Şimdi Ara

Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları (134. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.641
Cevap
276
Favori
344.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pandarosa

    Sadece %70'i görebilmek!! Çok mantıklı gelmedi. Bence o temsilci scroll bar'ı aşağı indirmemiştir:)
    Bence bir daha arayın.

    Devlet katkısı eskiden ayın 26'sı, 27'si gibi gelirdi. Şmdi sordum, artık ayın son günü ve geç saatte geliyormuş.
    Yani para dün öğleden sonra geldiyse, fon alımı yarın olacaktır diye tahmin ediyorum.
    Şimdi yansıdı toplam birikime devlet katkıları, üstad özellikle söyledim böyle saçmalıkmi olur nasıl yüzde 70i görünür diye defalarca denedi diğer yüzde 30 luk kısım görünmüyor dedi, bu arada endeks bankalar öncülüğünde düşmeye başladı ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Joseph_uA J kullanıcısına yanıt
    Eskiden sözleşmeleri birleştirmek gerekiyordu. Artık esnek.

    A şirketinde 10 yıl 56 yaş kriterini sağlayan 2 sözleşme olsun. Birisinde 40 bin₺ (A1 diyelim) , diğerinde 50 bin₺ (A2 diyelim) olsun. B şirketinde de 8 yıllık içinde 25 bin₺ olan sözleşme (B1 diyelim) olsun.

    - A1'de emeklilik hakkını kullanıp, B şirketidneki B1'i de onunla birleştirip ikisinden birden emekli olabilirsiniz. Bunu yaparken toplu para, ya da (dediğiniz gibi aylık bazda belli bir tutar belirleyerek) emeklilik gelir planı alabilirsiniz. Buseçenekte fondaki para bitince ödeme de biter. Bu sırada A2'ye ödemeye devam edebilirsiniz, ya da ondan da emekli olabilirsiniz. Birinden toplu para, birinden emeklilik gelir planı alabilirsiniz.
    - A1'den emekli olup, toplu para alıp; o parayı A2'ye ya da B1'e yatırıp devlet katkısını maksimize edebilirsiniz (Üst sınıra dikkat edin!!!)
    - Hepsine ödemeye devam edebilirsiniz. Devlet katkısı almaya devam edersiniz. Hem de hak ediş oranınız %100'dür. Bence en güzel müşteridir. "Devlet katkısının %100'ünü alıyorum" psikolojisiyle kafası kafası rahattır.
    - Babanız A2'den çıkar, 10 sene sonra emekli olacak başka birine (örneğin annenize) başlatırsınız. Eğer başka sözleşmesi yoksa delet katkısı için tavan tutarı (yakla 35.316₺) ona yatırır, kalan 14,7 bin₺'yi, A1'e ya da B1'e yatırır

    gibi alternatifler geldi aklıma.




  • pandarosa P kullanıcısına yanıt
    İlginiz için ve cevaplarınız için teşekkürler hocam. Bu doğrultuda alternatiflerimizi düşünüp bir tercih de bulunacağız artık. Hayırlısı inşallah.
  • antireis A kullanıcısına yanıt
    Valla bence şansınızı (tabii merak ediyorsanız) başka bir temsilciyle deneyin. O arkadaş görememiştir. Anadolu Hayat'ta bu olamaz.
    Ya da müşteri hizmetleri merkezinin emial adresine "SDDK'ya "Anadolu Hayat eski fon dağılımımın sadece %70'ini söyleyebiliyor. Bunu kayıtlı telefonda söylediler" dememi ister misiniz?" diye bir mail atın. Bakalım ne diyecekler:)

    Devlet katkısının bugün yansıması ilginç. Dün para erken gelmiş demek.
  • Joseph_uA J kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Siz yine de emeklilik hakkı kazanan sözleşmelerin olduğu şirketin çağrı merkezini bir arayıp teyit edin.

    Hakkınızda hayırlısı olsun
  • Merak ettiğim bir durum var. Yaklaşık 1 sene önce çalıştığım şirket tarafından Avivasa'da Otomatik Katılım'a dahil oldum. 2-3 ay önce ise başka bir işe geçtim. Bu iş nedeniyle de Garanti'de Otomatik Katılım hesabım açıldı. Avivasa'daki hesabım askıya alındı ve bir ödeme yapmıyorum. Peki her iki tarafın ödemesine devam ederek 2 defa Otomatik Katılım Sistemi haklarından yararlanabilir miyim? Yoksa Avivasa'daki BES kapsamına mı alınır taşımazsam? Bir de mesela bu yıl için devlet katkısı max 8829 tl. Ben 2 defa 8829 ve 8829 tl toplamda 19 bin civarı mı yararlanıyorum yoksa 2 sözleşmede toplam 8829 tl mi?
  • Fighting Falcon. kullanıcısına yanıt
    Ben ikinci sorunuza cevap vereyim. ne kadar fazla veya ne kadar farklı kurumlarda bes sözleşmeniz olsa da katkı tutarınız tek kimlik numarası üzerinden takip edilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu 10 yıl muhabbeti ödeme yaptığımız 10 yıl mı yoksa hesap açıldığı tarihten sonraki 10 yıl mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doctorwho6 D kullanıcısına yanıt
    Sözleşme başlangıcından itibaren

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle yeni işiniz hayırlı olsun. 3-4 hafta önce benzer bir soru gelmişti. Oradaki cevabımı aynen aktarayım.

    a) Yeni şirkete ilk katkı payınız ödendikten sonra, Avivasa'yı arayıp "İş değiştirdim. Sözleşmemi Garanti Emeklilik şirketine aktarıp birleştirmek istiyorum" dersiniz, onlar sizi yönlendirirler ve aktarım işini hallederler.
    b) Avivasa'yı arayıp, "Ben bunu bireysel ödemeye devam edeceğim" dersiniz. Ve bireysel olarak ödemeye devam edersiniz.
    c) Hiç bir şey yapmazsınız. Sözleşmeniz askıda kalır. Hiç para ödemeseniz bile mevcut fonlar değerlenmeye devam eder.

    Hangisini seçerseniz seçin, kesinti olmaz. Ben olsam 1. seçeneği tercih ederim. 2 şirkette Otomatik BES'e gerek yok diye düşünürüm.

    RID_ONE_54'ün de yazdığı gibi Otomatik BES'te tüm sözleşmlerinizin toplam yıllık limiti aylık asgari brüt ücretin 12 katı kadardır. YAni her sözleşme için ayrı limit olmaz. Ama sizin ayda 5-6 bin ₺ ödeme gücünüz varsa, bir tane de Gönüllü BES başlatmanızı tavsiye ederim. Otomatik BES ile Gönüllü BES'in devlet katkısı limitleri farklı. O zaman her ikisinden de azami devlet katkısını alabilirsiniz. Hem ayda 3 bin₺ katkı payı olan sözleşmeden kimse kesinti de almaz. Hatta tavsiyem, (kesintisiz olmak kaydıyla) birisi 2 bin₺, diğeri bin₺ olmak üzere iki tane Gönüllü BES yapmanız olur.




  • Arkadaşlar selamlar,
    AvivaSA emeklilik kullanıyorum. Geçmişe dair yatırmadığım aylar oldu, aşağıya fotoğrafını ekledim. Sorum şu; ben elime para geçtikçe geçmişteki yatırmadığım ayları kapatsam devlet katkısı alabilir miyim? Ya da bunları kapatmak yerine ara dönem ödemesi yapsam herhangi bir şey fark eder mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doctorwho6 D kullanıcısına yanıt
    - Öncelikle şunu söyleyeyim; SGK primi gibi bir zorunluluk değil bu. Ödemeniz birikiminizi ve devlet katkınızı artırdığı için size fayda sağlar. "Ama ödemezseniz emekli olamazsınız" gibi bir durum sözkonusu değil.
    - Bunu bilerek ödemeye karar verdiğinizi düşünüyorum. Nasıl ödediğiniz hiç önemli değil. İster tüm vadeleri ödeyin, ister ek katkı payı olarak ödeyin, ister 40 vadenin bir kısmını ödeyin gerisini ek katkı payı olarak ödeyin(Zaten Avivasa'nın sistemi de 40 vadeyi açık bırakmamıştır büyük ihtimalle) fark etmez.
    - 2020 yılı içinde toplam ödemeniz 35.316₺'ye ulaşana kadar her ödemenizin %25'ini devlet katkısı olarak alırsınız. Sadece kredi kartıyla ödüyorsanız Kasım'ın 15'inden sonra dikkat edin. Çünkü ödemeniz emeklilik şirketinin hesabına 2021'de geçebilir. O zaman gelecek yılki limitten kullanmış olursunuz.




  • %60 kamu dış borçlanma %40 altın fon.Altın yükseliyor bakalım etkisi nasıl olacak.


    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar haftaya beste 3.yıla gireceğim iptal etmek doğru olurmu? besten çıkıp altına yatırım yanlışmı olur?
  • yamali53 Y kullanıcısına yanıt
    takdir senin ama bes de %100 altın fonu seçersen altın ile hemen hemen aynı getiriye sahip olur (diye düşünüyorum pandarosa daha iyi bilir) bu yüzden bozmaya değmez eğer düşüncem doğruysa
    altın alırken biliyorsunuz vergi de var avantajlı olabilirsiniz ayrıca devlet katkısı ve getirisi de cabası

    ben de bugün OKS çıkış talebinde bulundum onun yerine 2 tane BES sözleşmesi ekleyeceğim normalde 3 adet vardı 2 daha ekleyip toplam 5 adet sözleşmeye sahip olacağım. OKS de fonlar kısıtlı ilgilendiğim ALTIN ve HİSSE fonları pek yok denecek kadar oranda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RID_ONE_54

    takdir senin ama bes de %100 altın fonu seçersen altın ile hemen hemen aynı getiriye sahip olur (diye düşünüyorum pandarosa daha iyi bilir) bu yüzden bozmaya değmez eğer düşüncem doğruysa
    altın alırken biliyorsunuz vergi de var avantajlı olabilirsiniz ayrıca devlet katkısı ve getirisi de cabası

    ben de bugün OKS çıkış talebinde bulundum onun yerine 2 tane BES sözleşmesi ekleyeceğim normalde 3 adet vardı 2 daha ekleyip toplam 5 adet sözleşmeye sahip olacağım. OKS de fonlar kısıtlı ilgilendiğim ALTIN ve HİSSE fonları pek yok denecek kadar oranda
    Eyvallah hocam haklısınız fakat bes sistemine güvenmiyorum kıdem tazminatına vs bağlanacakmış falanda filan söyleniyor bana göre pek iç açıcı değil fonları yönetebildikten sonrada avantajlı olabilir belkim ama fiziki sarıkız daha hoş geliyor bana :)




  • yamali53 Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    RID_ONE_54'e aynen katılıyorum. BES'te altın fonuna, devlet katkısını da ilave edince gram altından fazla getirmesi lazım. Zaten başlayalı 3 yıl olmuş. Bence devlet katkısı hakkınızı yakmayın. Ayrıca standart bir plandaysanız, önümüzdeki 2 yılın yıllık kesintisini şimdiden ödersiniz.

    Kıdem tazminatına bağlanacak olan Gönüllü BES değil. Otomatik BES'in kıdem tazminatıyla birleşmesi söz konusu. Bugünkü haberlere göre, cumhurbaşkanı "Acele etmeyin" diye erteleme sinyali vermiş.

    Gram altın güzeldir. Ama onun muhafazası nasıl olacak? Sabah işe giderken, tatile giderken vs ne yapacakınız?

    Diyelim ki bankada kasada tuttunuz. Günün birinde bozdurmaya giderken insan öyle bir stres oluyor ki... Hangi kuyumcu?, Kaç paradan bozacak? "Para gerçek mi?" stresi. Altını götür, parayla çık. "Acaba takip ettiler mi?" korkusu... Yaşadım, oradan biliyorum:)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pandarosa

    Merhaba,

    RID_ONE_54'e aynen katılıyorum. BES'te altın fonuna, devlet katkısını da ilave edince gram altından fazla getirmesi lazım. Zaten başlayalı 3 yıl olmuş. Bence devlet katkısı hakkınızı yakmayın. Ayrıca standart bir plandaysanız, önümüzdeki 2 yılın yıllık kesintisini şimdiden ödersiniz.

    Kıdem tazminatına bağlanacak olan Gönüllü BES değil. Otomatik BES'in kıdem tazminatıyla birleşmesi söz konusu. Bugünkü haberlere göre, cumhurbaşkanı "Acele etmeyin" diye erteleme sinyali vermiş.

    Gram altın güzeldir. Ama onun muhafazası nasıl olacak? Sabah işe giderken, tatile giderken vs ne yapacakınız?

    Diyelim ki bankada kasada tuttunuz. Günün birinde bozdurmaya giderken insan öyle bir stres oluyor ki... Hangi kuyumcu?, Kaç paradan bozacak? "Para gerçek mi?" stresi. Altını götür, parayla çık. "Acaba takip ettiler mi?" korkusu... Yaşadım, oradan biliyorum:)
    Doğrudur hocam fiziki altının muhafazası biraz sıkıntılı. peki en az zararla 3 yıldamı çıkmak gerekir? 3. yılda 1000 tl devlet desteğini alıyoruz sanırım




  • Benim hesaplarda son ay ciddi kayıplar görünüyor (Anadolu hayat) sanırım bir sıkıntı var sistemde ,ciddi kayıplar görünüyor ama toplam birikimlerde ciddi azalış yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Örnek , 4 hesabımda aşağı yukarı bu durumda..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.