fonu BNA son 5 yılda %753, spot altın %725, TTA altın fonu %667 getiri sağlamışlar. Ancak bu yıl sonuna kadar alımlarda TTA’da stopaj yok. BNA’da stopaj var. Sistemde 10 yıl beklenip 56 yaş ile…
    https://twitter.com/YatirimVizyonu/status/1718661970180571397

Doğru fonları seçmezseniz enayiliğe dönüşebilir.

Garanti Emeklilik Dijibes planında ayda 1000 lira yatırandan hiçbir masraf almıyor.

İşbank'ta bu aylık 3500 lira sanırım.

İştirâk fonlarını TEFAS’tan almak mı mantıklı yoksa BES üzerinden mi? Çok ilgi çekici sonuçlar var. Beni şaşırtan bir sapma söz konusu. İştirâk fonları bildiğiniz üzere aslında içeriği belli ürünler. İştirâkin hisseleriyle bir sepet yapılıyor. Ancak buna rağmen benzer fonlar…
    https://twitter.com/YatirimVizyonu/status/1718675366552678822

O 1000 lira her sene enflasyona göre artar muhtemelen.

Farklı şirketlerin fonu alınıyor. Ama bazı fonları ben alamadım. Mesela  CHG QNB SAĞLIK HAYAT SİGORTA VE EMEKLİLİK A.Ş. OKS AGRESİF DEĞİŞKEN EMEKLİLİK YATIRIM FONU'nu almaya çalıştım ama listede çıkmadı.

Ama diğer şirketlerin çoğu fonu çıkıyor.

Getiriler pasta grafiği ile arayüzde gösteriliyor.

Aslında 1000 tl üzeri de aylık yatırabilirim ancak farklı alanlarda da birikim yapıyorum. Bist30 hisselerinden temeli güçlü olan hisselerden alıyorum azar azar. Fiziki altın da alıyorum. Bes'e uzun süre dokunmayacağım bir birikim olarak gördüğüm için başlamak istiyorum. Şimdilik 1000 tl ile başlayıp önümü görmek ve sonrasında artırmak planım var.

Belki Garanti müşteri hizmetleri daha düşük bir giriş ücreti teklif eder öyle başlarım. Numaramı bıraktım aramalarını bekliyorum.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.