Şimdi Ara

Bir tv kanalı nasıl açılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
8.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisi olan var mı bu konu hakkında? Mesela Digiturk te bir tv kanalı açmak istedik birkaç arkadaş toplanıp. Çok güzel fikirler yürütmüşüz, çok gzel programlar yapmak istiyoruz falan diyelim. Kimlere başvurmamız gerekir? Kimlerle irtibata geçmeliyiz?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi
    İnşaat Mühendisliği
    2014

• Kumanda yordamıyla.

Çok para gerekir o işe yav.
    Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
    Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)
  • Birkaç sponsor bularak RTÜK e başvursak olur mu mesela?
  • Ya da yapımcı şirketler ile anlaşılsa... Yani şuanda Türkiye de yaklaşık 300 tv kanalı var. Bunun çoğunluğu bölgesel (yerel ) kanallar. Mesela Muğla nın bilmemne ilçesinin kanalını diyelim. 2-3 milyon dolar ile mi açılmış?
    Yani fikir iyi ise, illa ki para şart mıdır?

Biz iki hırsız arasında kendimizi feda ederiz. Düne ait üzüntülerle yarına ait korkular. (Fulton Cursier)

Fo+oğraf | 6GEN Fotoğraf Dergisi
  • boşver çok kafan ağrır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nolamaz -- 6 Mayıs 2006; 17:53:46 >
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle Anonim Şirketi Kurman gerek. Bilmemne Yayın Dağıtım falan filan A.Ş. Gibi.

Sonra RTÜK e başvuracan frekans için. Ama sanmıyorum vereceklerini 2 senedir bizim buraya radyo bile açtırmıyorlar. 1 tane varmış o yetermiş. Ama batmak üzere olan bir tv kanalı ya da radyo kanalını satın alırsan herşeyi almış olursun. Radyon var ise tv ve gazete yayını da yapabilirsin. yani tv var sa radyo ve gazete yayını da yapabilirsin gibi bişiler işte
  • Kendi TV ni kendin kur
    21 Mart 2006 Salı

Televizyona çıkamayanlar internette 'vlog' yani 'sanal TV' kuruyor. ABD'de yaşayan avukat Cenk Uygur'un başlattığı 'Genç Türkler' adlı program, bu alanın öncülerinden

Televizyona çıkamıyor musunuz? O zaman siz de internete çıkın... Yani kendi sanal televizyonunuzu kurun. ABD'de yaşayan 'Genç Türk' Cenk Uygur da öyle yaptı. Her öğleden sonra o ve arkadaşları Ben Mankiewicz ile Jill Pike, üç saat boyunca politika ve popüler kültüre dair ne varsa konuşuyorlar.
    ABD'nin Washington kentinde avukatlık yapan Uygur, Ben Mankiewicz ve Jill Pike ile bir araya geldikten sonra 2002'de ilk radyo programlarını yapmışlar. Ancak televizyona çıkmaları konusundaki dinleyici baskıları yerine ulaşmamış; hiçbir televizyon kanalı bu üçlünün sohbet programına yer vermemiş. Bunun üzerine Uygur'un aklına internet üzerinde yayın yapmak gelmiş. Aralık ayından bu yanawww.theyoungturks.com isimli sitede canlı yayımlanan 'Genç Türkler' kiralık bir stüdyoda dört kamerayla çekiliyor. Radyo yayını olarak da takip edilebilen programı her gün ortalama 11 bin kişi web sitesinden ve 100 bin kişi ise radyodan dinliyor.

'Teknolojiden de anlamam'
    "Aslında teknolojiden fazla anlamam, hâlâ bir iPod'um yok" diyen Uygur ve arkadaşlarının girişimi, bu alandaki öncülerden. 'Genç Türkler' programı, gündemin 'muhafazakârlar tarafından işgal edildiğini' düşünen birçok ABD'li liberale de benzer şekilde 'TV kurmak için örnek olmuş.
    'Genç Türkler' bu zamana kadar bazı hatırı sayılır başarılar da kazanmış. Örneğin Irak'taki Ebu Garib hapisanesindeki mahkûmlara yapılanların fotoğraflarını (Avusturya televizyonları tarafından ele geçirilmişti) yayımlayan sayılı Amerikan medya organı arasında yer almışlar.
    Sanal günce diye de bilinen blog'lardan sonra vlog adıyla ortaya çıkan bu kişisel görüntülü yayın yapan web siteleri televizyona alternatif oluşturuyor. Bu sayede programınızın yayın yönetim kurulunun sınavından geçmesi veya yayına girmesi için sezonun bitmesini beklemek gerekmiyor. 'vlogmap.com'da sadece ABD'deki 450 vlog yer alıyor.

http://www.habertekno.com/index.php?option=com_content&task=view&id=670&Itemid=2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n0mad34 -- 7 Mayıs 2006; 16:05:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: gsakin

100 bin kişi ise radyodan izliyor.

güzelde burda anlatım bozukluğu var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tniaskrad -- 7 Mayıs 2006; 13:39:50 >

Orjinalden alıntı: MeGaLazY

Öncelikle Anonim Şirketi Kurman gerek. Bilmemne Yayın Dağıtım falan filan A.Ş. Gibi.

Sonra RTÜK e başvuracan frekans için. Ama sanmıyorum vereceklerini 2 senedir bizim buraya radyo bile açtırmıyorlar. 1 tane varmış o yetermiş. Ama batmak üzere olan bir tv kanalı ya da radyo kanalını satın alırsan herşeyi almış olursun. Radyon var ise tv ve gazete yayını da yapabilirsin. yani tv var sa radyo ve gazete yayını da yapabilirsin gibi bişiler işte

Star Tv' alsaydım keşke Şampiyonlar ligi maçlarını DH ailesi ile birlikte Stadta protokol trübünden izlerdik....

Ayrıca bunlar reklam kokan hareketler mike bunlar gerenk yok....

AYRICA

quote:

Orjinalden alıntı: tniaskrad

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crackbaba -- 7 Mayıs 2006; 13:54:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tniaskrad

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: makhan

Digiturk te kanal kirası 50.000 $.

günlük ücreti herhalde bu elmax gibi olanlar demi
  • BELLİ BİR ALAN İÇİNDE YAYIN YAPANLAR Kİ BEN BU ALANIN NE KADAR OLDUĞUNU BİLNMİYORUM AMATÖR YAYIN OLARAK GEÇİYO VE HERHANGİ BİR SİYASİ İÇERİK OLMADIKTAN SONRA KİMSE MÜDAHALE EDEMİYO.FAKAT PROF Bİ YAYUIN İSTİYOSAN RTÜKTEN BOŞ FREKANS BAŞVURUSUNDA BULUNUYOSUN FORM FALAN DOLDURUYOSUN 1 HAFTA SONRA CEVABINI ALIYOSUN
    GERİSİ ZATEN TAMAMEN ELEKTRONİK.

Sizce maddi olanakları sağlayabilir mi? Baktılar fikir ve kanal ın formatı güzel, ve çok popüler ve daha önce hiç yapılmamış bir konu üstüne dayalı, yardımcı olurlar gibi geliyor bana. Sonuçta bundan kazanan Digitürk olmayacak mı?

Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt

Digitürk e gidip biz böyle bir kanal yapmak istiyoruz, projelerimiz de bunlar vs... anlatsak etsek...

Sizce maddi olanakları sağlayabilir mi? Baktılar fikir ve kanal ın formatı güzel, ve çok popüler ve daha önce hiç yapılmamış bir konu üstüne dayalı, yardımcı olurlar gibi geliyor bana. Sonuçta bundan kazanan Digitürk olmayacak mı?

evet bence de bu mantıklı...Bende teknoloji tw de staj yaptım mesela.Orda da imkan veriyorlar güzel projelere hem yakında digitürke girme olasılığı da var.Mesela sinek tw falan da bu konu da çok pozitif yaklaşıyor.Yanlış hatırlamıyırsam Beşiktaşta yerleri

Ya da yapımcı şirketler ile anlaşılsa... Yani şuanda Türkiye de yaklaşık 300 tv kanalı var. Bunun çoğunluğu bölgesel (yerel ) kanallar. Mesela Muğla nın bilmemne ilçesinin kanalını diyelim. 2-3 milyon dolar ile mi açılmış?

hocam muğlanın bilmemne ilçesinin bilmemne kanallarının sahipleri boş adamlar değillerdir
    her birinin sahip oldukları oteller ve benzin istasyonları onlara her ay bir kanal açtıracak kadar para getirir zaten

say yes
    at least...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 5kaza

quote:

Ya da yapımcı şirketler ile anlaşılsa... Yani şuanda Türkiye de yaklaşık 300 tv kanalı var. Bunun çoğunluğu bölgesel (yerel ) kanallar. Mesela Muğla nın bilmemne ilçesinin kanalını diyelim. 2-3 milyon dolar ile mi açılmış?

hocam muğlanın bilmemne ilçesinin bilmemne kanallarının sahipleri boş adamlar değillerdir
    her birinin sahip oldukları oteller ve benzin istasyonları onlara her ay bir kanal açtıracak kadar para getirir zaten

Buyrun bakalım şimdi! Ben boş demiş miyim kimseye!? Neden öyle göstermeye çalıştığını anlamadım şimdi ama...

Neyse demek istediğim 2-3 milyon dolarsız da bir kanal açılamaz mı fikir iyiyse? Bu kadar basit bir soru sordum. Polemik yaratmana hiç gerek yok şimdi. Özellikle böyle derinliği olan bir konu için...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.