Şimdi Ara

bir virüs dosyalarımı gizliyor bıktım arkadaşlar yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
8.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pc ye 2 ay önce 1 virüs girdi takılan harici disk ile temizleyemiyorum d sürücüsündeki dosyalarım kayboluyor aslında veri duruyor ama dosya olarak gözükmüyor easy recovery ile çıkartıyorum birkaç gün sonra bir bakıyorum benim yedeğin yeride yeller esiyor evde işyerinde ve babamların evindeki pc ye kadar bulaştı başına gelen arkadaşlar bunu nasıl temizlerim nod 32 ve avast temizleyemedi bazen gına geliyor uğraşmaktan sileyim diryorum arşivede kıyamıyorum bana bu virüsü temizleyecek bir anti virüs yazılımı önerebilirmisiniz indirebileceğim bir link
    virüsün adını bilmiyorum arkadaşlar bezdim kurtarın beni bu virüsten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hikmet_19 -- 7 Şubat 2008; 23:07:31 >

• http://www.indirtown.com/9603-F-Secure%20Anti-Virus%202007%20.html
    bunu buldum ama içindeki hepsini ıokumadım bi bak istersen
  • sana 3 tane yöntem söyleyebilirim. birincisi eğer bu virüsün nerede saklandığını biliyorsan bilgisayarı güvenli kipte açarak virüsü silebilirsin(bilgisayar açılırken F8 tuşuna basınca gelen şeçeneklerden güvenlii kipi seçerek.İkincisi bide bit defender kurarak(son sürümü bulabilirsen) silmeyi dene.tabi virüs programlarını orjinal kullanmak lazım.kopyalar pek bi işe yaramıyor. son çare şu adresten senin virüsü bi kontrol et bakalım neymişwww.pccillin-tr.com
  • arkadaşlar linklerden dosyaları indirdim şuan tarama yaptırıyorum inşallah temizlenir
  • quote:

Orjinalden alıntı: bla3636

sana 3 tane yöntem söyleyebilirim. birincisi eğer bu virüsün nerede saklandığını biliyorsan bilgisayarı güvenli kipte açarak virüsü silebilirsin(bilgisayar açılırken F8 tuşuna basınca gelen şeçeneklerden güvenlii kipi seçerek.İkincisi bide bit defender kurarak(son sürümü bulabilirsen) silmeyi dene.tabi virüs programlarını orjinal kullanmak lazım.kopyalar pek bi işe yaramıyor. son çare şu adresten senin virüsü bi kontrol et bakalım neymişwww.pccillin-tr.com
    tarama bitsin il işim bakmak olacak

• virusun adı "delf.aam" ve ya bun abenzer bir <şey olması gerekir.Daha dun bir bilgisayarı bu virusten temizledim.Özelliği tıkladığınız ve ya çalıştırdığınız dosyarı ve klasörleri gizleyip(Virus dosyaları kesinlik le silmiyor.Dosyalarım gitti diye üzülmeyin) aynı isimde exe li dosyasını oluşturuyor.Bu virus özellikle telefon kartları ve usb bellekler sayesinde çok hızlı bulaşbiliyor.Temizlemek için ise eset32(Nod32) buluyor ama sildiremedim.Ama garanti olsun diyorsanız Kaspersky nin yeni versiyonları (7.0)demo da olsa temizliyor.Bu virüs programınıda tr uzantılı sitesinden indirebilirsin.
    Virusleri temizlesen bile virus tarafından gizlenen dosyarın görüntülenmeyecektir.
    Gelelim tekrar dosyarı görüntülemeye.
    dos sistemini kullanmak gerekiyor.Bunuda Başlat -çalıştır'a cmd yada command yazarak geçebirsiniz.
    komut sistemine geçtikten sonra (cd..) yaparak( c:\) root dizine inene kadar devam edin ana dizinde ise komutunuz (attrib -a -s -h -r /s /d *.*) yazarak bir süre beklemeniz lazım.Bu komut dosyalarınızın bazı özniteliklerini değiştirir. C sürücün deki bütün dosyalar bu komutla görünür hale gelecektir.Siatem dosyalarını normal yollarla tekrar gizli hale getirebilirsiniz.
    harddiskiniz bölünmüş ise d var sa komut satırından (d:)yaparak geçebilirsiniz.aynı komutu oaraya yazdıktan sonrada dosyalarınız görünür hale gelecektir.Kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberman26

virusun adı "delf.aam" ve ya bun abenzer bir <şey olması gerekir.Daha dun bir bilgisayarı bu virusten temizledim.Özelliği tıkladığınız ve ya çalıştırdığınız dosyarı ve klasörleri gizleyip(Virus dosyaları kesinlik le silmiyor.Dosyalarım gitti diye üzülmeyin) aynı isimde exe li dosyasını oluşturuyor.Bu virus özellikle telefon kartları ve usb bellekler sayesinde çok hızlı bulaşbiliyor.Temizlemek için ise eset32(Nod32) buluyor ama sildiremedim.Ama garanti olsun diyorsanız Kaspersky nin yeni versiyonları (7.0)demo da olsa temizliyor.Bu virüs programınıda tr uzantılı sitesinden indirebilirsin.
    Virusleri temizlesen bile virus tarafından gizlenen dosyarın görüntülenmeyecektir.
    Gelelim tekrar dosyarı görüntülemeye.
    dos sistemini kullanmak gerekiyor.Bunuda Başlat -çalıştır'a cmd yada command yazarak geçebirsiniz.
    komut sistemine geçtikten sonra (cd..) yaparak( c:\) root dizine inene kadar devam edin ana dizinde ise komutunuz (attrib -a -s -h -r /s /d *.*) yazarak bir süre beklemeniz lazım.Bu komut dosyalarınızın bazı özniteliklerini değiştirir. C sürücün deki bütün dosyalar bu komutla görünür hale gelecektir.Siatem dosyalarını normal yollarla tekrar gizli hale getirebilirsiniz.
    harddiskiniz bölünmüş ise d var sa komut satırından (d:)yaparak geçebilirsiniz.aynı komutu oaraya yazdıktan sonrada dosyalarınız görünür hale gelecektir.Kolay gelsin

DOSTUM TEK KELIME SUPERSN BENI BUYK BI KORKUDAN VE HEYCANDAN KURTARDIN DOSYALARIMN GITMEDINI BILIYORDUM AMA DIZINI ACAR ACMAZ KAYBOLUNCA BAYA BI SASIRDIM. NOD32NIN SIMDI HIC BI ISE YARAMADIGNI ANLADM EN IYISINI KASPERSKY COK COK TSKLR...

• Virüs girene kadar forever Nod32
  • like you forever n0d32 .. tabii ki
  • sorunu hallettinizmi bilmiyorum ama eğer halledemediyseniz combofix programını deneyin 100 lerce deneyimim var sorun pc ye giren bir veya birden fazla trojende ilacı ise combofix
  • bence kill amvo virus usb.vbs dowyasını nette ara çalıştır ama combofizde aynı işi görüyor.
  • combofix
  • Arkadaşlar benim başıma gelen sorun şu şekilde..

İşyerimizdeki her terminalde Symantec Endpoint Protection Koruma yazılımı yüklü ve güncel olduğu halde temizleyemediğimiz bir virüs sürekli dolaşıyor.

Virüs kullandığımız yazılımın exe dosyasını gizliyor,dosyanın adını değiştirip 256 kb boyutlarında 1 exe dosyası yaratarak aynı ismi oraya yazıyor..orjinal exe gizlenmiş ve adı değiştirilmiş olduğundan dolayı kullanıcılar oluşturmuş olduğumuz exe kısayoluna değilde virüsün oluşturduğu exe üzerinden programı çalıştırmış oluyorlar.Çok ilginçtir ki programımız çalışıyor.
    Ayrıca çoğu terminalde rastladığım birbaşka dosya ise Loge.exe isimli dosya.Bu dosya görev yöneticisinde çalışıyorsa eğer bilgisayar acayip derecede yavaş çalışır hale geliyor,resmen sürünüyor.Görev yöneticisinden bu exe yi sonlandırıp,aratıp siliyorum düzeliyor fakat 1-2 gün içinde tekrar bulaşıyor.Network de yaklaşık 20 pc olduğundan kontrol ve temizleme de çok külfetli oluyor.Combofix ile pc leri dolaşıp tarama yaptırtıyorum bir süre düzeliyor fakat bu sorunlar birkaç gün içinde tekrar etmeye başlıyor.Symatec harici antivir personel edition la yaptığım virüs taramasında TR/ATRAPS.GEN isimli virüse rastlıyorum.Antivir bu virüsü temizlemiyor,virüsün bulştığı exe yi karantinaya alıyor,karantinadan da silersem programım çalışmaz hale geliyor exe silindiği için.

Lisanslı alınmış antivirüs korumam Symantec olduğu için de bir başka virüs programı satın almak işimize gelmiyor.Symantec de bu virüs konusunda pek oralı değil.Sitesinde bu virüsten bahsedilmiyor ve removal tool da çıkartılmamış.

Şimdi bana terminalleri formatla vs saçma sapan şeyler yazmayın.bu virüsü tanıyor ve silmek için en pratik ne yapmak gerekiyorsa bunu yazın.Aksi halde virüs taraması yap,formatla,başka cd den sistem kur gibi hazır cevaplarla boşuna klavye tuşlarınız eskimesin.
    İlgilenen olursa şimdiden teşekkürler..

Ekteki dosyaya bakarsanız sorunu net olarak anlayacaksınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GORKEMGUR -- 16 Eylül 2010; 11:32:03 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.