Şimdi Ara

Bırak Dalga Geçsinler; Senin Canın Daha Değerli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yerde okumuştum. İstatistiklere göre, emniyet kemeri takmamaya bağlı ölümle sonuçlanan kaza oranı daha çok, ölen kişinin evinin yakınlarında oluyormuş.

Yakın mesafe, ön koltuk, arka koltuk, orta koltuk demeyin takın şu kemeri gözünüzü seveyim.

• emliyet kemeri takıyorum , yanımda olunca tak diyorum

EĞER YOK DERSE

5-10 KM YURUME HIZI İLE FREN SERT BASIYORUM KAFASI TAK DİE ÖNE GİDİYOR

BAK BU HIZDA BÖYLE OLDU HIZLISINI SEN DÜŞÜN DİYORUM

ve sonuç olarak takıyor

bizim halk sözden değil uygulamadan anlıyor
  • golfte emniyet kemeri takmayınca start stop auto hold çalışmıyor yanıltıcıların satışı yasaklandı kullanana ayrıyetten cezası var arkadan taksan rahatsız ediyor en basit ve güvenli yol kemeri takmak, takana genelde acemi gözüyle bakılıyor doğru onunda çözümü film hem zararlı güneş ışınlarını hemde meraklı gözleri engelliyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7. dakikadan sonrasını izlemek yeterli aslında aklı başında bir insan için
  • valla kimse dalga geçemez, gereksizmiş gibi konuşanlara, şehir içi takmıyorumculara " azrail şehir içinde mesai yapmıyormuymuş ? " diyorum. olay kapanıyor...
  • Zaten kimse korkak yada acemi demiyor..
    Herkes takıyor.. Takmayan üç beş apaçi..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arka koltukta kemer takan, yada aracında taktıran var mı?

• Başta bende de kemer takma alışkanlığı yoktu ama sağolsun sesli uyarı sayesinde alıştım.Şimdi yakın olsun uzak olsun arabayı çalıştırdıktan sonra elim hemen emniyet kemerine gidiyor.Bu işin şakası yok,çok basit bir önlemle hayatımızı güvence altına alıyoruz.

• Valla alışkanlık oldu kısa mesafede bile arabayı çalıştırmadan kemer takıyorum aksi halde kendimi çıplak gibi hissediyom bir tedirgin oluyorum :D

• neilblack kullanıcısına yanıt
    Selam,
    Eşim kızım ile arkada oturur. Araba hareket etmeden önce kızın kemeri takılır. Kız sonra hanıma ekşir, kemeri tak diye. Sıkıntı yok bizde. Yiyosa takmasın bakalım 😅

• konu emniyet kemeri ama onun dışında sigara mahkeme vs. herşey konuşulmuş
  • bir araca yol vermek için geri gidip aynı yere park edeceksem bile takıyorum. Yanıma oturan takana kadar yola çıkmıyorum. Ee ne bekliyoruz deyince "seni" diyorum. Hee tmm deyip takıyorlar :)

• Nasıl yani bir takım beyinsizler sen niye kemer takıyorsun mu diyorlar? Üstelik acemi korkak deyip dalga mı geçiyorlar. Şaka mı la bu.

Bence arkadaş çevrenizi bir düşünün ya bırakın yakın uzun mesafe nereden biliyorsunuz kaza olmayacağını adamlar oraya süs olsun diye koymuyorlar ya emniyet kemerini? O kadar komik bir milletiz ki pes yani. La altı üstü kemeri önünden geçirip takacaksın ya ona da çekiniyorsan zaten arabaya binme git yürü,bisiklete bin. Kısa mesafesi mi var bu işin? "Kısa mesafe niye takasın ki?" altı üstü 5 saniyeni alıyor. Belki o 5 saniyelik ÇOK ZOR İŞ hayatını kurtaracak.

Kimse kusura bakmasın fakat kemerini takmayın açıkça bence ne yaptığını bilmiyordur arabaya binmesine gerek yok gitsin yürüsün.
  • neilblack kullanıcısına yanıt
    arka koltukta şehir içi ihmal ettiriyorum.
    ama şehirler arası taktırıyorum mutlaka.
  • Araba kullanırken de takarım,şehirlerarası otobüste de,arka koltukta da.Kaza bir kere yapılır.Allah kimseye kaza bela vermesin.Arka koltuk ve otobüs örneklerim çoğunuza çok uç geldi ama aslında normal olanı bu.Milletçe anormal olana alıştığımızdan dolayı normali anormal geliyor.
  • Kısa yada uzun mesafe fark etmez mutlaka takarım

• Evet kemer cok onemli. Bir de ani frende kemerin oralardan cit diye bir ses geliyor. Acaba bu kemerin kilitlenme sesi midir? Arabanin ozelligiymis, ani frende kilitlenen kemer varmis. O mudur acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek aktif güvenlik donanımı kemerler çoğu zaman muayenede arka koltuğun altında zor çıkartıyor insanlar.
    Markası yaşı ne olursa olsun her bindiğimde araçta takarım 10 yıldır ehliyetim ve şöförlüğüm var kim acemi derse desin canımızdan önemli değil.

• Kemeri takmadan evvel elinizle hızlı ve sert biçimde çekin kemer kilitlenecektir. Zaten kaza anında o anki çekme kuvveti ile kilitlenir kemer. Adı da aktif gergili emniyet kemeri sanırım her araçta var ben eski yeni olmayan görmedim. Olmaması demek kemerin çalışma mantığına aykırı zaten.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.