Şimdi Ara

BİR ZAMANLAR TÜRKİYE'DE SİSTEM TOPLAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler 2015 yılında bilgisayar toplamıştım. O bilgisayar ile doğru düzgün oyun oynamak ancak bugünlere nasip oldu. Oyun oynamanın ne olduğunu yeni yeni kavramaya başladım ve iğrenç bir şeymiş. Ya fanı son hıza alıp rahatsız olarak, serin bir şekilde oyun oynayacakmışım ya da sessiz bir şekilde bilgisayar ısınarak oynayacakmışım.
    İşlemcim i7 4790 (k değil yani çarpan kilidi kapalı)stok fan ile kullanıyorum işlemci kullanımım %50'yi geçmediği için işlemcim fazla ısınmıyor ancak ekran kartım yanıyor. Ekran Kartı modelimi tam olarak bilmiyorum dxdiag'a yazınca r9 200 series diyor. Ekran kartım Sapphire ve 940 mhz'de çalışıyor.
    Konuya gelecek olursak benim sizden bir kaç isteğim var. Yazılım olarak MSI Afterburner kullanıyorum ve fan hızımı kendim ayarlayabiliyorum. Ancak oyun sırasındaki bilgileri (gpu kullanımı, cpu sck, fps, ram kullanımı vb) göstermiyor.
    Programı açar açmaz karşıma

    (___some system components cannot be hooked right now. It is strongly recommended to restard application____)

    diye bir yazı geliyor. Uygulamayı, bilgisayarı yeniden başlatıyorum ama yine aynı yazı geliyor. Kaç defa sildim tekrar yükledim ama aynı yazı gelmeye devam etti bunun bir çözümünü biliyor musunuz?
    İkinci olarak ekran kartı varsayılan olarak 940 mhz'de çalışıyor ben bunu 900'e indiriyorum her seferinde. Bunu varsayılan olarak 900 çekebilmenin bir yolu var mı? Geçen oyun oynarken (Far Cry 3) programı açmayı unutmuşum ve ekran kartı sıcaklığı 94 dereceye çıkmış, kendisi de otomatik olarak fanı doğru düzgün hızlandırmadığı için ekran kartım bir kaç dakika boyunca bu sıcaklıkta çalışmış kesin kalıcı bir hasar almıştır. İşte sizden bir diğer isteğim ekran kartı 78-80 derece geldiğinde thermal throttling'e girmesini istiyorum bunu yapabilmem mümkün müdür?
    Bir diğer sorum termal macun değiştirme 5-6 derecelik bir fark yaratır mı? sonuçta 5 yıllık bir ekran kartı...







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.